Forum » Loža » Akrapovič: Slovenci delamo premalo!
Akrapovič: Slovenci delamo premalo!
Temo vidijo: vsi
Vazelin ::
Morda je pa mama bila pripravljena na kakšno fafico, samo kadrovnik je bil tako tup, da tega ni dojel
TheBlueOne ::
Zaslužijo lahko (tudi na roko, ampak jih NI!), če niso zadovoljni pri delodajalcu, naj odprejo svoje podjetje. Povsem podpiram.
Zakaj je torej problem a) z višino plačil, b) z dosegljivostjo terenskega kadra?
To lahko pridigas kolikor hoces ampak politicno se ne izide, ker velika vecina ljudi, posebej pri teh poklicih ni sposobna samostojne poti in se zanje praviloma borijo kaksni sindikati. Jih je pa vecina in te povozijo v demokraticnem sistemu. Pac vsak se bori po svoje, inteligentni bi seveda raje videli, da je ucinkovitost in lasten doprinos alfa in omega zasluzka, tisti brez potenciala pa se bo raje povezal v skupino, za katero se bo pogajal tretji. Tudi, ce je tvoja pot boljsa zate in morda tudi pod crto prinese vec ni sanse, da zadeve spravis skozi, se posebej, ko se raja drzi tako nizko, da imajo obcutek, da so opeharjeni.
Torej problem je, da tebi osebno pravila, ki jih predlagas morda ugajajo, tudi sam bi verjetno imel vec, ce bi lahko silil nizje rangirane, v smislu vzemi ali pusti, sej mi lahko konkuriras, ce naredis svoje podjetje, ampak ker to absolutno ni izvedljivo v praksi se o taksni poti nima smisla pogovarjati, ce noces biti lincan.
Drug problem pri rvojem predlogu v smislu konkuriraj je, da podjetja te ljudi potrebujejo bolj kot obratno in da delavec vecinoma ne more odpreti konkurencnega podjetja, ker je morda prekratek za kaksem miljoncek. Panoge, ki jih das kot primer v smislu polaganja ploscic tega problema skoraj nimajo, ker delavci dejansko gredo delat na svoje, kjer ne pozabit, da primer ni reprezentativen.
tikitoki ::
TheBlueOne je izjavil:
Zaslužijo lahko (tudi na roko, ampak jih NI!), če niso zadovoljni pri delodajalcu, naj odprejo svoje podjetje. Povsem podpiram.
Zakaj je torej problem a) z višino plačil, b) z dosegljivostjo terenskega kadra?
To lahko pridigas kolikor hoces ampak politicno se ne izide, ker velika vecina ljudi, posebej pri teh poklicih ni sposobna samostojne poti in se zanje praviloma borijo kaksni sindikati. Jih je pa vecina in te povozijo v demokraticnem sistemu. Pac vsak se bori po svoje, inteligentni bi seveda raje videli, da je ucinkovitost in lasten doprinos alfa in omega zasluzka, tisti brez potenciala pa se bo raje povezal v skupino, za katero se bo pogajal tretji. Tudi, ce je tvoja pot boljsa zate in morda tudi pod crto prinese vec ni sanse, da zadeve spravis skozi, se posebej, ko se raja drzi tako nizko, da imajo obcutek, da so opeharjeni.
Torej problem je, da tebi osebno pravila, ki jih predlagas morda ugajajo, tudi sam bi verjetno imel vec, ce bi lahko silil nizje rangirane, v smislu vzemi ali pusti, sej mi lahko konkuriras, ce naredis svoje podjetje, ampak ker to absolutno ni izvedljivo v praksi se o taksni poti nima smisla pogovarjati, ce noces biti lincan.
Drug problem pri rvojem predlogu v smislu konkuriraj je, da podjetja te ljudi potrebujejo bolj kot obratno in da delavec vecinoma ne more odpreti konkurencnega podjetja, ker je morda prekratek za kaksem miljoncek. Panoge, ki jih das kot primer v smislu polaganja ploscic tega problema skoraj nimajo, ker delavci dejansko gredo delat na svoje, kjer ne pozabit, da primer ni reprezentativen.
