» »

Kje dobiti soliden 500-550W napajalnik ?

Kje dobiti soliden 500-550W napajalnik ?

Brane2 ::

Sem zamenjal grafično, pa se je napajalnik usedu.

Sem mislu, da naj bi obstoječi "Sparkle 460W" bil več ko dosti, pa očitno ni. Zamenjal sem napihnjene kondije in naštimal par stvari v njem, pa še vedno ni O.K.
7800 GS na dual Opteronu kar nekako dela v navadnih 2D aplikacijah, ko pa zaženem 3DMark, stvar poklekne.

Sparkle je narejen ko tank in precej masiven. Izveden je videti res dobro in recimo ima 2 12V izhoda. Eden "navaden" za diske in eden extra solidno filtriran za napajanje plate.

Se pa precej greje in imam očutek, da ima precej slab izkoristek. Ima kdo kak predlog za soliden napajalnik solidne moči (DEJANJSKIH 500W z nekaj rezerve in svobode pri tem, čez kateri izhod rabim koliko moči) in solidnim izkoristkom ?

Ma OverKlokerski oddelek kak predlog ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Moonman ::

Kolikšen je budget ?
Dobavljivost v Sloveniji, EU ?


Realman ::

Neki takega mislim, da bi moralo zadostovat:


http://www.caseking.de/shop/catalog/pro...

http://www.overclockers.de/produkt.php?...

http://shop.norskit.de/nit/default.asp?...

Neki od tega bi moralo ustrezat, je pa se vec tega.

igor0203 ::

Pomoje najboljše da posežeš po kakem Enermaxu, ker imajo kvalitetne napajalnike. Tud sam mam Enermaxa Coolergiant in je stvarca res rock stable, niti enkrat v 2 letih mi ni pokleknil.
Drgač maš pa tud dost ostalih, npr. Seasonic, OCZ,... Najprej povej do kok $ bi dal, pa bomo pol naprej iskal ustrezne rešitve.

Brane2 ::

Cena ni tak problem, čeprav sem namenil zadevi nekako 30-40 kSIT. Če bo bistveno več, bi rad vedel razlog.

Aja, stvar naj bo namenjena napajanju TYANke 2885/2895- Dual Opteron. Kot sem videl, ima ta napajalnik nekaj daljši glavni konektor za na plato pa tudi dodatni (mislim da 8-pinski konektor za extra 12V napajanje za MoBo).
On the journey of life, I chose the psycho path.

igor0203 ::

No če maš tak budget, pol je pomoje najboljša izbira kak Enermax ali pa Seasonic. Čeprav kak PC&C izt tujine bi tud prišel v poštev, samo potem te pomoje poštnina kar drago pride, ker so težki... :D
Ja, te napajalniki imajo 24-pinski molex, ker sedaj večina plat to uporablja. Je pa to zarad Intela in kasneje je tud AMD prešel na to. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: igor0203 ()

Realman ::

Tudi tale je zanimiv:

http://shop.norskit.de/nit/default.asp?...

Sicer ima pa ta trgovina dokaj dober izbor, tako da nekaj bos ze nasel za sebe.V vsakem primeru pa vzami 700W, ali vsaj 650W.Ker nekaj rezerve, pri taki masini nikoli ne skodi.

igor0203 ::

TT ne slovi po preveč dobrih napajalnikih. Na zunaj zgledajo res lepo, samo so pa baje nestabilni itd. Sicer pa poglej malo po testih, ker lahko da je ta dober.

@Raan: V prihodnje prosim uporabljaj tiste HTML oznake, ki jo najdeš desno zgoraj od prostora v katerem pišeš post. Klikni na povezava in daj notri link in potem neko kratko ime, npr. KLIK ali pa ime napajalnika. ;)

Moonman ::



Idealno bi bilo kaj takega. Zippy, PC Power & Cooling
Dobavljivost vprašljiva.

Dobavljivo v EU: Seasonic S12-600, Enermax Liberty 620

Priporočeni za K8W (S2885)


Brane2 ::

Hmm. Kar neki izbire. Hvala.

A doma nihče ne ponuja nič uporabnega za pametne denarje ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Mislim, ni treba brskat po cenikih zame. Se bom že tolko pomatral.

