Forum » Strojna oprema » Asus A7V133 in +12v problem
Asus A7V133 in +12v problem
skydancer ::
BIOS namreč javlja precej nizko vrednost za +12v, in sicer med 3,7 in 4.31v. Posledica tega je, da ne deluje nobena zvocna kartica, oz nobena kartica na PCI vodilu. Poizkusil sem flashat nov bios, menjat graficno, zvocno in vse ostalo (napajalnik, rami...), brez uspeha. Se komu sanja kaj bi znalo resiti moj problem?
bobby ::
dej če maš možnost, izmeri napetost na +12 z multimetrom takrat ko je makina prižgana. pol boš vsaj definiral, al je res tak padec napetosti al plata dejansko "laže".
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
uuuuf to pa ni dobr. hm, kaj pa če zamenjaš napajalnik z enim drugim in zopet pomeriš??? če bo isto, potem ti nekje "štrom pušča"
ne znam ti svetovat drugače, se bom pa pozsanumal glede na to da workam v comp firmi.
ne znam ti svetovat drugače, se bom pa pozsanumal glede na to da workam v comp firmi.
skydancer ::
sem probal z drugim napajlnikom (350w), stvar ostaja nespremenjena. Sem pa poizkusil "napolniti" vse PCI slote, in mi sedaj BIOS kaže fenomenalnih 0.79v :) Sistem se prav tako ne zbudi z nobeno novejšo grafično kartico, oz še RIVA TNT2 mu dela probleme. Edina ki deluje pravilno je leadtekov geforce2 mx400. Ocitno lahko plosco se samo v kanto vrzem?
ostane ti samo še, če dobiš kje grob načrt in poiščeš kakršnekoli stabilizatorje na plati.vem da nekatere plate imajo te stabilizatorje oz čip ampak kej bl podrobnega ti pa nebi znal povedat. rdino če drugo plato kupiš, to je pa edino,.. sam to pa $$$$.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 1140 (1013) | IvoJan |
» | Nihanje napetosti v vticnicah (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10422 (8361) | Pyr0Beast |
» | Kje dobiti soliden 500-550W napajalnik ?Oddelek: Strojna oprema | 2300 (1448) | Brane2 |
» | Napajanje PCja v avtu (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10743 (8009) | stromar |
» | Kter napajalnik?Oddelek: Kaj kupiti | 2401 (2053) | mojcamaja |