» »

Sistem PARKIRIŠČE!

Sistem PARKIRIŠČE!

«
1
2

gapic_8 ::

V sodelovanju z mestno občino Ljubljana bo morda kmalu na voljo sistem Parkirišče, ki bo uporabnikom pametnih Android telefonov omogočal rezervacijo parkirnih mest v večjih mestih. Sistem bo registriranim uporabnikom omogočal, da si predhodno rezervirajo parkirno mesto v bližini javnih institucij, ki jih nameravajo obiskati. S tem si bomo lahko predhodno zagotovili parkirno mesto opremljeno z zapornico, ki jo bomo odprli ob prispetju k parkirnemu mestu s pomočjo android naprave.

Se vam zdi sistem zanimiv, uporaben in perspektiven?

Veseli bomo vsakega vašega komentarja.

blue ::

Ne vem če ima smisel, ker parkiranje nikoli ni problem če plačaš...
Ali imam samo srečo?

aerie ::

Kaj pa iOS, WP, BB in GEOS?

jernejl ::

blue je izjavil:

Ne vem če ima smisel, ker parkiranje nikoli ni problem če plačaš...
Ali imam samo srečo?

Tudi jaz sem podobne sreče - nikoli nisem imel težav najti plačljivega parkirnega mesta za zapornico.
Uporabno bi bilo morda le v času kakšne večje prireditve.

St235 ::

gapic_8 je izjavil:

V sodelovanju z mestno občino Ljubljana bo morda kmalu na voljo sistem Parkirišče, ki bo uporabnikom pametnih Android telefonov omogočal rezervacijo parkirnih mest v večjih mestih. Sistem bo registriranim uporabnikom omogočal, da si predhodno rezervirajo parkirno mesto v bližini javnih institucij, ki jih nameravajo obiskati. S tem si bomo lahko predhodno zagotovili parkirno mesto opremljeno z zapornico, ki jo bomo odprli ob prispetju k parkirnemu mestu s pomočjo android naprave.

Se vam zdi sistem zanimiv, uporaben in perspektiven?

Veseli bomo vsakega vašega komentarja.


odvisno od cene storitve/parkiranja. Parkiranje za zapornico (parkirne hiše) je redko problem.

Če pa bo ta sistem omogočal parkiranje na parkiriščih za zapornico, ki načeloma niso dostopna širši javnosti (parkirišča za zaposlene, privatna parkirišča) je pa druga zgodba.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

gapic_8 ::

Gre se za parkirišča v centru mesta, v bližini javnih institucij, ki so ponavadi zasedena. Je to smiselno?

aerie je izjavil:

Kaj pa iOS, WP, BB in GEOS?


vsekakor, v primeru da bi bila stvar uporabna in sprejeta med ljudmi bi se zadeva nadgradila, pripravljen je že tudi scenarij za ljudi, ki nimajo pametnih telefonov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gapic_8 ()

JanOlMajti ::

Kako boš pa to naredil? Ali dobiš točno določen parkirni prostor (tu bi morali biti senzorji na vsakem parkirnem prostoru) ali samo parkirni prostor v recimo garažni hiši, kjer imajo s števiklo določena prosta parkirna mesta? Kako bi sistem vedel, da si že prišel, naprimer, če bi rezerviral zadnje prosto mesto, na kakšen način bi zapornica spustila ravno tebe v garažo?

Drugače pa zanimiva ideja, vprašanje če bi jo ljudje uporabljali.

ales85 ::

Ne vem kdo je popravil komentar preden sem dal odgovori pa vendar. Senzorjev načeloma ne rabiš na vsakem parkirnem mestu, rabiš samo število (mogoče etažno) koliko je prostih mest. In če si ti rezerviral preko interneta bo v primeru zadnjega prostora kot tebe spustil noter ravno zato, ker bo pred tem zmanjšal število prostih mest za tvojo rezervacijo.

EDIT: JanOlMajti :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ales85 ()

...:TOMI:... ::

Moti me naslednje:

samo android,
ni možnosti preko spletne strani (tudi mobilne),
omejeno samo na LJ.


Tudi wlan lj se je preimenoval v wlan slo, tako da zastavite širše cilje, mogoče tudi izven naše države, recimo enotna evropska aplikacija za rezervacijo in pregled prostih mest na parkirnih mestih.

