Forum » Loža » Akrapovič: Slovenci delamo premalo!
Akrapovič: Slovenci delamo premalo!
Temo vidijo: vsi
looser ::
Menda je tako nekako bilo v 2017 v Akrapovic d.d.
Število zaposlenih (povprečno): 935
Prihodki na zaposlenega: 116.563
Dodana vrednost na zaposlenega: 57.110
Čisti dobiček na zaposlenega: 14.021
Bruto mesečna plača na zaposlenega: 2.099
Koliko je slovensko povprečje?
Ja ne vem, pa saj veš, kaj je kratkoročna rešitev, ali ne?
Kako pa zmore x2 delodajalec v avstriji???
Ja ne vem, pa saj veš, kaj je kratkoročna rešitev, ali ne?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: looser ()
Mato989 ::
Menda je tako nekako bilo v 2017 v Akrapovic d.d.
Ce bi dal polovico cistega dobicka na zaposlenega v bruto 2 placo grem stavit da potrebe po jamranju da nima na izbiro delavcev ne bi imel
Kratkorocna resitev je to kar delavci delajo... Glih tolko da se splaca za tako placo ker ob takih placah pac noces prit utrujen domov
Za minimalca se dela minimalno
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Utk ::
Butasta logika. Mene bi moralo biti sram, ce zacnem delati komercialni space program v Sloveniji?
Ne, tebe bi moralo bit sram, ker ne znas brat. Ce pa ze bi, bi te bilo lahko sram jamrat, da ti za 2 jurja bruto nihce noce tega delat.
-valvoline- ::
Akrapovic tudi ce bi ponujal avstrijskih plac ne bo dobil varilcev, ker jih ni. Cist brihten je, malo jambrat ker itak ve da ne bo nic naredo in karavana gre dalje. Solstvo ze desetletja proizvaja armado diplomiranih druzboslovnih lenuhov, javni sektor pa poskrbi da se v slo vec ne splaca delat, lenuh ftw.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: -valvoline- ()
Ce bi dal polovico cistega dobicka na zaposlenega v bruto 2 placo grem stavit da potrebe po jamranju da nima na izbiro delavcev ne bi imel
Aja, zdaj šele razumem, kaj tebe moti...
Joj, kaj pa prej ne rečeš.
Akrapovič jamra, ker lahko (mu prinaša koristi).
Čeprav je še vedno nadpovprečen za Slovenijo (x > 1.676,38€)
Ti jamraš, ker moraš.
Razumeš razliko?
-valvoline- je izjavil:
Akrapovic tudi ce bi ponujal avstrijskih plac ne bo dobil varilce, ker jih ni. Cist brihten je, malo jambrat ker itak ve da ne bo nic naredo in karavana gre dalje. Solstvo ze desetletja proizvaja armado diplomiranih druzboslovnih lenuhov, javni sektor pa poskrbi da se v slo vec ne splaca delat, lenuh ftw.
Ni res, ce bi dal 4k bruto in bi objavil opcijo da priuci varilce jim placuje ta kes oni se pa zavezejo da se naucijo in pol delajo vsaj 5 let pri njem grem stavit da se mu javi dovolj mladih
-valvoline- je izjavil:
Vsi k delamo v gospodarstvu smo po pravici povedano navadne OVCE.
Bodi ovčar. Željo imaš, samo moč še poiščeš.
Če ne v Sloveniji, pa v Avstriji... EU in to?
Se razumemo?
-valvoline- je izjavil:
Akrapovic tudi ce bi ponujal avstrijskih plac ne bo dobil varilce, ker jih ni. Cist brihten je, malo jambrat ker itak ve da ne bo nic naredo in karavana gre dalje. Solstvo ze desetletja proizvaja armado diplomiranih druzboslovnih lenuhov, javni sektor pa poskrbi da se v slo vec ne splaca delat, lenuh ftw.
Ni res, ce bi dal 4k bruto in bi objavil opcijo da priuci varilce jim placuje ta kes oni se pa zavezejo da se naucijo in pol delajo vsaj 5 let pri njem grem stavit da se mu javi dovolj mladih
Ne bo dobil, mogoce iz tujine vo slo ne. Ne bos ti iz druzboslovnega fikusa pripravljenega na dozivljenski drzavni siht naredil varilca.
-valvoline- je izjavil:
Vsi k delamo v gospodarstvu smo po pravici povedano navadne OVCE.
