» »

Robotski sesalnik

Robotski sesalnik

Temo vidijo: vsi
««
55 / 95
»»

dejanslo ::

_Končno_ je prišel tudi najin S5 max. :) Zaenkrat sem ga poslal samo sesati in kar lahko rečem v primerjavi z V2 je, da se mu malo več pameti pozna pri manevriranju okrog nog stolov in miz, kjer se znajde bolje. Bolj je tudi prijazen do rož - v2 je velike liste, ki so viseli v njegovi višini, kar spregledal in šel skozi do lonca, s5m pa najde pot med listi. Je pa morda te pameti malenkost preveč - ko si dela te manjše cone znotraj prostora (samo v jedilnici, ostale gre od roba do roba), se zdi, da je preveč obračanja in s tem izgubljanja časa. To se posebej pozna, ker je kar hitrejši kot V2. Na turbo je primerljivo glasen, medtem ko je na balanced občutno tišji. Postajo sem mu stlačil v en kot za novoletno jelko, od koder je brez težav našel ven.
Po prvih vtisih, če bi kupoval še enkrat, bi mogoče raje vzel v2 zaradi možnosti dokupa 3 letne garancije v e4u. Za tega pa računam in molim, da bo zdržal ;) Oba pa nalogo opravita dovolj dobro, S5max za odtenek bolje.
Gin-tonic in pisanje posta sta pri koncu, pravtako pa S5max, ki je bp našel po labirintu do postaje :)
There`s More Than One Way To Do It

worteleven ::

Tisti, ki ste kupili S5 Max, kje ste ga naročili? Kakor vem je Gearbest s kitajskim skladiščem edina opcija za nakup?

Druga stvar, kateri robotski sesalnik bi priporočili?
Potrebujem ga za sesanje cca. 100m2 površine (2 nadstopji, torej 200m2).
Zaradi dveh nadstopij potrebujem takega, ki ima možnost shranjevanja dveh map.
V hiši imam večinoma parket in keramične ploščice.
Možnost pomivanja (S5 Max je ravno zaradi tega toliko bolj zanimiv) takšne kvadrature.

Trenutno imam sledeče favorite: S5 Max (malo me odvrača dejstvo da ni možen nakup v EU), Deebot Ozmo 950 ali pa Roborock S6. Po nekaj pregledanih reviewih se najbolj nagibam k nakupu Deebot Ozmo 950. Pa vaše mnenje?

worteleven, dostava iz Gearbest CN skladišča je bila kar OK - 1/12 nakup, 4/12 odposlan, 19/12 dostavljen.

Pri najinem še nisem prišel do multimap, sem pa v tem času uporabil brisanje. Opažam, da porabi _zelo_ malo vode - tudi na max nastavitvi za 19m2 manj kot pol deci. Tudi po občutku bi rekel, da ni razlike med min-max nastavitvama, bom pa to šele stestiral. Sicer je ob koncu brisanja krpa še zmeraj vlažna, ampak bi želel več vode. Nasveti? Sem kaj pozabil? Krpo pred začetkom konkretno navlažim, nanesem čistilo.

tomzzi ::

Imam Alfawise v8s pa nisem najbolj zadovoljen.
Robot se ne znajde dobro ob nogah stolov pa čeprav sem ga za test postavil na sredo dnevne sobe. Stol ima več kot dovolj razmaka med nogami tako, da mu to ne bi smelo delati težav. Pa vseeno noče in noče pod stol.
Pravtako leva metlica nonstop odpada. Oziroma če se v kakšen kabel zaplete potem takoj odpade.
Slabo.

Imam pa eno vprašanje. Včeraj sem ga spustil čistit stanovanje. Vse ok.
Ga dam po posteljo... Takrat se je pa začelo.
Se ustavi in mi pove, da je "suction motor twined" in ne brush če se prav spomnim.
Ok ga spravim ven in očistim posodo, filter (mreža pred filtrom) kot tudi krtačo.
Zaprem in ponovno zaženem. Čez "pet" minut isto. Ne brush ampak suction motor se mi zdi. Spet razdrem in spucam.
In čez nekaj časa ponovno.
Potem se ga samo še na postajo poslal polnit, ker mi je načenjal živce.
Je pa še nekaj.
A je normalno, da se na vsake toliko (naključno) na polnilni postaji začne oglašat "start charging"? Čeprav je nonstop na postaji?
Lahko je cel dan tiho brez oglašanja. Ali pa se vsaj enkrat na dan oglasi. Zadnjič se je ob 23:00 oglasil "start charging"...

