» »

Robotski sesalnik

Robotski sesalnik

Temo vidijo: vsi
««
56 / 90
»»

gile ::

@krenforum
Balkonska steklena vrata, pač do tal. Pri našem S50 je isto.

Krenforum ::

Res je. Visoko ogledalo do tal. Zanimivo.

Nic, potem pa ostane tako kot je.

Se eno vprasanje: zakaj se mi zgodi, da ko kliknem fixed cleaning in izberem na zemljevidu kje na pocisti, robot zacne in rece zone cleaning started, nato se takoj ustavi in rece overall cleaning started in hoce vse it sesati.

Badwolff ::

Men, če mu dam bolj kompliciran zone, recimo več krakov okrog pulta - za, pred in ob, dostikrat sam en del pomije.

A se sme viomijeve posodice oprat pod pipo? En kontakt je tam edin...

vezo ::

Pozdravljeni,
kateri robotski sesalnik predlagate za stanovanje, približno 90m2 (malo manj), vse razen kopalnice, kjer so ploščice, je položen parket. Mogoče se kje pojavi kakšna živalska dlaka in kakšna preproga.

Dodatne želje so samodejno premikanje med posameznimi sobami (pri nekaterih je specifično navedeno, da to zmorejo, pri nekaterih pa to sploh ni omenjeno), samodejno sesanje glede na timer oz aktivacija preko spletne aplikacije, cena do 500, mogoče 600€ (najverjetneje bom počakal na kakšno dobro akcijo, pod 500 :) ).

Kakšen predlog?

Hvala!

recmajkemi ::

STYJ02YM iz Alija za ~270 €
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

Badwolff ::

Sam sem se odločil za viomija za približno iste zadeve. Zdej budget imaš višji, tako da mogoče s6. Ne vem pa, če je res za 200€ boljši.

Ko govoriš iz sobe v sobo misliš na prag? Kako visok pa je?

dejanslo ::

Sem še dolžan za nazaj.. V2 je, ko je ponovno šel čez celo stanovanje, spet našel vse sobe, ampak nastavitve za tiste sobe, ki so bile vmes izgubljene, se niso vrnile. Sicer to ni težava za nas, za koga morda bo.

Za multimap na S5x sem pa odkril, da če pobrišeš mape, ki jih ne rabiš (večkratne istega nadstropja), prej ko slej prideš do mape drugega nadstropja. Zgleda jih naloži iz strežnika; malenkost je treba počakati, da se naložijo. I call this semi-useful. Je, sam bi moralo biti boljše :)

Uporablja kdo Flolevac? Ko mu dam podatke serverja, da bi zloadal podatke, javi, da na serverju ni podatkov in da naj preverim, če sem izbral pravega..
There`s More Than One Way To Do It

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dejanslo ()

zzitop ::

XIAOMI Viomi V2 PRO - ker je za taščo in tasta, ki ne marata smarphone-ov me zanima nekaj:

- Ali bo sam prepoznal:
1.) da je not posoda za prah in sesal
2.) sam prepoznal posodo za vodo in brisal (Moppal)
3.) V primeru odgovora DA na obe zgornji vprašanji bo storil kaj, če not vložimo kombinirano (prah/voda) posodo?

Hvala

Besna Glista ::

3.) V primeru odgovora DA na obe zgornji vprašanji bo storil kaj, če not vložimo kombinirano (prah/voda) posodo?

Oboje.

sloxl8 ::

V info za tiste, ki se odločate za nov sesalec.

Precej časa (več kot 10 let) sem imel v lasti Roombo 561, pri kateri sem 2x menjal baterijo in 1x krtače, sedaj pa sem se predvsem zaradi možnosti mokrega brisanja tal odločil za nadgradnjo - Roborocka S5max (ker naj krpe ne bi samo vlekel po tleh, temveč tudi aktivno pritiskal ob tla).

