» »

AMD Radeon R9-2xx

AMD Radeon R9-2xx

««
26 / 36
»»

54j0 ::

Kozmetična napaka take sorte je čisto validen razlog za reklamacijo. Saj tudi na legendi v avto svetu ni nikoli pisalo "ferrero testosteron". Ok, sem že podal boljše primerjave, ampak point je, da si kupil safir in ne pito.

Skyman ::

Asus nimajo hlajene rame! pa se elpidia rame imajo! kolega ima nekaj kom asus pa od 10kom 3-4kom ze poslal nazaj v garancijo se zacelo kadit vrjetno rami! Niso glih na dobrem glasu te asus! Berem neki forum pa vsi hvalijo sapphire+hynix rami delajo bp na 1600mhz medtem ko naj bi imeli rami Elpidia ze tezave pri 1450mhz+ artifakti!..Edino kar mi je vsec pri Asus je custom PCB!

Asus nimajo hlajene rame! pa se elpidia rame imajo! kolega ima nekaj kom asus pa od 10kom 3-4kom ze poslal nazaj v garancijo se zacelo kadit vrjetno rami! Medtem ko mu gigabyte(windforce),sapphire(vaporx-dual-x) delujejo bp( Niso glih na dobrem glasu te asus! Berem neki forum pa vsi hvalijo sapphire+hynix rami delajo bp na 1600mhz medtem ko naj bi imeli rami Elpidia ze tezave pri 1450mhz+ artifakti!..Edino kar mi je vsec pri Asus je custom PCB!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

psickolog ::

Mam 2 Asusove 280x. Imam jih šele en teden, ampak zaenkrat delata ok. Na 1500MHz ram in 1070 Gpu mi delata okoli 720KHash/s. Na default frekvenci, ki je 1070/1600 je slabsi khash rate, okoli 675.

Xserces ::

ravno zaradi tega ker je prevelik OC.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

klkkkkkkkkkk ::

Xserces je izjavil:

nikoli ni "prevelik OC" .. lahko je samo nestabilen :)... kartico, da na "max voltažo"( odvisno od kartice) in "max clock" kjer je še stabilna

Če je grafa preveč navita lahko pride do tega da je stabilna ampak je performance nižji. Sm že pri sebi imel tak problem.

ravno pri RAM frekvencah. Pa ne da bi zdaj kej hvalu sapphire ali kerga druzga. Kako se navijajo lahko vidim samo v reviewih in nikjer drugje. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

Xserces je izjavil:

Če je grafa preveč navita lahko pride do tega da je stabilna ampak je performance nižji. Sm že pri sebi imel tak problem.

ravno pri RAM frekvencah. Pa ne da bi zdaj kej hvalu sapphire ali kerga druzga. Kako se navijajo lahko vidim samo v reviewih in nikjer drugje. :D

zanimivo.. sepravi slab čip za OC?

Ajnstajn` ::

ja, elpidovim čipom navijanje nikakor ni naklonjeno in ne morejo doseči takšne stabilnosti in frekvenc, kot Hynix čipi.
Ena primerjava dveh istih 290x kartic:

http://cdn.overclock.net/a/a2/a253d943_miningchart.jpeg

http://cdn.overclock.net/a/a2/a253d943_miningchart.jpeg

in kakor sem do sedaj sledil, sem opazil, da imajo edino R9 290 Tri X verzije samo hynixove čipe, ostale verzije pa so loterija.
Tudi r9 290x Tri X je recimo že loterija.
Drugih proizvajalcev nisem spremljal.
//

Zgodovina sprememb…

Xserces je izjavil:

Ne. Vse kartice imajo pri določeni hitrosti sweet spot. Dvig frekvence iz 1500 na 1501 Mhz instantno zniža hash rate, pa zato kartica ne trpi še zaradi "preveč ocja". Tudi druge kartice imajo sweet spot pri različnih vrednostih. Npr. 7870 mi najbolje deluje pri 950/1250, medtem ko je original frekvenca 1000/1200. Govorim seveda o miniranju. V igrah bi imel z nastavitvijo rama na 1600 Mhz verjetno boljši rezultat kot pri 1500.

psickolog je izjavil:

Xserces je izjavil:

Ne. Vse kartice imajo pri določeni hitrosti sweet spot. Dvig frekvence iz 1500 na 1501 Mhz instantno zniža hash rate, pa zato kartica ne trpi še zaradi "preveč ocja". Tudi druge kartice imajo sweet spot pri različnih vrednostih. Npr. 7870 mi najbolje deluje pri 950/1250, medtem ko je original frekvenca 1000/1200. Govorim seveda o miniranju. V igrah bi imel z nastavitvijo rama na 1600 Mhz verjetno boljši rezultat kot pri 1500.

no jst govorim ravno za gaming. Imel slabši perf kljub temu da so šli vsi testi stabilno čez.