darkolord ::

Glede navigacije je to največ, kar lahko pričakuješ v tem razredu. Brez laserskega senzorja (ali kamere) ima zelo omejene informacije o okolici. Ko se nekam butne, ne more vedeti, ali je prišel do stene ali do stola, ker ne vidi, kaj je zadaj. Je pa vseeno nadgradnja nad večino teh klasičnih, ki se premikajo naključno.

Suction motor twined bi najverjetneje pomenilo, da je nekaj prišlo v sesalni motor in se je tam zataknilo (kakšna vrvica npr.). Moral bi popolnoma odpreti sesalec in pogledati noter.

"Start charging" po mojih izkušnjah javlja, ko zdrsne s postaje (se malo postrani zapelje gor) in se potem nazaj popravi.

Hvala.
Ja saj glede navigacije mi je jasno. Pač ko se nekam butne gre naprej. Traja večno, da posesa vse. Ali pa sploh ne.
Mi je malo žal, da nisem vzel z laserskim senzorjem.

Po vsej verjetnosti ga bo potrebno odpret ja. Malo nerodno. Pa še v uporabi ni več kot dva, tri mesece.

Start charging pa javi naključno. Po moje ne zdrsne dol. Tudi popravi se ne.
Ker to javi lahko tudi po več ur od sesanja oziroma vrnitve na dock.
Lahko se recimo tisti dan tudi ne sesa pa se vseeno oglasi.
Čudno

sloxl8 ::

Ko v aplikaciji Mi Home nastaviš Virtual Wall, kako ga odstraniš? Če ga tapnem, se nič ne zgodi - vidna je samo črta, kot pri steni.

Verjetno moraš najprej v orodje za urejat no-go cone, kjer ga tapneš za urejanje in nato pač izbrišeš.

Danes sem šel z njim v drugo nadstropje, kjer je sicer videl eno sobo v nekem delu, ki pa ga ni pripojil sobi (ostalo je sivo področje, ni se obarvalo).
Ko je šel prvič po hodniku, so bila vrata v to sobo zaprta. Ko sem jih sredi čiščenja odprl, je to zaznal in vedel, da mora not, kar je tudi storil, vendar se je potem nekako zadovoljil le s četrt sobe. Po nekaj neuspešnih poskusih ga poslati tja in pripojiti sobo, sem pač zbrisal mapo in na novo poslal čez cel štok in je šlo ok.

Anywayz, v tem procesu mi je pobrisalo mapo prvega nadstropja, itak. :) Če prav razumem, po vsakem čiščenju updejta mapo, tudi če je bila že znana? In potem starejšo od dveh v spominu izbriše? Torej je pravilno postopanje, če hočeš ohraniti 2 mapi 2 nadstropij, sledeče: ob vsakem čiščenju izbereš mapo iz map-edit, da jo uporabi kot current? Ali bo mapa drugega nadstropja ostala, če nastavim dnevno čiščenje prvega nadstropja po urniku?

Ali je možno, da zrihtam dve mapi, potem pa izklopim shranjevanje map? Preklopim na 2, ko ga nesem gor in nazaj na 1, ko tam opravi in ga nesem nazaj dol?

misek ::

sloxl8 je izjavil:

Ko v aplikaciji Mi Home nastaviš Virtual Wall, kako ga odstraniš?
Na eni strani je križec - ko ga tapneš s tem zbrišeš črto.

Vm1999 ::

sloxl8 je izjavil:

Ko v aplikaciji Mi Home nastaviš Virtual Wall, kako ga odstraniš? Če ga tapnem, se nič ne zgodi - vidna je samo črta, kot pri steni.

Ne vem kateri sesalec imaš... pri Roborock S50 je po zadnjih update-ih ta funkcija postala malo tečna za nastavljat.

Virtual wall/no-go zone lahko dodaš med samim sesanjem - sesalec se ustavi in potem, ko določiš cone, nadaljuje s sesanjem.

Za izbris con pa mora biti sesalec na polnilni postaji. Obstaja workaround, da sprožiš in prekineš "spot cleanup" - potem lahko zbrišeš cone.