Bodi ovčar. Željo imaš, samo moč še poiščeš.
Če ne v Sloveniji, pa v Avstriji... EU in to?
Se razumemo?
Sej je vsepovsod podobno kljub razliko v standardu. Avstrijec, svaba, spagetar itn tudi nocejo delat in se na veliko izogibajo gospodarstvu in gospodarskim panogam. Se slabse je k tu. Zato tudi vecje potrebe po uvoznih suznjev.
Zgodovina sprememb…
jype ::
Največji sovražnik svobode je zadovoljen suženj, je pa res da un k skos sam jamra tut ni neki svobodotvoren.
Cange ::
Pri nas se dela malo. Če gremo na normalen dan med tednom v Ljubljano in pogledamo v lokale, vidimo, kako garamo. Ko v petek vidimo, kaj se dogaja na avtocesti, si tudi lahko mislimo, koliko garamo. V Nemčiji in Švici tega ni. Da bi v petek ob enih izginili iz službe in šli na morje.
75% Američanov ne mara svojega dela kjub temu da si s plačo lahko privoščijo približno 4x več kot povprečen Slovenec.
Zato, da bomo obdržali 500 delovnih mest v rudniku, mi zidamo TEŠ za dve milijardi. Ali ne bi bilo bolje te delavce in njihove družine poslati na Havaje? Dosmrtno. Bi bilo precej ceneje.
Če se ne bo gradilo dodatnih elektraren bo elektrika postal draga in vaš dobiček bo zmanjšan, električni avtomobili so neizbežni.
Ko vodja oddelka v podjetju pove, da njegovih 30 delavcev enako dela, potem vem, da moram zamenjati najprej njega, ker je nesposoben opravljati svoje delo.
Ni vsak sposoben plavati v kislini, nekateri se počutijo ogrožene 50m od smetnjaka za cigarete, sploh pa je to delo zaposlitvenega kadra.
Rekel bi, da je treba v javnem sektorju znižati plače za 20 odstotkov in oklestiti število zaposlenih ter ljudi z ustreznimi programi izobraževanja nekako preusmeriti v zasebni sektor.
Predvidevam da bi ti ljudje potem imeli nižjo plačo in vi nižje davke?
Ne bi se dogajalo, kot se je meni pred leti, da bi imel avgusta 16 odstotkov bolniških v proizvodnji, bi pač tri poslal domov in bi se stvari uredile.
Sumite da Slovensko zdravtvo dela hipohondrije s pacientov?
Dokler iz meseca v mesec poslušamo nove grožnje z davki, se ne da vlagati. To je tako, kot da bi prišel dobavitelj in nam rekel, da ne ve, ali nam bo za pet ali deset odstotkov podražil svoj produkt.
Še dobro da so bolniške predvidjive, mar ne?
Smurf ::
Največji sovražnik svobode je zadovoljen suženj, je pa res da un k skos sam jamra tut ni neki svobodotvoren.
Najvecji sovraznik svobode je pomanjkanje kriticne mase. Ce se kriticna masa prebije se prizgejo giljotine. Ni vmesnih postajalisc.
Zgodovina sprememb…
-valvoline- je izjavil:
Najvecji sovraznik svobode je pomanjkanje kriticne mase.Če je svoboda odvisna od kritične mase, potem to ni demokracija.
-valvoline- je izjavil:
prizgejo giljotinePrižgejo? Giljotina je passively unsafe decapitation device.
Če bo v tem videl edino rešitev, bo tako naredil.
Ampak si ti varilec?
Hec je da on noce resit problena ampak met izgovor kako napadat oblast da bi znizali obremenitve da bi mu z wnakim delom ostalo vec
No, saj nas kapitalisti učijo, da je to normalno.
Marx nas pa uči, da se morajo delavci vkup vzet in prevzet nadzor nad sredstvi proizvodnje, kar je tako ali tako samo check and balance.
Marx nas pa uči, da se morajo delavci vkup vzet in prevzet nadzor nad sredstvi proizvodnje, kar je tako ali tako samo check and balance.
tikitoki ::
-valvoline- je izjavil:
Najvecji sovraznik svobode je pomanjkanje kriticne mase.Če je svoboda odvisna od kritične mase, potem to ni demokracija.
Seveda je, ce se vecina strinja s suznjelastnistvom, ni vec problema.