Za ljudi brez pametnih telefonov je možnost: wap, sms, klic z avtomatskim odzivnikom.
Tomi

JanOlMajti ::

ales85 je izjavil:

In če si ti rezerviral preko interneta bo v primeru zadnjega prostora kot tebe spustil noter ravno zato, ker bo pred tem zmanjšal število prostih mest za tvojo rezervacijo.



Kako bo vedel, da si ti ti? Boš zapornici/upravljalcu povedal, da si ti rezerviral? Nekako bo potrebno pred vstopom v garažno hišo vtipkati username ali nekaj podobnega.

...:TOMI:... ::

Big deal, registrska bo vezana na rezervacijo, saj danes ima že vsak pajzl prepoznavo registrske tablice.
Tomi

Mehmed ::

Bos pac vtipkal pin/prislonil telefon nekam. Ta del ni nek problem.
Bolj me zanima kako rezervacija deluje. Verjetno rabi biti prazen parkplac, ko rezerviras, drugace se zanasas da bo tisti na njem spokal ob doloceni uri. Kar ne zveni najbolj kul. Ce ga po drugi strani rezerviras uro vnaprej je pa uro prazen po nepotrebnem...

...:TOMI:... ::

Saj zato se pa (najbrž) rezervacija plača. V bistvu bo parkirni prostor prodan, četudi bo prazen.
Tomi

Mehmed ::

Ja z ekonomskega vidika ima smisel. V smislu urejanja parkiranja pa izkoristka pa ne ravno.
Vprasanje je samo iz katerega razloga se spravljajo to uvajat.

...:TOMI:... ::

Saj si si sam odgovoril. Iz ekonomskega vidika SE IZPLAČA. Briga njih izkoristek parkiranja, važno, da so €€€ v blagajni. V bistvu je še bolje, da prodajo prazen parkirni prostor, najbrž je tudi morebitno zavarovanje cenejše, odvisno od pogodbe.

Ideja je zanimiva, upam, da prodrete z njo še kam drugam. Iskreno rečeno, jaz je ne bom uporabljal, saj če je nekje kaka prireditev vzamem taxi, javni prevoz ali pa me kdo pelje, drugače je pain in ass s parkiranjem, pa še drago je.
Tomi

tumare ::

>Ja z ekonomskega vidika ima smisel.

Koliko pa bo stala ta rezervacija?
Ker ob normalnih urah dobiš mesto v kateremkoli parkirišču, ob posebnih prilikah (koncerti, tekme...) pa se parkirišča ob prizorišču zapolnijo, tako da če rezervacija stane na uro manj kot parkirišče, verjetno ni ekonomsko smiselno (razen če se gre upoštevat nižje zavarovanje, obrabo površin ipd). Cui prodest?

klemenSLO ::

Morda je zanimivo v primeru če se odpravljaš nekam, kjer dvomiš da boš našel prosto parkirno mesto (recimo da greš v kliničnega in da ja parkirna hiša skoz zasedena) V tem primeru si mesto rezerviraš prej. Pa važno je da je končni znesek ZMANJŠAN za ceno rezervacije.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

jernejl ::

Zakaj bi bilo to ekonomsko smiselno?
Če je neko parkirišče "kronično" polno, potem upravitelju res ni potrebno uvajati sistema rezervacij. Tako ali tako bo prodal vsa parkirna mesta.

Mehmed ::

Ja sam poglej tko, imas parkplac ki je orenk zaseden. Ce ni potem noben ne bo cutu potrebe po zadevi. In ta parkplac ti prinasa kes ker folk stalno krozi. Lahko pa isto zasluzis, ce je pol casa rezerviran vnaprej. Ok. Ampak pri drugem scenariju bos imel kup praznih placev pa kup folka, ki jih gleda od zunaj pa ne more not. In ta folk bo tecen. Verjetno si videl kok so bili tecni pri basketu, ko so videli prazne place na tribunah. Ker nekateri niso izkoristili sponzorskih kart, niso pa bili tako prijazni, da bi jih vrnili pa omogocili njim da jih kupijo. Eno tako jamranje lahko pricakujes.
Pod izkoristek sem mislil cim vec ljudem omogociti parkiranje. Ker je omenjena obcina zraven, pa bi se spodobilo da je to njen cilj. Tole dela ravno nasprotno, olajsa parkiranje tistim, ki so pripravljeni dati vec.