Konstantno spreminjajo tudi poimenovanja sesalnih moči. Že 3x so spremenili, kar ne morejo se odločit...

Kakatja ::

Kar se tiče različnih nadstropij tudi pri meni zadeva "ne pije vode" pri S5 max...Namreč dam ga v nadstropje 1 in naredi celoten cleanup...si razdelim različne prostore (to mi je pomembno), ker ga ponavadi vsak dan samo pošljem v kuhinjo. Potem ga dam v nadstropje 2, naredi celoten cleanup, current map je nadstropje 2, ostali mapi sta nadstropje 1. Ko na current map za nadstropje 2 naredim selekcijo prostor, mi current map prenese še na ostali 2 backup mapi in nadstropje 1 v celoti pobriše. Poizkušeno več načinov in vedno isto.

Edina opcija 2 različnih nadstropij (po moji ugotovitvi) je da imaš eno razparcelirano, drugo pa v celoti nerazparcelirano (s tem da je potem to zame brezpredmetno če ga ne moreš poslati v posamezen prostor in je isto kot če na novo vse štarta - verjetno je edina prednost da pridobiš na času čiščenja).

Skratka to mi je precej nefunkcionalno, saj imam v vsakem prostoru kakšno želeno ali no go zono, v obeh nadstropjih pa jih nažalost ni možno shraniti.

Upam, da se motim oz. imate kakšne rešitev? Delajo kaj na update aplikacije?

Hvala za tvoje izkušnje. Meni se tudi dozdeva, da to v bistvu ne dela funkcionalno. Morda nam lahko še Tomson pomaga do boljše izkušnje s tem, menda je on lepil slike večih map.

Kako pa rešujete to: Viomi v2 ima znano mapo, potem pa so enkrat vrata v sobe iz hodnika zaprta. Sobe so postale sive in se jih ne da izbrati. Sem vrata odprl in ga poslal po hodniku, da je to videl, vendar po končanem sesanju ni spremenil mape. Ali lahko le zbrišem mapo, da prostore na novo spozna? Ne želim izgubiti no-go con..

hodnik

hodnik

dejanslo je izjavil:

Kako pa rešujete to: Viomi v2 ima znano mapo, potem pa so enkrat vrata v sobe iz hodnika zaprta. Sobe so postale sive in se jih ne da izbrati. Sem vrata odprl in ga poslal po hodniku, da je to videl, vendar po končanem sesanju ni spremenil mape. Ali lahko le zbrišem mapo, da prostore na novo spozna? Ne želim izgubiti no-go con..

hodnik

hodnik

Če daš sesati normalno, se pravi ne samo določene cone, ti ne posodobi mape? Ne gre iz hodnika v prostore?

dejanslo je izjavil:

Hvala za tvoje izkušnje. Meni se tudi dozdeva, da to v bistvu ne dela funkcionalno. Morda nam lahko še Tomson pomaga do boljše izkušnje s tem, menda je on lepil slike večih map.

Nič nimam proti Tomsonu - sem tudi sam kupil en S50 preko njegovih linkov. Enega pa pred letom drugje.
Pred časom sem tu pisal ravno na to temo. Bedarija je kupovat S5 Max ali S6 zaradi večih nadstropij, če se potem zafrkavaš s temi mapami (to lahko delaš tudi s cenejšimi).
Sploh glede na to, koliko dražja sta. Potem je bolje kupit 2x 360 S6 (ali S5) - tisti ki stane okoli 270 EUR... imaš za 540 eur dva sesalca pa se ne rabiš zafrkavat. Če že kupujete sesalce za 400+ EUR...