-valvoline- je izjavil:
Seveda je, ce se vecina strinja s suznjelastnistvom, ni vec problema.
Večina se je strinjala takrat s Hitlerjem ker ga je volila =)
Mutis in mesas zadeve.... Malo levo malo desno nekaj bluzis o akrapovicu potem o predracunih potem se o cem... S takim sistemom je debata nemogoca
Ja, ne vem, kaj ti pričakuješ od te debate :-)
Najmanj avstrijski bruto 2 ali pa 2k na roko.
No, v Sloveniji nič od tega v resnici ni nemogoče, le poiskati je potrebno.
Jaz pa bentim nad akrapoviči (z majhno začetnico, ja, ne mislim Akrapoviča osebno), ker če
a) vas jebejo s prenizkim izplačilom
in b) nas s pomanjkanjem ponudnikov na trgu
bi moralo slediti c) da jim vi naredite konkurenco,
čeprav vam je d) ljubše stokanje.
Torej nam demonstriraj konkurenco Microsoftu, tako iz nule, da te vidim, ko ti rata dosežt in presežt delež Microsofta v OSih pa bom jaz presegel Akrapoviča evo, sva dogovorjena?
Zgodovina sprememb…
ZaphodBB ::
Varilca stranke plačajo 15.000 evrov, od tega pa Akrapovič v žep stlači prek 80%.
Kaj je razlog, da stranke ne plačajo direk varilcu 14.000€ ali pa 10.000€ ali pa 4000€?
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
Mr.B ::
Varilca stranke plačajo 15.000 evrov, od tega pa Akrapovič v žep stlači prek 80%.
Kaj je razlog, da stranke ne plačajo direk varilcu 14.000€ ali pa 10.000€ ali pa 4000€?
nič. ok imeti mora denar, za opremo. Tega pa banka ne bo dala.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
ZaphodBB ::
Prosto po jypetu ljuti kapitalist ne rabi denarja za opremo, ker če bi ga bi ne mogel dati razlike v žep.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
Mato989, nekje smo se izgubili, zakaj bi jaz moral koga presegati, ko se pogovarjamo o nudenju boljših pogojev zaposlenim? Po mojem mnenju, glede na statistiko, Akrapovič d.d., plačuje nadpovprečne slovenske bruto plače (2100 > 1700). Če nisi zadovoljen s ponudbo v Sloveniji, poišči boljšo, preko meje. Ne verjamem namreč, da imaš toliko vpliva, da boš prej dosegel dvig povprečnih (panožnih) plač v Sloveniji. Glej, jaz nisem možakar veliko (pametnih) besed, sem samo nekakšen preprostež, kar si, nedvomno, že uspel sam ugotoviti v dosedanji komunikaciji z menoj. O kakovosti lahko debatiramo, če ti je že res toliko do tega, ker sem te razočaral, da ti na slo-tech forumu nisem podal rešitve za tegobe. Če se boš zanašal name, boš še velikokrat razočaran, tako preprosto je to.
Prosto po jypetu ljuti kapitalist ne rabi denarja za opremo, ker če bi ga bi ne mogel dati razlike v žep.
ne razumem.
Ce si sposoben, to ni problem. Gres in delas za minimalca, toliko da kupis varilca v obiju, potem ko popoldan zasluzis za boljso opremo, kupis boljso opremo, potem pa si, ce si sposoben, v enem letu ze na svojem, in zahtevas tako placilo. Je pa sicer vprasljivo koliko casa bos rabil, da bo v enem kosu prislo 14k ojrov za svasanje zlebov.
Cange ::
Hoče (seveda noče) da bi bil povprečen Slovenc Akrapovich, očitno se noče zavedat da bi bip potem on varilec.
louser ::
Pa kateri faktor vam je Akrapovič, da se tolažite z njim?Nikakav, ampak če javno jamra, potem je fair game, da se ga recipročno odjamra.
Pa meni je vseeno, kar akrapoviči jamrajo javno ali ženam ali ljubicam...
Naj že nekdo nekaj naredi (sploh tisti, ki trdijo, da premalo plačajo), da se jih preskoči, in da gre biznis naprej.
Pa poberite denar, ki dobesedno leži na cesti...
Pa nisem jaz edini menda v širni Sloveniji, ki rabi mojstre, če jih ni za dobit!