Opkow ::

Meni pa se zdi logicno, da bo rezerviran cas parkplaca drazji kot, pa ce bi placal obicajno uro parkinga.

Ker rezervacija se steje za luksuz. Noces imet problemov z iskanjem praznega prostora in hoces z nasmeskom parkirati v samo zate rezerviran prostor... Placaj! Cena rezervacije se visa glede na splosno zasedenost prostorov v garazni hisi.

...:TOMI:... ::

Jambrajo samo reveži. Tisti, ki imajo/bodo imeli denar, bodo rezervirali zadevo in uživali v parkirnam prostoru, ki so ga plačali in plačali so tudi rezervacijo. Kaj gledaš na zavistneže in reveže. Reveži se peljejo z busom, ne hodijo po prireditvah, ker nimajo denarja, zato ne rabijo rezervacije parkinga. Sicer pa parking lahko stane toliko (ali še več) kot taxi, zakaj se sploh zajebavati s svojim vozilom?

Občini je vseeno, če je parking zaseden ali prazen, njim je važno, da čim več denarja potegnejo od strank, četudi je to na račun rezervacij. Če ti nekdo plača za parking, ki ga rabi ob 12h-14h in je zraven pripravljen plačati še dodatno ceno, zakaj pa ne.

Saj ni treba, da je cel dan prazen prostor za tiste 2 ure, treba je samo zagotoviti rezerviran prostor za v naprej določeno časovno obdobje.
Tomi

marvin42 ::

V Ljubljani je kar nekaj parkirnih hiš, poleg tega je pa še cel kup parkirišč, ki so vsa plačljiva (in od takrat naprej še nisem imel težav s parkiranjem v centru mesta). Zato mi ni čisto jasen kakšen bi lahko bil učinek te aplikacije.
Mostly Harmless

Smurf ::

Jaz tudi redno uporabljam placljiva parkirisca v Lj in se nisem naletel na potrebo rezervacije. V najslabsem primeru (sobota dopoldne, petki/sobote zvecer poleti in decembra, prireditve) se je bilo potrebno zapeljati do sosednjega parkirisca, ki je v centru ponavadi 200m stran. Kar je vsaj meni manj dela kot sama rezervacija. Pri klinicnem centru pa so cene parkirne hise nenormalno visoke in posledicno se mi se ni zgodilo, da bi bilo vse polno.

Utk ::

Mene tu bolj zanima zakaj je potreben pameten telefon, pa še to z androidom? Zakaj ne dobiš kode ali preko sms-a, ali na internetu, ko narediš rezervacijo, ki si jo lahko zapišeš na list papirja, če ti telefon crkne? Ta stvar bi lahko obstajala že 10 let, če bi imela smisel in res ne bi bilo treba čakat na pametne telefone.

driver_x ::

Verjetno boš na telefonu imel kakšno QR kodo, preko katere te bo sistem spoznal.

Utk ::

Za vsako stvar je treba najt najbolj enostavno tehniko in rešitev. Uporaba pametnega telefona samo zato, da se uporabi pametni telefon, ker je to ful kul, ni niti malo pametna. Ok, sej morda ne bo pogoj pametni telefon, ampak prvi post to precej zaostri, celo samo na androide. Sploh ker veliko takih kot jih je opisal tomi, nima androida, ampak iphone. Študenti pa tega ne bojo uporabljali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

msjr ::

Ne, ker v garažah in na plačljivih parkiriščih v centru dobiš plac. Če ne na parkirišču pa v garaži. Na ulici, ko bi ga res rabil za 5 minut skočit kam pa je vzpostavitev takšnega sistema velik poseg v infrastrukturo in kasnejše vzdrževanje (ne rečem da ni možen).

