Forum » Zvok in slika » 5.1 sound system na "ne 5.1" zvočni
5.1 sound system na "ne 5.1" zvočni
C_maniak ::
ker je plata že malo starejša, nima integrirane 5.1 zvočne. jez bi pa vseeno tak sistem rad mel. zanima me pa, če bo vse normlno špilalo. no, to ne bo, ampak kake bojo izgube, da vidim, če se mi splača audigy-ja dokupit.
prostorskega zvoka torej ne bo?
vsi zvočniki pa bodo igrali, right?
prostorskega zvoka torej ne bo?
vsi zvočniki pa bodo igrali, right?
- spremenil: CaqKa ()
[SkA] ::
Brez dokupa zvočne ti bo špilal stereo.. se pravi od 5 zvočnikov bosta 2 v uporabi. Pa subwoofer seveda.
Za karkoli več (EAX, DDigital v DVDjih itd) boš rabil kupiti zvočno s podporo prostorskemu zvoku - da ma tudi fizično vse potrebne izhode.
Za karkoli več (EAX, DDigital v DVDjih itd) boš rabil kupiti zvočno s podporo prostorskemu zvoku - da ma tudi fizično vse potrebne izhode.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
Maxtor ::
Ravno to sem jaz spraševal dva dni nazaj na tem forumu. Torej imam stero zvočno in naročene (upam da jih danes dobim) zvočnike Logitech Z-640, ki imajo t.i. Matrix mode, s katerim nastaviš, da vzame stereo zvok in ga zasimulira v 5.1 surround, tako da igrajo vsi zvočniki. Informacija sicer še ni preverjena, ampak upam, da drži, ker sem isto zadevo slišal od treh različnih virov.
LP
LP
Ja ok, samo v stereu pač ni zapisa o prostorskem zvoku. Tam imaš samo levo in desno. Je pa res, da če imaš zadaj dva zvočnika in spredaj dva zvočnika, da ti daje lahko nek lahek občutek prostora potem. Pač, zadaj je levo desno pa spredaj levo desno, pa tudi po diagonalah gre levo desno. Če temu praviš prostorsko..okay.
[SKA], jaz sem samo odgovoril na to, če bodo vsi zvočniki špilali, nikjer pa ne omenjam, da bo zvok prostorski. Ker tudi to je (za začetek) za mene pomembno, da ne bodo kateri neizkoriščeni zvočniki, to da bo pa zvok prostorski samo z nakupom ustrezne zvočne, mi je pa jasno. Nekaj se sicer da softwersko rešit, samo ni primerjave. Skratka OK?
Vem, samo hotel sem to poudariti, ker je bilo originalno vprašanje v stilu "če se mi splača 5.1 zvočno za 5.1 zvočni sistem kupit" in "kakšne bodo izgube". Se mi osebno zdi pomembno, da človek najprej loči med 5.1 in dvema paroma zvočnikov (pa s tem ne mislim tebe ampak {C_maniak}), preden zmeče denar za 5.1 sistem. Če ga ne zanima verjetno za isti denar dobi kvalitetnejše 2.1 zvočnike. Al pa dva kompleta takih. Pa je rezultat isti pa še na stereo zvočni deluje 100% (sam mal je treba kable združit ).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
no, zanimivo. tud sam sm meu v msilih z-640. in sm tud hotu vprašat kok je s tem matrix mode-om.
Maxtor, če jih dobiš danes, prosim, poročaj. ker vseeno mislim, da je boljš vsaj nek delni prostorski zvok, kot pa da samo dva špilata...
aja, em, videl sem tole:
ZVOČNA KARTICA 5.1 PCI 2.800 3.360
torej s to kartico lahk uživam vse sladkobe 5.1 sistema? in v čem je pol audigy npr. tulk boljši od te?
Maxtor, če jih dobiš danes, prosim, poročaj. ker vseeno mislim, da je boljš vsaj nek delni prostorski zvok, kot pa da samo dva špilata...
aja, em, videl sem tole:
ZVOČNA KARTICA 5.1 PCI 2.800 3.360
torej s to kartico lahk uživam vse sladkobe 5.1 sistema? in v čem je pol audigy npr. tulk boljši od te?
One button I should mention is the matrix button. When not pressed, you will get 5.1 sound from a 6 channel sound card. When pressed, the center speaker will take sound from the other two front channels and combine it in the center.
hm, kok si to razlagate?
Tako folk, dobil sem zvočnike - juhu. MOram rečti, da se na stereo zvočni karti čuje fenomenalno (seveda fenomenalno glede na to, da je samo stereo), škoda je edino, da ne igrata zadnja dva zvočnika. Enkrat jih moram sprobat pri nekom, ki premore 5.1 karto, me zanima ali je razlika velika, ali pa se niti ne pozna preveč.
