Forum » Loža » Akrapovič: Slovenci delamo premalo!
Akrapovič: Slovenci delamo premalo!
Temo vidijo: vsi
zobnik ::
V Sloveniji je trenutno tako, da povsod primanjkuje delavcev.
In tak ko majo eni delodajalci, če ne boš ti bo drugi, ahaha če se upa, novega kadra ne bo dobil.
In tak ko majo eni delodajalci, če ne boš ti bo drugi, ahaha če se upa, novega kadra ne bo dobil.
gustek_si ::
Poklic miličnika je zelo tvegan. Umirajo na dnevni bazi plus poškodbe, stres, mraz, veter, dež, vročina, sopara...
trenerkar ::
Poldi112 ::
Na dolgi rok so roboti, revna raja gre pa lahko v vojsko za par let širit mir in demokracijo, če nima za kruh/šolo. To je vizija našega gospodarja in lokalni "kapitalisti" veselo tulijo v ta rog. Treba bit konkurenčen. Kakršenkoli vpliv delavcev/sindikatov pa to ruši in zato se zapirajo fabrke... Kako naj ubogi Akrapovič konkurira Amazonu, kateremu država plačuje hrano za delavce ter davke za privilegij služb, če pa leni slovenci premalo delamo, potem pa še 3/4 prihodkov
vzame država, da potem birokracija in lenuhi cele dneve kofetkajo...
vzame država, da potem birokracija in lenuhi cele dneve kofetkajo...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
jype ::
Saj mu boste nacionalizirali in ekspropriirali, potem se bo pa lahko bahal, kako v skandinaviji malo plača šlosarje.
r3dkv1c4 ::
Podjetja, ki preko zavoda iščejo delovno silo, bi bilo potrebno po pol leta neuspeha javno izpostavit, prekinit pomoč zavoda, ker dejstvo je, da ni problem v delavcih ampak pri delodajalcih samih.
Dobra podjetja(pa to ne mislim uspešna navzven ala Akrapovič, ki zaposlujejo ljudi za minimalca v proizvodnji) ampak podjetja, ki glede na uspešnost tudi plačujejejo delavce primerno njihovemu uspehu in jih obenem stimulirajo, posledično tudi nimajo bolnišk in podobnih problemov, ne iščejo ljudi preko zavoda.
Razni Akrapoviči in njemu podobni, ki imajo do delavcev poniževalen odnos, si ne zaslužijo, da sploh obstajajo, ne glede na njihov renome v svetu.
Poznam kar nekaj ljudi zaposlenih(ali pa so bili) pri njemu in lahko rečem, da on vidi le denar in se mu za ljudi kratko malo jebe.
Po drugi strani imamo podjetja, ki vlagajo v zaposlene, jih denarno stimulirajo, posledično nimajo izpada delovne sile, njihovim lastnikom ni potrebno jokat po tv-ju in delujejo zelo uspešno, kar pa je najpomembneje, njihovi zaposleni z veseljem pridejo na delo.
Tretja stvar pa je, da so si zaposleni velikokrat sami krivi za nastale situacije, ker si ne upajo postavit zase.
Za vsem tem pa je potrebno najprej prst usmerit v državo, ki tak način dopušča.
Lep primer je bila moja bivša firma, kjer je inšpektor zaradi ogromno kršitev izračunal nekaj čez 100k € kazni, na koncu pa so plačali le cca. 8k€....wtf???????
Če mi storimo prekršek za 200€, nam na koncu tudi zaračunajo poravnavo v višini 15€?
Sistem v bananastanu se pač ne bo nikoli spremenil, ker sodnija ne deluje , kot bi morala inljudje se obnašajo, kot največja teleta.
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
Tilen ::
Zakaj bi švasal za jurja, če grem lahko za miličnika za 1300?
Povprečna plača pri Akrapoviču je cca 2100 EUR.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Dobro vprašanje, vendar žal nimam tako podrobnega pogleda v njihove plače. Vsekakor se pa pri 1000 zaposlenih nekako mora priti na 2100+, tako da za 1000 zagotovo ne varijo in so to za delavce iz Bosne pač dobre plače in so verjetno zadovoljni. Lahko, da je takšno izplačilo posledica veliko nadur ali dodatkov, ne vem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
FireSnake ::
Akrapvič rabi tik varilce.
In tkih ni veliko.
Zato so tudi dobro plačani, kar je prav.