Kot so že ljudje pred mano napisali mora biti:

- opcija aplikacije na vseh večjih mobilnih operacijskih sistemih
- web aplikacija
- rezervacija s sms
- old skul 080 cifra

gapic_8 ::

Naj odgovorim še na par vprašanj:
1. sistem bo uporabnika prepoznal po uporabniškem imenu in geslu
2. sistem bi se vgradil v vsako posamično parkirišče, torej bi vsako parkirno mesto imelo svojo zapornico, motorček oz. hidravliko ter senzor, ki bi preverjal prisotnost avtomobila
3. omejili bi promet v mestnih jedrih, kajti če nimaš rezerviranega parkirišča nimaš kaj iskati v centru.

mihor ::

gapic_8 je izjavil:

V sodelovanju z mestno občino Ljubljana bo morda kmalu na voljo sistem Parkirišče, ki bo uporabnikom pametnih Android telefonov omogočal rezervacijo parkirnih mest v večjih mestih. Sistem bo registriranim uporabnikom omogočal, da si predhodno rezervirajo parkirno mesto v bližini javnih institucij, ki jih nameravajo obiskati. S tem si bomo lahko predhodno zagotovili parkirno mesto opremljeno z zapornico, ki jo bomo odprli ob prispetju k parkirnemu mestu s pomočjo android naprave.

Se vam zdi sistem zanimiv, uporaben in perspektiven?

Veseli bomo vsakega vašega komentarja.


Zelo lepo, dobra ideja in upam, da uspe.

Kljub temu pa ne morem mimo kritike na račun občine - leta 2013 bi pa že lahko plačevali (in predvsem podaljševali!) parkiranje preko telefona oz. SMS-a, kot imajo to urejeno na hrvaškem.

Smurf ::

gapic_8 je izjavil:

Naj odgovorim še na par vprašanj:
1. sistem bo uporabnika prepoznal po uporabniškem imenu in geslu
2. sistem bi se vgradil v vsako posamično parkirišče, torej bi vsako parkirno mesto imelo svojo zapornico, motorček oz. hidravliko ter senzor, ki bi preverjal prisotnost avtomobila
3. omejili bi promet v mestnih jedrih, kajti če nimaš rezerviranega parkirišča nimaš kaj iskati v centru.

Se pravi bodo lahko sli v center le lastniki android telefonov :)?

Piston ::

ravno zadnjič sem bral o nekem startupu v tujini, ki si je zamislil popolnoma enako idejo, vendar hitro propadel.
Kawaaabangaaa

gapic_8 ::

Smurf je izjavil:

gapic_8 je izjavil:

Naj odgovorim še na par vprašanj:
1. sistem bo uporabnika prepoznal po uporabniškem imenu in geslu
2. sistem bi se vgradil v vsako posamično parkirišče, torej bi vsako parkirno mesto imelo svojo zapornico, motorček oz. hidravliko ter senzor, ki bi preverjal prisotnost avtomobila
3. omejili bi promet v mestnih jedrih, kajti če nimaš rezerviranega parkirišča nimaš kaj iskati v centru.

Se pravi bodo lahko sli v center le lastniki android telefonov :)?


v testnem obdobju, ki bo predvidoma trajal en mesec je moj odgovor DA, kasneje, pa če se bo ideja prijela pa vsekakor tudi uporabniki vseh ostalih telefonov, saj se mi dozdeva da gre tale sistem v nos ravno uporabnikom Apple naprav, naj vas potolažim, da če bo sistem všeč uporabnikom Android naprav bo kaj kmalu poskrbljeno še za ostale.

Mehmed ::

gapic_8 je izjavil:


3. omejili bi promet v mestnih jedrih, kajti Äe nimaĹĄ rezerviranega parkiriĹĄÄa nimaĹĄ kaj iskati v centru.


Se pravi kdor nima kesa za rezerviranje (in ne zna uporabljati smartfon) ga nocemo v centru, akopak je prostora dovolj.
To je tko posredno odganjanje folka in razslojevanje, kar pricakuj kritike.

Utk ::

gapic_8 je izjavil:

Smurf je izjavil:

gapic_8 je izjavil:

Naj odgovorim še na par vprašanj:
1. sistem bo uporabnika prepoznal po uporabniškem imenu in geslu
2. sistem bi se vgradil v vsako posamično parkirišče, torej bi vsako parkirno mesto imelo svojo zapornico, motorček oz. hidravliko ter senzor, ki bi preverjal prisotnost avtomobila
3. omejili bi promet v mestnih jedrih, kajti če nimaš rezerviranega parkirišča nimaš kaj iskati v centru.

Se pravi bodo lahko sli v center le lastniki android telefonov :)?


v testnem obdobju, ki bo predvidoma trajal en mesec je moj odgovor DA, kasneje, pa če se bo ideja prijela pa vsekakor tudi uporabniki vseh ostalih telefonov, saj se mi dozdeva da gre tale sistem v nos ravno uporabnikom Apple naprav, naj vas potolažim, da če bo sistem všeč uporabnikom Android naprav bo kaj kmalu poskrbljeno še za ostale.