Mojstra za kaj rabis in koliko ga placas?
Rabim zidarja, vodovodarja, električarja, malarja, pač za eno stanovanje za oddajo.
Čez čas (nekaj mesecev) še mogoče kakšno in še kakšno, ne vem, kako me bo trgalo.
Plačam toliko, da smo še vsi zadovoljni.
PS: Tale gin pa ni ravno fajn, samo ne bom vstran zlival.
Zgodovina sprememb…
louser ::
Ce bi ponudil toliko,da bi bil izvajalec se srecen za silo, ne bi imel problema z iskanjem njega.
bambam20 ::
Če bi Akrapovič dal 2000 jurja za varilca, mu ne bi ostalo za novo jahto. Dokler bo ponujal 800 al 900€ jih pač ne bo dobil. Nobeden izkušen varilec ne bo šel delat pod ceno.
Ce bi ponudil toliko,da bi bil izvajalec se srecen za silo, ne bi imel problema z iskanjem njega.
Ne morem jaz naprej ponuditi denarja, zato pa rabim predračun, pač ocena stroškov je to, a ne. Napiše jo mojster/izvajalec, jaz lahko mogoče poskušam se malo spogajati (ali pa kakšno fensijado spovprečiti) ali pa poiščem drugega mojstra. Ampak mojstri, kot pravim, imajo, vsaj v tem trenutku, dovolj povpraševanja, da lahko tudi pozimi mesec dni pišejo predračune.
Če bi Akrapovič dal 2000 jurja za varilca, mu ne bi ostalo za novo jahto. Dokler bo ponujal 800 al 900EUR jih pač ne bo dobil. Nobeden izkušen varilec ne bo šel delat pod ceno.
Kakšno jahto pa ma Akrapovič, a se kaj govori po cajtngih? Po mojem nima kaj več od 15m, to pa ni ravno jahta.
Zgodovina sprememb…
Opa, sem izbrskal, ni bilo težko, 18m ima, za dva miljona.
Ni slabo, stari.
Ni slabo, stari.
Zgodovina sprememb…
Nima, to je optična prevara, to so vse zelo dragi švasaparati. Bogatih v Sloveniji nimate, ker so pobegnili pred visokimi davki.
Hehe, registrsko oznako čolna mi povejte, če jo kje vidite, da bomo lahko malo favšljivo firbcali :-)
Mato989, nekje smo se izgubili, zakaj bi jaz moral koga presegati, ko se pogovarjamo o nudenju boljših pogojev zaposlenim? Po mojem mnenju, glede na statistiko, Akrapovič d.d., plačuje nadpovprečne slovenske bruto plače (2100 > 1700). Če nisi zadovoljen s ponudbo v Sloveniji, poišči boljšo, preko meje. Ne verjamem namreč, da imaš toliko vpliva, da boš prej dosegel dvig povprečnih (panožnih) plač v Sloveniji. Glej, jaz nisem možakar veliko (pametnih) besed, sem samo nekakšen preprostež, kar si, nedvomno, že uspel sam ugotoviti v dosedanji komunikaciji z menoj. O kakovosti lahko debatiramo, če ti je že res toliko do tega, ker sem te razočaral, da ti na slo-tech forumu nisem podal rešitve za tegobe. Če se boš zanašal name, boš še velikokrat razočaran, tako preprosto je to.
Poglej, stvar je zelo enostavna, ti meni govoriš da če hočem več naj odprem s.p. in dobim več, jaz pa odgovarjam isto Akrapoviču ki je JAVNO jamral, da če hoče dobre jih dobi tako da dvigne plače dokelr ne bodo dobri zapustili trenutnih dobrih delodajalcev in šli na boljše k njemu... a je to tako težko sprejet? Tebe sploh nisem naslavljal, Akrapovič pa naslavlja mene ko govori o Slovencih, ker sem po državljanstvu in nacionalnosti naslovljen.
Ne morem jaz naprej ponuditi denarja, zato pa rabim predračun, pač ocena stroškov je to, a ne. Napiše jo mojster/izvajalec, jaz lahko mogoče poskušam se malo spogajati (ali pa kakšno fensijado spovprečiti) ali pa poiščem drugega mojstra. Ampak mojstri, kot pravim, imajo, vsaj v tem trenutku, dovolj povpraševanja, da lahko tudi pozimi mesec dni pišejo predračune.