Kako se to sklada z jokanjem "sposobnih", da niso sposobni privabiti potrebne delovne sile:).
imagodei ::
Vse to nima veze z brezplačnostjo. Ima prej vezo s spremembami v družbi, razvajenostjo in nevztrajnostjo otrok, "permisivno" vzgojo... Zadnjič je osnovna šola, kamor hodi moj otrok, organizirala predavanje dr. Sebastjana Kristoviča (link na random članek), ki je med drugim povedal, da mame hodijo k njemu na govorilne ure za svoje otroke - na faxu! In da se celo hodijo pregovarjat glede ocen, češ, saj naš se je pa cel vikend učil za ta izpit, kako pa to, da je dobil samo 6.
Meni se je ze zgodilo, da je prisla mama intervjujanca na razgovor za sluzbo.
V neki drugi temi sem že omenil, da smo na šihtu vsi dol padli, ko je 70+ let stara ženska pripeljala svojega okoli 50 let starega sina na razgovor. In se z direktorjem pogovarjala ona. Sicer ne vem, zakaj se je direktor sploh pogovarjal, očitno je šlo za neko perverzno uživanje, službe pa človek jasno ni dobil
- Hoc est qui sumus -
looser ::
TheBlueOne je izjavil:
...
Ne vem, če smo se razumeli (imamo en sestanek, pa berem poševno)
nisem delodajalec (še posebej ne v tej panogi), sem naročnik (poznam pa sicer nekaj posrednikov):
ni ravno blok, je pa kar nekaj dela in se hudičevo dolgo čaka na vsakega majstra.
Kako se to sklada z jokanjem "sposobnih", da niso sposobni privabiti potrebne delovne sile:).
Njihova agenda tukaj je dokaj preprosta. Kot prvo vem, da jim je vse jasno vkljucno s primerjavo s tujino. Kar bi zeleli je, da naredijo pritisk, da jih drzava dodatno razbremeni in da bi s tem ponudili boljse razmerje med bruto in neto ali drugace, da speljejo vec denarja v svojo smer.
Klasicna arguemntacija z njihove strani bi bila recimo, varilec dobi bruto 1300€, kar je neto 900€, v Avstriji bi na bruto 1300€ dobil recimo 1100€. (namisljene stevilke)
Ampak pozabijo povedati, da se v Avstriji varilca ne da placat 1300€ ampak bolj dvakratnik in se to 14x na leto.
Tako da oni bi privabili kadre tako, da si znizajo ze tako bizarno nizke stroske za delovno silo za ceno javnih storitev, ki jih oni ne potrebujejo, ker lahko prakticno vse placajo. Niso pa vsi taki. Ko se je Akrapovic metal po zobeh, so bile istocasno izjave dosti vecjih, da jim je kar drzava predvideva OK.
Mato989 ::
TheBlueOne je izjavil:
Njihova agenda tukaj je dokaj preprosta. Kot prvo vem, da jim je vse jasno vkljucno s primerjavo s tujino. Kar bi zeleli je, da naredijo pritisk, da jih drzava dodatno razbremeni in da bi s tem ponudili boljse razmerje med bruto in neto ali drugace, da speljejo vec denarja v svojo smer.
Klasicna arguemntacija z njihove strani bi bila recimo, varilec dobi bruto 1300€, kar je neto 900€, v Avstriji bi na bruto 1300€ dobil recimo 1100€. (namisljene stevilke)
Ampak pozabijo povedati, da se v Avstriji varilca ne da placat 1300€ ampak bolj dvakratnik in se to 14x na leto.
Tako da oni bi privabili kadre tako, da si znizajo ze tako bizarno nizke stroske za delovno silo za ceno javnih storitev, ki jih oni ne potrebujejo, ker lahko prakticno vse placajo. Niso pa vsi taki. Ko se je Akrapovic metal po zobeh, so bile istocasno izjave dosti vecjih, da jim je kar drzava predvideva OK.
