» »

Dogodek - D.Talk: Why Ruby 2.1 & Rails 4 are more awesome than ever

Dogodek - D.Talk: Why Ruby 2.1 & Rails 4 are more awesome than ever

D.Talk

Slo-Tech - V sredo, 9. oktobra ob 19.00, se bo na Celovški cesti 32 v Ljubljani, v veliki zeleni stavbi pričela prva sezona dogodkov z naslovom D.Talk. Vsak mesec se bomo pogovarjali o najrazličnejših tematikah pomembnih za vsak start-up, med katerimi bomo spoznali moderna razvojna orodja, vlogo uporabniške izkušnje pri končnem produktu ali pa se bomo pogovarjali o uspešnih poslovnih modelih.

Sezono bomo pričeli z razvojnimi orodji ali natančneje s pregledom novosti v programskem jeziku Ruby 2.1 in pripradajočem frameworku Rails 4. Naslov prvega D.Talka bo zato Why are Ruby 2.1 & Rails 4 more awesome than ever?, predaval pa bo Jan Berdajs, izkušeni Ruby razvojnik v podjetju D.Labs, privrženec odprte kode, pomaga pa tudi pri razvoju programskega jezika Ruby.

Začeli bomo pri samem jeziku Ruby. Z verzijo 2.0 smo dobili nekaj novosti - pogledali si bomo predvsem keyword argumente, module prepend in lazy enumeracije. Tudi pri Rails 4 je nekaj novosti. Začeli bomo z nekoliko kontroverznimi Turbolinks in nadaljevali z izboljšavami pri podpori PostgreSQL, spremembami pri ActiveRecord ORM, končali pa bomo z eno bolj dobrodošlih sprememb - strong parameters. Dotaknili se bomo tudi scopeov in concernov.

Prijava na dogodek ni potrebna, s seboj pa le prinesite nekaj elana in firbca. Za pijačo in nekaj hrane bo poskrbljeno, po dogodku pa ste vsi vabljeni na druženje v pub Tivoli "pod bajto". Udeležba je brezplačna!

Več o samem dogodku pa na uradni strani prve D.Talk sezone.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehod na RoR

Oddelek: Izdelava spletišč
61330 (1207) MrBrdo
»

Izšel Rails 3.1

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
358532 (7105) njok
»

Kateri drug programski jezik za HTML/JS programerja?

Oddelek: Programiranje
333496 (2266) LeQuack
»

PHP ASP

Oddelek: Izdelava spletišč
352840 (2165) MrBrdo

Več podobnih tem