Če bi Akrapovič dal 2000 jurja za varilca, mu ne bi ostalo za novo jahto. Dokler bo ponujal 800 al 900EUR jih pač ne bo dobil. Nobeden izkušen varilec ne bo šel delat pod ceno.
Kakšno jahto pa ma Akrapovič, a se kaj govori po cajtngih? Po mojem nima kaj več od 15m, to pa ni ravno jahta.
Zakaj ne moreš toliko ponudit? Lahko pokličeš izvajalca in mu rečeš da mu ponujaš 100 jurijev, verjemi da te bo poslušal kaj mora naredit in ker boš ponudil ogromno bo čez 3 dni pri tebi =) Samo ti nočeš, ti hočeš isto kot Akrapovič delavca za čimmanj (s čemer ni absolutno nič narobe btw) ampak govora da ne morš dobit teh obrtnikov je napačna, ti jih ne moreš dobit samo za tak denar, če boš ponudil 1 milijon boš jutri imel vse naštete pred bajto =)
Zato pa se vedno nasmejim ko preberem naslove ali jamranje delodajalcev da NI KADRA, ali da ni KVALIFICIRANEGA KADRA... kader je, samo kadra za take plače kot oni ponujajo ali bi ga želeli ni, to je velika razlika.
Zgodovina sprememb…
Poglej, stvar je zelo enostavna, ti meni govoriš da če hočem več naj odprem s.p. in dobim več, jaz pa odgovarjam isto Akrapoviču ki je JAVNO jamral, da če hoče dobre jih dobi tako da dvigne plače dokelr ne bodo dobri zapustili trenutnih dobrih delodajalcev in šli na boljše k njemu... a je to tako težko sprejet?
Ne, to je, vsaj meni, lahko sprejet, mislim pa, da je Akrapoviču tole vse zelo jasno :-)
Zakaj ne moreš toliko ponudit? Lahko pokličeš izvajalca in mu rečeš da mu ponujaš 100 jurijev, verjemi da te bo poslušal kaj mora naredit in ker boš ponudil ogromno bo čez 3 dni pri tebi =) Samo ti nočeš, ti hočeš isto kot Akrapovič delavca za čimmanj (s čemer ni absolutno nič narobe btw) ampak govora da ne morš dobit teh obrtnikov je napačna, ti jih ne moreš dobit samo za tak denar, če boš ponudil 1 milijon boš jutri imel vse naštete pred bajto =)
Zato pa se vedno nasmejim ko preberem naslove ali jamranje delodajalcev da NI KADRA, ali da ni KVALIFICIRANEGA KADRA... kader je, samo kadra za take plače kot oni ponujajo ali bi ga želeli ni, to je velika razlika.
F*ck, stari, ti mene resno precenjuješ. Saj ne vem, če mi to paše ali se naj za glavo primem. Pa nisem jaz ranga, da lahko dajem kar tako 100 jur(i)jev eurov, še Igor ni. Jaz hočem mojstra, ki ima svoj biznis, da mi napiše predračun, da lahko primerjam med večimi. Ma kaj še nisi nikdar nikjer nič naročal? Jasno, da moraš poznati vrednost, hmm, no, investicije. Za 100 jur(i)jev, pismo, grem sam malat :-) Mislim, halo, kakšni neresni pogovori so to, Dorothy...
Rabim zidarja, vodovodarja, električarja, malarja, pač za eno stanovanje za oddajo.
Čez čas (nekaj mesecev) še mogoče kakšno in še kakšno, ne vem, kako me bo trgalo.
PS: Tale gin pa ni ravno fajn, samo ne bom vstran zlival.
Men so dali predracun cehi na dunaju 2k€ za premalat stanovanje 80m2 brez materiala.
Pa montazo kuhinje 2.5k€.
Torej si gospod v sloveniji ko gres na dunaj za en teden dela. V bistvu se ti celo splaca garsoniero najet, da lahko delas dva tedna.
F*ck, stari, ti mene resno precenjuješ. Saj ne vem, če mi to paše ali se naj za glavo primem. Pa nisem jaz ranga, da lahko dajem kar tako 100 jur(i)jev eurov, še Igor ni. Jaz hočem mojstra, ki ima svoj biznis, da mi napiše predračun, da lahko primerjam med večimi. Ma kaj še nisi nikdar nikjer nič naročal? Jasno, da moraš poznati vrednost, hmm, no, investicije. Za 100 jur(i)jev, pismo, grem sam malat :-) Mislim, halo, kakšni neresni pogovori so to, Dorothy...