To, je pa skoraj nemogoče...
Pri meni tudi, če je nestabilna je še vseeno hitrejša v gamingu.

Zgodovina sprememb…

FlyingBee ::

trotrlinf is the word?

kaj imaš zdaj že 290x

Pogovarjamo se na splošno glede OC-ja recimo tudi če, da direktno na R9 270X na 1250/1650 bo imela večji min/avg do crasha.

Ti sploh kaj dojameš ali je potrebno vse bolj natančno razlagati?

Zgodovina sprememb…

Sej pravim. Sam si lastim 5850 :D

Xserces je izjavil:

no jst govorim ravno za gaming. Imel slabši perf kljub temu da so šli vsi testi stabilno čez.

Kul, me veseli, da ne trdiva vsak svoje glede enake stvari. :)

klkkkkkkkkkk je izjavil:

Pogovarjamo se na splošno glede OC-ja recimo tudi če, da direktno na R9 270X na 1250/1650 bo imela večji min/avg do crasha.

Ti sploh kaj dojameš ali je potrebno vse bolj natančno razlagati?

daj gpu-z screenshot pa nekaj zraven napiš, tako da vidim, če res imaš kar govoriš

no samo zate :)
Trenutno FX 6300 2M/4C 3.96Ghz 1.212V

http://postimg.org/image/b2sqoipu7/

zakaj ima procesor pri 4% obremenitvi 4ghz?

tale R9 270x ima 11Gpixel/s več kot moja 660 pa ni spet za tretjino hitrejša

Izklopil settings za "varčevanje"
Ravno malo probavam kolk V rabi za 3.5-4.0 itd.

Zgodovina sprememb…

Pa vroca! Minerji ne priporocajo te asuske! Pravjo da naredi samo 650 K/hash medtem ko ostale 900 ali vec.. sicer to mene ne zanima ker grafike nimam za coine! ampak minus pri tej graficni je rami eldpida+ nima hlajenje za ramov sapphire all the way :D kriza je ko ni nikjer na zalog 290x sapphirke

bolj zaupam v ASUS, ampak Sapphire pa vsi hvalijo ... moram zadet pravi trenutek, ko bo druga generacija na 20nm procesu in bo prva generacija za 100 EUR ali celo več cenejša, do takrat pa za resolucijo 1680x1050 ne rabim več od mid-end

Ja tudi meni asus kar kul biv s to svojo DCUII ampak kolega ima par kom doma teh 280x pa je ze 4 kom poslal nazaj vse nekaj crkovale nekaj so ventilatorji ropotali plastika skrivljena itd.Mogoce je bila to una serija pred bozicem vsi hotl zasluzek za garancije bo pa cas po novem letu.Sapphirka je pa tisja pa bolj se navija ker ima bolse rame hynix je pa seveda ista od referencne samo ta tri-x coler gor to je tko edini minus napram asus-ki,ki je full custom+backplate ima bolj tko OC edicion zgleda :D

DCU2 je baje šrot. Odlično se obnese na bench tablu (odprto ohišje) ampak ko je enkrat v zaprtem je pa temperatura polom.
http://www.tomshardware.com/reviews/r9-... 290X ampak dvomim da je na 290 kaj drugače

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

^ Vseeno je primerljivo s temperaturo gigabyte kartice (kar je samo po sebi malo čudno, z GB hladilniki se ponavadi dosegajo odlični rezultati). Res pa je, da gigabyte kartici temperatura pade, ko je v ohišju (heh??). Veliko čudnih cifer je v testu, ampak pustimo :).

Recimo, da je vse res: nenavadno obnašanje asus-ove kartice verjetno izvira iz dejstva, da so reže na hladilnem rebru usmerjene drugače, kot na ostalih karticah (vzhod/zahod, namesto sever/jug, če smem opisati na battlefield 4 način, heh - igralci vedo, kaj mislim).

Ob tem me zanima, kako se obnese MSI twinfrozr različica(mislim, da je že na voljo), ki ima rebra orientirana enako, kot ta asus (z razliko, da ima dva res ogromna ventilatorja in nekaj zraka, zaradi širine, gre kar navzgor, čez rebra in mimo kartice).

