» »

Internet deluje le preko routerja

Internet deluje le preko routerja

boyc ::

Pozdravljeni,

imam omenjeno težavo. Na laptopu, ki je ponavadi priklopljen na omrežje preko routerja, deluje vse lepo in prav. Ko pa ga hočem priklopiti direkt na vtičnico (sem v študentskem domu in ni dostopa do modema, je le vtičnica) pa zadeva ne deluje, torej ni povezave, laptop ne more pridobiti IP naslova. Dosti sem googlal vendar nisem našel rešitve. Zasledil sem da si modem zapomni MAC addresso in naj bi bila to težava, ker se hoče povezati laptop na modem in ne router, na isto vtičnico, ki je edina.
  • premaknil iz Loža: ahac ()

black ice ::

Kloniraj MAC naslov routerja na laptopu. Ali pokliči tehnično službo/administratorja.

dope1337 ::

Če si v MB, odklopi iz routerja UTP kabel, počaki cca. eno uro in UTP kabel všteki v računalnik.

Should work
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

sem v mb,..bom probal. hvala

Master_Yoda ::

Ce te prav razumem doma si priklopljen na svoj router in ti dela normalno, ko pa se hoces v studentskem domu povezati pa ne dela ?

Jo mozno to da imas rocno skonfigurirane IPje na mrezni in ne preko DHCP? Ker v takem primeru ti verjetno res ne more v studentskem delati, ker imajo verjetno drugace subnet nastavljen (ti imas verjetno 192.168.0.x oni pa 10.x.x.x) - ali pa je ze slucajno tak ip zaseden.

Ce imas tako narejeno si naredi screenshot kako imas rocno nastavljeno za doma in preklopi na DHCP za v studentskem domu. Doma ti bo delalo ce nisi sam sel dhcp serverja na routerju izklapljati, ce pa ne pa nastavis tako kot na screenshotu.

Obstajajo ziher tudi kaksne skripte za to.

Zgodovina sprememb…

evo deluje zadeva, po cca. 30min, sem priklopil nazaj in deluje. torej je potreben nek čas da se MAC resetira.
master yoda hvala za tole, vendar je oboje v študentu in težava je odpravljena. samo počakat je blo treba

dope1337 ::

A še kr niso nič glede tega napisal na uno polo k si jo podpisal drgač? K sm jim že jz lani žnaru, naj vsaj seznanijo stanovalce (ob podpisu) s pravili igre ...
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Router v študentskem domu

Oddelek: Omrežja in internet
244024 (3436) moat
»

Internet v študentskih domovih