Forum » Strojna oprema » AMD Radeon R9-2xx
AMD Radeon R9-2xx
M-XXXX ::
Trenutna rešitev, katero sem pogruntal je da če dam jedro druge grafe na 980mhz je vsaj za zdaj stable in dobim cca 1370 Kh/s kar je nekako sprejemljivo.
klkkkkkkkkkk ::
http://forums.guru3d.com/showthread.php...
tukaj malo CF vs SLI..
Kdo ve kako se odklene voltažo pri R9 270X
tukaj malo CF vs SLI..
Kdo ve kako se odklene voltažo pri R9 270X
GA-990XA-UD3, FX 6300 4.6GHz, R9 270X, 8Gb Ram, 1TB, G-550W, Win7
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klkkkkkkkkkk ()
tx-z ::
Hmm, a kdo mogoče ve zakaj mi v nobenem programu ne kaže temperature grafične? Imam pa Gigabyte R9-270x (OC edition). A je to normalno al samo napačne programe uporabljam? Rad bi nastavil zgornjo mejo T da če preseže da nekak ugasne računalnik ali kaj podobnega..
tx-z
Ampak vseeno mi je čudn da ne kaže ne vrtljajev, ne T...Na drugi grafični mi normalno to kaže.
tx-z
Zdej sm opazu kaj je bil problem..Ker sem šel preko remote desktopa ni kazalo; če sm pa direktno na računalniku ap normalno kaže. BorutK, hvala za predlog ;)
tx-z
A kdo mogoče ve zakaj mi piše hitrost 460kh/s ...WU pa dela samo okol 5-6?
Na drugi grafični piše hitrost 200kh/s in WU malo manj kot 200...?
Na drugi grafični piše hitrost 200kh/s in WU malo manj kot 200...?
tx-z
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tx-z ()
Pro_moted ::
V4900 FirePro je res zmaga v P/P.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX
Xserces ::
Dejanski grafi? Kje so? Jst tut lahko rečm da 5850 poje 290x....
ps: im drunk
ps: im drunk
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
Han ::
Ima / je imel kdo na SAPPHIRE DUAL-X R9 270X 2GB GDDR5 OC WITH BOOST težave z utripanjem slike (intermittent flickering)?
Catalyst 13.11 beta 9.5, 13.12 in 14.1 beta 1.6 je utripanje sicer zmanjšal (ni več tako pogosto), a ne povsem odpravil. Izgleda, da večina R9 270X potrebuje še popravljen BIOS.
Je že kdo poflešal zgoraj omenjeno Sapphire R9 270X? Je utripanje slike izginilo?
Catalyst 13.11 beta 9.5, 13.12 in 14.1 beta 1.6 je utripanje sicer zmanjšal (ni več tako pogosto), a ne povsem odpravil. Izgleda, da večina R9 270X potrebuje še popravljen BIOS.
Je že kdo poflešal zgoraj omenjeno Sapphire R9 270X? Je utripanje slike izginilo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
DarwiN ::
Han, meni tut najeda tole utripanje na moji 280x.. Sem že pred tedni pisal na Gigabyte in dobil nek generičen copy/paste nonsense odgovor.
Očitno bodo res vsi proizvajalci pred Gigabytom izdali biose z odpravljeno flickering težavo.
Očitno bodo res vsi proizvajalci pred Gigabytom izdali biose z odpravljeno flickering težavo.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Jaz sem včeraj pisal Sapphire, kljub temu, da je na korejski strani objavljen nov firmware (povezava je na forumu z mojega prejšnjega sporočila). Tech Support zdaj hoče, da jim pošljem video utripanja in fotko kartice z vsemi serijskimi številkami...
fireX88 ::
To je žalostno, ker dajajo na pol izdelke ven. To bo pa toliko časa, dokler bo folk kupoval, to bo pa like vedno...
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
Najbolj žalostno je to, da so R9 270X in R9 280X pravzaprav preimenovani stari izdelki, ki so le malenkost spremenjeni (malce zvišan takt procesorja in spomina + kozmetični popravki v hlajenju). Sapphire HD7870 rev.2 npr. deluje brezhibno od prvega dne, na R9 270X, ki je skoraj identična, pa slika občasno utripne...