Tocno to...
Zato pa jaz pravim da glede obdavcitve lahko jamra le tisti ki pokaze da izplacuje enake bruto2 place kot so v avstriji
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Zato pa jaz pravim da glede obdavcitve lahko jamra le tisti ki pokaze da izplacuje enake bruto2 place kot so v avstriji
Ja, ampak v resnici se boš prej ti odselil, kot dosegel takšno okolje v Sloveniji.
Z Akrapovičem sta si bolj podobna, kot misliš...
To tako pač je...
Naf*kali pa bomo takšni, kot jaz, ki nimam ničesar z enim ali drugim, samo rabimo ju...
Na črno ali na belo...
Pa da ne čakamo milijardo let že samo na predračune...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: looser ()
Ja, ampak v resnici se boš prej ti odselil, kot dosegel takšno okolje v Sloveniji.
To tako pač je...
Naf*kali pa bomo takšni, kot jaz, ki nimam ničesar z enim ali drugim, samo rabimo ju...
Na črno ali na belo...
Jaz si z akrapovicem nisem podoben, on je bogat jaz pac ne... Ce nekdo rece da je ceneje placevat tam naj gre tja resnica je da tam za tak denar kot je rekel tik ne bo dobil teh kadrov torej ce bo pa tu dal isti bruto2 bodo pa prisli kadri ceprav dobijo 100 ojrov manj
Jaz si z akrapovicem nisem podoben, on je bogat jaz pac ne... Ce nekdo rece da je ceneje placevat tam naj gre tja resnica je da tam za tak denar kot je rekel tik ne bo dobil teh kadrov torej ce bo pa tu dal isti bruto2 bodo pa prisli kadri ceprav dobijo 100 ojrov manj
To se vidva zmenita, meni pa že napišita tiste jebene predračune. En ali drug!
Se zdaj razumemo?
To tako pač je...
Na črno ali na belo...
Jaz ne verjamem, da Akrapovic kam gre. Tudi Pipistrel, ki se je kvazi preselil v Italijo je to storil tocno po novih dajatvah zaradi novih dajatev, podjetje, ki se industrializira leta pa se je magicno prikazalo ravno ta trenutek, da je lahko zacementiral svoj protest.
Sej ne recem, da je v Sloveniji vse super in da se lahko doseze iz danes na jutri nivo recimo Avstrije, ampak da se benti, da je delo drago, solstvo slabo itn. pa bo prej rezultiralo v cem kontraproduktivnem, ker razlogi sigurno niso tam. Sploh pa je velko dobre prakse, po medijih pa se vlacijo ravno tile izkoriscevalski klovni katerih sporocila pa odmevajo po mojem mnjenju zaradi politike, ki tukaj kaj profitira. Ampak to je moje mnenje, ki ga imam, ker vidim, kjer se te zgodbe najprej pojavijo. Okoli sol je agenda privatizacija, pa ne ker so slabe kakor hocejo povedati ampak prej kaj drugega.
To se vidva zmenita, meni pa že napišita tiste jebene predračune. En ali drug!
Se zdaj razumemo?
Ne se ne ker jaz nimam nic s predracuni
TheBlueOne je izjavil:
...
Jaz pač rabim neke storitve, kdo jih bo delal, mi je vseeno, dokler je strokovno in cenovno primerljivo.
Glej, meni je sicer pravzaprav vseeno, kako se bo kdo odločil.
Pravim pa bolj za Mato989, ne za Akrapoviča, da se bo prej izselil (kot ostali) kot pa dočakal avstrijski bruto2 v Sloveniji...
Akrapovič zagotovo ne potrebuje mojih nasvetov glede poslovanja.
Ne se ne ker jaz nimam nic s predracuni
Š.K.O.D.A.!!!!1111ena...
Zgodovina sprememb…
tikitoki ::
TheBlueOne je izjavil:
Ok, razumem, "sposobni" so nesposobni zasluziti tako veliko, kot zelijo in se nato cmerajo.