Tisti, ki govorijo, da varilci delajo za minimalca se laže (ne vem, kaj ima folk od tega, da flanca).
In tkih ni veliko.
Tisti, ki govorijo, da varilci delajo za minimalca se laže (ne vem, kaj ima folk od tega, da flanca).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
zobnik ::
Vsak firma, ki za svoje zaposlene skrbi tako kot mora, jih primerno plača ne rabi iskat kadra. Ker delavci sami pridejo k njim. To kar se oglašuje okol samo pomeni, da so slabi pogoji dela PREDVSEM slaba plača, slaba plača je tudi 750 evrov neto.
Tak da obtoževat delavce za lenuhe je podlo..pa naredit anketo, to bi bla naloga novinarjev ali bi delal, sprejel delo če vam bi ponujal namesto 600-700 evrov, vsaj 900 evrov, vam bo 95% ljudi odgovoril, da takoj.
ampak take ankete, članka ni bilo še nikoli v tej državi o tem, če bi delodajalci primerno plačal kader ga bi tudi dobil.
Tak da obtoževat delavce za lenuhe je podlo..pa naredit anketo, to bi bla naloga novinarjev ali bi delal, sprejel delo če vam bi ponujal namesto 600-700 evrov, vsaj 900 evrov, vam bo 95% ljudi odgovoril, da takoj.
ampak take ankete, članka ni bilo še nikoli v tej državi o tem, če bi delodajalci primerno plačal kader ga bi tudi dobil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
Lepe plače so to pri Akrapoviču. Potem letno neseš tam 30 čukov brez problema, 40 let se nabere okoli 3 mio € z inflacijo.
NikolormousB ::
XLapse ::
Smrekar1 ::
Zdaj sem šele videl tole. Par komentarjev.
Nakupovalna ulica v Berlinu, med tednom. Akrapovič 0:1 Realnost.
TEŠ6 se je gradil zato, ker je država potrebovala dodatno energijsko kapaciteto. Alternativa je bila NEK2, vlada PTTM je zaradi antijedrske histerije (in verjetno višjih provizij) raje izbrala premog. Verjetno je bilo tudi tistih 500 delavcev v računici, kaj jaz vem. Akrapovič 0:2 Realnost.
To je njegovo mnenje, morda v redu, morda ne. Ne da se oceniti, ker je povsem nejasno o čem govori (pomeni enako delo enako dobro delo, enako količino dela ali enak nabor postopkov?).
Izraža osebno mnenje, ampak glede na evropsko povprečje je naš javni sektor primerno plačan in primerno velik. Akrapovič 0:3 Realnost.
Ne vemo o čem govori, če je o grožnji z odpuščanjem kot odgovor na bolniške mora tu vedeti, da je izkoriščanje bolniških odsotnosti praviloma posledica slabih odnosov v podjetju. Če govori o čem drugem ne morem oceniti, tu se bom oceni vzdržal.
https://www.racunovodja.com/clanki.asp?...
Po lestvici za oceno dohodnine sodeč je omenjeni del dohodka obdavčen z 41%, ne 73%. Akrapovič 0:4 Realnost.
To je načeloma sicer res, a kaj, ko je tip vmes vložil precej denarja v bivši Danfoss. Akrapovič 0:5 Realnost.
https://www.delo.si/gospodarstvo/podjet...
Po moji analizi sodeč ne, ni imel prav.
O čem se gre je jasno: http://moja-dolenjska.si/v-podjetju-akr...
Tipu je pri srcu določen politični pol in si ga na vse kriplje skuša podpirati. Ko ne gre to trpko pogoltne in gre naprej. Že videno. Zeh.
Zadnje dni precej buri duhove intervju z Igorjem Akrapovičem.
Nekaj izsekov;
Pri nas se dela malo. Če gremo na normalen dan med tednom v Ljubljano in pogledamo v lokale, vidimo, kako garamo. Ko v petek vidimo, kaj se dogaja na avtocesti, si tudi lahko mislimo, koliko garamo. V Nemčiji in Švici tega ni. Da bi v petek ob enih izginili iz službe in šli na morje.
Nakupovalna ulica v Berlinu, med tednom. Akrapovič 0:1 Realnost.
Zato, da bomo obdržali 500 delovnih mest v rudniku, mi zidamo TEŠ za dve milijardi. Ali ne bi bilo bolje te delavce in njihove družine poslati na Havaje? Dosmrtno. Bi bilo precej ceneje.