Res je nemogoče primerjati "zastarelo" Roombo z "novodobnim" Roborockom, pa vseeno bolj kot smernice, kaj iskati pri nakupu sesalca:
- Čiščenje je bistveno hitrejše, saj Roborock čisti sistematično, v nasprotju z Roombo, ki se naključno zaletava v objekte po sobi, dokler ne oceni, da je vse počiščeno. Seveda, na račun novejše tehnologije prepoznavanja prostora.
- Čiščenje je pri Roborocku bolj temeljito, kljub temu, da ima Roomba dve krtači (gumijasto in ščetinasto), verjetno na račun slabšega sesanja pri Roombi, ki ima vgrajen majhen ventilator, ki bolj kot ne proizvaja rahel prepih v košku za smeti. Da je bolj temeljito, je opaziti po količini prahu po končanem čiščenju.
- Prednost Roborocka je tudi v aplikaciji, ki omogoča preprosto planiranje čiščenja - Roomba to sicer tudi omogoča, vendar fizični gumbi ne primejo več vedno, zato pri nastavljanju (ki ga je treba občasno ponoviti, ker Roomba zmrzne in jo je treba resetirati) skoraj polomiš ohišje pri pritiskanju na gumbe.
- Velika prednost so tudi mape, ki so bistveno bolj uporabne kot svetilniki, ki jih ima Roomba. Glede na to, da sta dva priložena, je včasih težko skombinirati, da Roomba ne gre v določen prostor ali da ostane v njem.
- Kljub temu, da je za Roombo deklarirana le "nekoliko" višja glasnost od Roborocka (mislim da 65dB proti 60dB), je slednji veliko, veliko tišji.

Seveda so tudi minusi:
- Ne razumem, zakaj na Roborocku ni ročaja za prenašanje. Roomba ima preprostega, ki se neopazno zloži v ohišje.
- Lasje, naviti okoli krtač, so problem obeh (in verjetno vseh) sesalcev, pa vendar se mi zdi, da jih je pri Roombi lažje odstraniti.

Glede na to, da je bila nabavna cena obeh enaka (400€ takrat in sedaj) in da se bo še izkazalo, kakšni so stroški vzdrževanja Roborocka, je sedaj težko reči, ali je zamenjava upravičena, vendar sem nad Roborockom zaenkrat navdušen in mi ni žal nakupa.

Fairplay ::

Kako je pa kaj z rezervnimi deli za XIAOMI Viomi V2 PRO in Roborock S50? Tu ciljam predvsem na rezervno baterijo. Jih je možno kje dobiti?

Sparkxl ::

Za baterije ne vem, vse ostalo pa dobiš na aliexpress za drobiž

misek ::

A je možno pri Viomi V2 s kombinirano posodico samo brisati brez sesanja? Razlog je preprost: da bi bila operacija tišja :)

YesPeace ::

misek je izjavil:

A je možno pri Viomi V2 s kombinirano posodico samo brisati brez sesanja? Razlog je preprost: da bi bila operacija tišja :)


Pomoje se ne da, sam v takem primeru dam vacuming na silent (nočno verzijo) in je skoraj neslišno vse skupaj.

mat xxl ::

sloxl8 je izjavil:

V info za tiste, ki se odločate za nov sesalec.

ker naj krpe ne bi samo vlekel po tleh, temveč tudi aktivno pritiskal ob tla




Tale citat pa zmaga, res si me dobro nasmejal, mogoče še dopiši, da je krpa iz mikrofibre in tako tehnično bolj kvalitetno poriba :)

Ja Roombe so pa res zastarele in zanič, čeprav ta zadnji modeli res ne pomivajo, pa mislim, da tudi ne bodo, vendar sami spraznejo košek ...............

Ja res je so avti, kot Mercedes, Bmw, so pa tudi Hyundai pa, Kije, in res, kaj bi kupil premium znamko, če ja rižo zelo dobro opravi svojo funkcijo. Tu se jaz popolnoma strinjam s teboj, pač premium ni za vsakega, kaj šele, da bi si ga vsak lahko privoščil !

Pa, ja , da ne bo pomote, Ne prodajam novih roomb, tudi nisem nikakor , res nikakor povezan z slovenskim uvoznikom ne tako, ne drugače, pač samo hoby ....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

XLapsus ::

mat_xxl čez slabih 8 let, ko bodo xiaomiji delali 10 let: "Eh 10 let ni nič, ko bodo kitajci delali 20 let, tako kot roomba, potem pa se lahko začnemo pogovarjati." :))

Resno človek umiri se s kretenskimi primerjavami tipa roomba == premium in da si je ne more vsak privoščiti. Če že, bi prišla bolj v poštev primerjava 10 let stara zgonjena bemfa == roomba, nova tesla = roboroc/xiaomi/viomi.

mat xxl ::

Tesla pa ne, kak rižotar pa morda ! ;) Od Tesle pa še T ne .....

dejanslo ::

Za S5X sem dobil FW update - 3.5.4_0540. Nikjer ne pišejo fixi, vidim tudi nič novega. Sledite kje temu? FloleVac anyone?
There`s More Than One Way To Do It