Ok, razumem, "sposobni" so nesposobni zasluziti tako veliko, kot zelijo in se nato cmerajo.
Na nek nacin ja. Akrapovic protestira dobesedno zaradi tega, ker kaj pa je drugega davek na dobicek. Drugace se mi zdi, da je problem v kontinuiteti njihovh metod in kako dolgo jih ze kar uspesno lobirajo. Recimo jaz bi kot politik takoj obdavcil dobicek in istocasno denar porabil za vzpodbujanje investicij, kar je na nek nacin bila agenda. Bi si mislis, da je win win, ker kdo ki ima rad svoje podjetje pa si raje izplacuje, kot izboljsuje vrednost svoje alfa in omega investicije? Ampak ni tako, oni bi vse in to me moti. Na koncu pa bi toliko vsega, da si pokupijo solstvo in bo se tam treba placat v privatne zepe.
Zato sem prej protestiral, ko je nekdo napisal, da je solstvo razvrednoteno, ker je brezplacno. To je endgame borbe kapital proti drzavi. Ko imas enkrat to lahko na nek nacin razglasis zmago. Privatne sole in indokrinacija priviligiranih je verjetno slej kot prej veliko sranje.
TheBlueOne je izjavil:
Pa še nekaj je: celotna obremenitev plače v Avstriji ne odstopa bizarno od slovenske. To je: Avstrija ima višje prispevke NA bruto, pa manjše OD bruto, zato delavec v Sloveniji pri istem brutu dobi nižje neto izplačilo kot delavec v Avstriji. Ampak bruto plača, kot vsi vemo, ni končni strošek za podjetnika. Že tu je jasno, da gre za zavajanje, ker delodajalca na koncu ne zanima, kolikšno izplačilo dobi delavec na TRR, zanima ga, koliko delavec stane njega. In v Avstriji, ob isti bruto plači, delodajalca stane delavec več kot v Sloveniji.
Ko k temu dodaš še dejstvo, da so bruto plače v Avstriji neprimerno višje kot v Sloveniji, posledično pa je tudi Bruto II še višji, potem vidiš, da so ideje o selitvi proizvodnje eno navadno nakladanje.
- Hoc est qui sumus -
Že res, da je vsa tema namenjena (kakor) Akrapoviču, ampak zakaj se toliko obremenjujete z njim?
Poiščite boljšega delodajalca, mimo Akrapoviča lahko greste gladko mimo...
Če mislite, da bo pomagalo, mu pošljite posnetek.
Ali pa sami naredite nekaj podobnega in po svoje talate denar.
Mislim, samo stokanje, rešitve pa prav nobene.
Lahko mu tudi nacionalizirate, če mislite, da boste gospodarili vsaj tako dobro kot on.
Iščete problem, kjer jih ni.
Jaz pa resno izkazujem interes (pa ne na forumu), pa na ene jebene predračune čakam že od postavitve piramid.
Pa ne pošlje ne Akrapovič, ne Mato989, ne thetilko, ne imagodei, niti Kordiš.
Niti predračuna.
Poiščite boljšega delodajalca, mimo Akrapoviča lahko greste gladko mimo...
Če mislite, da bo pomagalo, mu pošljite posnetek.
Ali pa sami naredite nekaj podobnega in po svoje talate denar.
Mislim, samo stokanje, rešitve pa prav nobene.
Lahko mu tudi nacionalizirate, če mislite, da boste gospodarili vsaj tako dobro kot on.
Iščete problem, kjer jih ni.
Jaz pa resno izkazujem interes (pa ne na forumu), pa na ene jebene predračune čakam že od postavitve piramid.
Pa ne pošlje ne Akrapovič, ne Mato989, ne thetilko, ne imagodei, niti Kordiš.
Niti predračuna.
Pa kake predracune bi ti mel clovek offtopic wtf
jype ::
Všeč mi je tudi vpitje "Država nam pobere 50%!"