Ta vaš komentar ni šel neopažen in sem o njem pred nakupom razmišljal. Gotovo drži, da je boljše dva brez prenašanja, kot en s prenašanjem, vendar vseeno to ni tako poceni. Alfawise se mi ne zdijo še dovolj preizkušeni, 2x360 S6 = 270*2=540 = +35% od enega S5 Maxa za 400. Če se že steguješ za 2, pol je najbrž boljše 2x V2 z garancijo, ampak si pol že na 600 oz +50%. Pa tudi, največ velja mnenje nekoga, ki ga poznaš in ga ima - tu je imel Roborock veliko prednost :) Spremljal sem tudi cene S50, če bi padle pod 250, bi res vzel 2 komada.
Pa niso. Dobro drži ceno, nič ni bil cenejši kot leto poprej. Jaz sem predpostavljal, da so multimap v S5Max in S6 porihtali, če ga že oglašujejo (kar menda pri Rob. S5 niso, vendar so obljubljal, da bo) - čeprav je Tomson opozarjal, da to še nekaj ne dela. Sicer bi pa nama porihtan multimap povsem ustrezal. Kot sem rekel, dnevno sesanje najbolj obremenjenih prostorov, 1x/t pa drugo nadstropje. V tem času, ko rihta to nadstropje, pa zrihtaš stopnice ipd in ga pol odneseš dol. Upam, da zrihtajo. Če pa ne bodo, bo to pač šola :)
Glede prejšnjega posta - mislim, da pravzaprav ne. Prvi operater je tašča, ki pa je nekaj govorila, da je našel iz labirinta za kavčem samo, če mu je dala čiščenje določene sobe. Bomo poskusili jutri - hvala! Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dejanslo ()

Kiwix ::

Je imel kdo težavo da roborock s50 posesa samo del stanovanja oziroma samo eno sobo in se vrne na polnilno postajo? Sesalec in senzorji so očiščeni. Prejšnji teden se je to zgodili enkrat potem je bilo ok (je 5x normalno posesal), danes pa zopet isto... Baterija je polna.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kiwix ()

recmajkemi ::

Sodeč po nemškem forumu naj bi STYJ02YM dobil upadate kjer lahko shraniš do 5 različnih map. Predvidevam, da Viomi V2 ekvivalent tudi dobi omenjeno funkcijo.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

Roomba 980 za 530 evrov, da ali ne?

Danes dopoldne sem razdrl svojga Alfawise v8s, ker mi je spet javil napako med sesanjem "suction motor twined".
Sem mislil, da bom kaj polomil ampak ga je precej enostavno odprt.

Na moje presenečenje pa noter ni bilo nič las, sukanca ali kakšne nitke.
Ampak je bilo na motorju oziroma "ventrnici" POLNO prahu!!! Mačke prahu!
Pravtako znotraj zgornjega pokrova sesalca ob straneh! Kako je možno, da prah pride do motorja in ga komplet zablokira???
Preko mrežice, pene in filtra? Skoraj nemogoče. Ali pa filter ne opravlja svojega dobro.
Sesalec se po vsaki uporabi sčisti.

Da bi ob straneh/spojih ohišja toliko praha not prišlo pa skoraj ne verjamem.
Čudno. Pa še dolgo ga nimamo. 2-3 mesece maks.
Bi moral vzet kaj dražjega, boljšega očitno, ker to da ga je potrebno komplet razkopat po dveh, treh mescih uporabe pa ne pusti najboljšega vtisa.

darkolord ::

Kako je možno, da prah pride do motorja in ga komplet zablokira???
Preko mrežice, pene in filtra? Skoraj nemogoče. Ali pa filter ne opravlja svojega dobro.
Sem že večkrat to videl - ali je nekdo pozabil vstaviti filter po čiščenju ali pa je posodica odpadla med čiščenjem in je posesalo prah iz nje ...

Filter vedno noter. Posodica pa tudi niti enkrat ni odpadla. Razen če se je sama nazaj vstavla.

mat xxl ::

Ganon je izjavil:

Roomba 980 za 530 evrov, da ali ne?

Za to ceno odličen nakup ...... so pa bili pri nas že za 499 eur.

Sparkxl ::

Prosim lepo ne zavajat da je to dober nakup, ker to je zastarela jajca iz 2015, ki jo poseka vsak kitajc za 200€!!

Primerjava te zastarele igrače z roborock s60. Jasno kot beli dan da je roborock proti temu kot starship enterprise proti fičotu

https://www.androidcentral.com/irobot-r...

S60 dobiš pri nas za ca. 570, pri tujih ponudnikih tudi za manj

TOP ::

Kdo tukaj sploh,kaj zavaja,niso vsi pripravljeni,dat celo premoženje za robotski sesalec in sedaj si ga lahko,kdo privošči,star model za manj denarja in kaj je tukaj zavajanje,dejstvo je da vsi sesajo a ne.

