» »

Slo-Tech izgublja uporabnike?

Slo-Tech izgublja uporabnike?

Temo vidijo: vsi
««
8 / 8
»
»»

mkonci ::

Slo-Tech je ZAKON!
kar pa se tiče izkanja po prejšnjih temah pa je tako, da al jst ne znam al pa je iskalnik totalno neuporaben.
Jst ne bom odšel!

r3dkv1c4 ::

[D]emon je izjavil:

zee je izjavil:

Kdor v polomljeni slovenscini sprasuje stvari, ki se jih da dobiti z enostavnim iskanjem po starih temah, kjer so ze bile temeljito obdelane, in/ali Googlu ter so jasne vsakemu opismenjenemu osebu (sprasevanje po informacij, ki se jih da dobiti s telefonskim klicem na namensko sluzbo), je razvajen pamz, ki pricakuje, da mu bo vse v zivljenju servirano pod njegovo razvajeno rit.

Moja zdaj ze pokojna profesorica matematike iz osnovne sole je vedno govorila:

"Vsi ljudje vse vedo, vsak pa ve nekaj."

Ne bodi zategnjen elitist, in ne tezi. Kolikor se imas za kvazi-boljsega od ostalih, se definitivno ne obnasas tako.

Zee je povedal, kar je res in po tvojem postu sklepam in te uvrščam med skupino slo-tech lenuhov, ki se jim ne da potrudit niti malo, ampak raje težijo drugim za info.
Zakaj pa ti ne iščeš odgovorov na tako bedna vprašanja in ostalim prihraniš čas......

mkonci je izjavil:

Slo-Tech je ZAKON!
kar pa se tiče izkanja po prejšnjih temah pa je tako, da al jst ne znam al pa je iskalnik totalno neuporaben.
Jst ne bom odšel!

Najštej mi 3. razloge zakaj je zakon.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r3dkv1c4 ()

jype ::

redkvica79> Najštej mi 3. razloge zakaj je zakon.

k jype po nem piše!

Opala, sm se pozabu prlogirat kot moderator, pardon!

1. dobim/najdem (če mi uspe) odgovr na vsako vprašanje
2. Zaradi števila ljudi so odgovori dokaj hitri
3. zaenkrat zaupam povprečnim odgovorom, tako da če od + in - odgovorov ki jih dobiš vzameš neko zdravo povprečje imaš ponavadi to kar iščeš

r3dkv1c4 ::

mkonci je izjavil:

3. zaenkrat zaupam povprečnim odgovorom, tako da če od + in - odgovorov ki jih dobiš vzameš neko zdravo povprečje imaš ponavadi to kar iščeš

vse to kar si ti napisal, dobiš na googlu v precej krajšem času in bolj kvalitetne odgovore....

Okapi ::

Slotechov iskalnik je res neuporaben. Ampak ni problema, ker pač uporabiš Google in mu rečeš, naj išče samo po Slo-techu. Najdeš takoj vse.

O.

knesz ::

nevone je izjavil:

Samo to, zaradi tega tezim, ker je folk v povprecju len ko fuks.

Zares len je tisti, ki še vpraša ne.

Drugače pa je vprašati namesto sam gruntati lahko optimalnejše. Saj če ti nihče ne odgovori, si še vedno primoran gruntat sam, če ti pa, si pa (morda) prihranil nekaj časa.

o+ nevone

Zee govori o uporabnikih, ki odpirajo takele teme...

BigWhale ::

mkonci je izjavil:

Slo-Tech je ZAKON!