V bistvu me zanimajo izkušnje z domačo robo in nasveti, česa se izogibat...
On the journey of life, I chose the psycho path.

MadMax ::

Yesico SilentCool 560W

Dobre 3 mesece poganja moj mlinček (p4 2.8, 4x 512DDR, R9600/256, 2x optika, 4x HDD...), pri čemer displejček kaže povprečno 100W idle.
Zaenkrat zadovoljen.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

krneki0001 ::

Brane probaj pri IBM-ju kak napajalnik za serverje, pomoje da bi dobil kakega na njihovem servisu. Jst imam napajalnik v katerem sta 2 skupaj z po 175W. Zadeva res odlično dela.

Shark-357 ::

Best buy je še vednoEnermax Liberty 620W cca 40K ;)
Ali pa LC power 550W za 10K ,ki pa je res dober napajalnik za svojo ceno .

Brane2 ::

LC Power ? Kje je za 10 K ?

Zveni ravno poceni zadeva, ki je poceni na način, kot ga potrebujem....

Sedaj delam na homemade UPSu, ki bo dal od sebe enosmerno ( sem ravnokar položil in povezal akuje in postavil prvi del instalacije) in rabim nek cenen, vendar močan crap, ki nima korekcije cos fi...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Mirč ::

jae pod 10k za 9k tu
kaj pa napajalnik
Cooltek 600W "Real Plug Power" ima kar štiri ločeni +12V liniji in tudi dva 6-pinska PCI-e priključka za stabilno delovanje vseh novejših grafičnih kartic tudi v SLI ali CrossFire načinu.
# Moč: 600 W
# +3.3 V: 24A
# +5.0 V: 25A
# +12.0 V1: 20A
# +12.0 V2: 20A
# +12.0 V3: 20A
# +12.0 V4: 20A
# -12 V: 0,5A
# +5Vsb: 3A
# maksimalna kombinirana moč: 579W
cena 35k
lp

Mirč ::


MadMax ::

Brane2,
mojo negativno izkušnjo z LC 550 si že prebral tukaj (dno 1. strani), le da tam nisem napisal za ker napajalnik gre.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

MarVinck ::

Glede na število uporabnikov LC-jev (so pač eni najcenejših in najbolj razširjenih napajalnikov), je razmerje med ceno in kvaliteto precej pohvalno, saj je večina z njim zadovoljna in jim služi zadovoljivo. Število uporabnikov napajalnikov v višjem cenovnem rangu je med večino običajnih uporabnikov neprimerno nižje, zato je težko reči, koliko se ta razlika v investiciji v dražji napajalnik dejansko splača. Jaz ti svetujem, da kupiš potrebi primeren napajalec. Torej, če rabiš stabilnost linij, odštej par tisočakov več, sicer pa lahko brez skrbi posežeš tudi po LC-ju. Priporočam ti 14cm različico Silent Giant. Med dražjimi pa ENERMAX Liberty EL500AWT ali kakega Seasonica.

Brane2 ::

Thanx za nasvete. Sem skočil do Mlacoma in ubodel štiri LC-je 6550 in eno PCIe- GF7900GS.

Tokratna izkušnja z MLacomom: brezhibno in hitro. Od trenutka, ko sem poklical Mladena za ponudbo, do trenutka ko sem imel na mizi vso robo, sta minili kaki dve uri- skupaj z vožnjo, čakanjem na potrditev plačila itd. Kool.

O LC-6550:

It RULEZ ! Je sicer cheap taiwan crap ampak tokrat v jumbo pakungi ! Ko napajalnik odpreš, vidiš da je to čista kopija ElCrap 300W napajalca, ampak na steroidih. Materiali se debelejši, elektronika je boljša itd. Ob pogledu na elektroniko za korekcijo cos fi sem umrl od smeha in bil pozitivno presenečen. Namesto brda elektronike na posebni plati je tu samo ena solidna železna dušilka. Stvar popravlja cos fi ravno toliko kot strel v koleno odpravlja glavobol, ampak STVAR DELA NATANKO TO, KAR MORA IN JE VARČNA.