TOP je izjavil:

Kdo tukaj sploh,kaj zavaja,niso vsi pripravljeni,dat celo premoženje za robotski sesalec in sedaj si ga lahko,kdo privošči,star model za manj denarja in kaj je tukaj zavajanje,dejstvo je da vsi sesajo a ne.

Že res, da zdaj stane manj denarja, ampak bistvo je, da za enak denar dobiš veliko naprednejše robote, kot je omenil Sparkxl. To me je tudi zanimalo. Roomba 980 torej NI dober nakup.

Matej_K ::

Za vse ki imate težave z več nadstropji... behold! the worlds first flying roomba!
... .. .

TOP je izjavil:

Kot prvo toplo priporočam en tečaj uporabe vejice.

Kot drugo, to je primerjava za približno enak denar. In v konkretnem primeru je to primerjava med strahotno zastarelim in aktualnim modelom.
Ja in dejstvo je, da vsi sesajo, tudi taki za 100€. Kaj točno si s tem hotel povedati, še verjetno sam ne veš.

mat xxl ::

Ko bodo kitajčki delali po cca 10 let, kot delajo Roombe se bomo pa pogovarjali. Predlagam, pa, da vsaj potem tu na netu ne rešujete vseh teh težav z pokvarljivimi kitajčki, pa z 1001 tako in onako težavo.

Sparkxl, ne glede na vse pa ja od vseh teh se tudi sam strinjam, da je S6 najboljša izbira.... med NO Roombami.

Ve pa vsak za sebe, kaj rabi in kaj ne ..... pa ja odlično, da je konkurenca močna, ker čez 10 let bodo vsi še boljši in cenejši........

GupeM ::

mat xxl je izjavil:

Ko bodo kitajčki delali po cca 10 let, kot delajo Roombe se bomo pa pogovarjali. Predlagam, pa, da vsaj potem tu na netu ne rešujete vseh teh težav z pokvarljivimi kitajčki, pa z 1001 tako in onako težavo.

Sparkxl, ne glede na vse pa ja od vseh teh se tudi sam strinjam, da je S6 najboljša izbira.... med NO Roombami.

Ve pa vsak za sebe, kaj rabi in kaj ne ..... pa ja odlično, da je konkurenca močna, ker čez 10 let bodo vsi še boljši in cenejši........

Pa daj že nehaj s temi svojimi Roombami. Stalno se hvališ, koliko si jih že popravil. Hkrati pa trdiš, da so skoraj nepokvarljive. Negiraš samega sebe.

TOP ::

Sparkxl je izjavil:

TOP je izjavil:

Kot drugo, to je primerjava za približno enak denar. In v konkretnem primeru je to primerjava med strahotno zastarelim in aktualnim modelom.
Ja in dejstvo je, da vsi sesajo, tudi taki za 100€. Kaj točno si s tem hotel povedati, še verjetno sam ne veš.

Ti tud ne veš,ker mlatiš prazno slamo.Strahotno zastarel model,je zastarel ampak strahotno pa ne,kot navajaš.Kaj so vejice sedaj okej,gospod Profesor ali sem,kaj pozabu.:D

Badwolff ::

TOP je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

TOP je izjavil:

Ti tud ne veš,ker mlatiš prazno slamo.Strahotno zastarel model,je zastarel ampak strahotno pa ne,kot navajaš.Kaj so vejice sedaj okej,gospod Profesor ali sem,kaj pozabu.:D

si, si....

šernk ::

Glede nato, da online teste dobesedno vsi obračajo kot jim želi je vse stvar osebnih preferenc.

Zadnjič sem našel test, ko je roomba 980 dobesedno posekala roborocka S6 za 40%, potem najdeš isti test pa obratno. Skratka vsak bo hvalil svoje.

