Forum » Kaj kupiti » Robotski sesalnik
Robotski sesalnik
Temo vidijo: vsi
Dionis ::
S partnerko tudi ravno gledava za novega, ker nama je stari (Roborock) tudi že po zamenjani bateriji zopet začel delati probleme, sva se odločila da menjava.
Trenutno ima Dreame neke akcije, tako da sva bila v precepu ali L40 Ultra AE (400€) ali X50 Ultra Complete (750€). Pa se bova verjetno stegnila za dražjega, ker ima še nekaj zadev več, ki nama oziroma predvsem moji kar nekaj pomeni.
Torej, da imaš čim manj dela z njim. Po kotih ta čisti, sam osuši krpe (da nimaš dela z njim) pa še par malenkosti. Glede na to, da upava da bo zopet vsaj nekje 7 let mir s tem.
Trenutno ima Dreame neke akcije, tako da sva bila v precepu ali L40 Ultra AE (400€) ali X50 Ultra Complete (750€). Pa se bova verjetno stegnila za dražjega, ker ima še nekaj zadev več, ki nama oziroma predvsem moji kar nekaj pomeni.
Torej, da imaš čim manj dela z njim. Po kotih ta čisti, sam osuši krpe (da nimaš dela z njim) pa še par malenkosti. Glede na to, da upava da bo zopet vsaj nekje 7 let mir s tem.
billy ::
Dreame x50 ima bojda malce slabšo rešeno čiščenje krpic v postaji...manjkaju mu "prečne" plastika, ki bi potem bolj temeljito očistile krpico....mislim da smo že pisalo o tem tu.
Dionis ::
Jaz žal na zadnjih 10 straneh ne najdem nič okoli tega. Kdo pa naj bi imel to bolje rešeno?
roborock
https://www.mimovrste.com/smart-robotsk...
tu poglej sliko postaje in tistega dela, ko se potem čistijo krpice...
in primerjaj z istim delom pri roborock:
https://en.techreviewer.de/roborock-sar...
Ps, jaz bi sicer vseeno vzel dreame, samo opozarjam na razlike, naj pa vsak pri sebi razišče :)
https://www.mimovrste.com/smart-robotsk...
tu poglej sliko postaje in tistega dela, ko se potem čistijo krpice...
in primerjaj z istim delom pri roborock:
https://en.techreviewer.de/roborock-sar...
Ps, jaz bi sicer vseeno vzel dreame, samo opozarjam na razlike, naj pa vsak pri sebi razišče :)
DarwiN ::
Tole čiščenje po kotih je bolj jajc, Dionis.. Boljše je kot nič, ampak ne očisti lepo... Krpe pa sušijo vsi ti sesalci. Gledam ta tvoja specifična sesalca in ne vidim nobene bistvene razlike med njima.. Malo boljša baterija, spustljiv lidar, iztegljiva stranska krtača..60C voda proti 70C? Mogoče edini pravi plus je, da ima sam sesalec 80ml rezervoar vode? Ne vem, osebno bi doplačal največ 100EUR za X50..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
Ja dreame x60 pa že ima kar drugačno čiščenje krpic, tako da sigurno ni pri x50 bilo ok, drugače ne bi spreminjali.
Je pa x60 še en korak naprej...voda v robotku ima temp 40C, za lažje odstranjevanje madežev, umiva pa krpice celo z 100C...tako da če bi jaz kupoval, bi kupil tega :)
Je pa x60 še en korak naprej...voda v robotku ima temp 40C, za lažje odstranjevanje madežev, umiva pa krpice celo z 100C...tako da če bi jaz kupoval, bi kupil tega :)
DarwiN ::
Ta je šele drag. ;)
Napredek se je upočasnil in dodajajo predvsem neke gimmick funkcije, ki v realnosti ne prinesejo nič.. Skoraj dupla cena, pa v resnici ne dobiš nič.
Mogoče je boljše vzet sesalec za 400-500€, uporabljaš 5-8 let in ponoviš vajo z nakupom novega za 500€, ki bo dejansko in konkretno boljši.
Napredek se je upočasnil in dodajajo predvsem neke gimmick funkcije, ki v realnosti ne prinesejo nič.. Skoraj dupla cena, pa v resnici ne dobiš nič.
Mogoče je boljše vzet sesalec za 400-500€, uporabljaš 5-8 let in ponoviš vajo z nakupom novega za 500€, ki bo dejansko in konkretno boljši.