Kje je pa vpitje "Delodajalci nam poberejo 88%!" ?
No, bravo, končno, nekaj produktivnega...
Ni offtopic, le jaz ne želim povedati podrobnosti.
Bemtim pa nad vami, ker niste zadovoljni z akrapoviči ampak sami pa tudi nič ne naredite.
Recimo v smislu projektive, vodovoda, keramike...
Mam jaz tole sicer nekako domenjeno že, pa vsak jeben dan kličem za predračun POZIMI od začetka decembra!
Pa mi vsakič obljubljajo, "Stari, jutri, zdaj nisem mogel... Imam vse pripravljeno..."
A tega jutri nikdar.
Zdaj pa, če tudi vas takšni tako nategujejo (sicer za plačilo), kot mene (za izvedbo), zakaj ne naredite svoje firme?
Zagotovo nisem edini nesrečnež, ki čaka na predračune (do datuma izvedbe še nismo prišli, menda opažaš)...
Torej zajebite te lene delodajalce in napravite svojo firmo, povpraševanje je OGROMNO!
Ampak neeee.... Akrapovič je kriv! Ne plača avstrijskega bruta2...
Pa kateri faktor vam je Akrapovič, da se tolažite z njim?
Ni offtopic, le jaz ne želim povedati podrobnosti.
Bemtim pa nad vami, ker niste zadovoljni z akrapoviči ampak sami pa tudi nič ne naredite.
Recimo v smislu projektive, vodovoda, keramike...
Mam jaz tole sicer nekako domenjeno že, pa vsak jeben dan kličem za predračun POZIMI od začetka decembra!
Pa mi vsakič obljubljajo, "Stari, jutri, zdaj nisem mogel... Imam vse pripravljeno..."
A tega jutri nikdar.
Zdaj pa, če tudi vas takšni tako nategujejo (sicer za plačilo), kot mene (za izvedbo), zakaj ne naredite svoje firme?
Zagotovo nisem edini nesrečnež, ki čaka na predračune (do datuma izvedbe še nismo prišli, menda opažaš)...
Torej zajebite te lene delodajalce in napravite svojo firmo, povpraševanje je OGROMNO!
Ampak neeee.... Akrapovič je kriv! Ne plača avstrijskega bruta2...
Pa kateri faktor vam je Akrapovič, da se tolažite z njim?
Zgodovina sprememb…
Pa kateri faktor vam je Akrapovič, da se tolažite z njim?Nikakav, ampak če javno jamra, potem je fair game, da se ga recipročno odjamra.
Pa meni je vseeno, kar akrapoviči jamrajo javno ali ženam ali ljubicam...
Naj že nekdo nekaj naredi (sploh tisti, ki trdijo, da premalo plačajo), da se jih preskoči, in da gre biznis naprej.
Pa poberite denar, ki dobesedno leži na cesti...
Pa nisem jaz edini menda v širni Sloveniji, ki rabi mojstre, če jih ni za dobit!
Jaz nisem vedel, da jamra, dokler ni en lolek na mojem omiljenem forumu začel trdit neumnosti glede tega, kdo pobira trdo prislužen denar proletariata.
Glej, ti boš zdaj spet odprl to kvazi fronto politike in kapitalizma in socializma in na koncu še WW2...
Jaz za to nimam časa... Itak mi je jasno, da tile fantje, ki očitajo akrapovičem vse in še več, ne morejo narediti ničesar.
Razen, da sami pljunejo v roke in akrapovičem pokažejo, kako se dela.
Ampak to pa ne, samo tisti "they took our austrian gross 2"...
Kar se mene tiče, se lahko tema zapre.
Jaz za to nimam časa... Itak mi je jasno, da tile fantje, ki očitajo akrapovičem vse in še več, ne morejo narediti ničesar.
Razen, da sami pljunejo v roke in akrapovičem pokažejo, kako se dela.
Ampak to pa ne, samo tisti "they took our austrian gross 2"...
Kar se mene tiče, se lahko tema zapre.