Glede nato da imam roombo 770 7 let in edini problem je bil menjava baterije, ker pač takrat so pač še vgrajevali Ni-Mh. Glede nato da 1x na 3 mesece spiham filtre, 1x letno očistim glavno krtačo in zamenjam filtre in je to edino delo z njim...dam brez premisleka danes raje 550eur za roombo 980 kot pa 450eur za roborock S6, ki ima vso napredno tehnologijo (ki je meni neuporabna - v kuhinji moram stole umaknit, kopalnici tepihe, preden gre sesat je treba pogledat, da niso kje igrače na tleh,...tako da samodejnega sesanja itak ne uporabljam).

ravno pred kratkim sem gledal mislim da za pokončni sesalec jimmy JV71, super duper tehnologija da se ti dlake od psa in mačk, ter lase ne zavijajo na glavno krtačo, potem pa bereš reviewe, ko je človek vrgel 150eur za ta sesalec, da se reši tega problema pri sesalcu za 600eur in se mu dlake in lase zabijajo med vodilna kolesca tako kot pri tistem, ki ga že ima.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

šernk je izjavil:

Zadnjič sem našel test, ko je roomba 980 dobesedno posekala roborocka S6 za 40%, potem najdeš isti test pa obratno. Skratka vsak bo hvalil svoje.

Prilepi povezavo.

GupeM ::

šernk je izjavil:

... 450eur za roborock S6, ki ima vso napredno tehnologijo (ki je meni neuporabna - v kuhinji moram stole umaknit, kopalnici tepihe, preden gre sesat je treba pogledat, da niso kje igrače na tleh,...tako da samodejnega sesanja itak ne uporabljam).

Če bi imel napredno tehnologijo, ti ne bi bilo treba :)

TOP je izjavil:

Uff... Ne le to, da si jih pozabil, postavil si jih veliko preveč in na napačnih mestih. Manjkajo ti presledki za vejicami, namesto pike se za vprašanjem piše vprašaj. Skratka, neberljivo.

Res zanimivo kak je nekdo lahlo nepismen. Postavljanje ločil sem učiš meda v 3 razredu.
@Ganon, tudi mene bi ta test zanimal. Če je to en in edini, je verjetno plačan od roombe, tako kot romba advokat tukaj.

Njegova zadnja izjava tukaj: s60 je res boljši od tiste predpotopne roombe, ampak on jo vseeno priporoča. Jasno kot beli dan da je plačan, ker tak fanatično zaslepljen z eno znamko enostavno ne moreš bit

Jaz bi samo dodal, da se mi še vedno zdi boljša izbira S50, kot S6 (S60). Glede na razliko v ceni, ki je mislim da cca. 170eur. S6 naj bi bil malo hitrejši pri čiščenju, malo večja posoda za vodo, aplikacija za 2 nadstropji (ki dela, ali pa ne - sodeč po zapisih uporabnikov)... baterija ni nič boljša, sesalna moč celo malenkost manjša.

Evo moj s50 ima zdaj malo več kot eno leto, se pravi tudi, če bi roomba 980 zdržala 2 leti (več garancije itak nima), sem na istem, saj je bil s50 dejansko pol cenejši.

Do okvare lahko pride tako pri "kitajcu", kot pri roombi, ki nima 10 letne garancije, razen mogoče pri mat xxl...

Plus, grem stavit, da je servirat pokvarjeno roombo precej dražje, kot kitajca...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vm1999 ()

Jaz tudi mislim da je s50 boljša izbira, s60 ni vreden toliko več.
Sem gledal en video kako se roborocki popravljajo. Vse je modularno, dele pa se dobi iz aliexpressa za ceno kepice sladoleda

jl ::

Prebiram temo, iscem robotski sesalec cenovno nekje 300-350€. Med Roborock S50 in Viomi v2 oz Viomi v2 pro, kaj bi bilo za izbrati? Med pro in navadnim viomi naj bi bila razlika le kombo rezervar, ki se ga da dokupiti za cca 20eur. Kaj pa Roborock, Viomi ima malenkost mocnejso sesalno moc, s50 pa npr carper boost in baterijo z vecjo kapaciteto (ceprav mi glede na velikost to ne igra vloge)?

jl je izjavil:

Prebiram temo, iscem robotski sesalec cenovno nekje 300-350€. Med Roborock S50 in Viomi v2 oz Viomi v2 pro, kaj bi bilo za izbrati? Med pro in navadnim viomi naj bi bila razlika le kombo rezervar, ki se ga da dokupiti za cca 20eur. Kaj pa Roborock, Viomi ima malenkost mocnejso sesalno moc, s50 pa npr carper boost in baterijo z vecjo kapaciteto (ceprav mi glede na velikost to ne igra vloge)?