TEŠ6 se je gradil zato, ker je država potrebovala dodatno energijsko kapaciteto. Alternativa je bila NEK2, vlada PTTM je zaradi antijedrske histerije (in verjetno višjih provizij) raje izbrala premog. Verjetno je bilo tudi tistih 500 delavcev v računici, kaj jaz vem. Akrapovič 0:2 Realnost.
Ko vodja oddelka v podjetju pove, da njegovih 30 delavcev enako dela, potem vem, da moram zamenjati najprej njega, ker je nesposoben opravljati svoje delo.
To je njegovo mnenje, morda v redu, morda ne. Ne da se oceniti, ker je povsem nejasno o čem govori (pomeni enako delo enako dobro delo, enako količino dela ali enak nabor postopkov?).
Rekel bi, da je treba v javnem sektorju znižati plače za 20 odstotkov in oklestiti število zaposlenih ter ljudi z ustreznimi programi izobraževanja nekako preusmeriti v zasebni sektor.
Izraža osebno mnenje, ampak glede na evropsko povprečje je naš javni sektor primerno plačan in primerno velik. Akrapovič 0:3 Realnost.
Ne bi se dogajalo, kot se je meni pred leti, da bi imel avgusta 16 odstotkov bolniških v proizvodnji, bi pač tri poslal domov in bi se stvari uredile.
Ne vemo o čem govori, če je o grožnji z odpuščanjem kot odgovor na bolniške mora tu vedeti, da je izkoriščanje bolniških odsotnosti praviloma posledica slabih odnosov v podjetju. Če govori o čem drugem ne morem oceniti, tu se bom oceni vzdržal.
Če zaposlenemu za tisoč evrov zvišaš maso za plačo, takoj ko je nad pet tisoč evrov bruto, dobi 270 evrov, država pa 730.
Po lestvici za oceno dohodnine sodeč je omenjeni del dohodka obdavčen z 41%, ne 73%. Akrapovič 0:4 Realnost.
Dokler iz meseca v mesec poslušamo nove grožnje z davki, se ne da vlagati. To je tako, kot da bi prišel dobavitelj in nam rekel, da ne ve, ali nam bo za pet ali deset odstotkov podražil svoj produkt.
To je načeloma sicer res, a kaj, ko je tip vmes vložil precej denarja v bivši Danfoss. Akrapovič 0:5 Realnost.
https://www.delo.si/gospodarstvo/podjet...
Ima Akrapovič prav? Mu gre le za profit ali le malce dviguje temperaturo in upa, da se bo komu posvetilo?
Po moji analizi sodeč ne, ni imel prav.
O čem se gre je jasno: http://moja-dolenjska.si/v-podjetju-akr...
Tipu je pri srcu določen politični pol in si ga na vse kriplje skuša podpirati. Ko ne gre to trpko pogoltne in gre naprej. Že videno. Zeh.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
Spajky ::
...Sistem v bananastanu se pač ne bo nikoli spremenil, ker sodnija ne deluje, kot bi morala in ljudje se obnašajo, kot največja teleta.You´ve nailed the Point
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
In tkih ni veliko.
Ima omenjen zaposlene samo varilce?
In tkih ni veliko.
Od kje si pa ti to trditev potegnil?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: r3dkv1c4 ()
hamez66 ::
Če zaposlenemu za tisoč evrov zvišaš maso za plačo, takoj ko je nad pet tisoč evrov bruto, dobi 270 evrov, država pa 730.
bruto bruto 5000 6000 1000
bruto 4307 5168 861
neto 2500 2943 443
Država pobere 557 eur, delavec pa dobi 443 eur. Realna obdavčitev je potemtakem 55.7% in ne 41% ali 73%. No, ne vem, lahko da ni ravno tako.
Podatke sem pa vnašal v tole https://data.si/izracun-place/. Tretja številka predstavlja razliko med prvo in drugo številko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamez66 ()
ziga1990 ::
On je skor kot naš šef kompletno mu dol visi za delovno silo in zakaj odhajajo važno, da novga dobi
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
No kakorkoli, že to, da se Akrapovič pojavlja v raznih debatah pred volitvami in na splošno blodi po televiziji, kaže na to, da je nekaj hudo narobe med njegovimi ušesi.
Naj se raje posveti delavcem(ne samo razvojnikom in varilcev ampak tudi tistim zadnjim, ki jim reže pogačo.