Seveda to je test. Zdaj če ima kšn to doma ima lahko drugačne rezultate.

lippy ::

Pozdravljeni!
Za katero grafično bi se odločili: Radeon R9 270x 2GB ali PowerColor HD7870 Myst. Edition 2GB?
Ker se gre za občasni gaming, ne bi pretiraval.
Moj comp je pa:
Asus Z87-Plus
i5 4670K
8 GB ram
XFX PRO 550W
Hvala za odgovore! :)
lp

hojnikb ::

myst edition, če so cene podobne..
#brezpodpisa

Ena rabljena se prodaja za 140 evrov...

hojnikb ::

če dobiš myst za 140€ potem vzam..
#brezpodpisa

Hvala za hitre odgovore! ;)
lp

freesty ::

Kje kupit r9 280x, da dobim cim hitreje za ceno okoli 260€ po komadu?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

dobr da nis napisu za 200€

fireX88 ::

Znaš vsaj Angleško? Pošlji jim mail, zgubit nimaš kaj!
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Bergyb ::

"Bestellt | wird am 30.1.2014 erwartet" piše poleg na hardwareversand. Js tut čakam, da bi cena padla na 250€, ne pa sedaj, ko so po 300€, za 350€ pa bi moral dobit že R9 290...

Kaj to pomeni, da bo na voljo 30.1.?

freesty je izjavil:

Kaj to pomeni, da bo na voljo 30.1.?

klik

Sm dal na slovensko, pa nism bil cist ziher, ne vem zakaj mi ni padl na pamet, da bi nastavu na eng. Hvala.

Ajnstajn` ::

Mi lahko kdo pove, kaj pomeni UEFI pri teh Sapphire grafah:

-SAP­PHIRE TRI-X R9 290 4 GB GDDR5, Gra­fik­karte Full Retail
-Sap­phire RADEON R9 290 Tri-X OC (UEFI)
-R9 290X TRI-X OC Batt­le­field 4 Edi­tion - 4 GB GDDR5

recimo pri ta zadnji dobiš BF4 zraven, kaj pa pomeni UEFI, ter ali je ta z BF4 tudi UEFI ?
//

vse so UEFI

S tem neve nic novega. Ajnstran` tudi jaz nevem o temu kaj veliko, lahk si pa tukaj (poskrolaj nekje do sredine) sam prebereš, če boš kaj razumel. Kolk jaz razumem je za hitrejši boot na w8 in w8.1.

kr?en ::

Bergyb ::

Evo, rezultati za Mantle, kaj prinese v igre: Fudzilla link

Se pravi, da lahko sedaj damo na slabši CPU high-end grafično, dobra novica za vse, ki so nameravali nadgraditi PC! Žal pa bo to delalo samo v določenih špilih :(
Medtem ko na boljših CPUjih ne bo velike razlike. Vsekakor dobra novica, upam, da ga podpre še več iger, da ne bomo rabl vsi kupovat dragih Intel CPUjev.

Fino, sandy i5 bo dober še za 5 generacij iger ;).

Zdaj bo kakšen athlon x4 750K + R9 270 dober deal...
GA-990XA-UD3, FX 6300 4.6GHz, R9 270X, 8Gb Ram, 1TB, G-550W, Win7

ProGo ::

Jaz pa mislim za 50% nabavne prodat... 290x za 250EUR ?? Meni se zdi dober deal.
Edit: poleti seveda.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ProGo ()

Auba ::

Imel sem Radeona r9 280x dualX pa sedaj enega iz sestavi.si isto 280x dualx pa je med njima razlika. Hladilnik je iz sestavi.si debelejši. Kako je to možno, če gre pa za čisto popolnoma isti model ter proizvajalca Sapphire?!
Živjo :)

M-XXXX ::

Auba je izjavil:

Imel sem Radeona r9 280x dualX pa sedaj enega iz sestavi.si isto 280x dualx pa je med njima razlika. Hladilnik je iz sestavi.si debelejši. Kako je to možno, če gre pa za čisto popolnoma isti model ter proizvajalca Sapphire?!

Različna revizija zelo verjetno...

M-XXXX ::

Ima kdo kakšno idejo? Ali zgolj grafa jebe?

Grafa je 1100mhz, jaz jo imam na 1020. Vodno hlajenje, še trije ventilatorji gor obrnjeni, tako da temperatura ni problem (cca 55C full load je dosti zgovoren podatek). Ima kdo še kakšno drugo idejo?
««
26 / 36
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero R9 290? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6413111 (11081) FlyingBee
»

Katero R9 280x/290 kupiti? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11934678 (29460) chucki
»

NV GTX780Ti (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6415512 (14261) klkkkkkkkkkk
»

Nvidia Geforce GTX 7xx (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Strojna oprema
675127380 (102392) Pro_moted
»

Radeon R9 290X je hiter, vroč in požrešen (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
9426034 (20500) vaščan

Več podobnih tem