Moral bi poiskat primerjavo brisanja tal - če je pri Viomi-ju res bolj učinkovito. Ti roboti lahko lepo vzdržujejo očiščena tla, da bi pa počistili umazana tla pa ni pričakovati. Tu ni faktor samo kapaciteta vode, temveč tehnika brisanja - ta pa je pri vseh enaka, robot vleče krpo po tleh. Ni primerjave z ročnim pomivamjem.
Kot je napisal nekdo zgoraj, za Roborocka dobiš praktično vse rezervne dele, morda je to tudi faktor.

Carpet boost je ok, ampak iz izkušenj je takole: robot z nekim zamikom (recimo za eno dolžino robota) zazna preprogo, se pravi pri velikih preprogah pride prav, manjše predpražnike pa "preskoči" oz. vklopi višjo sesalno moč, ko je že mimo predpražnika in jo nato hitro izklopi.

Ali lahko kak uporabnik Viomi-jev pove kako v praksi izgleda kombinirana posoda za prah in vodo? Ali to pomeni da po uporabi vode ostane robot moker in je ob naslednjem sesanju vse mokro v posodi? Nastane packarija? In še to, ali lahko sesaš in brišeš istočasno?

šernk ::

GupeM je izjavil:

šernk je izjavil:

... 450eur za roborock S6, ki ima vso napredno tehnologijo (ki je meni neuporabna - v kuhinji moram stole umaknit, kopalnici tepihe, preden gre sesat je treba pogledat, da niso kje igrače na tleh,...tako da samodejnega sesanja itak ne uporabljam).

Če bi imel napredno tehnologijo, ti ne bi bilo treba :)

aja kako že? to da bi ga dal sesat in bi 3/4 dnevne spustil zaradi razsutih igrač po celi dnevni, nihče ne ve kaj vse uporabnega bi pohopsal? ali pa da mi ne bi šel pod mizo v kuhinji ker enostavno 30cm ne spraviš v 20cm? (številke sem si na pamet zmislu ampak vem da je roomba 770 precej preširoka da pride med nogami stola) Ali da mi tepihe iz kopalnice enostavno spravi v en kot, ker so prelahki in jih namesto da zapelje nanj 3/4 časa potiska pred seboj (oz z novo tehnologijo bi se enostavno obrnil in šel stran...še slabše, ker potem mi spet pol kopalnice ne posesa). Za vse zgornje stvari porabim manj kot 5min s tem da zraven še ročno očistim mizo in pult v kuhinji.

evo še test kjer roomba 980 poseka roborocke (je sicer za 960 ki je slabši, ampak imaš tam pri 4min+ suction in pa carpet cleaning, torej če imaš tepihe so vse roombe boljša izbira)

@Ganon: happy?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Pri drugem linku, ki si ga prilepil je roborock s50 ocenjen bolje, kot roomba 980...

TadejPer ::

Vm1999 je izjavil:

jl je izjavil:

Prebiram temo, iscem robotski sesalec cenovno nekje 300-350EUR. Med Roborock S50 in Viomi v2 oz Viomi v2 pro, kaj bi bilo za izbrati? Med pro in navadnim viomi naj bi bila razlika le kombo rezervar, ki se ga da dokupiti za cca 20eur. Kaj pa Roborock, Viomi ima malenkost mocnejso sesalno moc, s50 pa npr carper boost in baterijo z vecjo kapaciteto (ceprav mi glede na velikost to ne igra vloge)?

Moral bi poiskat primerjavo brisanja tal - če je pri Viomi-ju res bolj učinkovito. Ti roboti lahko lepo vzdržujejo očiščena tla, da bi pa počistili umazana tla pa ni pričakovati. Tu ni faktor samo kapaciteta vode, temveč tehnika brisanja - ta pa je pri vseh enaka, robot vleče krpo po tleh. Ni primerjave z ročnim pomivamjem.
Kot je napisal nekdo zgoraj, za Roborocka dobiš praktično vse rezervne dele, morda je to tudi faktor.

Carpet boost je ok, ampak iz izkušenj je takole: robot z nekim zamikom (recimo za eno dolžino robota) zazna preprogo, se pravi pri velikih preprogah pride prav, manjše predpražnike pa "preskoči" oz. vklopi višjo sesalno moč, ko je že mimo predpražnika in jo nato hitro izklopi.

