» »

MAGNA razgovor

MAGNA razgovor

««
38 / 38
»
»»

karafeka ::

Hvalabogu, jaz sem pa mislil, da smo vsi taki. Rešeni ste .

kamiKaZaA ::

Novosti v Magna Graz:
- podaljšanje z Mercedes za izdelavo Mercedes G do leta 2034
- podpis pogodbe z Mclarnom (od 2028 bodo izdelovali 2 povsem nova modela v Magni)
- podpis pogodbe (že pred meseci) z Xpeng
- podpis pogodbe (že pred meseci) z GAC

Obstaja velike verjetnost, da bo dela (naročil) toliko, da bodo morali zagnati proizvodnjo v Hočah, če bodo želeli izpeljati vsa naročila.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Ales78 ()

Ales78 je zapisal:

Mimogrede, sem videl, da je nekaj žmrknilo, ostalim razložim. Objav Kamikaze in ZažganegaČrva ne vidim, sem si poskriptiral, da se mi niti ne pokažejo, tako, da je vseeno koliko provicirata :D

Pač določeni ljudje so preveliki primitivci, da bi sploh oči uporabljal za njih.

Aha, ne vidiš. Klikneš pa vseeno "predlagaj izbris", ker jih ne vidiš. :)):)):))

Še ena laž s strani Ales78 na tem forumu. Zgoraj imate dokaz, da je v tej temi stisnil "predlagaj izbris". Toliko samo, da on ne bere mojih komentarjev oz. da se mu ne prikazujejo zaradi skripte. >:D

Laž, laž in samo laži piše hišni trol Ales78.

Exklusiv: Neue Magna-Aufträge

Rettung von Magna in Graz: Mercedes verlängert, McLaren im Anflug

So fährt Magna aus der Krise: Mercedes wird den Montageauftrag des G bis 2034 verlängern und mit McLaren ist ein neuer Kunde im Anflug auf Graz – die Hintergründe.

"Wir gehen nicht aus Graz weg. Punkt." Bei einem Gipfeltreffen mit der Kleinen Zeitung vor zwei Jahren am Schöckl hatte Mercedes-Boss Ola Källenius mit einem klaren Bekenntnis zum Automobilstandort Steiermark aufhorchen lassen.

Jetzt stellt der deutsche Luxushersteller erneut seine Verbundenheit zu Magna-Steyr unter Beweis und wird den bis 2029 bestehenden Fertigungsvertrag der G-Klasse verlängern. Und zwar gleich um fünf weitere Jahre bis 2034. Ein Jackpot für Graz, der den Standort absichert.

https://www.kleinezeitung.at/wirtschaft...

IL_DIAVOLO ::

Smo na slovenskem forumu.

Lp
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Sem napisal v slovenščini povzetek tega, pa je @Ales78 "predlagal izbris", ker očitno ne verjame, da bi to bilo res. In zato je sledil Vir v orginalu, da lahko vsak preveri, da nisem taki lažnivec kot je on.

Zvezdica27 ::

Und was darueben, dass wir auf Slowenisch Webseite sind?

Or is it better to speak only in certain allied languages?

Šta onda, da vas vidim?

zz

Glej pametnjakovič. Če ne bi oni hišni trol, kateri mi sledi v vseh temah, bere moje komentarje in hkrati piše, da jih ne bere, ker "skripta" pa te otroške fore (njegove klasične laži), ne bi stisnil "predlagaj izbris" bi bil edini moj komentar v tej temi povzetek tega članka napisan v slovenščini brez vira ravno zaradi ostalih (kot si recimo ti in Il Diavolo), kateri ne prebavljate virov, če so napisani v tujih medijih.

Bodo pa mogoče tudi naši mediji poročali o tem. Razen, če je to preveč pozitivna novica za Magno Hoče, potem novice na SLO glavnih medijih ne bo. Ker je preveč pozitivna za Štajersko regijo. Samo pljuvat treba po vsej periferiji (po vsem kar je izven ljubljanskega Ringa).

FTad ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Smo na slovenskem forumu.

Lp

Ko pa v drugih temah uporabniki objavljajo kak zapis v srbo-hrvascini se tudi pritozujes?

5. dan je od te novice in niti RTV SLO, niti 24 ur ne poročata o tej pozitivni novici za Magno in da se bo zaradi tega mogoče čez leto ali dve popolnoma odprl obrat v Hočah in da bodo te pogodbe prinesle ogromno novih zaposlitev (1000+). Ko pa bo Magna spet odpustil 100+ zaposlenih (kar je stalna praksa pri takšnem podjetju s 150.000+ zaposlenimi) pa bo to spet udarna novica na RTV SLO in 24ur.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Ales78 ()

MadMen ::

kamiKaZaA je izjavil:

5. dan je od te novice in niti RTV SLO, niti 24 ur ne poročata o tej pozitivni novici za Magno in da se bo zaradi tega mogoče čez leto ali dve popolnoma odprl obrat v Hočah in da bodo te pogodbe prinesle ogromno novih zaposlitev (1000+). Ko pa bo Magna spet odpustil 100+ zaposlenih (kar je stalna praksa pri takšnem podjetju s 150.000+ zaposlenimi) pa bo to spet udarna novica na RTV SLO in 24ur.