Jaz imam androida, pa se mi to vseeno zdi neumno, da ne moreš prit v center tudi z neumnim telefonom, ali pa brez njega. A v ustavi piše, da mora vsak imet mobitel? Piše pa nekaj malega o svobodi in nediskriminaciji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Aston_11 ::

Dobro, da si ustavo potegnil noter. Samo to je še manjkalo, da ugotovimo, da tudi to, da moraš parkirati kjerkoli, ne piše noter.

Utk ::

Ne, tega ne piše, piše pa da si ne more ravno vsak kreten, pa tudi če župan, izmišljat koga bo spustil v center (z avtom) in koga ne.

Oberyn ::

gapic_8 je izjavil:

omejili bi promet v mestnih jedrih, kajti če nimaš rezerviranega parkirišča nimaš kaj iskati v centru.

S takim odnosom pejd kam drugam. Mesto je last meščanov, ne mestne občine Ljubljana, kar, khm khm, avtomatsko pomeni župana.

Potem bi jaz mogoče rekel, če nimam kaj iskati v centru, kjer je trenutno 700 praznih parkirišč (samo nisem dodatno plačal za rezervacijo), potem tudi nimam kaj plačevati davkov mestu.

Dokler je parkirišč v mestu dovolj in so garažne hiše dopoldne pol prazne, ima ta ideja samo en namen, izcediti še več denarja iz raje. A kar direkt podražiti parkiranja se pa gospod ne upa, ali kako?

Poleg tega, na ta način tehnično ni možno zagotoviti, da bo parkirno mesto na razpolago ljudem, kadar ne bo zasedeno. To je nujno za javni prostor, ne morejo biti javne površine meščanom nedosegljive samo zato, ker jih je nekdo rezerviral, pa jih ne uporablja. To se takoj izrodi v še eno nagravžno razlojevanje.

Aston_11 ::

Oberyn je izjavil:

Mesto je last meščanov
Država pa državljanov in mesto je del države. (A zato se meščanom zdi, da lahko zafrkavajo prišleke - nisem vedel).

Oberyn ::

Aston_11 je izjavil:

Oberyn je izjavil:

Mesto je last meščanov
Država pa državljanov in mesto je del države. (A zato se meščanom zdi, da lahko zafrkavajo prišleke - nisem vedel).

Ok, maš prav, nisem se dobro izrazil. Mesto je javna površina. To sem imel v mislih. Ne zasebno igrišče morskih psov.

alexa-lol ::

Bolj pametno bi bilo če bi ti pokazalo na katerem parkirišču je še prosto + da bi ti pokazalo koliko časa je neko x vozilo že notri in povprečni čas parkiranja, morda kakšen graf zasedenosti parkirišča ob določenih urah... itd. to da rezerviraš je sicer uredu samo ne vem kakašen % ljudi bo to uporabljal.

RobertDev ::

Torej rezerviram ob 8h zjutraj, grem na pivo za 2h, pridem ob 10h, v teh dveh urah se pa ostali piz***, zakaj ima edini prazen prostor spuščeno rampo. Trapasta ideja, pričakujem še popraskan avto, ko pridem nazaj. Trapasta ideja, in o stroških, vsak parkirplac bo moral imeti hidravlično zaporo, ki se dvigne in spusti vrjetno ? To pa ne vem če je ravno poceni... In res v garažah se mi še ni zgodilo, da ne bi našel parkirplaca, bolje bi bilo ta denar vložit v kakšno parkirišče po normalni ceni proti tobačni, kjer študentje parkirajo po vseh pločnikih. Kakorkoli, kot so že nekateri povedali, namen tega je služenje denarja, pa tudi kdor ima denar, če bo videl na aplikaciji, da je v garaži 100 prostih mest še, ker butl bo pa šel rezervirat mesto :))

Mehmed ::

Ja to, ce je placa dovolj, nima smisla. Ce je placa premalo, imamo pa selekcijo.
Samo da je ena velika skupina pri tej selekciji prikrajsana. Starejsi pac, ki niso vesci s smartfoni. Obenem jim pa se vzames moznost kompenziranja, ko unicis kdor prej pride prej melje koncept.
Ceno se lahko utemeljis, pac center je luksuz, suck it up. To drugo pa tezje.

