Forum » Kaj kupiti » Robotski sesalnik
Robotski sesalnik
Temo vidijo: vsi
Djole ::
Meni roborock tudi 7, 8 let, pa se to zdaj kar je crknilo, bi se dalo zrihtati, ampak sem se apdejtal :)
billy ::
A to pa je dobro vedeti..čeprav če smo pošteni...ti robotki itak imajo lifespan nekaj let, pol pa pač kupiš drugo firmo, če prve propade :)
O čem pa ti trobezljaš?
Poglej kako gre naprej napredek...zdaj je že robotek z rokico ki ti pospavi copate, potem so prišli modeli ki plezajo po stopnicah, ipd.
ni več to dumb roomba, ki si jo lahko imel 10 let, ker ni nič bistvenega prišlo v tem času.
Matthew ::
Dobro, ampak ogromno ljudi v stanovanju nima stopnic. Tiste copate na tleh pa smo naučili otroke, da jih pospravijo, drugače jih bo robot popapcal :) Hočem reči, da če nimaš specifičnih potreb in nisi ravno freak na te nove tehnologije, potem stari roborock (ki je že imel lidar in mobilni app) še vedno super služi namenu -> to je, ni mi potrebno ročno sesati stanovanja. Ocenjujem, da veliko ljudi pade v to kategorijo, za katero pomeni, da dejansko ni nič bistvenega prišlo v zadnjih letih.
Magic1 ::
In kaj je sploh uporabnega hight tech pri teh sesalcih v zadnjem času? Meni se zdi, da samo vedn bolj kompicirani postajajo, na koncu ga pa namotane dlake okoli ležaja ustavijo, ali pa se kaj drugega zapaca.
Magic
Gregor P ::
Pri nas dom ne, ker se še ni zgodilo, da bi kaj pustili na tleh pred sesanjem. Edina stvar bi lahko teoretično bile kakšne Lego kocke, a otroci vedo, da če jih hočejo še kdaj videti, naj jih rajši pospravijo
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
worteleven ::
Je kdo od vas tukaj uporabnik Dreame robotov? V mislih imam L40S Pro Ultra. Na internetu je ogromno različnih mnenj - od pohval do tega, da se pokvari v prvem mesecu - pa me iz prve roke zanima kako ste zadovoljni, tisti, ki ga imate.
ima pa telemach sedaj akcijo za naročnike: https://www.shoppster.si/p/5717758
to je "enak" kot Dreame L40S pro ultra zgleda po specifikacijah...
to je "enak" kot Dreame L40S pro ultra zgleda po specifikacijah...
damirj79 ::
worteleven je izjavil:
Je kdo od vas tukaj uporabnik Dreame robotov? V mislih imam L40S Pro Ultra. Na internetu je ogromno različnih mnenj - od pohval do tega, da se pokvari v prvem mesecu - pa me iz prve roke zanima kako ste zadovoljni, tisti, ki ga imate.
L10s ultra dve leti in še malo čez bp.
Hvala vsem za odgovore. Glede L40S je toliko konfliktnih mnenj na internetu, da se ti meša... Nekateri pravijo da je L40 nekakšna črna ovca za katero je znano da ima težava s quality control.
Ransom ::
Jaz imam Dreame x40 ultra in je super zadeva, deluje v nulo brez ene napake dosedaj v 4 mesecih odkar ga imamo.
Magic1 ::
Pa da bo kdo povedal, koliko je potrošen material in kakšna je podpora pri teh igračkah za jurja.
Magic
worteleven je izjavil:
Hvala vsem za odgovore. Glede L40S je toliko konfliktnih mnenj na internetu, da se ti meša... Nekateri pravijo da je L40 nekakšna črna ovca za katero je znano da ima težava s quality control.
potem pa nabavi drug model, saj jih je polno...od Dreame.
floyd1 ::
Pa da bo kdo povedal, koliko je potrošen material in kakšna je podpora pri teh igračkah za jurja.
Pač kupiš "brand kitajca". Npr. Xiaomi nek servis zagotovo ima, kaj drugega pa niti ne rabim.
Potrošni material nihče ne omenja, ker je smešno poceni, še posebej če kupiš "nachbau". Letni strošek je npr. manj kot 20€. Pa večina (nas) niti ne menjava tako pogosto, kot imaš priporočeno.
Brand kitajec je isto kot ne-brand kitajec. Itak štancajo vse modele v istih tovarnah.
recimo xioami - dreame - roborock ... vse isto na koncu.
Jaz se odločil za dreame, ker jih pri nas prodaja "renome" slovenska firma in ne kakšne sp. zanesenjak in da ne rabim pošiljat na Amazon, ko/če bo kaj narobe.
Jaz se odločil za dreame, ker jih pri nas prodaja "renome" slovenska firma in ne kakšne sp. zanesenjak in da ne rabim pošiljat na Amazon, ko/če bo kaj narobe.
ja roborock pri nas nima nekega zastopnika glih... xiaomi ima sicer ena "gamerska" firma..spet vprašlji support, Dreame pa ima elkotex..znana slo hardware firma.
Brand kitajec je isto kot ne-brand kitajec. Itak štancajo vse modele v istih tovarnah.
Kaj pa je zate "renome" slovenska firma? Roborock se mi zdi npr. veliko bolj razširjen po slovenskih trgovinah kot Dreame, npr.
Btw, Elkotex je uraden servis tudi za Roborock, ne samo Dreame.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: worteleven ()
ne trgovina, ampak servis je važen...
če tako, potem pa kul, itak je v ozadju vse isto, kar se tiče dreame in roborock...
če tako, potem pa kul, itak je v ozadju vse isto, kar se tiče dreame in roborock...
BlaY0 ::
A je kdo od vas te robotke že zrootal in jih uporablja brez cloud conectivityja? Zanimajo me vaše izkušnje z Valetudo in Home Assistant.
karafeka ::
Zrootal in zvokovna sporočila prevedel v slovenščino, in dal gor golico, če je kdaj dogčas.
Valetuda pa ne uporabljam, ker bi tako izgubil možnosti večih map. Nažalost developer Valetuda tega ni želel implementirat. Sedaj je pa tako ali tako sesalec že tako star, da je že davno izgubil kako podporo.
Valetuda pa ne uporabljam, ker bi tako izgubil možnosti večih map. Nažalost developer Valetuda tega ni želel implementirat. Sedaj je pa tako ali tako sesalec že tako star, da je že davno izgubil kako podporo.
Zakaj pa nucaš več map, če smem prašat? A ga prenašaš naokoli ali imaš mogoče za isto stanovanje več enakih map z različnimi režimi, ki jih potem ob različnih časih prožiš iz urnika?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
karafeka ::
Dva nadstropja sta, pa se potem prenaša. Na enem so še tiste no go cone. Če je mapa nastavljena, prej posesa. Sesa se pa 1x na teden.
darkolord ::
Imam valetudo na vseh sesalcih (2x Roborock, 1x Dreame, na poti je še en podprt Dreame), super je.
Kakšen drawback (razen samo ene mape)? Načeloma je v teh sesalcih HW ranga RPi, ki je že sposoben poganjati marsikaj. Si morda na njih "navesil" še kaj svojega oziroma uporabil njihov HW za kakšno drugo aplikacijo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Konec poti za RoomboOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 7170 (3278) | Ghost7 |
| » | Amazon kupuje iRobotOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 10395 (7829) | Gregor P |
| ⊘ | Ask Tomson (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Kaj kupiti | 83210 (57136) | bluefish |
| ⊘ | Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 161201 (80883) | perci |