Judge Dredd je zakon...

nevone ::

Jah, jaz ne vidim posebnega problema v tej temi.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

mtosev ::

mkonci je izjavil:

1 in 2. vprašaš google in dobiš instant odg(brez raznih kregarij in spamanja v temi)
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev je izjavil:

mkonci je izjavil:

1 in 2. vprašaš google in dobiš instant odg(brez raznih kregarij in spamanja v temi)

sej ni noben reku da ni res. Če ti tko bol odgovarja izvoli... jst pa vseen raje zraven vprašam dobre ljudi na Slo-techu. Res pa je da je vse več takih, k kr neki pišejo samo zato da pišejo npr. ti

Engineer_ ::

mkonci je izjavil:

mtosev je izjavil:

mkonci je izjavil:

sej ni noben reku da ni res. Če ti tko bol odgovarja izvoli... jst pa vseen raje zraven vprašam dobre ljudi na Slo-techu. Res pa je da je vse več takih, k kr neki pišejo samo zato da pišejo npr. ti

spet primer izjemno slabega uporabnika. Odgovoril ti je, njegov odgovor je izjemno smiseln. Če dobiš vse odgovore na slo-techu, morajo tvoja vprašanja biti izjemno platonska in lahka. Se tudi sam sprašujem zakaj nisi zmožen vprašati strica googla za pomoč.
In ker ti je to povedal, to pomeni da piše kar nekej?

Ne pričakuj da se bo na forumu magično vsakdo strinjal s teboj, to ni možno. Če se nekdo ne strinja s teboj pa to ne pomeni da je njegovo pisanje kar nekej, lahko pomeni preprosto to, da je tvoje početje nesmiselno in bi se ga dalo lepše optimizirati.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Engineer_ ()

nevone je izjavil:

Jah, jaz ne vidim posebnega problema v tej temi.

o+ nevone

Zato pa smo tam kjer smo. Tip na ST sprašuje o podrobnostih paketov Hitrost.com, namesto da bi poklical njih in dobil informacije iz prve roke? In ti ne vidiš problema? Potem predlagam, da taki uporabniki ne odpirajo novih tem, ampak naj kar tebi pošljejo ZS in ti naredi "domačo nalogo" namesto njih...

imagodei ::

No, če že ugotavljamo, kako zelo vas moti, da si nekdo drzne pride spraševat vas, "über-računalničarje", potem pa še moje osebno mnenje: mene, npr., najbolj moti to, da se v temi nekdo oglaša samo zato, da se oglaša. "Let me google that for you" variante in "kva si tolk len, pejt gugla vprašat" seveda spadajo pod to. Če ne misliš pomagat, če ne misliš prispevat k debati, kaj k**ca sploh trošiš energijo za tipkanje?

Saj priznam, včasih so nekatere stvari tako banalne, da te res prime srat, ko bereš vprašanja. In včasih je napotit človeka na Google res najbolj smiselno. Oz. je čist smiselno človeku povedat, da laja v napačno drevo in da je pač treba dvignit telefon ter vprašat na Hitrost.com, če so nejasnosti glede paketov.

Sam resno - a je pri tem treba bit skrajno zajedljiv, aroganten in prezirljiv? S tem, da se v neki temi oglasite izključno zato, da nekoga zabijete do fundamenta, poveste več o sebi kot pa o človeku, ki ponesrečeno sprašuje na S-T. Takšni odgovori so sami sebi namen. No ja, ali pa je edini namen nabijanje counta postov na S-T.

S-T je tehnološki forum, ima oddelke in namenjene pomoči. Če nekdo nekaj sprašuje, mu 1.) odgovorite, 2.) ga prijazno usmerite na pravo mesto (magari google), če pa nimate nič pametnega za dodat razen izživljat svojo slabo voljo na nič hudega slutečih uporabnikih, pa 3.) preštejte do deset in pojdite mimo tiste teme.

Ni ga pravila na S-T, ki bi vam narekoval, da morate oblajati vsakogar in se oglasiti v vsaki temi, če se z vsebino/vprašanjem ne strinjate.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

driver_x ::

imagodej, vse si lepo in prav povedal, a kaj ko je za kaj takega potrebno imeti vsak kanček (čustvene) inteligence, česar pa precej ljudi nima.

zee ::

driver_x je izjavil:

imagodej, vse si lepo in prav povedal, a kaj ko je za kaj takega potrebno imeti vsak kanček (čustvene) inteligence, česar pa precej ljudi nima.