Nabijem na ku*ac vsa ta moderna čuda, ki požrejo sama več štroma, kot ga dajo ven. V svojem UPSu sem predvidel natanko tako dušilko, le da ti moja ne more past iz roke, ker je dvignit ne moreš... >:D Heavy metal rulez ! In kakšno hlajenje ma zadeva. Tisto ni ventilator ampak zrakomlat kraljeve garde !

Hec je v tem,d a stvar nima vseh konektorjev, ki jih hoče TYANka in je blo potrebno malo rezuckanja, lotanja in kraje konektorjev s starega napajalnika.
Še več, TYANka ima prav kurbirsko naštelan 6-pinski napajalni extra konektor za grafično, če gre za kaj močnejšega (GF68,78 etc) . Napajalnik ima točno tak konektor, vendar je ta namenjen vštekavanju direkt v kartico in ima povsem drugačne napetosti in razporeditev ! Zamalo pa bi skuril matično. Čitaj Mujo uputstva... :\

V glavnem, napajalci delajo. Izhodne napetosti so res solidne, napajalniki so tihi, ne grejejo se veliko ( že na uč je videt, da imajo veliko boljši izkoristek od prejšnjega Sparkleja) in videti so res močni. Ne sekirajo se za vsakih extra 100W... Čeprav tisti podatek o dveh 12V linijah je po moje bolj reklamna patka. Sem šel merit z univerzalcem in je med njima skoraj stik ! Bo treba malo bolj detaljno pogledat na plato...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

gumby ::

>>Čeprav tisti podatek o dveh 12V linijah je po moje bolj reklamna patka.

saj verjetno sta dve loceni liniji... do plosce napajalnika:D
my brain hurts

Brane2 ::

Novosti glede grafične:

Šele sedaj sem izkopal na netu pravi razlog nedelovanja: TYAN S2885 ima za AGP tunel AMDjev 8151 in ta ima težave s karticami, ki imajo na plati prevornik PCIe to AGP, kar pomeni praktično celotno 7xxx serijo. Stvar nedeluje na zanimiv način. Dela VSE, razen DirectX-a. 3DMark se sesuje bodisi takoj na samem začetku, bodisi kmalu zatem.

Zgleda natanko tako, kot bi bil napajalnik prešvoh. Čim kartica preide v nek resen režim risanja in dvigne clocke, mašina pade v nezavest. Zanimivo, da je vedno nekje na robu. Stvar dela bolje, če recimo upočasnim RAM-e do fulla, ali pa odstranim en procesor,. Na prvi uč je videt napako NATANKO tako, kot prešvoh napajalnik.

Folk še ni našel zdravila za tole, rezen totalnega downgradea driverja za AGP most in uporabo plain vanilla PCI-PCI driverja, kar pa full upočasni kartico.

Sem poslal mail na TYAN in presenetljivo hitro dobil odgovor, da moram uporabit čisto tazadnej driverje in da bo treba verjetno cele Winse na novo postavit..

Ni mi pa žal zamenjave napajalcev. Ravno mečem še tretjega Sparkleja ven iz strežnika.NOvi LCji so relativno simpl za popravit, močni ko konji, stabilni, tihi, in kot je videt, imajo velik izkoristek. Bom pomeril porabo strežnika pred in po zamenjavi...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Duhec ::

Hm, a ni 8151 samo 'kontroler' za AGP kartice, ti pa imaš novopečeno PCI-X GF 7900GS, ki jo upravlja 8131 čip ? Se kje v biosu da štelat voltaža za PCI-X, tko kot je bilo za AGP slot, da si jo dvignu npr. za 0,1V ?
Kaj je pa z Avterino 7800GS kartuljo ? Ima iste težave ?
Imaš zadnji bios (30.marec 2006, V2.06)?

Brane2 ::

7900tko sem pri Mlacomu vzel za drugo TYANko, ki ma PCIe in tam ni problemov.

Drugače pa zamenjava- Club3Djeve 7800GS dela čisto spodobno na AGP stroju, vendar samo na vanilija driverju za AGP most.

Kot vem, je 8131- PCI-X bridge za tistih par PCI portov in vdelano periferijo, za AGP je odgovorne 8151.