You don't see faith healers working in hospitals
No...voda temp 100 je kar koristna...uniči 99.9% bakterij in alergenov, medtem ko 60, 70...niti blizu temu.
Samo zaradi tega bi jaz vzel..ker drugače zasmrdijo krpice še posebej, če ne sesaš pogosto in jih menjuješ redno...
Samo zaradi tega bi jaz vzel..ker drugače zasmrdijo krpice še posebej, če ne sesaš pogosto in jih menjuješ redno...
Gregor P ::
Načeloma več kot je teh funkcij, več stvari se lahko pokvari; nimam pa žal nekih statističnih podatkov o napakah oz. okvarah, da bi lahko res preveril, ali to drži tudi v primeru pametnih robotskih sesalcev.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Kupiš pri harveyu in počiš poleg še tisto njihovo zavarovanje "brez skrbi"...mislim da lahko imaš na koncu 5 ali 6 let miru...
gile ::
Če komu pomaga...
Xiaomi x20+, po dobrem letu opazim, da ne sesa več. Sicer vse dela, pelje se, pomiva, edin na komande za moč sesanja ne trza, dejansko ni slišat ali čutit sesanja. Napake ne javi. Malce resercha: na teh kitajcih gredo radi motorčki za sesalec. Sicer se jih dobi za 10€, ampak bolj je jeba razstavit to zverino, da človk sploh pride do motorčka. Na internetih je sicer par posnetkov, ampak ne za ta dotični model. No, je pa precej podobnosti med različnimi znamkami in posnetki, tako da mi je uspelo pridt do motorčka. Ko sem ga vzel v roke, sem zavrtel turbino, ki se je le s težavo premaknila, nato pa se je lepo zavrtela. Zgleda se je neka smetka zagozdila med lopatice, nisem sicer videl, da bi kaj ven padlo. Nazaj sestavil, in zdej spet lepo sesa...
Xiaomi x20+, po dobrem letu opazim, da ne sesa več. Sicer vse dela, pelje se, pomiva, edin na komande za moč sesanja ne trza, dejansko ni slišat ali čutit sesanja. Napake ne javi. Malce resercha: na teh kitajcih gredo radi motorčki za sesalec. Sicer se jih dobi za 10€, ampak bolj je jeba razstavit to zverino, da človk sploh pride do motorčka. Na internetih je sicer par posnetkov, ampak ne za ta dotični model. No, je pa precej podobnosti med različnimi znamkami in posnetki, tako da mi je uspelo pridt do motorčka. Ko sem ga vzel v roke, sem zavrtel turbino, ki se je le s težavo premaknila, nato pa se je lepo zavrtela. Zgleda se je neka smetka zagozdila med lopatice, nisem sicer videl, da bi kaj ven padlo. Nazaj sestavil, in zdej spet lepo sesa...
Gregor P ::
Hvala za INFO. To je res dobro vedeti tudi, kateri sesalec je lažje popravljiv doma od drugih; ker tudi sam imam že leta sedaj starega Roborocka, ker se lepo da zadeve popraviti tudi doma (ne vem pa, kako zgledajo sedaj ti novi Roborocki).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
BlaY0 ::
Mene pa zanima kolikokrat na teden vi pomivate da rabite vso to "infrastrukturo" za avtomatsko pranje in sušenje krp??? Jaz potegnem s krpo enkrat na 14 dni... zjutraj zmočim krpo in jo namestim, ko pridem domov jo snamem in operem. Nimam postaje in po moje bi imel s čiščenjem in vzdrževanjem tiste postaje več dela in svinjarije. Tudi v vrtljivih krpah za svoj primer ne vidim neke blazne prednosti, mi je vibriranje zadosti in dejansko naredi čisto OK.
Zanimivo da ti ni javil napake za preobremenitev motorčka, nekako bi to pričakoval.
...No, je pa precej podobnosti med različnimi znamkami in posnetki, tako da mi je uspelo pridt do motorčka. Ko sem ga vzel v roke, sem zavrtel turbino, ki se je le s težavo premaknila, nato pa se je lepo zavrtela. Zgleda se je neka smetka zagozdila med lopatice, nisem sicer videl, da bi kaj ven padlo. Nazaj sestavil, in zdej spet lepo sesa...