Pa saj sem v kontaktih z mojstri, ampak je izgleda toliko boljših strank, da se jim niti ne splača predračunov pisat.
Pa en mesec na izvedbo mi ni problem čakat, razpi*di pa me, da niti predračunov ne morej poslat.
Ko pa bo kriza (in menda še kakšna bo), pa bodo spet prosjačili za vsak biznis...
Če lahko kaj naredijo, ga pridejo naredit včeraj, ne naslednji mesec, s popustom.
F*ckers...
A da bi pa kdo od teh (menda) podplačanih naredil svojo firmo (V POF*KANI KONJUNKTURI) in začel delati, to pa f*cking ne.
Malo me je zaneslo.
Pa en mesec na izvedbo mi ni problem čakat, razpi*di pa me, da niti predračunov ne morej poslat.
Ko pa bo kriza (in menda še kakšna bo), pa bodo spet prosjačili za vsak biznis...
Če lahko kaj naredijo, ga pridejo naredit včeraj, ne naslednji mesec, s popustom.
F*ckers...
A da bi pa kdo od teh (menda) podplačanih naredil svojo firmo (V POF*KANI KONJUNKTURI) in začel delati, to pa f*cking ne.
Malo me je zaneslo.
Smurf ::
Akrapovic ima pravico stokati o delavcih, prav tako kot imajo delavci stokati o placah pri njemu.
Pa stokajte vi o čem hočete...
Naredite boljše, pa je.
Pa tako Akrapoviča najbolj zašijete...
Dokler pa stokate, samo izkazujete svojo nemoč.
Naredite boljše, pa je.
Pa stokajte vi o čem hočete...
Naredite boljše, pa je.
Tezko je nardit boljso drzavo ce ni prostora na svetu lahko me pa usmeris kje je kak kos zemlje velik vsaj nekaj jurijev km2 pa ustanovimo drzavo
Hočeš reči, da je Akrapovič najboljše, kar je možno narediti v Sloveniji ali na Balkanu?
E, pa menda ni, ker to je potem pa res katastrofa.
Hočeš reči, da je Akrapovič najboljše, kar je možno narediti v Sloveniji ali na Balkanu?
Mutis in mesas zadeve.... Malo levo malo desno nekaj bluzis o akrapovicu potem o predracunih potem se o cem... S takim sistemom je debata nemogoca
Akrapovic ima pravico stokati o delavcih, prav tako kot imajo delavci stokati o placah pri njemu.
Ne gre se za pravico. Pac ce stokas iz pozicije neke moci to ni najbolj pohvalno. Druzba ima rada in bi morala podpirati tiste, ki strmijo k neki uravnotezenosti, ker druzba smo vsi. Pa ne mislim uravnilovke ampak samo vsestransko razumevanje drug drugega namesto, da se vsak grebe za svoje in podaja neke popacene podatke vzete iz konteksta.
Mutis in mesas zadeve.... Malo levo malo desno nekaj bluzis o akrapovicu potem o predracunih potem se o cem... S takim sistemom je debata nemogoca
Ja, ne vem, kaj ti pričakuješ od te debate :-)
Najmanj avstrijski bruto 2 ali pa 2k na roko.
No, v Sloveniji nič od tega v resnici ni nemogoče, le poiskati je potrebno.
Jaz pa bentim nad akrapoviči (z majhno začetnico, ja, ne mislim Akrapoviča osebno), ker če
a) vas jebejo s prenizkim izplačilom
in b) nas s pomanjkanjem ponudnikov na trgu
bi moralo slediti c) da jim vi naredite konkurenco,
čeprav vam je d) ljubše stokanje.
Pa meni je vseeno, kar akrapoviči jamrajo javno ali ženam ali ljubicam...
Če jamra privatno ženi ali ljubici, mu lahko žena ali ljubica povesta, kje se moti (če se, po njunem mnenju, zares moti).
Če jamra javno, mu pa javnost pove. Saj mi smo javnost, ane?