Ali lahko kak uporabnik Viomi-jev pove kako v praksi izgleda kombinirana posoda za prah in vodo? Ali to pomeni da po uporabi vode ostane robot moker in je ob naslednjem sesanju vse mokro v posodi? Nastane packarija? In še to, ali lahko sesaš in brišeš istočasno?

Sam imam Viomi V2 že od konca julija. Z njim smo zelo zadovoljni, posesa odlično. Da odgovorim na kratko glede tvojih vprašanj. Pri Viomi V2 imaš priložene dve posodice: eno za sesanje s hepa filtrom in eno za vodo z črpalko za vodo. Obe imata okoli pol litra volumna (točnih številk tako iz glave ne vem). Ko sesaš imaš eno posodico; ko pa pomivaš, pa mu daš posodico za vodo in namestiš krpo pod njega.
Pomiva po Y sistemu čiščenja, ne vleče samo krpe za sabo. Gre malo naprej v desno, nato malo nazaj v levo in tako naprej. Traja sicer nekaj časa več kot sesanje, a mislim da pomije solidno (seveda normalno umazana tla, in ne politih sokov).
Lahko tudi sesa in pomiva istočasno, a je potrebno za to dokupiti posebno posodico, ki ima prostor za vodo in črpalko ter ločen prostor za prah in hepa filter (stane cca. 20EUR). AMPAK s to kombinirano posodico pa ne pomiva po Y sistemu čiščenja. Sam je nimam in je ne pogrešam.
Če ima še kdo kakšno vprašanje sem na voljo.

PS: srečno novo leto vsem🎉

Edit: Še to pri Pro verziji imaš že v štartu vse tri posodice. Ko sem jaz kupil še ni bilo pro-ja. Če je enaka cena vsekakor vzeti pro model.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TadejPer ()

misek ::

Mhm, jaz nimam Pro modela pa sem dobil posodico samo za sesanje in kombinirano posodico za sesanje in brisanje. Ta kombinirana posodica ima hepa filter, nima pa pred njim fine mrežice, tako kot posoda samo za sesanje. Pri uporabi te posodice ne morem izbrati samo pomivanja (ali pa tega ne znam) izbrati in zato poleg vedno sesa.

YesPeace ::

Tudi sam ima Viomi V2 (navadno verzjo) in sem dobil posodico za prah in kombinirano. Tako da sesa in pomiva istočasno! sem pa zelo zadovoljen z pomovanjem robota, saj lepo pomoje vse "sveže" packe, ga vsaj 2x na teden pošljem pomivati posamezne cone (kuhinja, jedilnica in dnevna) je pa že kombinirana posodica dovolj velika za vse te prostore (neto cca 35 kvadratnih metrov povšrine)

Aja še odgovor na vprašanje glede kombinirane posodice: del za vodo je ločen od dela za prah! tako da se nič ne paca saj del za prah ostane suh :)

Badwolff ::

A na kdo nastimat, da viomi dvakrat očisti neko področje?

TadejPer ::

Badwolff je izjavil:

A na kdo nastimat, da viomi dvakrat očisti neko področje?

V nastavitvah imaš opcijo secondary cleaning.

karafeka ::

Hmm, sem šel sedaj gledat teste in ima tudi moj viomi v2 (kupljen pri electronic4you) dve posodici, in sicer za sesanje in kombinirano (2 v 1).

Glede na video, sem dobil prvo (2 v 1) in zadnjo (samo za sesanje).
 prva - 2 v 1, druga - pomivanje, tretja - sesanje

prva - 2 v 1, druga - pomivanje, tretja - sesanje

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

Krenforum ::

Prosim, za malo pomoci. Viomi V2. Ko sem ga dobil sem imel polnilno postajo na drugi lokaciji, kot jo imam sedaj. Sedaj imam na zemljevidu eno packo (verjetno od tega ker sem premaknil postajo drugam).

Kako naj se tega znebim? Velikokrat sem dal Side sweeping, da gre okoli celega stanovanja in takrat updejta mapo. Ampak te packe se pa ne znebim.

Viomi

Viomi

Matej_K ::

Krenforum je izjavil:

Kako naj se tega znebim?

Jaz bi rekel da imaš na tisti steni kakšno ogledalo? Tako pri meni izriše ko gre mimo ogledal ki so do tal.
... .. .
««
55 / 95
»»