Njegov čas z iskanjem delavcev je že prišel, kar se kaže s pomanjkanjem delovne sile.
Priceless.
Naj se raje posveti delavcem(ne samo razvojnikom in varilcev ampak tudi tistim zadnjim, ki jim reže pogačo.
On je skor kot naš šef kompletno mu dol visi za delovno silo in zakaj odhajajo važno, da novga dobi
Njegov čas z iskanjem delavcev je že prišel, kar se kaže s pomanjkanjem delovne sile.
Priceless.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: r3dkv1c4 ()
pri nas zmeraj en ali več odide vsakih 60-120dni
PrimozR ::
imagodei ::
Po zakonih ponudbe in povpraševanja na trgu dela primanjkuje predvsem spodobnih ponudb. IOW, če hočejo dobit delavca, ga je treba ustrezno plačat.
- Hoc est qui sumus -
pri nas zmeraj en ali več odide vsakih 60-120dni
Eden izmed kolikih? Katero podjetje, če ni skrivnost?
40-70 zaposlenih naj ostane skrivnost
Vazelin ::
je se pozna ker morajo drugi prevzeti in pride do preobremenjenosti in še kaki odide
zavajon ::
dexterboy ::
Khm... da še jaz dodam svoj piskerček, ker si tudi iščem drugo službo, ker s 1000 brutto je preživetje že ZF. Firme ne bom omenjal, sem jo že parkrat pred leti. Rad bi samo podal svoje poglede na sceno kadrovanja, ki pa, lepo prosim, ni merodajna za vse, saj ne delam v medicini ali pa gozdarstvu ali pa kot vodja slovenske podružnice BMWja :)
Glede na pogovore, ki sem jih imel, bi rekel, da je kader, ki opravlja kadrovska dela, dobesedno... ne najdem lepih besed. Na dnevni bazi trave, koke, medikamentov? Torej, sami kadrovniki/ce so žalost, ker delajo zgolj in samo to, kar jim rečejo nadrejeni. Pogledajo tvoj CV, in če jim samo ENA alineja ni všeč, si odpisan. Pa da ne boste pomislil, da se sedaj praznim ali pa osebno znašam nad drugimi, se ne, saj že imam službo. Dejansko se ne posvetijo kandidatom in delajo vse po neki liniji najmanjšega odpora. Ali imajo premalo izkušenj, znanja, tečajev, ne vem, ampak že pri nas vidim, da če kadrovska služba odpove, je nezadovoljstvo med zaposlenimi zagarantirano. O tem, koliko je odličnega kadra zapustilo našo firmo, ne bom pisal, ker zamenjave nismo dobili...
Druga stvar, zaradi katere v Sloveniji imamo stanje divjega zahoda, pa je zakonodaja. Takoj, ko bi se jo začelo dosledno izvajati, ne bi bilo več toliko "sive ekonomije in ribarjenja v kalnem"...
Preprosto imam občutek, pa tudi, ko se pogovarjam z ostalimi, da zaposleni v Sloveniji ni deležen nobenega SPOŠTOVANJA, saj ga lahko kadarkoli nadomesti drugi, ki v vrstah čakajo na zavodu za zaposlovanje. Le zakaj to ne pije vode...?
Glede na pogovore, ki sem jih imel, bi rekel, da je kader, ki opravlja kadrovska dela, dobesedno... ne najdem lepih besed. Na dnevni bazi trave, koke, medikamentov? Torej, sami kadrovniki/ce so žalost, ker delajo zgolj in samo to, kar jim rečejo nadrejeni. Pogledajo tvoj CV, in če jim samo ENA alineja ni všeč, si odpisan. Pa da ne boste pomislil, da se sedaj praznim ali pa osebno znašam nad drugimi, se ne, saj že imam službo. Dejansko se ne posvetijo kandidatom in delajo vse po neki liniji najmanjšega odpora. Ali imajo premalo izkušenj, znanja, tečajev, ne vem, ampak že pri nas vidim, da če kadrovska služba odpove, je nezadovoljstvo med zaposlenimi zagarantirano. O tem, koliko je odličnega kadra zapustilo našo firmo, ne bom pisal, ker zamenjave nismo dobili...
Druga stvar, zaradi katere v Sloveniji imamo stanje divjega zahoda, pa je zakonodaja. Takoj, ko bi se jo začelo dosledno izvajati, ne bi bilo več toliko "sive ekonomije in ribarjenja v kalnem"...