Zanimivo da ti ni javil napake za preobremenitev motorčka, nekako bi to pričakoval.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Malo sem potestiral RR Q10 S5, ki se v Sloveniji prodaja kot Q10 VF. V Nemčiji dobiš novega za 180 EUR oziroma pod 150 EUR malo rabljenega (na Mimovrste vidim da je 250 EUR). V bistvu gre za naslednika S7, se pravi z VibraRise za pomivanje ter eno vrtljivo krtačo za sesanje (tokrat ni 100% gumi). Se mi zdi, da so zadevo kar konkretno izboljšali kar se funkcionalnosti in optimizacije tiče, predvsem pa pocenili... par stvari bom naštel, ki so jih dodali/odvzeli glede na S7 in so mi všeč ali pa ne.
Všeč mi je:
* Sama zasnova sesalca je bolj simpl kot pri S7... modul s krtačo je bistveno poenostavljen in ga ne vleče po tleh, zgornji pokrov ni na tečajih, ima samo 3 drop senzorje.
* Zobci na zgornjem delu prostora za krtačo potrgajo praktično vse lase, tako da se dejansko ne navijajo na krtačo (3 ženske z dolgimi lasmi v stanovanju lahko to potrdijo).
* Prav tako se ne navijajo na dvorepo metlico.
* Posoda za prah in hkrati vodo ni slaba pogruntavščina. Prostor za prah oziroma vlek zraka je zoptimiran tako, da se prah v nobenem primeru ne lepi na filter (pri S7 se je prah najprej nabil na filter) in dejansko zelo dobro sesa.
* Vožnja okoli vogala ni direktna tako kot pri S7 (ta se je znal zatakniti za rob omare ravno v špranjo med bumperjem in zadnjim delom)... vogal "vzame" tako, da najprej malo odvije stran šele potem dejansko zavije okrog vogala.
* V priprta vrata se praktično nikoli ne zaleti, tako da puščam vrata v sobe priprta ravno toliko, da pride notri in potem lepo posesa/pomije še za vrati.
* V FW so dodali algoritem za kotne letve... S7 se je non-stop zaletaval v kotno letev, ko je sesal ob njej (lidar je ne zazna, ker je previsoko). Q10 pa se 3x zaleti, "ugotovi" da gre verjetno za kotno letev in udari špuro ob njej do konca stene.
* Da se nastavit smer sesanja/pomivanja v posameznem prostoru ter sesanje in nato pomivanje posameznih prostorov (tega pri S7 ni bilo).
* V standby-u porabi pod 1,5 W.
* Sam se ugasne, če 12 ur ni na napajanju (jaz avtomatsko izklopim polnilno postajo, ko se napolni na 90% ter jo vklopim nazaj zjutraj na dan, ko je na urniku sesanje).
Pa še tisto kar mi ni všeč:
* Na polnilno postajo se priklopi zadaj. To pomeni da mu ne moreš namestiti krpe ne da bi ga prej prestavil (kar zna biti jeba, če ga imaš skritega za coklom pod omaro tako kot jaz).
* V aplikaciji ni več "Go to" funkcije. Je sicer remote control s katerim ga načeloma lahko voziš ampak ga hkrati ne moreš spremljati drugače kot da ga gledaš v živo (tako ga tudi spravim izpod omare če je treba).
* Če je recimo sesal in so bile med sesanjem vrata kakšnega prostora zaprta, naslednjič ko ima na urniku sesanje te sobe, je ne bo posesal kljub temu da so sedaj vrata odprta, enostavno jo bo izpustil ali pa zaključil sesanje (to se sicer da rešit tako, da zaporedje sob nastaviš tako, da najprej vedno posesa tisti prostor iz katerega vidi tudi ostale prostore, ki so bili prejšnjič morda zaprti).
* Zemljevid prostorov se s časoma zamakne tako da no-go cone ali nevidni zidovi niso več tam kot bi morali biti, to se pozna predvsem, če ne sesaš vsakič celega stanovanja.
* AI prepoznava ovir je bullshit.
* Če imaš več map, edit oziroma shranjevanje trenutne mape v aplikaciji ne deluje (preklopit moraš trenutno mapo potem pa editiraš to netrenutno, ki jo nato preklopiš nazaj na trenutno).
* Ne da se ga zrootat.
