Forum » Zvok in slika » Logitech z-5500 stereo in 5.1 zvok
Logitech z-5500 stereo in 5.1 zvok
simnov ::
Če imam povezane prek analognega mi stereo zvok recimo mp3 lepo predvaja v stereo film či ima 5.1 mi predvaja v 5.1 (effect ves čas 6ch direct).Če pa zvočnike priklopim preko optičnega pa ves čas piše stereo in mp3 lepo predvaja ko gre pa recimo za film 5.1 pa še vseeno predvaja v stereo načinu razen če na dalinju vklopim dpl 2 movie music.In jaz bi rad imel preko optičnega 6ch direct , da mi nebi bilo potrebno vsakič pritiskat na daljinca.
kratos ::
Sem ravno pred letom naletel na isti problem. No vse kar moraš narediti je da pri videu ki podpira dts zvok nastaviš "a/52 over s/pdif".
Sam uporabljam vlc player in pri njem to nastavim sledeče: desni klik na video > audio > Audio Device > A/52 over S/PDIF. Na konzoli logitecha se ti bo nato napisalo DTS Digital.
Če pa uporabljaš kak drug program je pa seveda postopek verjetno zelo podoben, v glavnem pojdi v avdio nastavitve kjer si izbereš način zvoka. Če DTS Digital ni napisan (so napisani le stereo,mono,5.1,...) potem ga film ne podpira (ponavadi imajo skoraj vsi HD filmi ter serije to opcijo).
Zvočnike pa imam priklopljene tudi preko optičnega kabla.
Sam uporabljam vlc player in pri njem to nastavim sledeče: desni klik na video > audio > Audio Device > A/52 over S/PDIF. Na konzoli logitecha se ti bo nato napisalo DTS Digital.
Če pa uporabljaš kak drug program je pa seveda postopek verjetno zelo podoben, v glavnem pojdi v avdio nastavitve kjer si izbereš način zvoka. Če DTS Digital ni napisan (so napisani le stereo,mono,5.1,...) potem ga film ne podpira (ponavadi imajo skoraj vsi HD filmi ter serije to opcijo).
Zvočnike pa imam priklopljene tudi preko optičnega kabla.
simnov ::
Kaj pa igre do zdaj sem naštudiral , da bi potreboval zvočno ki podpira dolby digital live.
kratos ::
Uf za igre ti pa nebi znal povedat, prižgem samo občasno xbox 360 kateri mi zazna avtomatsko DTS Digital brez kakšnih nastavitev. Pomoje bi moglo bit na računalniku podobno in pri dobri zvočni bi ti samo zaznalo DTS zvok.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Logitech z-5500 zvokOddelek: Zvok in slika | 901 (755) | kratos |
» | Theatron Agrippa DTS 7.1Oddelek: Zvok in slika | 5393 (3708) | jRk0 |
» | prostorski zvok v igrah prek optikeOddelek: Zvok in slika | 1440 (1248) | shinko |
» | [Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 8001 (6756) | gumby |
» | DTS audio iz pcja - ni zvoka/samo šum/le 2 kanalaOddelek: Zvok in slika | 2335 (2008) | mamamia |