To potrjuje tudi email TYANovega tehničnega supporta.
On the journey of life, I chose the psycho path.

krneki0001 ::

Brane, kdo pa zdej uvaža in prodaja tyane v sloveniji - včasih jih je kefo, potem unistar, kdo pa jih sedaj?

Brane2 ::

ZA TYAN-a je AFAIK glavna pri nas XENYA. Jaz sem svoje TYANKe nabavil pri Mlacomu, samo danes tega, če vmes niso spremenili pogojev, ne bi naredil niti slučajno.

Razlike v ceni je bilo takrat mogoče par jurjev, razlike v pogojih pa ohoho. Mlacom je imel na elcheapo plate IIRC 2 leti garancije, na TYANke pa mi je priznal eno leto (!) čeprav proizvajalec priznava 3 leta. Blo je treba kar neki kreganja. No, mogoče so vmes kaj spremenili pravila igre za to robo.

Če boš šel v to:

- se izogibaj S2885 ( AGP verzija), ker ima rpecej problemov. Če fašeš staro verzijo plate, si naj*, ker tam ne dela nič razen Opterona 240- uradno. Ne rabiš PCB revision "03M0A", rabiš pa "04M0Ab"

-S2895 je druga zgodba, čeprav je imela svoj delež sranja z driverji in BIOSom. Hardversko gledano, dela vsaj pri meni doslej B.P.

No, saj ti verjetno, če razmišljaš o tem, verjetno razmišljaš o AM2 platah, ki šele pridejo...
Čeprav tudi S940tke niso če za odmet. Cene Optronom bodo v prihodnjih tednih ali mesecih padle ohoho in to verjetno S940 modelom bistveno bolj kot AM2.
Hitrostno gledano pa bodo, vsaj v začetku tam nekje. No S940 še ni na 65nm in vprašanje, če kaj bo, zato izgubiš kar se tiče navijanja, ampak to itak niso plate/proci za navijanje
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

M-XXXX ::

Sam mam tega Aerocool Aeropower B&S Line 550W Na njem je P4 3.2@3820mhz 64bit hlajen z zalmanov 7700 cu, x800 xt pe, 2048mb rama, g5, g15, 550w napajanik, vse skupi 10 vent-ov, samsung 970p, 7.1 zvok pa se tv kartica pa se kj.. pa dela supr odstopanje napetosti pa ni vec kot za 0.01W!

M-XXXX ::

Tistih 0.01W je za procesor. Za ostalo pa lahko tud nardim test, če kerga zanima!

gumby ::

moc se meri v W, ne napetost...
my brain hurts

M-XXXX ::

Moja napaka!

kuglvinkl ::

NIsem prebral odgovore, tako da je verjetno kdo že predlagal. Sam sem vzel Enermaxa Liberty 500W. Zadeva ni do konca izkoriščena, še hitrost ventilatorja se ne dvigne nad 1k RPM. Sem pa, ko sem ga kupoval razmišljal še o Seasonicu.

Brane2 ::

Sem ravnokar zamenjal Sparkleja tudi v strežniku.

Preden sem se spustil v to, sem pomeril porabo tako sistema s Sparklejem kot z LCjem.

Lahko rečem, da sem glede na veliko manjše segrevanje LCja od njega pričakoval boljši izkoristek, vendar ni panike. Razlogov za zamenjavo je bilo kar nekaj. Od tega, da sem moral overclockati SParkleja, da je sploh lahko zaštartal mašino, do tega, da mi v njem kondije vsake toliko napihne.
Koneckoncev bom LC bistveno lažje napajal iz svojega PSUja.

Evo par slikic porabe.

