Forum » Zvok in slika » prostorski zvok v igrah prek optike
prostorski zvok v igrah prek optike
shinko ::
Poudravljeni!
Prosil bi za pomoč koga ki ima izkušenje s povezovanjem računalnika in ojačevalca z optičnim kablom. Ko gledam filme je zvok ful dober, sam zazna če gre za DTS ali pa DD, na to sam preklopi in to tudi izpiše na ekranu. Glasba je po večini v stereo zvoku zato se mi vklopi pro logic II, ki spremeni stereo zvok tako, da se sliši iz vseh zvočnikov (amak ni pravi surround sound), isto je pri igrah. Ojačevalec dobi iz zvočne (po defaultu) samo stereo signal ki ga potem sam razpoedi med 6 zvočnikov, amapk to ni tisto pravo. Zanima me če so katere igrice zakodirane v DTS ali DD in potem dobim res pravi prostorski zvok, ali še morem kje kaj posebaj nastavit?
Hvala za odgovore.
Prosil bi za pomoč koga ki ima izkušenje s povezovanjem računalnika in ojačevalca z optičnim kablom. Ko gledam filme je zvok ful dober, sam zazna če gre za DTS ali pa DD, na to sam preklopi in to tudi izpiše na ekranu. Glasba je po večini v stereo zvoku zato se mi vklopi pro logic II, ki spremeni stereo zvok tako, da se sliši iz vseh zvočnikov (amak ni pravi surround sound), isto je pri igrah. Ojačevalec dobi iz zvočne (po defaultu) samo stereo signal ki ga potem sam razpoedi med 6 zvočnikov, amapk to ni tisto pravo. Zanima me če so katere igrice zakodirane v DTS ali DD in potem dobim res pravi prostorski zvok, ali še morem kje kaj posebaj nastavit?
Hvala za odgovore.
bastadu ::
Zdravo! Za to potrebuješ zvočno kartico, ki podpira DD Live, se pravi realnočasovno kodiranje zvoka v DD, katerega ti potem oječevalec odkodira v več kanalni zvok. Eno takšno skoraj nič rabljeno imam jaz ugodno na prodaj, če te zanima več na ZS ... Imel sem jo pa za povezavo zvočnikov Logitech Z-5500 in zadeva je sekala, žal pa zaradi tečnih sosedov sem zvočnike moral prodati in mi je zvočna sedaj ostala ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bastadu ()
Mam to kartico: http://www.solo.si/club-3d-theatron-dts... ki podpira kodiranje DTS ali DD v realnem času (saj pri filmih to deluje). Morem še kje kaj dodatno nastavit da bo zadeva delovala? v ac3 mam vse na s/pdif out. Vbistvu dela v filmih ok, samo v igrah ne. Kje je problem?
Lp
Lp
bastadu ::
... ki podpira kodiranje DTS ali DD v realnem času (saj pri filmih to deluje) ...Pri filmih ti deluje, ker je zvok ponavadi že kodiran v AC3 ali DTS in ponovno kodiranje ni potrebno, potrebno je ta kodiran signal le prenesti preko SP/DIF do dekoderja (v tvojem primeru je to verjetno ojačevalec) ki to predvaja. Tvoja kartica res že omogoča DD Live tako da je očitno res fora nekje v nastavitvah, ker pa te kartice ne poznam ti težko pomagam ...
ti si mogel kaj posebej nastavlat ko si imel z5500? ali si samo nastavil ac3 spdif output? in je v igrah avtomatsko zvočna zakodirala v dts? To je verjetno res še potrebno kje v nastavitvah zvočne nastavit...
Če še ma kdo kašne izkušnje s tem prosim za nasvet.
Lp
Če še ma kdo kašne izkušnje s tem prosim za nasvet.
Lp
shark_nm ::
shinko tut sam imam to kartico in z 5500 zvočnike. z igrcami nimam lih izkušenj, tko da ti ne morem pomagat. Me pa zanima,kako imaš nastavitve za kartico. včasih se mi zdi, da film enostavno ni to kar bi moral bit. Ali pa kino pač še nekaj časa ne bo v domačih fotelih.
@shark: kar se tiče filmov je fora v nastavitvah ac3 filtra. odpri ac3filter config, zavihek main in odkljukaj use SPDIF, output format moreš met nastavljen na 3/2+SW 5.1.channels, rate: AS IS. potem zavihek S/PDIF moreš met odkljukano passtrought AC3, DTS, MPEG Audio. Pri SPDIF/DTS odkljukaj Padded DTS, Pri SPDIF/DTS conversion odkljukaj Do not convert. To je to kar se tiče nastavitev ac3 filtra...
Tam v nastavitvah od zvočne mam nastavleno sistem input: 6CH, DSP effect: DTS interactive, Outupt device: spdif out.
V nadzorni plošči ko klikneš na zvok pa mam kot privzeto napravo odkljukano Digital Output. (tukaj boš ti verjetno mogel izbraz speakers, ker nimaš posebaj ojačevalca...nisem ziher..sprobaj)
Jaz mam take nastavitve in mi reciver sam zazna kadar gledam film ki ima zvok kodiran v DTS ali DD in je kvaliteta ful dobra... pravi prostorski zvok. ko igram igrice pa imam probleme, saj reciver prejme samo stereo signal...
Tam v nastavitvah od zvočne mam nastavleno sistem input: 6CH, DSP effect: DTS interactive, Outupt device: spdif out.
V nadzorni plošči ko klikneš na zvok pa mam kot privzeto napravo odkljukano Digital Output. (tukaj boš ti verjetno mogel izbraz speakers, ker nimaš posebaj ojačevalca...nisem ziher..sprobaj)
Jaz mam take nastavitve in mi reciver sam zazna kadar gledam film ki ima zvok kodiran v DTS ali DD in je kvaliteta ful dobra... pravi prostorski zvok. ko igram igrice pa imam probleme, saj reciver prejme samo stereo signal...
shark_nm ::
aha sej mam jst to use zrihtano tko ko maš napisano. Zanima me, če bi se kje dobil kak testni filmčki, kjer je prostorski zvor RESNIČNO izražen in se DTS predstavi v vsej svoji veličini. Filmi z DTS me na z 5500 niso nekak navdušili. Ne vem, ali bi moral pričakovati več ali je to to. Mogoče bi moral h komu drugemu sprobat kako mu deluje njegov sistem.
maš precej testnega materijala za stestirat DTS, jaz mam recimo ta vido: High Definition Promo 720p Blu-ray x264-HDSM
Kaj noben neve kako se nastavi na tej zvočni da bi mi kodirala igre v DTS? uporabljam C-Media Audio Controler...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 5.1 zvok v PC igrah?Oddelek: Zvok in slika | 4967 (1383) | KTr1sk |
» | Zvočniki Logitech Z-5500 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 49856 (18350) | Matej_K |
» | Pomagajte mi prosim Logitech Z-5500Oddelek: Pomoč in nasveti | 2158 (1581) | T-Majo |
» | Theatron Agrippa DTS 7.1Oddelek: Zvok in slika | 5341 (3656) | jRk0 |
» | Optični kabel in 5.1 zvokOddelek: Zvok in slika | 5066 (4395) | shark_nm |