Nič te ne precenjujem, jaz ti govorim kako prit do vsega kar potrebuješ, in kar želiš, torej opravljenih storitev... meni je vseeno kako boš do tega prišel, ampak garantiram pa ti da so moji primeri realni, in bo odziv enak kot je napisan v mojem odgovoru ali vsaj zelo podoben,
Ne, ti hočeš mojstra da ti napiše predračun, s tem predračunom boš potem hotel še 3 druge mojstre, da boš potem najcenejšega buzeriral še za 3% popust na gotovino recimo... torej ti nimaš take sile po mojstru da bi s prve povedal odlično cifro (kot nima Akrapovič kot kaže take sile po varilcih) da bi mojster pustil drugo delo in prišel k tebi(kot Akrapovič ponuja premalo da bi varilci opustili zaposlitve drugje in prišli k njemu)
Dejansko sta vidva z Akrapovičem bolj podobna kot jaz in on =) Ti bi rad isto kot Akrapovič delavca za najnižje možno plačilo (to večina hoče) ob solidni izvedbi(ali celo nadpovprečni če se da) samo nimaš pa take sile (kot je nima Akrapovič) da bi ponudil visoko plačilo in ga dejansko dokaj hitro dobil.
To je ves catch te teme.
Men so dali predracun cehi na dunaju 2kEUR za premalat stanovanje 80m2 brez materiala.
Pa montazo kuhinje 2.5kEUR.
Torej si gospod v sloveniji ko gres na dunaj za en teden dela. V bistvu se ti celo splaca garsoniero najet, da lahko delas dva tedna.
Ja saj zato pa teh mojstrov ni v Sloveniji za dobit, a ne, žal :(
Ne, ti hočeš mojstra da ti napiše predračun, s tem predračunom boš potem hotel še 3 druge mojstre, da boš potem najcenejšega buzeriral še za 3% popust na gotovino recimo...
Jasno, temu se reče racionalen pristop.
Pa ne samo 3% popust na gotovino, 5% pa res, če 10% ni možno.
Ti pa pač vozi denar s samokolnico, eni si tega pač ne moremo privoščiti...
Eni pa si očitno lahko, če drugega ne, privoščijo vsaj otroške provokacije.
Ampak, zaenkrat, v nobenem ekonomskem/političnem sistemu ni prepovedano pridobiti večih ponudb in izbrati najugodnejše in še mogoče malo pogajati.
No, edino mogoče v Mato989-iji...
Pa kaj ti misliš, da mojstri napišejo predračune brez 'rezerve'?
Jaoooj, Mato989, pa nisi ti nek hud kriptotrgovec?
Zgodovina sprememb…
MasterTade ::
Če misliš da je tako enostavno biznis malanja ustvarit in služit, ne vem zakaj sam ne premalaš. Ljudje jasno kličejo najboljše in čimbolj ugodne. Teh pa ni veliko.
Mors omnia aequat
Če to leti name, pa poznamo nekaj malarjev... Malarji so ta zadnja stvar po pomembnosti v tem primeru, potrebujemo najprej kakšne strateške zadeve (nekaj malega zidarije, še največ pa vodovodarje in keramike, gre za malo večje spremembe)... Tisto kitanje/malanje je res še najmanjša stvar (še v razširjeni žlahti se najde koga, ki to opravi zelo v redu), pa tudi morebitne gips plate niso ravno neka kunst. Pri meni osebno je problem, ker imam dve levi roki, mam pa zato bolj namazan jezik. In dejansko je boljše, da se posvečamo stvarem, ki nam grejo boljše, in plačamo strokovnjake za ostalo, ni res?
Firmo ustanovit pa je res malenkost, če rabiš pomoč, vprašaj ali pa vsaj poglej tisti (n)evem.
Firmo ustanovit pa je res malenkost, če rabiš pomoč, vprašaj ali pa vsaj poglej tisti (n)evem.
spegli ::
Jaz pravim samo, da trg najde pot. Če so (nizko)kvalificirani gradbinci po 1500€ Neto, potem je pri inženirjih po 800€ očitno težava v prenizkem povpraševanju oz. preveliki ponudbi.