SIstem je:

Dual Opteron plata TYAN S2885 K8W
2x Opteron 240
2 GB RAM DDR ECC 333 MHz ( 4 ploščki= 2 na CPU)
Grafika Geforce 4 Ti4200
Ene par mrežnih- v glavnem 1 Gbit
RAID kartica ARECA ARC1160
17x HDD 200Gb
1x NEC3510 mislim



Stvar sem zajel na Tekovem 3034B. Na prvem-rumenem kanalu je zajeta napetost napajanja, na drugem-modrem je napetost na 1 Ohmskem uporu, vezanem v serijo z napajalnikom ( tako sem lahko posredno meril tok, ki je napetost na uporu deljeno z upornostjo 1 Ohm) in tretji-rdeči kanal kaže trenutno moč in je zmnožek prvega in drugega kanala. Moč je prikazana negativno zaradi tega, ker sem bil prisiljen v vezavo, kjer je tok prikazan negativno. NIčta točka je pri vsakem kanalu majhna značka na levi strani zaslona.

Najprej OFF- ko je napajalnik sicer priključen, vendar računalnik ni prižgan:

Sparkle:



in LC:



Nato pa še prikaz pod obremenitvijo. Mašina v obeh primerih v tem trenutku compila kernel:

Sparkle:



in LC:



Glede na to, kaj je v škatli, se mi poraba zdi pravzaprav precej nizka.

Lepo je videti, da pri LCju tok še vedno dosega špice, pri Sparkleju pa je zadeva brez nekih ekstremov. Mogoče bi tu pri tai porabi pomagala malo večja vhodna dušilka, a s tem se ne mislim sedaj zafrkavat. Dela zadeva čisto v redu. Za tistih 8 kSIT ali kolikor že... :)
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Ja, še to, tu na sliki je videt, kot da LC požre malo več v full loadu, pa ni tako. Le sliko sem izbral pri Sparkleju v "srečnem" momentu, pa sem to prepozno opazil.
Drugače je poraba pri ompilanju kernela pri Sparkleju tudi tam 380+W.

Je pa nekaj. Nocoj mi je en disk izpadel iz RAID-a. Ko sem spet odprl škatlo in podrobneje pogledal okrog, sem videl, da si disk, ki je najbližje karici zelo greje in s tem greje tudi RAID- ker vse skupaj nima ustreznega hlajenja, vendar je tudi 5V veja samo 4.91V. Sicer povsem ustrezno 5% toleranci, vendar še vedno malo nizko.

Možno je sicer, da je tudi nekaj malega padca napetosti v vsem tem napajalnem žiceraju, vendar ne verjamem da je to. Sicer pa ima napajalnik notri trimer za štelanje, se bom poigral z njim.

V glavnem LC-6550G je za moje pojme zelo dober crap in za ta denar mislim, da bom ubodel še kakega...
On the journey of life, I chose the psycho path.

igor0203 ::

Sem pobrisal offtopic poste. ;)

Brane2 ::

Update:

Sem prištekal za test prej omenjeni strežnik z LC-jevo 6550-tk direktno na akumulatorje !

Check this out:

Napajanje: enosmerno- akumulatorji cca 240V


Server zbootan, čaka na login:




Server med compilanjem kernela:






STvar ima ne glede na bistveno nižjo napetost akujev približno isti izkoristek. Coool. Pomeni, da verjetno ne bo treba delat stabilizatorjev., le polnilnik za akuje moram scmarit. Sem že napeljal trifazen štrom do napajalca... >:D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Hehe. Pa glih grmet je začelo v Sostrem. Prvič, da me boli djon za strelo, vsaj kar se strežnika tiče. Naj kar udari, da malo nafilam akumulatorje... >:D
On the journey of life, I chose the psycho path.

gumby ::

hmm... saj res...

kolk lahko akumulatorji pozirajo prenapetosti? imas mogoce kako i/u karakteristiko pri roki?
my brain hurts

Brane2 ::

Hja, če lahko za šalo dajo od sebe 200 A, ne da bi jim kaj odsti padla napetost in to počnejo nekaj minut, predan se začnejo sekirat, domnevam, da se podobno obnašajo pri filanju.

Sicer pa update:

Sem priklopil praktično vse v delavnici na akuje. Vse tri mašine, vse od T-2ja, (modem, Vood) , extra 1 Gbitx8 switch, 3 LCD monitorje, 1 CRT, laserski tiskalnik itd.

Vse dela , lahko tudi naenkrat. Tale post pišem na DC štromu medtem ko čakam, da se akuji spraznejo.