Najbolj pa me impresionira bas, ki je fantastičen. Pa končno se oni plug-ini za winamp poznajo, ki na onih piskačih prej skoraj niso imeli vpliva.
Moram malo preštudirati, morda se lahko kako usposobi, da tudi zadnja dva zvočnika igrata. Idejo imam, samo ne vem, če lahko upoirabim, ker je en adapter zraven, samo piše, da ni za PC, čeprav si ne predstavljam zakaj ne. Ker če bi to priklopil, bi igrali vsi. Kaj lahko morda kaj skurim, če probam to?
Najbolj pa me impresionira bas, ki je fantastičen. Pa končno se oni plug-ini za winamp poznajo, ki na onih piskačih prej skoraj niso imeli vpliva.
Moram malo preštudirati, morda se lahko kako usposobi, da tudi zadnja dva zvočnika igrata. Idejo imam, samo ne vem, če lahko upoirabim, ker je en adapter zraven, samo piše, da ni za PC, čeprav si ne predstavljam zakaj ne. Ker če bi to priklopil, bi igrali vsi. Kaj lahko morda kaj skurim, če probam to?
, vseen bi zadnje rad poslušuuuuuuu....
pa kok je z uni kartico za 3k.
od creativa tacheap one je 10k, kar pa pol že ni malo...
CREATIVE Live Player 5.1 oem 8.100 9.720
pa kok je z uni kartico za 3k.
od creativa tacheap one je 10k, kar pa pol že ni malo...
CREATIVE Live Player 5.1 oem 8.100 9.720
Čisto enostavno je naredit, da ti tudi zadnja dva igrata. Zraven je en adapter, ki ti iz stereo naredi 2 stereo in tedaj igra vseh 5 zvočnikov. Tako se ti zvočniki priklopijo na TV, ali pa igralne konzole, na PC-ju pa še nisem probal, mislim, pa da bi moralo normalno igrat.
Tudi na PC-ju normalno igra po zgoraj opisanem postopku, vendar za spoznanje tišje, ker zaradi dvojnega priklopa signal iz zvočne nekoliko oslabi. Zato ne vem če je dobro, da je tako priklopljeno, špila pa, samo jaz raje ne bom raskiral zvočne, moram prej preverit, če se da na taki način skurit, kajti impedanca je manjša kot je predpisana za zvočno karto.
Skratka za začetek ti te zvočnike vsekakor priporočam, po potrebi (kakor se ti bo zdelo in ko boš imel denar) pa kupiš enkrat še zvočno.
LP
Skratka za začetek ti te zvočnike vsekakor priporočam, po potrebi (kakor se ti bo zdelo in ko boš imel denar) pa kupiš enkrat še zvočno.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Maxtor ()
The B ::
Kolkr stvar jst razumem je razlika v kvaliteti zvoka in kolk procesorja zraven še porablja za zvok. Torej kok zna zvočna sama narest. Pomoje se se vedno splača una za 3 jurje če res nočs dat vec. Ker stvar je v tem da tud če uspes spravt zvok vn iz vseh zvočnikov je to še vedno stereo. Nč več. Z uno kartico boš vsaj ac3 divx-se loh gledu pa igral igre z d3d zvokom. Kvaliteta pa verjetn ne bo kej preveč. Sam ugibam da že zdej ni velka... Uglavnem v mlacomu upraši za firmo pa se mal pozanimi po netu pa boš vidu. B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/
http://blaze.sopca.com/
joze ::
Jaz imam dotično kartico za tri jurje, špila solidno in sem z njo dokaj zadovoljen, težave so bile le z driverji za winxp, ki pa se snamejo z neta, tako da ni problema, tisti driverji, ki pa jih dobiš zraven in so samo za win2000 rušijo sistem, tako da je bolje da jih sploh ne nalagaš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvočniki Genius 5.1 ne delujejo pravilnoOddelek: Pomoč in nasveti | 3476 (3006) | connel |
» | Ali je 5.1 sistem res samo za filme in ne za glasbo?Oddelek: Zvok in slika | 6591 (6033) | Arntor |
» | Povezava 5.1 zvočnikovOddelek: Zvok in slika | 5954 (5008) | Medo |
» | Zvočna kartica + PC + Ojačevalec... Katero?Oddelek: Kaj kupiti | 2495 (2213) | Oblivion |
» | Divx filmi 5.1 zvok kot na dvdOddelek: Zvok in slika | 1195 (1086) | The B |