Zgodovina sprememb…
DarwiN ::
Han, bodi srečen, da se Sapphire vsa ukvarja s tabo... Meni je Gigabyte odpisal naslednje:
Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, we suggest you can try the following steps:
(1) Please confirm there is no insufficient power or overheat problem with your system and VGA card. We suggest you can try to clean up the cooling fan or add additional cooling fan to help cooling down your computer.
(2) Please test your system in a simple environment : If your M/B is inside a case, please make sure that there's not a short circuit. You can try building the whole system outside the case. Remove such as add-on cards, devices from motherboard, only install CPU, single memory, single HDD, VGA card and power.
(3) Please remove the previous VGA card driver, then reboot the motherboard and install your VGA card driver from our web site, click here.
(4) According to How To Reflash BIOS? in VBIOS download page--Please note:
You can only update to a BIOS version of the same series. If your VBIOS version is:
F1, it can only be updated with VBIOS versions F2-F9.
F10, it can only be updated with VBIOS versions F11-F19.
F20, it can only be updated with VBIOS versions F21-F29.
Please first confirm your original VBIOS with @BIOS , if there is new VBIOS version fit the series of your original VBIOS, please update it.
For @BIOS utility, please click HERE.
To download VGA BIOS, please click HERE. Please update VBIOS by choosing "FLASH" in @BIOS.
(5) If possible, please try to test your VGA card and the games in another system, or test your motherboard with different VGA card to see if there's a hardware problem.
Regarding to motherboard, we suggest you can update motherboard BIOS to the latest version and test again.
If the problem still occurs in another system, a further testing or examination to your VGA card might be required. We suggest you to contact your supplier (where you bought the product) to arrange further examination and find out the root cause.
Regards,
GIGABYTE
You don't see faith healers working in hospitals
Pod tematiko R9 280x 2D Flickering na AMD forumu je nekdo napisal, da je z Gigabyte biosom F60 rešil problem utripanja. Pod temo o R9 270X 2D Flickering pa je nekdo napisal, da je tajvanskemu Gigabytu težil 10 dni zapored, vse dokler mu niso poslali biosa.
54j0 ::
Ta odgovor močno spominja na tistega, ki sem ga prejel po povpraševanju glede napake ne moji tipkovnici. V sporočilu je bila pripeta tudi datoteka s firmware (ki sicer ni rešil moje težave, ampak ok). Dobro poglej, če ni v sporočilu kakšna datoteka...
Sapphire vztraja, da jim pošljem svoj video, češ da se utripanje od primera do primera razlikuje... Nisem vedel, da je vsaka njihova kartica iz iste serije drugačna.
Machete ::
Najbolj žalostno je to, da so R9 270X in R9 280X pravzaprav preimenovani stari izdelki, ki so le malenkost spremenjeni (malce zvišan takt procesorja in spomina + kozmetični popravki v hlajenju). Sapphire HD7870 rev.2 npr. deluje brezhibno od prvega dne, na R9 270X, ki je skoraj identična, pa slika občasno utripne...
Jaz bom tudi 280x fleshal z 7970 biosom. Powercolor je jajc. Auto fana sploh ne požene nad 50% četudi je Temp že 87° !! Pa kar mal blinka slika v winsih.. Oo
Drugače pa mi sploh ni jasno kaj je fora teh blaznih clock vrednosti in factory navitja, če je itak vse sam za dvignjenih 5% nestabilno in neuporabno.. čisti marketinški nateg. Pravzaprav morš še downclockat da ti ne crasha zadeva v špilih..