Osebno sumim, da je brezplacno visokosolsko izobrazevanje rahlo razvrednotilo izobrazbo.
Tole se ti je verjetno zareklo, ane? Ker v Jugi smo imeli prilično težke (naravoslovne) fakse, ki so producirali strokovnjake. In ja, so bili brezplačni. To se je zavleklo še daleč po osamosvojitvi, sicer je kvaliteta postopoma padala, zadnji križ v krsto je pa menda zabila bolonjska reforma.
Vse to nima veze z brezplačnostjo. Ima prej vezo s spremembami v družbi, razvajenostjo in nevztrajnostjo otrok, "permisivno" vzgojo... Zadnjič je osnovna šola, kamor hodi moj otrok, organizirala predavanje dr. Sebastjana Kristoviča (link na random članek), ki je med drugim povedal, da mame hodijo k njemu na govorilne ure za svoje otroke - na faxu! In da se celo hodijo pregovarjat glede ocen, češ, saj naš se je pa cel vikend učil za ta izpit, kako pa to, da je dobil samo 6.
Izobrazbo smo razvrednotili sami, ko smo dopustili, da otroci že v osnovnih šolah grozijo učiteljem z obiskom odvetnikov. (Nekateri!) učitelji otroka s pomanjkljivim znanjem spustijo naprej, češ se bodo že drugi ukvarjali z njim; potem pa se zgodba na višjem nivoju ponovi. In zdaj se očitno dogaja že na faksih.
Če kaj, potem je visokošolsko izobraževanje razvrednotil vsesplošen pojav izrednih študijev, kjer je visokošolskim zavodom v interesu, da imajo čim več vpisanih študentov, ker to pač prinaša denar.
Mogoce si ti napacno razumel. Jaz nisem omenjal kvalitete solanja. Temvec sem ciljal na slabo placilo solanih ljudi v Sloveniji. Velika ponudba, prenizko potreba.
Aja, v tem kontekstu... Mogoče...
America's Broken Education System - Full Documentary 2016
+ Uspelo jim je še uničit naš zelo dober sistem visokošolskega izobraževanja z boloncem.
tikitoki ::
Poglej, stvar je zelo enostavna, ti meni govoriš da če hočem več naj odprem s.p. in dobim več, jaz pa odgovarjam isto Akrapoviču ki je JAVNO jamral, da če hoče dobre jih dobi tako da dvigne plače dokelr ne bodo dobri zapustili trenutnih dobrih delodajalcev in šli na boljše k njemu... a je to tako težko sprejet?
Ne, to je, vsaj meni, lahko sprejet, mislim pa, da je Akrapoviču tole vse zelo jasno :-)
Ce zvenis tko resno, k tukja, k se pogovarjas s potencilnimi izvajalci, potem ni cudno, da se jim zdi izguba casa, da bi pripravljali predracun, ce imajo bolj resne stranke na voljo.
euagrus ::
Jaz pravim samo, da trg najde pot. Če so (nizko)kvalificirani gradbinci po 1500€ Neto, potem je pri inženirjih po 800€ očitno težava v prenizkem povpraševanju oz. preveliki ponudbi.
Osebno sumim, da je brezplacno visokosolsko izobrazevanje rahlo razvrednotilo izobrazbo.
Tole se ti je verjetno zareklo, ane? Ker v Jugi smo imeli prilično težke (naravoslovne) fakse, ki so producirali strokovnjake. In ja, so bili brezplačni. To se je zavleklo še daleč po osamosvojitvi, sicer je kvaliteta postopoma padala, zadnji križ v krsto je pa menda zabila bolonjska reforma.
Vse to nima veze z brezplačnostjo. Ima prej vezo s spremembami v družbi, razvajenostjo in nevztrajnostjo otrok, "permisivno" vzgojo... Zadnjič je osnovna šola, kamor hodi moj otrok, organizirala predavanje dr. Sebastjana Kristoviča (link na random članek), ki je med drugim povedal, da mame hodijo k njemu na govorilne ure za svoje otroke - na faxu! In da se celo hodijo pregovarjat glede ocen, češ, saj naš se je pa cel vikend učil za ta izpit, kako pa to, da je dobil samo 6.
