» »

Kako izklopiti delovanje enega diska v prenosniku

Kako izklopiti delovanje enega diska v prenosniku

demokedes ::

Imel sem en klasičen velik disk. Baterija mi je zdržala povprečno dolgo časa. Potem sem ta disk zamenjal s SSD diskom in prenosnik je z baterijo zdržal nadpovprečno dolgo časa. Ker pa je SSD disk majhen, sem CD enoto zamenjal z vložiščem za disk in sem dal klasičen disk noter. Sedaj mi prenosnik zopet zdrži brez napajanja zgolj povprečno dolgo (ali pa še nekoliko manj). Dejstvo pa je, da datoteke na tem klasičnem disku uporabljam zelo zelo poredko. Zaradi tega se mi zdi butasto, da se ta disk ves čas vrti.
Ali obstaja način/aplikacija, ki bi omogočala, da bi se ta disk vrtel zgolj takrat, ko bi želel, recimo samo takrat, ko želim gledat slike (ob predpostavki, da imam na tem klasičnem disku zgolj slike). Lahko bi ga tudi poklikal da ga disablam. Kakšna ideja/namig?
Zahvaljujem se vam za odgovore, ter vam še naprej želim lep dan.

specing ::

Kolikor vem obstaja en parameter APM? (0-255), ki pove disku kako agresivno varčevati z energijo.
Pomen vrednosti pa dobiš seveda v priročniku proizvajalca (oziroma spreminjaš dokler nisi zadovoljen).
Načeloma bi se moral disk nato ob daljši neaktivnosti (čas odvisen od tega parametra) izklopiti in nato ob dostopu do podatkov znova vklopiti.

r3dkv1c4 ::

če mi lahko malo pomagaš, ker še nisem zmontiral ssd-ja v svoj laptop in ne vem točno kako potem, ko sta na voljo tako ssd(primary) kot hdd(secondary), izgleda control panel>power options>power plan settings>change advance settings>advanced settings>hard disk.

lahko prilepiš sliko?

drugače imaš tam opcijo da se ti po željenem času neaktivnosti izklopi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r3dkv1c4 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Noče mi zaključiti backupa (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
524467 (3549) m0LN4r
»

Disk za prenosnik- Kateri je pravi

Oddelek: Pomoč in nasveti
264503 (4305) hojnikb
»

Milijarda manj prihodkov za Intel zaradi nedobavljivosti diskov, povpraševanje po SSD (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
14228579 (23251) Pyr0Beast
»

Prihajajo poceni SSD diski (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
9720660 (8074) element
»

Intel X25-X (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Procesorji
14211412 (8679) lopov

Več podobnih tem