FlyingBee ::
aha, flyingbee, prosim za komentar, me zelo zanima
cenovno pa so še vedno brez tekmeca tile R9 izdelki, r9 290 trix od sapphire sploh ni za dobit pa še cena je za 40 eur narasla oziroma 100 eur glede na začetek stock prodaje
cenovno pa so še vedno brez tekmeca tile R9 izdelki, r9 290 trix od sapphire sploh ni za dobit pa še cena je za 40 eur narasla oziroma 100 eur glede na začetek stock prodaje
hojnikb ::
zdaj vsi kupujejo radeonke za miniranje :)
da neboš potem ugotovil, da maš XTL jedro in bo kartica lepo brickana
Jaz bom tudi 280x fleshal z 7970 biosom. Powercolor je jajc. Auto fana sploh ne požene nad 50% četudi je Temp že 87° !! Pa kar mal blinka slika v winsih.. Oo
Drugače pa mi sploh ni jasno kaj je fora teh blaznih clock vrednosti in factory navitja, če je itak vse sam za dvignjenih 5% nestabilno in neuporabno.. čisti marketinški nateg. Pravzaprav morš še downclockat da ti ne crasha zadeva v špilih..
da neboš potem ugotovil, da maš XTL jedro in bo kartica lepo brickana
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Auba ::
Jaz sem imel Sapphirko 280x dual x tisto "starejšo" verzijo pred xtl core pa je bila hrupna kot kaj. Tale z XTL jedrom je pa tiha in za moje pojme boljša.
Živjo :)
hojnikb: kako to pogruntam? Jedro je poimenovano Tahiti kot v 7970. Je XTL kašna druga verzija istega procesorja ali zakaj se gre.
Zdej si me prestrašu :)
Zdej si me prestrašu :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klkkkkkkkkkk ()
Sapphire mi je končno poslal nov 015.041.000.000.000000 BIOS, ki je identičen kot na korejski strani in v TechPowerUp Video BIOS Collection. So pa kar zahtevni - predno ga skašljajo, želijo fotko kartice ali škatle s serijskimi številkami, potem video utripanja in nazadnje še sliko GPU-Z z BIOS verzijo. Potem dobiš dva ZIP-a. V prvem so natančna navodila v PDF, v drugem pa HP programček za pripravo zagonskega USB ključa, zadnja verzija AtiFlash in nov bios ROM.
Mimogrede, do konca februarja se lahko potegujete za SAPPHIRE Tri-X R9 290X OC Edition!
Mimogrede, do konca februarja se lahko potegujete za SAPPHIRE Tri-X R9 290X OC Edition!
Zgodovina sprememb…
treba ponucat tastare čipe :)
Ve kdo še za kak progi, kot naprimer Speedfan kjer lahko na grafu določiš kako se bo obnašal vent (%) različnig grafičnih pri določeni Temperaturi?
Da je neopazen, simpel in zastonj.
Hvala
Da je neopazen, simpel in zastonj.
Hvala
msi afterburner
Siddh ::
Mimogrede bi samo vprašal kje se dobi najcenejšo dobro (brez powercolor, club3D) 270X, pa da ima tri ventilatorje?
Skyman ::
al pa sapphire trixx tud lepo hladi,moras imet pa sam dobro prezraceno ohisje drugace ti nc ne pomaga dobro hlajena grafična
Bomber7 ::
A bi mi en razložu, kako se undervolta Sapphire Dual-X R9 280x?
http://www.hardwareversand.de/3072+MB/1...
Je potrebno nameščati kakšen poseben bios, ali bi moralo že po defaultu normalno delovati npr. v afterburnerju?
Opazil sem tudi, da ima na zgornji strani neko mini bios switch tipko... Čemu je to namenjeno?
hvala
http://www.hardwareversand.de/3072+MB/1...
Je potrebno nameščati kakšen poseben bios, ali bi moralo že po defaultu normalno delovati npr. v afterburnerju?
Opazil sem tudi, da ima na zgornji strani neko mini bios switch tipko... Čemu je to namenjeno?
hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bomber7 ()
v AB mors v options unlockat voltage control. Če ne dela softwarsko boš moral pa bios editat
worteleven ::
a je kdo naročal R9 280x iz hardwareversand.de naprimer, ko je bil status: delivery date unknown? koliko časa ste čakali, od dneva naročila?
worteleven je izjavil:
a je kdo naročal R9 280x iz hardwareversand.de naprimer, ko je bil status: delivery date unknown? koliko časa ste čakali, od dneva naročila?
prej ko boš naročil prej boš dobil... jaz sem dobil v enem tednu.
