» »

Kako priključiti Logitech zvočnike 5.1 (3 priključki) na Mac book pro Retina z 1 avdio izhodom?

Kako priključiti Logitech zvočnike 5.1 (3 priključki) na Mac book pro Retina z 1 avdio izhodom?

lev88k ::

Pozdravljeni!

Že nekaj časa skušam dognati, če obstaja kak način, da usposobim in uporabim vseh 5 zvočnikov + bas hkrati na svojem Mac Book Pro Retina računalniku. Kot verjetno veste ima Mac book le 1 avdio izhod, moji zvočniki 5.1 model Logitech x-540 pa imajo
3 priključka (roza, črn in zelen).
Če vklopim le en priključek mi delata le 2 zvočnika. Sicer imam logitechovo opcijo matrix, ki ob vklopu prenese zvok na vse zvočnike, a je kvaliteta zvoka porazna (kot bi poslušal echo z ostalih 3 zvočnikov).
Torej bolj konkretno me zanima če obstaja kakšen pretvornik/konverter, ki bi združil te 3 priključke in naredu le 1 priključek ali kaj podobnega? Naj še dodam da mi prostorski zvok (ločieno delovanje vsakega zvočnika po prostoru) ni tako pomemben, pomembno mi je le da lahko vseh 5 zvočnikov uporabljam hkrati in je zvok na vsakem zvočniku iste kvalitete (za razliko od takrat ko uporabim matrix mode).
Vnaprej hvala vsem za vaše odgovore! Veliko mi boste pomagali!

_Denny_ ::

rabil boš nekaj takega:

3.5mm 3-way headphone splitter (~12€)

Pri nas se je nekaj časa nazaj prodajal Belkin RockStar, a so ga zgleda vse trgovine umaknile s prodaje...tako ti preostane samo Ebay.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

lev88k ::

hvala za odgovor!

Bi pa prosu, če kdo ve kje se da to kupit v Ljubljani (če sploh imajo), da mi napiše, da se ne matram s tem ebay-em, ker mam zadnje čase probleme..

boogie_xlr ::

Lahko imaš priklopljeno preko tega 3way spliterja, vendar ne bo prostorskega zvoka, torej bo na vseh zvočnikih stereo, razen sub, ki ima low-pass filter. Poleg tega pa bo zvočna kartica na enem izhodu trpela tri vhode. Meni je na tak način že umrla zvočna kartica na matični plošči.
Poglej, če ta tvoj Mac Book Pro Retina podpira TOSLINK in raje priklopi na nekaj takega. Ohrani se prostorski zvok, ki/če ga ima source, pa zvočna ne trpi, ker oddaja le svetlobni žarek na izhodu. Idealno pa bi bilo, če bi že v osnovi zvočniški sistem podpiral SPDIF oz TOSLINK.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako priključiti računalnik na hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
173933 (1285) francimedo
»

Hišni kino in PC zvok

Oddelek: Zvok in slika
151199 (1057) Mare3
»