Sparkxl ::

Sem bil prepričan da prodajaš rombe, ker potem bi človek še razumel tvojo omejenost. Če pa je temu tako, pa je tvoje stanje skrb vzbujajoče. Mi smo vsi srečni s svojimi kitajci, ti pa uživaj s svojimi rombami in nehaj zavajat in posiljevat druge z njimi

sloxl8 ::

Tisto o krpi se je nanašalo na S50, ki krpo samo vleče za sabo, da ne bi kdo takoj pripomnil, da je S50 dovolj dober (v primerjavi s S5max). In, če bi dobro prebral, se ta odstavek ne nanaša na primerjavo med Roombo in Roborockom, ampak na razlog, zakaj sem zamenjal.

Ok, res moja napaka, ker nisem posebej omenil, da se krpa ne nanaša na Roombo.

Vm1999 ::

Fairplay je izjavil:

Kako je pa kaj z rezervnimi deli za XIAOMI Viomi V2 PRO in Roborock S50? Tu ciljam predvsem na rezervno baterijo. Jih je možno kje dobiti?


Za Roborock je na aliexpress-u ogromno punudbe. Izgleda, da tudi baterije - kolikor sem sam gledal, so originalne cca. 50-60 eur, če se prav spomnim.
Jaz vedno preverim še komentarje kupcev. Čeprav kdaj se prav vidi, da so ti lažni - npr. tisoče komentarjev, ista vsebina pri vseh, prevedena v razne jezike.

Vm1999 ::

Roombe izpraznijo same koš... mislim, kdo pa izprazni koš iz tiste ogromne polnilne postaje, ki zgleda kot menjalnik kovancev? Maš potem še robota, ki prazni koš? Ali pa se tam kar razgradijo smeti in jih ne rabiš nikoli odstranit? No saj zgleda, da so jo pocenili, ni več 1000eur, le še 850eur. Vsakomur svoje...

Dvigneš pokrov robota, z eno roko odstraniš posodico, streseš v koš, daš posodo nazaj v robota... res težko opravilo. 30 sekund. Ne rabiš niti obračat robota...

P.S.: polnilna postaja Roombe stane 400 eur, ugodno!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vm1999 ()

profii ::

Vm1999 Glavno stvar si pozabil. Polnino postajo navadnega sesalca daš lahko pod malce višjo omaro, medtem ko tale monstrosum zasede cel kot v prostoru.

Vm1999 ::

profii je izjavil:

Vm1999 Glavno stvar si pozabil. Polnino postajo navadnega sesalca daš lahko pod malce višjo omaro, medtem ko tale monstrosum zasede cel kot v prostoru.


Mogoče ti pa naredi kapučino;)

Motion ::

Si kdo lasti je potestiral alfawise V10 Max.
Kako se obnese napram 360 s6 glede kakovosti pucanja, kakovosti aplikacije.

SkIDiver ::

Kakšne so prednosti in slabosti XIAOMI Viomi V2 PRO proti Roborock S5 Max, razen cena? Se splača čakati na kakšno akcijo za S5 Max ali je bolje vzeti Viomi V2 PRO?

SaXsIm ::

Odločam se med Roborock S5 in S5 Max, pa imam nekaj vprašanj:
    -kakšna je razlika med S5, S50 in S55? Kolikor sem zasledil do sedaj, zgolj v barvi?
    -ali je v tem cenovnem razredu smiselno gledati še kaj drugega? Sesalec bo čistil bolj kot ne trda tla (parket + keramika), všeč mi je tudi možnost brisanja, vse skupaj bo cca 40m^2.
    - Kje kupiti?
SaXsIm

sloxl8 ::

- Med S50 in S55 je razlika zgolj v barvi. S5 je oznaka serije.
- Če ti kaj pomaga, poglej moj post zgoraj. Za S5max sem se odločil, ker bi naj bil tišji od S50, ker naj krpe ne bi samo vlekel za sabo, ampak naj bi jo pritiskal ob tla, ker naj bi imel boljši nadzor vode pri mokrem brisanju in ker omogoča No-Mop Zone. Neposredne primerjave pa žal nimam.

Imam pribl. 55m2 stanovanje in je S5max povsem dovolj (v bistvu je že overkill).

SkIDiver ::

@sloxl8 kje si nabavil S5max?

sloxl8 ::

Gearbest.