Trenutna napetost: 239V DC.
Totalno breme znaša tam nekje 700W-1KW v tem trenutku. Pri tem bremenu bi akuji morali trajati tam nekje 20 ur.

BTW: Vezja za filanje še nisem naredil. S tem se zdaj ukvarjam... :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Aja, še to.

Na DC štromu (recimo 300V) bi moralo delati vse, kar ima moderen switcher brez starega železnega trafoja.

NIsem pa bil ziher,da bodo stvari delale tudi na nereguliran DC direktno iz akumulatorjev, ki ima bisttveno nižjo napetost- sedaj trenutno malo pod 240V.

Pa presenetljivo veliko stvari dela. Vsi CLDji delajo povsem cool. CRT dela, ampak je slika full marogasta. To pa zaradi tega, ker se ob vklopu šterta degaussing in ta hoče met za razmegnetittev AC. Z DCjem doseže obraten efekt- cev NAmagneti. So pa barve zanimive- kot da bi bil pod vplivom LSDja... :D

Hecno, tudi Epsonov pljuvač R220 se ne zbudi pri 240V DC. HPjev laser LJ 1200 pa dela povsem O.K.

KAr sem prej rekel, da je pri LCjevem napajalnku, ki ga imam na strežniku pod bremenom 17-tih diskov veja 5V malo nizka, vzamem nazaj. Napajalnik je imel moči več ko dosti. Sedaj sem na ta isti napajalnik obesil še pardeset W dodatnega bremena, pa je napetost celo malo višja (5.01V).

Disk mi je še vedno padal iz RAID-a, ki je piskal ko zmešan svoj alarm. Podrobnejš vpogled je pokazal, da ni kriv napajalnik. Hec je bil v tem, da sem škatlo dobesedno zabasel z diski in tako sta dva diska privita na dno škatle, kjer ima tisti ob karticah pod PCI slotom še posebno revno hlajenje, zato sem med delom segreva ohoho ( a še vedno mislim da v mejah dovoljenega) v glavnem, na tem disku so se začeli napbirati slabi sektorji. Izrezal sem luknjo v stranico in vdelal extra 12 cm vent, ki piha neposredno na kartice in ta disk in zaenkrat stvar že kako uro-dve dela na DC štrom brez problema.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

seminal ::

Brane2
Vidim da kar poznaš te vode.
Zanima me če imaš kakšen načrt za UPS, ki ga delaš doma. Bi meni prav prišel.Usmernik imam, akumulatorje tudi. Manjka pa mi razsmernik??
Kako boš ti to naredil:\

Brane2 ::

Bom napisal članek o tem. :D


BTW: Sedaj že lep čas laufam na zadevi tri dual Opterone, šitload diskov, tri LCD monitorje (1x 24" in 2x20") pa še kup robe, katere se ne spomnim.

Trenutna napetost: 235V.

Heh, akuji se ne sekirajo kaj dosti. Ko jih bom dau filat, bo utrgalo kako turbino na kateri centrali... >:D
On the journey of life, I chose the psycho path.

r5r ::

Koliko akumolatorjev je to? :D
And it makes me wonder.

gumby ::

15-17 bi rekel od oka
my brain hurts

Brane2 ::

Dvajset TABovih Myltidryev ( 60 AH pri 5 praznjenju in 90 Ah pri 100h praznjenju) v serijo.

GLEJ TABELO-(tazadnji model)

Sicer je tu šlo za nek deal in če bi šel v štacuno po akuje, bi vzel navadne avtomobilske, vendar bele, kr so malo boljši in dražji od navadne rdeče "Tople"
On the journey of life, I chose the psycho path.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje kupiti koračni motor ?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
4012076 (8810) taubekVAP
»

Informacije o AMD-jevih štirijedrnikih

Oddelek: Novice / Procesorji
453925 (2578) gzibret
»

sistem z opteron 2xx

Oddelek: Kaj kupiti
181273 (1014) Vesoljc
»

Bakreni zračni hladilniki za vodno hlajenje ?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
292958 (2185) LordPero
»

KJe bi dobil kakovostno namizno lečo z vdelano svetilko ?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
344788 (4283) Brane2

Več podobnih tem