Nima prav nobene veze s custveno inteligenco vprasujocega ali odgovarjajocega ampak zgolj in samo z lenobo. Vselej z najvecjim veseljem pomagam nekomu, ki je vsaj poskusil priti do informacije in/ali resitve.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Tudi mene včasih prime, da bi zganjal sarkazem nad lenuhi (in najbrž se najdejo tudi teme, v katerih so me prsti preveč zasrbeli), ampak se temu sploh zadnje čase izogibam. Še vedno se da na kulturen način odgovorit, da bo to informacijo lažje našel na googlu, pika.

Ne razumem, kakšen je point "šolanja" teh "lenuhov" s sarkazmom. A mislite, da jih bo zvrhana mera sarkazma z vaše strani spremenila?
- Hoc est qui sumus -

jype ::

Ne. Je pa vir smeha in torej najboljše zdravilo za vse vrste kardiovaskularnih in rakavih obolenj, ki tako pestijo našo civilizacijo.

Resno: Inteligentni ljudje niso avtomati (pa še IBM Watson sem prepričan, da bo kmalu spontano razvil sposobnost obračanja oči, da bo z njimi lahko zavijal ob vprašanjih, ki mu jih postavljajo), da bi se lahko vsak lolek norčeval iz njih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Zato pa smo tam kjer smo. Tip na ST sprašuje o podrobnostih paketov Hitrost.com, namesto da bi poklical njih in dobil informacije iz prve roke? In ti ne vidiš problema? Potem predlagam, da taki uporabniki ne odpirajo novih tem, ampak naj kar tebi pošljejo ZS in ti naredi "domačo nalogo" namesto njih...

Bom kar citirala imagodeia, ker sem ravno hotela napisat nekaj podobnega:

S-T je tehnološki forum, ima oddelke in namenjene pomoči. Če nekdo nekaj sprašuje, mu 1.) odgovorite, 2.) ga prijazno usmerite na pravo mesto (magari google), če pa nimate nič pametnega za dodat razen izživljat svojo slabo voljo na nič hudega slutečih uporabnikih, pa 3.) preštejte do deset in pojdite mimo tiste teme.

o+ nevone

jype> "Inteligentni ljudje niso avtomati ...[snip]..., da bi se lahko vsak lolek norčeval iz njih. "

Res je, ampak tukaj notri je en catch: nihče nikogar ne prosi naj se počuti osebno prizadetega, ker nek lolek postavlja bebasta vprašanja. Enostavno prezreš temo. Ni vredno tvojega časa in pozornosti.

V nasprotnem se postavlja vprašanje: voljo se ukvarjat z lolekom, imaš 1-2 minuti časa za stipkat bolj ali manj domiseln sarkastičen odgovor, nimaš pa časa napisat nečesa v stilu: "Lej, sori, ampak tole spraševat tukaj je trapasto, daj uporabi Google," ali pa: "A se ti res zdi bolj smiselno spraševat tukaj, namesto da bi vprašal direktno telefonsko pomoč od hitrost.com?"

Mislim, ne bi rekel, če bi bil tole en specialni forum, namenjen, ne vem, modelarstvu ali pa zdravi prehrani.

A komu kdaj pride na misel, da morda nekatere stvari sprašujejo Googlanje nevešči osnovnošolci? Mogoče tudi takšni, ki niso vešči angleščine ali pa strokovnih angleških izrazov?
- Hoc est qui sumus -

MrStein ::

zee je izjavil:

driver_x je izjavil:

Nima prav nobene veze s custveno inteligenco vprasujocega ali odgovarjajocega ampak zgolj in samo z lenobo. Vselej z najvecjim veseljem pomagam nekomu, ki je vsaj poskusil priti do informacije in/ali resitve.

