Forum » Omrežja in internet » problem z UTP kablom in povezavo
problem z UTP kablom in povezavo
accord37 ::
Torej v hiši imam modem kjer je internet nato speljan do prvega routerja. s tega routerja je naprej po hiši povezano tudi nekaj računalnikov. En kabel od routerja gre pa v sosednjo hišo. Torej na lepem mi je v sosednji hiši prenehal delovati internet. Ko sem šel raziskovati nisem našel čisto nobene rešitve. torej laptop priklopim direktno na utp (V sosednji hiši) in spodaj desno najprej pokaže da se povezuje, nato se pojavi klicaj, nato križec. in tako se ponavlja in vse skupaj se kar hitro ponavlja eno za drugim. po nekje 5 minutah se le poveže. ampak je pa spet problem ker tako deluje samo direktno. če hočem še kak router priklopiti ali switch ne deluje čisto nič. Sam sumim da je nekje kabel med hišama šel v k..... aa mogoče kdo ve ali je to tipično dogajanje da se te simboli (klicaj, križec, povezovanje) tako menjajo en za drugim ob poškodovanem kablu?
je pa še eno dejstvo in sicer: pred leti in letos enkrat se nam za hišo poseda hrib (v katerem imamo tudi elektriko in internet) in je že strgalo električne kable. je možno da je kabel že tako rastegnilo da ga je poškodovalo če se je to raztezalo?
naj ponovim da na routerju v prvi hiši deluje vse (sprobani vsi porti in vse)
hvala vam za pomoč.
lp
je pa še eno dejstvo in sicer: pred leti in letos enkrat se nam za hišo poseda hrib (v katerem imamo tudi elektriko in internet) in je že strgalo električne kable. je možno da je kabel že tako rastegnilo da ga je poškodovalo če se je to raztezalo?
naj ponovim da na routerju v prvi hiši deluje vse (sprobani vsi porti in vse)
hvala vam za pomoč.
lp
sočan ::
Najbolj enostavno bo,če poprosiš kakšnega kolega in preizkusiš kabel z testerjem. takoj bo konec ugibanj glede kabla.
lp
lp
Torej prišel sem do ugotovitve da je kabel fuč. Ker je veliko dela da bi prekopaval in napeljeval nov kabel me zanima kaj mi svetujete da bi šel na brezžično?
Med hišama je nekje 100 - 150 m razdalje. vmes so še dve hiši. kaj bi bilo najbolša rešitev. V drugi hiši že imam router linksys (modri)
nekje sem prebral o TP-LINK. bi kaj od tega šlo?
hvala za odgovore
Med hišama je nekje 100 - 150 m razdalje. vmes so še dve hiši. kaj bi bilo najbolša rešitev. V drugi hiši že imam router linksys (modri)
nekje sem prebral o TP-LINK. bi kaj od tega šlo?
hvala za odgovore
BALAST ::
S kabel-testerjem poišči katere žile so prekinjene na UTP, če sta vsaj dve parici OK (npr. rjavi in zeleni par)
Potem pravilno stisni RJ45 konektor da bosta na prvo in drugo mesto imela rjava kabelčka in tretje in šesto pa zelena!
100m brezžične razdalje ne boš dosegel s cenenim ruterjem in boš rabil še posebne antene!
Potem pravilno stisni RJ45 konektor da bosta na prvo in drugo mesto imela rjava kabelčka in tretje in šesto pa zelena!
100m brezžične razdalje ne boš dosegel s cenenim ruterjem in boš rabil še posebne antene!
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
Opkow ::
Ce nimas testerja.
Na eni strani oguli vse zicke in jih zvezi skupaj. Najboljse da zasraufas z eno prikljucno sponko.
Na drugi strani pa z baterijo in neko zarnico, ledico, ... preverjaj katere zice so se aktivne.
In upaj da imas vsaj dve parici celi za 100 mbit povezavo. :)
Na eni strani oguli vse zicke in jih zvezi skupaj. Najboljse da zasraufas z eno prikljucno sponko.
Na drugi strani pa z baterijo in neko zarnico, ledico, ... preverjaj katere zice so se aktivne.
In upaj da imas vsaj dve parici celi za 100 mbit povezavo. :)
fosil ::
Če še nisi, za začetek na kablu zamenjaj konektorja na obeh straneh.
Največkrat je problem tam.
Največkrat je problem tam.
Tako je!
Kabel je zanič nimam kaj. Zdaj sem se odločil da grem kar na brezžično povezavo. Zanima me če poznate tole zadevo:
http://www.mimovrste.com/artikel/248002...
Zamislil sem si da bi na vsako stran dal po en ta TP-LINK in usposobil zadevo. Zdi se mi tudi lažje ker se napaja kar preko utp kabla in je tako lažja montaža in hitrejša.
kaj pravite kaj na to opcijo?
Razdalja med točkama je nekje 100 - 150m (Direktna vidljivost brez ovir)
http://www.mimovrste.com/artikel/248002...
Zamislil sem si da bi na vsako stran dal po en ta TP-LINK in usposobil zadevo. Zdi se mi tudi lažje ker se napaja kar preko utp kabla in je tako lažja montaža in hitrejša.
kaj pravite kaj na to opcijo?
Razdalja med točkama je nekje 100 - 150m (Direktna vidljivost brez ovir)
SaXsIm ::
Poglej, če te resnično ne tišči denar, stori, kot ti je bilo povedano v postih višje. Preveri kabel, če imaš 4 žičke cele (po možnosti 2 parici). Če imaš, samo stisneš konektorje na novo in to je to. Pol ure dela in 2 konektorja stroška.
SaXsIm
Opkow ::
Pa ves, da za brezzicno razdaljo na taki razdalji rabis vidno-prosto pot med obema oddajnikoma.
Vidno povezavo ne smejo motiti drevesa, hise, hribi etc...
Si probal zice, so neuporabne?
Vidno povezavo ne smejo motiti drevesa, hise, hribi etc...
Si probal zice, so neuporabne?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vlečenje kablov ali brezžični internet?Oddelek: Omrežja in internet | 5567 (2625) | starfotr |
» | Wifi domače omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 2849 (1954) | WiFo |
» | UTP kabel na razdalji 100m naenkrat ne deluje večOddelek: Omrežja in internet | 5255 (4593) | ...:TOMI:... |
» | internetna povezava pod zemljoOddelek: Omrežja in internet | 2679 (2411) | energetik |
» | Router, ki vleče cca 40m iz ene hiše v drugo?Oddelek: Omrežja in internet | 2070 (1461) | MrStein |