V glavnem zadeva je po mojem za ta denar kar spodobna vendar bom verjetno sam kar ostal na S7 z Valetudom. Za tiste ki pa se kitajskih oblakov "ne bojijo" in ne rabijo dodatne postaje za praznjenje ter čiščenje krp, pa lahko zadevo dejansko požegnam.
Všeč mi je:
* Sama zasnova sesalca je bolj simpl kot pri S7... modul s krtačo je bistveno poenostavljen in ga ne vleče po tleh, zgornji pokrov ni na tečajih, ima samo 3 drop senzorje.
* Zobci na zgornjem delu prostora za krtačo potrgajo praktično vse lase, tako da se dejansko ne navijajo na krtačo (3 ženske z dolgimi lasmi v stanovanju lahko to potrdijo).
* Prav tako se ne navijajo na dvorepo metlico.
* Posoda za prah in hkrati vodo ni slaba pogruntavščina. Prostor za prah oziroma vlek zraka je zoptimiran tako, da se prah v nobenem primeru ne lepi na filter (pri S7 se je prah najprej nabil na filter) in dejansko zelo dobro sesa.
* Vožnja okoli vogala ni direktna tako kot pri S7 (ta se je znal zatakniti za rob omare ravno v špranjo med bumperjem in zadnjim delom)... vogal "vzame" tako, da najprej malo odvije stran šele potem dejansko zavije okrog vogala.
* V priprta vrata se praktično nikoli ne zaleti, tako da puščam vrata v sobe priprta ravno toliko, da pride notri in potem lepo posesa/pomije še za vrati.
* V FW so dodali algoritem za kotne letve... S7 se je non-stop zaletaval v kotno letev, ko je sesal ob njej (lidar je ne zazna, ker je previsoko). Q10 pa se 3x zaleti, "ugotovi" da gre verjetno za kotno letev in udari špuro ob njej do konca stene.
* Da se nastavit smer sesanja/pomivanja v posameznem prostoru ter sesanje in nato pomivanje posameznih prostorov (tega pri S7 ni bilo).
* V standby-u porabi pod 1,5 W.
* Sam se ugasne, če 12 ur ni na napajanju (jaz avtomatsko izklopim polnilno postajo, ko se napolni na 90% ter jo vklopim nazaj zjutraj na dan, ko je na urniku sesanje).
Pa še tisto kar mi ni všeč:
* Na polnilno postajo se priklopi zadaj. To pomeni da mu ne moreš namestiti krpe ne da bi ga prej prestavil (kar zna biti jeba, če ga imaš skritega za coklom pod omaro tako kot jaz).
* V aplikaciji ni več "Go to" funkcije. Je sicer remote control s katerim ga načeloma lahko voziš ampak ga hkrati ne moreš spremljati drugače kot da ga gledaš v živo (tako ga tudi spravim izpod omare če je treba).
* Če je recimo sesal in so bile med sesanjem vrata kakšnega prostora zaprta, naslednjič ko ima na urniku sesanje te sobe, je ne bo posesal kljub temu da so sedaj vrata odprta, enostavno jo bo izpustil ali pa zaključil sesanje (to se sicer da rešit tako, da zaporedje sob nastaviš tako, da najprej vedno posesa tisti prostor iz katerega vidi tudi ostale prostore, ki so bili prejšnjič morda zaprti).
* Zemljevid prostorov se s časoma zamakne tako da no-go cone ali nevidni zidovi niso več tam kot bi morali biti, to se pozna predvsem, če ne sesaš vsakič celega stanovanja.
* AI prepoznava ovir je bullshit.
* Če imaš več map, edit oziroma shranjevanje trenutne mape v aplikaciji ne deluje (preklopit moraš trenutno mapo potem pa editiraš to netrenutno, ki jo nato preklopiš nazaj na trenutno).
* Ne da se ga zrootat.
V glavnem zadeva je po mojem za ta denar kar spodobna vendar bom verjetno sam kar ostal na S7 z Valetudom. Za tiste ki pa se kitajskih oblakov "ne bojijo" in ne rabijo dodatne postaje za praznjenje ter čiščenje krp, pa lahko zadevo dejansko požegnam.