Jst ::
Imam Gigabyte 270 (pravzaprav 3 za rudarjenje). Ali obstaja kakšen program za editiranje BIOSa? (Rad bi prešaltal na linux.)
Za 7000 serijo obstaja VBE7.
Za 7000 serijo obstaja VBE7.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Rad bi samo dodal izkušnjo z Powercolor 280x. Zna bit vroča, vendar nič posebaj bolj kot videno v določenih 7970, fan ne gre auto čez 50% (baje fora v driverju) in je treba naštimat ročno. Drugače relativno grda, ampak poceni. Zaenkrat težav ni. Je pa celo rahlo underclockana za max Hash rate, ker tudi majna ko ni zasedena (1025/1500). Ampak najvažnejše kar sem želel sploh povedat je da je zelo tiha! V primerjavi z xfx7970 je v bistvu neslišna. Ko pridem v sobo moram prav prisluhnit ali fan dela -(to pomeni da rudari). Je na okoli 65-80%. Medem ko xfx slišim ven iz hiše. Zanimivo bi bilo primerjat z baje najtišjo Asus, ampak bi se skoraj upal stavit da je Powercolor takoj na drugem mestu. Verjetno pa obstajajo meritve, ki to lahko potrdijo ali ovžejo..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
Rad bi samo dodal izkušnjo z Powercolor 280x. Zna bit vroča, vendar nič posebaj bolj kot videno v določenih 7970, fan ne gre auto čez 50% (baje fora v driverju) in je treba naštimat ročno. Drugače relativno grda, ampak poceni. Zaenkrat težav ni. Je pa celo rahlo underclockana za max Hash rate, ker tudi majna ko ni zasedena (1025/1500). Ampak najvažnejše kar sem želel sploh povedat je da je zelo tiha! V primerjavi z xfx7970 je v bistvu neslišna. Ko pridem v sobo moram prav prisluhnit ali fan dela -(to pomeni da rudari). Je na okoli 65-80%. Medem ko xfx slišim ven iz hiše. Zanimivo bi bilo primerjat z baje najtišjo Asus, ampak bi se skoraj upal stavit da je Powercolor takoj na drugem mestu. Verjetno pa obstajajo meritve, ki to lahko potrdijo ali ovžejo..
http://www.tomshardware.com/reviews/rad...
Ja to poznam. Od teh se mi sam še HIS (+Asus) zdi tišja od PWC.
ps: LOL kir helikopter od MSI.
ps: LOL kir helikopter od MSI.
S svojo lahko primerjaš, pa boš videl na čem si. No jaz imam v lasti vapor x, pa je brez fan profila... sploh nebom govoril kako glasna. No poleg fan profila sem dvakrat nanesel termalno pasto na novo. Prvič sem nanesel samo toliko kot je bilo potrebno (velikosti riža, mogoče malo več). Ker mi je glasnost še vedno šla na živce, sem probal z uber dosti paste (grah in pol). vem, da ni to pravilno, vendar grafa je tiha (napram prej in nič bolj glasna kot moja prejšnja grafična od msi-ha) pa tudi bolj hladna.
Spock83 ::
Za mene še stock hladilnik ni nič moteče glasen. Punca zareven gleda TV in je nič ne moti. :)
423€ za R9 290 asus z BF4 v SLO
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...
amacar ::
Js pa imel ravno obratno izkušnjo. Powercolor 280x je bila glasna kot hudič, xfx 280x pa je dosti bolj neslišna, se da zraven nje tudi spati v isti sobi, je pa bolj vroča (ob minanju). Glasna je tudi windforcova r9 270, ampak ko minata obe (280x+270), je tapravi izvor hrupa napajalnik XFX 650W, preglasi obe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero R9 290? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13107 (11077) | FlyingBee |
» | Katero R9 280x/290 kupiti? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 34675 (29457) | chucki |
» | NV GTX780Ti (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 15510 (14259) | klkkkkkkkkkk |
» | Nvidia Geforce GTX 7xx (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Strojna oprema | 127364 (102376) | Pro_moted |
» | Radeon R9 290X je hiter, vroč in požrešen (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 26033 (20499) | vaščan |