- Hoc est qui sumus -
Te pravice mu nihče ne krati. Nekaj povsem drugega pa je, o čem pravzaprav jamra in ali je tako jamranje okusno ali ne.
Če mu ga delavci serjejo, prav, naj stoka. No, še bolje je, da jih zamenja. Ker stokanje pomeni, da ne zna ustrezno ukrepat. Če pa stoka o plačah oziroma o tem, koliko ga koštajo delavci, hkrati pa govori o selitvi (kam? v Avstrijo, Italijo, Nemčijo?), kjer pa bo strošek delavcev še večji, je pa to sploh deplasirano.
Konkretno Akrapovič nastopa na globalnem trgu, prodaja v istih državah, kot njegova konkurenca (od koder koli že so - nekateri verjetno tudi iz Nemčije, Švice), kjer očitno za delavce plačujejo več. Pa kot kaže vseeno nekako preživijo?! Zdaj, mogoče niso tako zelo pogoltni in si režejo manjše dobičke, ali pa jim uspe prodat v večjih količinah? Stisnit pa prdnit hkrati se pač ne da, nekje mora popustit.
- Hoc est qui sumus -
Utk ::
Če delaš neko stvar v državi, kjer se tega izdelka skoraj nihče ne more privoščit, pa še zmeraj jamraš nad plačami...te je lahko samo sram.
Markus386 ::
TheBlueOne je izjavil:
Trenutno varilec z 1100bruto dobi na račun 763.83eur, delodajalca pa stane 1277.10eur. Za to varjenje je moralo podjetje zaračunat še ddv, torej je naročniku zaračunalo 1557.94eur (v primeru akrapoviča seveda ne gre direktno, ampak cifre so iste). Torej 1557.94eur pride v firmo, država pobere 794.11eur, delavcu pa gre 763.83eur. Nevem kaj je tukaj bizarno nizkega. ( https://data.si/izracun-place/ )
..pa seveda, to je brez regresa, dopusta, uniforme, aparatov, wc papirja, računovodstva, bolniške, najema prostorov, vode, elektrike,...
Sam morjo bit hitri, da si ne izplaca prej denarja in pobegne.Zdi se mi, da nisi razumel besede "zahihitat".
Problem je da ze hihitanje lahko to povzroci.
Konkretno Akrapovič nastopa na globalnem trgu, prodaja v istih državah, kot njegova konkurenca (od koder koli že so - nekateri verjetno tudi iz Nemčije, Švice), kjer očitno za delavce plačujejo več. Pa kot kaže vseeno nekako preživijo?! Zdaj, mogoče niso tako zelo pogoltni in si režejo manjše dobičke, ali pa jim uspe prodat v večjih količinah? Stisnit pa prdnit hkrati se pač ne da, nekje mora popustit.
Mogoce ga pa ravno nizji stroski delajo uspesnega?
Če delaš neko stvar v državi, kjer se tega izdelka skoraj nihče ne more privoščit, pa še zmeraj jamraš nad plačami...te je lahko samo sram.
Butasta logika. Mene bi moralo biti sram, ce zacnem delati komercialni space program v Sloveniji?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smurf ()
Všeč mi je tudi vpitje "Država nam pobere 50%!"
Plača je dogovor med delavcem in delodajalcem... jaz delam 8 ur na dan za fiksen znesek, ti kot delodajalec si pa lahko konec leta v plusu ali pa v minusu, to se mene ne tiče. Če hočeš delit dobiček, moraš pričakovat od delavcev tudi dokapizalizacijo, v primeru minusa konec leta.
Ja, ljudi brez smisla za humor itak nočemo v državi.
Varilca stranke plačajo 15.000 evrov, od tega pa Akrapovič v žep stlači prek 80%.
Če se že gremo matomatiko.
Varilca stranke plačajo 15.000 evrov, od tega pa Akrapovič v žep stlači prek 80%.
Če se že gremo matomatiko.