SkIDiver ::

Iz kitajske ali si ga dobil iz EU skladišča? Kar imajo sedaj na ponudbi ne ponudi opcije, da pošljejo iz kakšnega EU skladišča.

sloxl8 ::

Iz Kitajske z EU Priority.

recmajkemi ::

misek je izjavil:

A je možno pri Viomi V2 s kombinirano posodico samo brisati brez sesanja? Razlog je preprost: da bi bila operacija tišja :)

Na STYJ02YM ekvivalentu je možno samo pomivanje brez sesanja. Predvidevam, da tudi na V2.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

SkIDiver ::

@sloxl8 in si prišel skozi brez plačila DDV-ja in carine?

Vm1999 ::

SaXsIm je izjavil:

Odločam se med Roborock S5 in S5 Max, pa imam nekaj vprašanj:
    -kakšna je razlika med S5, S50 in S55? Kolikor sem zasledil do sedaj, zgolj v barvi?
    -ali je v tem cenovnem razredu smiselno gledati še kaj drugega? Sesalec bo čistil bolj kot ne trda tla (parket + keramika), všeč mi je tudi možnost brisanja, vse skupaj bo cca 40m^2.
    - Kje kupiti?


Če hočeš privarčevati skoraj 100 eur, vzemi S50 (na aliexpress, gearbest, ipd.).
Specifikacije S5 in S5max so praktično identične. Edina razlika je večja posoda za vodo pri S5 max in malenkost manjša posoda za prah.
Skeptičen sem do teh izjav, da S5 max bolj pritiska pri brisanju. Robot je enako težak (razen tisti dodaten deci vode), ima enako krpo in se giblje na identičen način... se pravi je edina razlika, kako hitro moraš dotočit vodo. Pri 40m2 se ti ne bo poznalo.

Verjamem, da ste navdušeni nad S5max - seveda, saj je videti odličen sesalec... ampak je S5 tudi;)

Odloča torej tvoj budget.

Vm1999 ::

sloxl8 je izjavil:

- Med S50 in S55 je razlika zgolj v barvi. S5 je oznaka serije.
- Če ti kaj pomaga, poglej moj post zgoraj. Za S5max sem se odločil, ker bi naj bil tišji od S50, ker naj krpe ne bi samo vlekel za sabo, ampak naj bi jo pritiskal ob tla, ker naj bi imel boljši nadzor vode pri mokrem brisanju in ker omogoča No-Mop Zone. Neposredne primerjave pa žal nimam.

Imam pribl. 55m2 stanovanje in je S5max povsem dovolj (v bistvu je že overkill).


S teboj se ne strinjam zgolj v tem "boljšem pritiskanju". Žal tudi jaz nimam neposredne primerjave, ampak sodeč po posnetkih, dela S5max po enakem vzorcu, kot S5.

Vm1999 ::

SkIDiver je izjavil:

Iz kitajske ali si ga dobil iz EU skladišča? Kar imajo sedaj na ponudbi ne ponudi opcije, da pošljejo iz kakšnega EU skladišča.


Meni je z Gearbest-a naročen S5 potoval 3 tedne. Pisalo je EU skladišče, shipping 4-7 dni, ali nekaj podobnega... mislim, da so ga kar s kitajske poslali.
Prejšnji nakup leto prej, je prišlo v 2eh dneh iz AliExpress-a.
Odvisno, koliko sreče imaš pri teh trgovinah...

SkIDiver ::

Če potuje 3 tedne ni problem, bom počakal. Ne bi parad plačal DDV-ja in morebitne carine.

sloxl8 ::

S5 max, spring loaded mop.

https://en.roborock.com/pages/roborock-...

Vm1999 ::

SkIDiver je izjavil:

Če potuje 3 tedne ni problem, bom počakal. Ne bi parad plačal DDV-ja in morebitne carine.


Seveda, potem izgubi smisel naročanje iz Azije. Jaz pri nobenem od teh primerov nisem plačal. Poišči "priority line" v tej temi. Če prav razumem te trgovine nekako obidejo te carine, bo kdo drug bolje pojasnil.

Vm1999 ::

sloxl8 je izjavil:

S5 max, spring loaded mop.

https://en.roborock.com/pages/roborock-...


