Forum » Omrežja in internet » Kabelski modem na switch?
Kabelski modem na switch?
Red_Mamba ::
Mene pa zanima ali se da tudi kabelski modem priključiti na switch in tako omogoči, da je več računalnikov povezanih na internet???
V kratkem bodo v našem kraju ponudili kabelski internet pa se mi zdi bolj ugodna rešitev od ADSL-a ker že sedaj ne praktično ne uporabljamo
telefona. Moral bi dokupit ISDN pa še naročnino za eno številko plačevati. Tako da bi nabavil 2Mbit-no povezavo z kabelskim dostopom. Modem bi potem priključil
na switch. Tako da bi delil povezavo z še dvema sosedoma in bi si tako razdelili stroške.
V kratkem bodo v našem kraju ponudili kabelski internet pa se mi zdi bolj ugodna rešitev od ADSL-a ker že sedaj ne praktično ne uporabljamo
telefona. Moral bi dokupit ISDN pa še naročnino za eno številko plačevati. Tako da bi nabavil 2Mbit-no povezavo z kabelskim dostopom. Modem bi potem priključil
na switch. Tako da bi delil povezavo z še dvema sosedoma in bi si tako razdelili stroške.
ali3n ::
Pri kableskem dostopu si omejen z enim (zunanjim) IPjem, ki ti ga dodeli ponudnik interneta. Zato boš moral postaviti router, ki bo promet delil med ostale sosede. Lahko uporabiš kak star comp - zadošča že 486, 16MB rama, brez diska - samo disketnik... ali pa kupte hardwarski router (mislim da so cene okol 25kSIT).
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569908 (6737) | c23po |
» | Domače omrežje - precej velikoOddelek: Omrežja in internet | 9268 (7567) | SeMiNeSanja |
» | Kako nastaviti računalnike da bo deloval switch?Oddelek: Omrežja in internet | 902 (761) | amigo_no1 |
» | Switch ali router???Oddelek: Omrežja in internet | 3700 (2694) | Ursus |
» | Router ali SwitchOddelek: Omrežja in internet | 3460 (3354) | AndrejS |