» »

Internet Week Ljubljana - Naslednji teden

Internet Week Ljubljana - Naslednji teden

Internet Week Ljubljana 2013

Slo-Tech - Če budno spremljate medije, potem veste, da je Slovenija na smrtni postelji, da jo bodo raznorodne interesne skupine zdaj zdaj raztrgale. Vendar ne glede na splošno prepričanje politika nima monopola nad dogajanjem v naši deželi. Obstajajo podjetja, ki na globalnem trgu tekmujejo s konkurenco in so kljub negotovi prihodnosti ambiciozna, delovna in zrejo v prihodnost z dvignjeno glavo. Obstajajo študentje in profesionalci, ki se združujejo v skupnosti za pridobivanje znanj, ki bodo uporabna za preboj iz te krize. Obstaja torej tudi delujoča Slovenija.

En kos delujoče Slovenije lahko najdete v Ljubljanski spletni skupnosti - množica podjetij in posameznikov se trudi, da bi z medsebojno pomočjo, vzpodbujanjem in inspiracijo presegla okvire domačih razprtij in naredila nekaj več.



V Ljubljani bo od 22.10 do 30.10 potekal Internet Week Ljubljana kjer bodo skupnosti in podjetja, ki delujejo na področju interneta, pokazala kako veliko se dogaja in kaj je mogoče narediti,. Teden sestavlja kopica dogodkov. Nekateri izmed njih: Spletne Urice, POT, V Blatu, Javascript Meetup, Mobile Monday Slovenia, D-Talk, Računalniki za socialno ogrožene, Internet Rockstars Networking, 100% Start-up forum, Failure Conference, predvanje IBM Fellowa na FRI, konferenca o elektronski demokraciji, računalniki za socialno ogrožene in CoderDojo, delavnica za najmlajše in mnogi drugi.
Prvoosebni pogled v spletna podjetja bo mogoč v petek 25. Oktobra, ko bo potekal dan odprtih vrat na podjetjih kot so Astina, D-Labs, Diet Point, Flaviar, Fieldoo, Klika, Zemanta, itd...

Skratka, stari in mladi ste vabljeni na dogodke, kjer lahko iz prve roke preverite kako izgleda tista Slovenija, ki gre naprej. Morda pa se ji pridružite. Oglejte si seznam dogodkov. In, če smo kakšnega pozabili, pišite!

7 komentarjev

minmax ::

No, pridete?

Bakunin ::

jaz bom na http://go6.si/8-slovensko-ipv6-srecanje/ [22. in 23. oktober 2013]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bakunin ()

HardFu ::

pridem, predavam na d-talku
http://codeable.io

minmax ::

Ideja je, da se gre na čimveč dogodkov in 'posampla' sceno... da ljudje dobijo občutek kaj se dogaja in morda pogum, da se pridružijo.

BBB ::

Se je potrebno na dogodke prijaviti in ali so brezplačni?

realmojo ::

Sloveniji gre odlično, na mnogo področjih dosegamo vrhunske rezultate. En lep primer je nogomet, kjer je jasno da v nekaterih predelih sveta politika res še nima monopola.

minmax ::

BBB - preklikaj se po posamičnih spletnih straneh dogodkov. Eni so za prijavit, drugi ne. Eni so free, drugi plačljivi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Varčevanje in dražje plačilo vrtca

Oddelek: Loža
4816415 (15608) Utk
»

Odpadna elektronika ni tako velik problem, kot se je zdelo

Oddelek: Novice / Ostale najave
329959 (7420) gruntfürmich
»

V Kiberpipi ta teden: iščemo nove sodelavce + veliko stvari

Oddelek: Novice / Kiberpipa
144948 (3967) iElectric
»

ALI ima ŠOU kredibilnost zastopat študente?

Oddelek: Problemi človeštva
333978 (2571) BluPhenix

Več podobnih tem