Kdo pa si ti, da boš sodil, ali je vložen trud bil dovolj ali ne?

jype je izjavil:

Ne. Je pa vir smeha in torej najboljše zdravilo za vse vrste kardiovaskularnih in rakavih obolenj, ki tako pestijo našo civilizacijo.

Resno: Inteligentni ljudje niso avtomati (pa še IBM Watson sem prepričan, da bo kmalu spontano razvil sposobnost obračanja oči, da bo z njimi lahko zavijal ob vprašanjih, ki mu jih postavljajo), da bi se lahko vsak lolek norčeval iz njih.

Govor je o norčevanju "inteligentnih" iz "lolekov", ne pa obratno.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Okapi ::

Enostavno prezreš temo. Ni vredno tvojega časa in pozornosti.
Samo svoj čas si že porabil, ko si odprl novo temo in prebral bedasto vpršanje (recimo tako, na katero je bilo že 100x odgovorjeno). Pač nisi jasnoviden, da bi vnaprej vedel, kaj bo notri. Čas je šel v nepovrat. In da bi bilo takšnih tem čim manj (in čim manj nepovratno zapravljenega časa), ima določen smisel vsaj od časa do časa spomniti sodelujoče, da naj najprej malo pomislijo in poguglajo, preden zastavijo vprašanje.

O.

da naj najprej malo pomislijo in poguglajo, preden zastavijo vprašanje.

Ne vem, če je slo-techu v interesu, da vsi guglamo preden vprašamo.

Sej se strinjam, da gredo nekateri ljudje najraje po liniji najmanjšega odpora, ampak to vse skupaj skoraj ni omembe vredno. Če ti gredo takšni ljudje na živce, se z njimi ne ukvarjaš.

o+ nevone

nevone je izjavil:

Bom kar citirala imagodeia, ker sem ravno hotela napisat nekaj podobnega:

o+ nevone

In kaj drugače sem jaz naredil v tisti temi? Takrat se mi je slučajno dalo pisati. Dejstvo pa je, da ravno zaradi takih tem ne spremljam več foruma, ampak kliknem samo še "moje teme" ter 1x na 14 dni še "teme zadnjih 24 ur", katero prelistam mogoče 30 tem po naslovih. Jebiga, izgleda, da tudi jaz počasi zapuščam forum :)

Dejstvo pa je, da ravno zaradi takih tem ne spremljam več foruma, ampak kliknem samo še "moje teme" ter 1x na 14 dni še "teme zadnjih 24 ur", katero prelistam mogoče 30 tem po naslovih. Jebiga, izgleda, da tudi jaz počasi zapuščam forum :)

Ne verjamem, da je to primarni razlog. Bo verjetno bolj to, da je premalo tem, ki bi te zanimale. Potem pa krivca vidiš tam, kjer ga v resnici ni. :)

o+ nevone

nevone je izjavil:

Dejstvo pa je, da ravno zaradi takih tem ne spremljam več foruma, ampak kliknem samo še "moje teme" ter 1x na 14 dni še "teme zadnjih 24 ur", katero prelistam mogoče 30 tem po naslovih. Jebiga, izgleda, da tudi jaz počasi zapuščam forum :)

Ne verjamem, da je to primarni razlog. Bo verjetno bolj to, da je premalo tem, ki bi te zanimale. Potem pa krivca vidiš tam, kjer ga v resnici ni. :)

o+ nevone

Kaj sem pa jaz napisal? Z drugačnimi besedami.

Ti si napisal, da je preveč tem, ki te ne zanimajo. V resnici je premalo tem, ki bi te zanimale.

Kar pomeni, da če bi bilo tebi zanimivih tem več, te tudi ne bi motile teme, ki te ne zanimajo, čeprav bi bilo tudi takih zadosti.

o+ nevone

kapitan ::

Imagodei, tako se obnašajo vsi. Zee govori o lenobi in nepismenosti, pa ne pozna stresic, ker se mu v konzoli ne ljubi vpisati "keymaps slovene" (oz ustreznega ukaza, ki priklice slovenski layout) in pritiskati ustreznih tipk na tipkovnici. Ima imuniteto? Niti ni pomembno, zgolj ironično je, da živi v stekelni hiši in meče kamne okrog, kot da se ga to ne tiče. Nimam nič proti zee-ju, zgolj običajen primer na s-t, ko eden drugega obsoja za napake, ki jih ima tudi sam.
Pa, ko sem že pri zee-ju: Radioaktivna kontaminacija morja
Zeh? Panika? Zakaj je bila potrebna takšna reakcija?