Saj to... ko mu jih bo zmanjkalo, bo prisiljen zvišat plače... stokat mora pa tudi "na rezervo", da mu država pusti uvoz cenejših delavcev z juga. Je pa zanimivo, da pri nas ista politična opcija zagovarja tako višje plače kot uvoz cenejših delavcev.
Mogoce ga pa ravno nizji stroski delajo uspesnega?
Da se razumemo: govorim, da Akrapovičeva morebitna konkurenca iz Nemčije in Švice preživi kljub višjim stroškom dela.
Akrapovič je uspešen seveda zaradi nižjih stroškov dela, se strinjam. Zato pa je butasto grozit, kako da bo prestavil proizvodnjo. Kam pa? V Bosni bo verjetno dobil cenejše delavce ja. V Avstrijo, Italijo? Tam ne bo nikoli dobil cenejše delovne sile.
Trenutno varilec z 1100bruto dobi na račun 763.83eur, delodajalca pa stane 1277.10eur. Za to varjenje je moralo podjetje zaračunat še ddv, torej je naročniku zaračunalo 1557.94eur (v primeru akrapoviča seveda ne gre direktno, ampak cifre so iste). Torej 1557.94eur pride v firmo, država pobere 794.11eur, delavcu pa gre 763.83eur. Nevem kaj je tukaj bizarno nizkega. ( https://data.si/izracun-place/ )
Bejž no? Akrapoviču pa ne ostane prav nič od teh 1557,94 EUR? Od česa pa plača elektriko za varilne aparate? Kako pa nabavi nov material?
- Hoc est qui sumus -
Zgodovina sprememb…
- spremenil: imagodei ()
Bejž no? Akrapoviču pa ne ostane prav nič od teh 1557,94 EUR? Od česa pa plača elektriko za varilne aparate? Kako pa nabavi nov material?
Nekaj mu, seveda. Ampak 50% državi pa ni ravno majhna številka. Zaradi progresivne dohodninske lestvice, je ta številka (procent) za bolj plačane še grša. Potem pa rabiš zobarja, pa moraš k privatniku, ker kljub tolikem vplačanem denarju, ni država spsoobna zrihtat ene plombe v nekem dostojnem roku.
Dejstvo je, da vec kot je delodajalcev v Sloveniji (oz. delovnih mest) bolje je to za delavce, tudi ce je delodajalec slab (pa ne bi rekel, da spada Akrapovic pod take). Ker s tem povecujes povprasevanje po delovnih mestih, in imajo delavci na voljo vec izbire. Drugace glede selitve v Avstrijo/Italijo je mel Akrapovic v mislih predvsem dobicek (oz. sedez druzbe), ne pa delovne sile.
Nekaj mu, seveda. Ampak 50% državi pa ni ravno majhna številka. Zaradi progresivne dohodninske lestvice, je ta številka (procent) za bolj plačane še grša. Potem pa rabiš zobarja, pa moraš k privatniku, ker kljub tolikem vplačanem denarju, ni država spsoobna zrihtat ene plombe v nekem dostojnem roku.
Kdo da 50% državi? Delodajalec? Lepo te prosim, bodi resen. Delodajalci poznajo tudi stroške, v Sloveniji trenutno velja kar nekaj olajšav - nekateri plačujejo efektivno med 5 in 10% davka na dobiček. Tudi če k temu prišteješ še prispevke in dajatve NA bruto, še zdaleč ne prideš na 50%. DDV pa itak plača zadnji v vrsti - torej kupec.
- Hoc est qui sumus -
TheBlueOne je izjavil:
..pa seveda, to je brez regresa, dopusta, uniforme, aparatov, wc papirja, računovodstva, bolniške, najema prostorov, vode, elektrike,...
Kako pa zmore x2 delodajalec v avstriji???
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MAGNA razgovor (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Loža | 284067 (3226) | delavec44 |
» | World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 60717 (46847) | bbf |
» | NYT: Amazonov eksperiment, kako daleč lahko žene zaposlene (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostalo | 34306 (29430) | gruntfürmich |