Nevem na kaj ti onaniraš, sploh še ni nobene javne informacije o zagonu v Hočah, ti pa tle to proslavlaš kot rusi po koncu WW2.

Orias ::

kamiKaZaA je izjavil:

Novosti v Magna Graz:
- podpis pogodbe z Mclarnom (od 2028 bodo izdelovali 2 povsem nova modela v Magni)

Obstaja velike verjetnost, da bo dela (naročil) toliko, da bodo morali zagnati proizvodnjo v Hočah, če bodo želeli izpeljati vsa naročila.

Sem tudi sam to zasledil. Samo potrebno se je zavedati, da so pred nami negotovi časi. To še ne pomeni, da bo do leta 2034 delo za mercedesa.
Danes imaš naročila, kaj bo pa čez 3,6,12 mesecev ali pa imaš naročilo, pa ti ga prekličejo.
Za Magno Hoče to ne pomeni nič, ker na Madžarskem in še marsikje nimajo "dovolj dela". Magna bo pa tam poslovala prej tam, kjer je poceni delovna sila in država "bolj prijazna" do podjetij.

biserx ::

Dela za Mercedes Gje bo dovolj vedno. Tudi v krizi se dragi avti prodajajo. Mogoče pride kdaj do zmanjšanja proizvodnje za kako obdobje, da bi pa se ta program v Grazu ustavil pa skoraj ne verjamem.

FTad ::

Orias je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Novosti v Magna Graz:

Sem tudi sam to zasledil. Samo potrebno se je zavedati, da so pred nami negotovi časi. To še ne pomeni, da bo do leta 2034 delo za mercedesa.
Danes imaš naročila, kaj bo pa čez 3,6,12 mesecev ali pa imaš naročilo, pa ti ga prekličejo.
Za Magno Hoče to ne pomeni nič, ker na Madžarskem in še marsikje nimajo "dovolj dela". Magna bo pa tam poslovala prej tam, kjer je poceni delovna sila in država "bolj prijazna" do podjetij.

A to pomeni, da imajo tam tudi ze tovarno, ali jo imajo v planu postavit? Ce je se nimajo, se jim splaca se tam eno gradit, ce je ze ta v Hocah postavljena?

Orias ::

https://www.magna.com/company/company-i...

Balkan je bolj "konkurenčen". Pri nas če bodo hoteli zagnati proizvodnjo, bo spet "cela štala". Če bo slučajno prišlo do tega, bodo pa pogoji dela podobni, kot so bili pred leti.
Na eni strani novi biznisi, na drugi strani pa odpuščanja. V Srbiji in Romuniji, bi se naj odpuščalo.
Sam imam občutek, da evropska avtoindustrija tava v temi in ne vedo kaj bi. Konec koncev bodo pač tak prej ko slej odžagali vejo na kateri sedijo. "Zelena agenda" je vse uničila, zato so Kitajci izkoristili priliko. Če tega nebi bilo, bi danes avtoindustrija v Evropi bila na veliko boljšem.

Bud_Bundy ::

Zelena agenda je bila po mojem predvsem precenjevanje tehnološke superiornosti Evrope, kot da smo imeli neko ogromno prednost pred vzhodom. Tudi, če smo imeli prednost, če mečeš denar v jamo, ga bo prej zmanjkalo, kot, da bo jama polna.

IL_DIAVOLO ::

Mogocno Magno bodo resevali Kitajci, kot ze v Gradcu. Morda bodo "zavili" tudi v Hoce.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Gregor P ::

... ker za razliko od EU (kjer lahko takoj padejo vlade ipd., ko pridejo na dan številke), Kitajci lahko mečejo v jamo brez dna, ker noben na svetu ne ve, kakšne so njihove prave finančne številke, ker jih načrtno dobro skrivajo.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

gruntfürmich ::

kamiKaZaA je izjavil:

jah glej, znova imaš v sestavku besedo ''mogoče''.
zdaj, vem da je za mariborčane super praznik če bo ''mogoče'' kaj novih najnižje plačanih delovnih mest, ampak očitno pa za pop tv pa to ni novica...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

««
38 / 38
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razgovor za službo in kadrovski odnos (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20371687 (53802) Trubar
»

Delo v tujini (avstrija, nemčija, severna evropa...) kje najti ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
150107204 (29831) NewHope
»

Apple zaradi nasprotovanja prebivalcev obupal in odpovedal milijardno investicijo na

Oddelek: Novice / Ostale najave
3312184 (8778) gruntfürmich

Več podobnih tem