Ne vem za katere institucije je misljeno, samo ce je recimo kak urad, potem selekcija ne pride v postev. Zakaj bi moral biti prikrajsan, ce je urad v centru, saj ne rines tja za zabavo.

marvin42 ::

gapic_8 je izjavil:

torej bi vsako parkirno mesto imelo svojo zapornico, motorček oz. hidravliko ter senzor


Še vzpenjača se bo hitreje amortizirala kot tole.
Mostly Harmless

fosil ::

Zgrešen se mi zdi sistem, kjer moraš parking obvezno rezervirat vnaprej.
V mesto pogosto skočiš spontano, ali pa kakšen opravek narediš spotoma.
Ne pa da moraš vse že vnaprej do minute splanirat.
Tak sistem je lahko pripomoček, ki te usmeri na najbližje prazno parkirišče, ne pa da te sili v nekaj.
Tako je!

HaMR ::

Mja. Res ne vidim kje bo tak sistem karkoli pridobil (Razen €€€), saj parkingov itak ni oz. jih je premalo in tako rezervirat prostega prostora ne moreš, saj ga ni.
Politiki in podobni javni uslužbenci pa imajo tako ali tako že razerviran parking.

paco ::

gapic_8 je izjavil:


3. omejili bi promet v mestnih jedrih, kajti če nimaš rezerviranega parkirišča nimaš kaj iskati v centru.


Dvomim, da te bo po tej trditvi še kdo jemal resno, če te sploh kdaj je.

Sepravi, sem avstrijec, peljem se iz Portoroža v Celovec, se spomnim, da bi lahko otroke peljal pogledat Tromostovje, prispem v center in ti mi rečeš od*ebi, kaj pa nisi eno uro prej rezerviral parkirišča?

Da ne omenjam, omejeval bi promet v jedrih, obenem pa služil na taistih ljudeh, ki se iz takšnih in drugačnih razlogov morajo tam voziti oziroma parkirati?
It iz aj.

francek1 ::

Ta sistem je full zanimiv za tiste, ki aplikacijo razvijajo in poznajo šerifa Jankovića. Po moje se bo dalo fino zaslužit...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Smurf ::

HaMR je izjavil:

Mja. Res ne vidim kje bo tak sistem karkoli pridobil (Razen €€€), saj parkingov itak ni oz. jih je premalo in tako rezervirat prostega prostora ne moreš, saj ga ni.
Politiki in podobni javni uslužbenci pa imajo tako ali tako že razerviran parking.

Ja, ampak ne mesto, ki te investicije nikoli ne bi amortiziralo, ampak zgolj morda za razvijalca programske opreme.

Ne vem meni se zdi, da bi bila marsikatera aplikacija bolj zanimiva. Ze to koliko je kje se praznih parkirisc bi bilo bistveno boljse (ze sicer obstaja, a ne deluje dobro).

Mehmed ::

Ja tista bi bila tapravi izziv. Dodati cone not pa parkomate z okvirno oceno, da ves kako je stanje na posamezni ulici. Vec kot okvirno se brez senzorjev verjetno ne da, zaradi dovolilnic, samo tudi to je bolje kot nic.

para! ::

Zelo neumna ideja, glede na to, da zastonj parkirišč nimaš kaj za rezervirat, plačljiva pa nikoli niso zasedena.

Na vsak parking boks boš montiral zapornice in senzorje? Zakaj se mi zdi, da bi ti razvil nek smrdljiv app, zapornice bi pa MOL montiral?

Raje probaj pogruntat nekaj kar lahko ustvariš sam in so ljudje pripravljeni plačati. Ker na koncu si prišel že do idej, da tisti, ki tvojega debilnega sistema ne bi uporabljali, nimamo kaj v center za it?

Nisi resen :))
Death before dishonor!
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Parkirišča med bloki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14422445 (18366) Saul Goodman
»

"zelena" parkirišča (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7313265 (9599) stara mama
»

Parkirni avtomati - Bežigrad (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15633664 (28230) solatko
»

Napačna registracija na plačilnem nalogu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10412439 (9969) enadvatri
»

Nepravilno parkiranje - napačen naslov na listku (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6111798 (7013) krho

Več podobnih tem