» »

Robotski sesalnik

Robotski sesalnik

Temo vidijo: vsi
««
97 / 97
»
»»

Ganon ::

Roborock. 18cm bo dovolj. V bistvu je tako, da ti v navodilih priporočajo, da je prostor za robota določenih dimenzij, ampak ta najde pot tudi na zelo tesne lokacije. Pri mojem v navodilih piše, da mora biti ob straneh, kjer je polnilna postaja, najmanj pol metra prostora. Pri mojem je na vsaki strani manj kot 5cm. :)) Vedno v prvo najde pravi položaj.

clown2505 ::

Kodrnusa je izjavil:

A je kak robotski pomivalec oken ki je trenutno price/performance. Ce kdo kaj ve.

Sem leta odlašal z nakupom glede na vsesplošne omembe pomanjkljivosti robotskih sesalcev.
Pa sem kake 3 mesece preučeval različne modele ter njihove funkcije.

Iskal sem nekaj price/performance, ki ima vsaj nekatere funkcije, ki so zaželjene pa da na koncu ni cena za znoret.

Na koncu sem se odločil za bolj malo znano znamko in model JONR P20 PRO

https://www.aliexpress.com/item/1005007...

cena 272€ z nekim kuponom pa 232€ dostava pred vrata iz Poljske.

Aplikacija je od Xiaomi, zadeva sesa in pomiva z vrtečimi krpami. Aplikacija omogoča res veliko.
Ena od krp se premakne proti robu tako da pomiva do roba. Sam robot ima lidar, ki presenetljivo dobro deluje.
Krtača je sicer nakaj manjša kot pri konkurenci a zadovoljivo deluje. Ima kombinacijo tako gumic kot krtač. Živali nimamo a ženski lasje se nabirajo na koncu krtače kjer ji posesa v sesalec. Sesalna moč baje 8000Pa kar je glede na konkurenco v istem cenovnem razredu dobro.
Čistilna postaja ima 4L kanto za čisto in umazano vodo pa vrečo za smeti.
Sesalec se vsake toliko vrne v postajo, da sprazni smeti v čistilno postajo. Ima senzorje za robove, da ne pade po stopnicah, ima senzor za preproge da takrat dvigne mop-e in poveča sesalno moč.
Sama logika sesalca je kar zgledna znajde se tudi med nogami stolov in podobno.
Kot večina tudi krepko dražji modeli ima tudi težave z plezanjem nad 3cm, ljubi kake vrvice oz zaves in ne mara mehkih preprog ali preprog z predolgimi vlakni. Tako je treba predno gre na delo prostor preveriti in ga prilagoditi oziroma v aplikaciji določiti cone kjer naj ne hodi.

Sam sesalec v sebi nima rezervoarja za vodo pa se zato vsakih 5, 10 ali 15 minut (kot nastaviš) vrne v postajo kjer opere te krpe.
Ko konča z pranjem opere in tudi posuši krpe da ne smrdijo.

Kar pogrešam je le, da se tudi vrteča krtačka v kotu premaknila navzven v kot pa bi bili tudi koti bolje pometeni in posesani.

Glede rezervnih delov bom pač sedaj nabavil nekaj na zalogo pa upam da ta robot deluje vsaj par let.

Ne delam reklame, od tega nimam nič le apeliram na tiste ki so 500, 600 ali več ojrov za tak gadget težje privoščijo naj pred nakupom preverijo tudi ta model. Ima veliko zanimivih in uporabnih funkcij in tudi nekatere, ki jih premorejo boljši a tudi dvakrat ali večkrat dražji modeli.

Skratka priporočam.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon kupuje iRobot

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
358890 (6324) Gregor P

Ask Tomson (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Kaj kupiti
48377934 (51860) bluefish

Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
309156029 (75711) perci
»

Robotski sesalci. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16771167 (30815) mat xxl

Več podobnih tem