Super, ampak v praksi ti roboti z vlažno krpo brišejo prah - ne pomivajo tal.
Moje kritike so usmerjene k proizvajalcem/prodajalcem, ne k kupcem, da se razumemo.
Za 30 in več odstotkov višjo ceno pričakujem večji napredek v tehnologiji. Ko bo napredek vsaj tak, kot iz Mi Robot (1. gen) na S50, potem naj pa tržijo, kot nekaj boljšega.
Če bo šlo tako naprej, bodo naslednje leto dodali eno stransko krtačo, dva senzorja in prodajali za 600 eur (kitajske cene).
Ne bom več pisal o tem, grem že sam sebi na živce.

Gregor P ::

Even cleaning every time
Mopping with the weight of water in a tank means floors don't get properly cleaned. As water is used, the cloth presses down more weakly. Dirt is left behind. S5 Max's spring-loaded mop presses down with an even 300g (11oz) from start to finish. So, the last area cleaned is as fresh as the first.
... drži, to ni sedaj slišati nek hud napredek, se pa ne braniš, če že ima:D

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

SaXsIm ::

Kakšen predlog, kje najugodneje kupiti Roborock S5? Barva ni pomembna.
SaXsIm

APPluk ::

Kaj priporočate za do 300€?
Ima kdo mogoče Xiaowa E35 oz. kakšna se vam zdi?

tomazic89 ::

APPluk je izjavil:

Kaj priporočate za do 300€?
Ima kdo mogoče Xiaowa E35 oz. kakšna se vam zdi?

Jaz sem dal 320 za Viomi V2 Pro (s tremi posodicami) s postnino vred - Gearbest EU skladisce.
V primerjavi z E35 ima se funkcijo pomivanja - torej sesanje, sesanje + pomivanje (kombinirana posoda), pomivanje.

vezo ::

Badwolff je izjavil:

Sam sem se odločil za viomija za približno iste zadeve. Zdej budget imaš višji, tako da mogoče s6. Ne vem pa, če je res za 200€ boljši.

Ko govoriš iz sobe v sobo misliš na prag? Kako visok pa je?


Brez pragov. Vse v enaki višini, le da najde iz sobe v sobo.

Hvala!

Badwolff ::

^to najbrž zna vsak

tomzzi ::

Viomi V2 ali Pro? Ali kaj drugega za okrog 300€?
Ne bomo redno uporabljali mokro pucanje za vsakič. Občasno.
Počasi izgubljam živce z Alfawise v8s. Nonstop odpadajo metlice, zaštopa se (tudi pri motorju), tolče ob noge mize, stolov.
Enkrat sem ga že razdrl in je bilo polno prahu na "vetrnici" kjer vleče zrak noter.
Plus zatakne se pod rob omar na hodniku. Neuporabno.

Kako se kaj Viomi V2 obnese če imaš recimo nekaj dolgih las po tleh?

Tomson ::

Za dobrih 300EUR je opcija tudi odličen 360 S7 model, okoli 300EUR še Roborock S50, ki je še vedno zelo dobra opcija ali zelo zelo podoben 360 S6 model za 270EUR, glede Viomija, če želiš bolj future proof, kakor obljubljajo, vzameš V2 Pro model, je le 30EUR več pa imaš 3 posodice za 325EUR, pač pri Viomiju dobiš največ za denar ... Dolgi lasje so na vseh modelih z vrtljivo krtačko enaki, pač se počasi navijajo, enkrat na teden ali dva pa jih očistiš z priloženim nožkom, vzame minuto, sicer pa nobenih težav, pri nas dve dolgolaski doma npr ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tomson ()

mat xxl ::

tomzzi je izjavil:

Viomi V2 ali Pro? Ali kaj drugega za okrog 300€?
Ne bomo redno uporabljali mokro pucanje za vsakič. Občasno.
Počasi izgubljam živce z Alfawise v8s. Nonstop odpadajo metlice, zaštopa se (tudi pri motorju), tolče ob noge mize, stolov.
Enkrat sem ga že razdrl in je bilo polno prahu na "vetrnici" kjer vleče zrak noter.
Plus zatakne se pod rob omar na hodniku. Neuporabno.

Kako se kaj Viomi V2 obnese če imaš recimo nekaj dolgih las po tleh?



Čaki čaki, pa kitajci so ja DE BEST, vsi tukaj trdijo na tem forumu, to so TESLE, morda le ti ne vidiš njihove uporabne vrednosti......
««
56 / 90
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon kupuje iRobot

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
356419 (3853) Gregor P

Ask Tomson (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Kaj kupiti
48363960 (37886) bluefish

Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
309143617 (63299) perci
»

Robotski sesalci. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16764292 (23940) mat xxl

Več podobnih tem