Malce kulture ne bi škodilo nobenemu, včasih je vprašanje zgolj vprašanje. Včasih je nekdo dejansko mislil to, kar je napisal.

Google marsikomu predstavlja težavo, ker ne ve kaj naj vpiše v iskalno polje. Ne pišite:"Najdi si na googlu." To ne koristi nobenemu, tako kot ne koristi lmgtfy, rajši podajte kakšen namig, izpostavite lastnost, ki bi jo uporabnik lahko izkoristil pri iskanju, itn.

Osebne zamere in nevoščljivost res pomagajo, tako kot pomaga gojenje zamer, poglejte si na začetek te teme, jype to, jype ono, a v temi se je oglasil šele na 7. strani.

Ne branim ga, zgolj impliciram, da imajo nekateri uporabniki razmetano podstrešje.

Okapi, torej nisi jasnoviden? V nekaterih temah se zdi, da si.
Nasvet naj uporabnik razmisli, ni tako trivialen, kot se ti zdi. Predpostavljaj, da uporabnik ne zna razmišljati, moraš ga spodbuditi, usmeriti v pravo smer, mu celo kaj razložiti, ampak na kulturen način. Zeh in heh tukaj ne pomagata prav veliko.

BigWhale ::

Ce piker odgovor v stilu: 'fuck off smrkovc, pejt pogledat na google', ni se enkrat daljsi in se zanj ne porabi se enkrat vec casa za branje kot za vprasanje, potem je tak odgovor zgresen.

nevone je izjavil:

Ti si napisal, da je preveč tem, ki te ne zanimajo. V resnici je premalo tem, ki bi te zanimale.

Kar pomeni, da če bi bilo tebi zanimivih tem več, te tudi ne bi motile teme, ki te ne zanimajo, čeprav bi bilo tudi takih zadosti.

o+ nevone

Točno tako. Preveč je tem, ki me ne zanimajo, in število takih tem se še povečuje. Teme, kot je omenjena zgoraj, pa razne teme v stilu "koliko stane obesek za ključe na mimovrste" in podobne. V poplavi takih tem se teme, ki me dejansko zanimajo, izgubijo. Preveč šuma.

T-h-o-r ::

nevone je izjavil:

da naj najprej malo pomislijo in poguglajo, preden zastavijo vprašanje.

Ne vem, če je slo-techu v interesu, da vsi guglamo preden vprašamo.

Sej se strinjam, da gredo nekateri ljudje najraje po liniji najmanjšega odpora, ampak to vse skupaj skoraj ni omembe vredno. Če ti gredo takšni ljudje na živce, se z njimi ne ukvarjaš.

o+ nevone

ampak ti ne veš kaj bo v temi, ko jo odpreš

in če je zanič tema, se kljub temu "z njimi" že ukvarjaš
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

ikeaikea ::

Najbolje bo da obupamo nad spremembami in se zadovoljimo s tem kar imamo. Če dobiš uporaben odgovor/nasvet hvala, drugače pa hvala lepa in greš naprej. 100 ljudi 100 čudi. Vsak ima svojo mnenje, seveda ima pravico, nima pa vsak razuma in to je problem foruma.

ampak ti ne veš kaj bo v temi, ko jo odpreš

in če je zanič tema, se kljub temu "z njimi" že ukvarjaš

Tough luck.

o+ nevone
««
8 / 8
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Moderiranje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15928672 (24914) šajtrga
»

Odprto pismo slo-techu (strani: 1 2 )