Izobrazbo smo razvrednotili sami, ko smo dopustili, da otroci že v osnovnih šolah grozijo učiteljem z obiskom odvetnikov. (Nekateri!) učitelji otroka s pomanjkljivim znanjem spustijo naprej, češ se bodo že drugi ukvarjali z njim; potem pa se zgodba na višjem nivoju ponovi. In zdaj se očitno dogaja že na faksih.
Če kaj, potem je visokošolsko izobraževanje razvrednotil vsesplošen pojav izrednih študijev, kjer je visokošolskim zavodom v interesu, da imajo čim več vpisanih študentov, ker to pač prinaša denar.
Mogoce si ti napacno razumel. Jaz nisem omenjal kvalitete solanja. Temvec sem ciljal na slabo placilo solanih ljudi v Sloveniji. Velika ponudba, prenizko potreba.
Aja, v tem kontekstu... Mogoče...
No glede mam, je bil primer, ko je mama prisla z mulcem na razgovor za sluzbo (sicer res, da puberteta danes traja do 26 leta ampak vseeno...).
Sicer je pa se ena zadeva, ki je razlog vsega, glede drasticnega upadanja kvalitete solstva. Sprememba vrednote iz dela na denar. In rezultat je hitro viden na faksu.
In regione caecorum rex est luscus.
Ker me je nekaj slotechovcev sprasevalo:
https://github.com/cullum/dank-selfhosted
Ker me je nekaj slotechovcev sprasevalo:
https://github.com/cullum/dank-selfhosted
scipascapa ::
-valvoline- je izjavil:
Akrapovic tudi ce bi ponujal avstrijskih plac ne bo dobil varilcev, ker jih ni. Cist brihten je, malo jambrat ker itak ve da ne bo nic naredo in karavana gre dalje. Solstvo ze desetletja proizvaja armado diplomiranih druzboslovnih lenuhov, javni sektor pa poskrbi da se v slo vec ne splaca delat, lenuh ftw.
tudi če jih ni, se naj jih izobrazi? Zakaj se jebeni slovenski šolski sistem ne prilagodi trgu?
Akrapovič je ravno domov poslal nekaj 10 Bosancev. Nekateri bi pa zdaj "prisilili" belokranjce, da se vsi naučijo švasat. Brezposelni se kar naj, ampak vprašanje kolk je takih, in tega sposobnih.
In ali je res treba spreminjat šolski sistem, če rabimo kakih 100 novih varilcev letno za celo Slovenijo? A je to res taka znanost za 3-4 letno srednjo šolo? Ali bolj tečaj s prakso. Kar se pa že dela.
In ali je res treba spreminjat šolski sistem, če rabimo kakih 100 novih varilcev letno za celo Slovenijo? A je to res taka znanost za 3-4 letno srednjo šolo? Ali bolj tečaj s prakso. Kar se pa že dela.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Jap. Jeseni so vsi prodali dosti manj avtov. Zdaj se popravlja, bomo videli, če bojo prišli nazaj.
Ce zvenis tko resno, k tukja, k se pogovarjas s potencilnimi izvajalci, potem ni cudno, da se jim zdi izguba casa, da bi pripravljali predracun, ce imajo bolj resne stranke na voljo.
Oprosti, se resnično ne obremenjujem, kako resno delujem tebi, ki tako ali drugače nisi vključen v ta poslovni proces. Pa naj te pomirim, da predračune dobim. Pa subvencije tudi. Še kakšno vprašanje, zelo poslovno resni gospod Tiki-toki?
Glede absurdnih poslovnih praks, da ti najprej denar ponudiš izvajalcem, kjer sploh ne poznaš cene materiala, same kompleksnosti projekta, obseg in cene storitev, pa, hmm, očitno vama pač pošljejo več predračunov. Le realizacija malo šepa, domnevam :-) Žal jaz, kot sta pač vidva, nisem v eni osebi projektant in komercialist v tej branži. Tako, da, spoštovani in resni gospod Tiki-toki, ...
Zgodovina sprememb…
Vazelin ::
Utk: to se pa hitro pozna. samo kaže kako je lahko trg dela volatilen in kako lahko hitro spet pridemo do situacije ko bo na zavodu 100k+ ljudi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MAGNA razgovor (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Loža | 284052 (3211) | delavec44 |
» | World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 60715 (46845) | bbf |
» | NYT: Amazonov eksperiment, kako daleč lahko žene zaposlene (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostalo | 34306 (29430) | gruntfürmich |