Zgodovina sprememb…
No..za 200€ se dobi dreame D20 plus, ki ima postajo za samopraznjenje, ne pa za umivanje krpic. So pa krpice vseeno poleg sesalce, le ročno jih je potrebno gor/dol/umivat/polnit posodo. Po pol leta uporabi bi rekel, da mogoče manjka tudi pranje krpic, ampak moja pravi da je to ne moti, meni pa je vseeno že postalo tečno :)
Za tak denar bi rekel, da best buy. Pa nima kamere, kar je za marsikoga plus :)
Za tak denar bi rekel, da best buy. Pa nima kamere, kar je za marsikoga plus :)
No, tale D20 je roko na srce na nivoju 2019. Če rabiš takšno postajo, jo ima tudi RR Q10+ za dodatnih 30 EUR. Jaz konkretno nekega resnega smisla v tej postaji ne vidim... še ena zadeva več za vzdrževanje. Konec koncev moraš sesalec spucat enkrat na par tednov in takrat streseš ven še tisti prah.
dejanslo ::
Ne vem, kako imaš ti to stanovanje, ampak pri nas se posodica S5 Maxa napolni praktično po vsakem sesanju nadstropja. Zato sesa malo redkeje :)
Medtem, ko si vprašal, v drugem nadstropju, kjer je robot s postajo, sesa in briše 3x na teden + po potrebi (majhni otroci). Zdaj bi si želel že postajo s priklopom vode :)
Vsakemu svoje; k sreči je ponudba široka.
Medtem, ko si vprašal, v drugem nadstropju, kjer je robot s postajo, sesa in briše 3x na teden + po potrebi (majhni otroci). Zdaj bi si želel že postajo s priklopom vode :)
Vsakemu svoje; k sreči je ponudba široka.
There`s More Than One Way To Do It
Groot ::
Iščem robota za sesanje in pomivanje cca. 65 kvadratov velikega stanovanja. Na tleh laminat in pa kar nekaj pasje dlake. Kakšen dober p/p predlog? Se mi ne mudi, zaenkrat zbiram predloge in bom poizkusil ujeti kakšno akcijo.
krho ::
Jaz sem vzel dreame L10s Pro Gen3, na nemškem amazonu je trenutno 235€.. Pri nas mislim, da še vedno prodajajo prejšnjo verzijo za skoraj x2. Jaz sem zadovoljen. Sem izkal sesalec, ki ima samo polnilno postajo..
Prvič, ker tistega ogromnega docka nimam kam postavit in drugič ker je to še ena dodatna stvar, ki se lahko hitro pokvari.
Prvič, ker tistega ogromnega docka nimam kam postavit in drugič ker je to še ena dodatna stvar, ki se lahko hitro pokvari.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Ne vem, kako imaš ti to stanovanje, ampak pri nas se posodica S5 Maxa napolni praktično po vsakem sesanju nadstropja. Zato sesa malo redkeje :)
Torej imaš sesalec ampak ne sesaš, da ti ne napolni posode za prah, ker je nimaš cajta praznit
Imam 100 kvadratov, 90% je parket, ostalo ploščice. Sesam 3x na teden, pobrišem 1x na 14 dni. Posodo za prah praznim 1x na teden, ker takrat itak posesam tudi sam sesalec saj je ves prašen. VibraRise modul dam gor tisti dan zjutrak ko bo brisal in takrat samo briše, da ne razpihuje prahu naokoli.
Enako razmišljam. Že sam sesalec bi me motil, zato ga imam lepo pod omaro za coklom.
Zgodovina sprememb…
imaš tudi sesalce, katere lahko zmontiraš v kabinet v kuhinji in potem pride lepo "spodaj" ven..in je vse skrito:
https://www.reddit.com/r/Roborock/comme...
https://www.reddit.com/r/Roborock/comme...
Saj tako imam jaz, samo da je v predsobi pod nišno vgradno omaro brez režijske odprtine, ker polnilna postaja paše spodaj.
Zgodovina sprememb…
Ravno danes videl: Dreame L50s Pro Ultra sesa, pomiva in samodejno poskrbi za lažje vzdrževanje tal. ? Zdaj v akciji za 799,90 €.
Torej po napisanem ima tale robotek 100C pranje krpic...kar je zelo praktično.
Torej po napisanem ima tale robotek 100C pranje krpic...kar je zelo praktično.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Amazon kupuje iRobotOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 11242 (8676) | Gregor P |
| ⊘ | Ask Tomson (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Kaj kupiti | 85424 (59350) | bluefish |
| ⊘ | Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 163322 (83004) | perci |
| » | Robotski sesalci. (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 75464 (35112) | mat xxl |