Preprosto imam občutek, pa tudi, ko se pogovarjam z ostalimi, da zaposleni v Sloveniji ni deležen nobenega SPOŠTOVANJA, saj ga lahko kadarkoli nadomesti drugi, ki v vrstah čakajo na zavodu za zaposlovanje. Le zakaj to ne pije vode...?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Poklic miličnika je zelo tvegan. Umirajo na dnevni bazi plus poškodbe, stres, mraz, veter, dež, vročina, sopara...
Prosim link do informacij o smrti miličnikov zadnjih 5 dni. Hvala.
Jaz bi dal miličnikom realno gledano od 1200€ do 1400€ neto. Fantje so hrabri in si zaslužijo.
louser ::
In tkih ni veliko.
Ima omenjen zaposlene samo varilce?
In tkih ni veliko.
Od kje si pa ti to trditev potegnil?
Čuka za varjenje je enako minimalc.
Khm... da še jaz dodam svoj piskerček, ker si tudi iščem drugo službo, ker s 1000 brutto je preživetje že ZF. Firme ne bom omenjal, sem jo že parkrat pred leti. Rad bi samo podal svoje poglede na sceno kadrovanja, ki pa, lepo prosim, ni merodajna za vse, saj ne delam v medicini ali pa gozdarstvu ali pa kot vodja slovenske podružnice BMWja :)
Naloga kadrovnika je tudi ne zaposliti koga. On ve, da nimaš šans, ker je Tone že izbran, potem pač more tebi nekaj najti, sicer bi pa lahko bil čisto vredu kandidat. Saj te bodo vnesli v evidenco... 😀
Utk ::
Prosim link do informacij o smrti miličnikov zadnjih 5 dni. Hvala.
Jaz bi dal miličnikom realno gledano od 1200€ do 1400€ neto. Fantje so hrabri in si zaslužijo.
Ni problema, samo zmeni se z medicinskimi sestrami, gasilci ali vojaki kdo bo prispeval, da bojo imeli policaji 1400.
Utk ::
Ti poznas vse policaje v Sloveniji, da to trdis? On ni napisal ali je v delovnem casu ali ne, to lahko sklepa vsak zase, samo da so v uniformah. Z drugimi besedami, tvoja krinka je razkrita, kifeljc.
NikolormousB ::
Kaj je narobe s tem, da si med delovnim časom v kafiču? Od policaja pričakujem, da bo učinkovito opravljal svoje delo takrat, ko ga rabim, ne, da bo na šihtu 8 ur na dan.
Preveč ste obsedeni s tem koliko časa je kdo v službi in premalo s tem kaj kdo naredi.
Preveč ste obsedeni s tem koliko časa je kdo v službi in premalo s tem kaj kdo naredi.
-valvoline- ::
V javnem sektorju ne bo realnih plac dokler se ne bo uvedla drazba za delovna mesta. Ce se to zgodi 90% javnosektorskih parazitov bo pristalo na minimalcu ali manj, 10% bo pa zasluzilo 2-3x vec kot sedaj.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()
blackbfm ::
-valvoline- je izjavil:
skifi zasluzijo tudi do 2k neto z raznoraznimi dodatki. Pol place majo dodatkov.
2k je drobiž za vsak siht kjer tvegas zdravje oz celo zivljenje
-valvoline- je izjavil:
skifi zasluzijo tudi do 2k neto z raznoraznimi dodatki. Pol place majo dodatkov.
Mislim da en varilec bolj tvega zdravje.
-valvoline- ::
-valvoline- je izjavil:
trg naj doloci place, ce se splaca 'tveganje' ali ne. Tiste place k jih majo so uber za vecurno sprehajanje po mestu in gostilnah.
PreviousUser ::
-valvoline- je izjavil:
-valvoline- je izjavil:
trg naj doloci place, ce se splaca 'tveganje' ali ne. Tiste place k jih majo so uber za vecurno sprehajanje po mestu in gostilnah.
Hmm, odvisno od rajona... Obstajajo področja v Sloveniji, ki ga ni denarja, da grem tja policaja špilat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MAGNA razgovor (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Loža | 284343 (3502) | delavec44 |
» | World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 60757 (46887) | bbf |
» | NYT: Amazonov eksperiment, kako daleč lahko žene zaposlene (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostalo | 34399 (29523) | gruntfürmich |