» »

Men and women are truly different? [DOCU]

Men and women are truly different? [DOCU]

Temo vidijo: vsi
1
2
»

arnecan1 ::

aerie> Človek, ki logično razmišlja, še ni posledično tudi idiot oz. šovinist. Ne vem zakaj bi naj ženske kopale jarke, če pa imamo zato moške.

Ti si tut mal seksistična, ane?

Ne sekiraj se zaradi takšnih komentarjev, razmišljaš čisto normalno, nekje tako, kot 90-95% Evropejcev.;)

jype ::

arnecan1> Ne sekiraj se zaradi takšnih komentarjev, razmišljaš čisto normalno, nekje tako, kot 90-95% Evropejcev.;)

Ja, seksizem je značilen za povprečneže zahodne civilizacije.

Posledica verskega nasilja nad ženskami, nedvomno.

Mipe ::

Hja, delodajalec pač ne bo zapravljal časa, da bi obravnaval vsak unlikely case posebej. Najprej bo šel skozi obetavne kandidate, šele nato, če ne najde tega, kar išče, bo prelistal med drugimi. Če žensk ni med njimi, je to zgolj zaradi statistike. Ja, statistika je šovinistična in mizoginistična. Deal with it.

Naj ženske mal popravijo to statistiko, potem bomo govorili dalje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

Mipe> Hja, delodajalec pač ne bo zapravljal časa, da bi obravnaval vsak unlikely case posebej.

Ja, da je idiot smo že zgoraj ugotovili, je nesmiselno, da vztrajno ponavljaš.

Mipe> Naj ženske mal popravijo to statistiko, potem bomo govorili dalje.

Čemu? Statistično gledano je večina žensk že močnejših od tebe, tako da si ti zdaj na vrsti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Večina žensk? Niti ne. Nisem ravno samozavesten glede športnic in kmetic, vendar lahko rečem, da sem močnejši kot 100% žensk, mlajših od 13 let.

Popravek, make that 12, je ena trinajstletna dvigovalka uteži, ki me zlahka pošlje v kot.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

Mipe> Večina žensk? Niti ne. Nisem ravno samozavesten glede športnic in kmetic, vendar lahko rečem, da sem močnejši kot 100% žensk, mlajših od 13 let.

Večina žensk je starejših od 13 let.

Nepomembno je, kaj si ti kot posameznik, dokler se ne ocenjuje tebe kot posameznika.

Enako velja za ženske.

Delodajalec, ki potrebuje fizično silo, pa izloča ženske kot neustrezne, je zabit ko štirna.

Delodajalec, ki potrebuje samskega moškega, ker samski moški v splošnem veliko bolje sprejemajo odločitve pod stresom kot katerakoli druga kategorija, pa ni zabit, če izloči ženske. Prav tako ni zabit, če izloči moške, ko potrebuje barske plesalke.

Spol zelo togo določa marsikaj, nikakor pa ne tega, koliko je nekdo močan. Med moškimi in moškimi so večje razlike v moči kot med moškimi in ženskami.

Je pa več močnih moških kot močnih žensk. Veliko več, zlasti na trgu dela. Močne ženske namreč hitro postanejo osebne varnostnice ali nekaj takega, pač tam, kjer je zaželena ženska varnostnica (za varovanje žensk). Pa tudi policistke in ženske paznice so potrebne. Tako da več močnih moških ostane na borzi dela in se trumoma prijavijo na te oglase. Misliš, da se bo delodajalec posebej trudil, da zaposli žensko?

Ne. Tak delodajalec bi bil idiot.

Mipe> Je pa več močnih moških kot močnih žensk.

Ja.

Mipe> Veliko več, zlasti na trgu dela.

Ja.

Mipe> Močne ženske namreč hitro postanejo osebne varnostnice ali nekaj takega, pač tam, kjer je zaželena ženska varnostnica (za varovanje žensk). Pa tudi policistke in ženske paznice so potrebne. Tako da več močnih moških ostane na borzi dela in se trumoma prijavijo na te oglase. Misliš, da se bo delodajalec posebej trudil, da zaposli žensko?

Ne. Če se ženske prijavljajo preko zavoda, je morda celo zares smiselno, da nobene vzame - ker tudi nobenega moškega ne bo, saj se bodo prijavili sami popolnoma neustrezni, kot je pri nas že nekaj časa navada.

V nasprotnem primeru bo pa itak pregledal reference in se odločil na podlagi teh. Ženske ne silijo v službe, kjer jih ne marajo, tako da jih preveč zagotovo ne bo dobil.

Zagor_tenay ::

Obstaja zanimiva teorija, ki je meni iz realnega življenja kar razumljiva:
1. Pri ženski populaciji je manjši odstotek bebcev, psihopatov, množičnih morilcev, alkoholikov, morilcev, samomorilcev, nasilnežev, spolnih iztirjencev, itd.
2. Nasprotno je pri moški populaciji odstotek zgoraj naštetega višji.
3. Pri ženski populaciji je manjši odstotek nadpovprečno inteligentnih in torej posledično manj genijev, izumiteljev, itd.
4. Zopet nasprotno je pri moški populaciji.

na žalost se zaradi vsiljevanja politične korektnosti ne sme delati raziskav, ki bi to tudi znanstveno potrdile, je pa ta teorija v življenjski praksi 99% resnična, v vseh družbah, tudi feminiziranih.

Okapi ::

na žalost se zaradi vsiljevanja politične korektnosti ne sme delati raziskav, ki bi to tudi znanstveno potrdile,
Na srečo tvoja trditev niti približni ni resnična.

O.

Zagor_tenay> je pa ta teorija v življenjski praksi 99% resnična, v vseh družbah, tudi feminiziranih.

Pa ta del nje je tudi le manifestacija njegove potrditvene nagnjenosti in v resnici ne drži niti v 55% primerov.

first_line ::

jype je izjavil:

Mipe>

Delodajalec, ki potrebuje fizično silo, pa izloča ženske kot neustrezne, je zabit ko štirna..

Ali pa izobražen na področju biologije. Na tem mestu si ti intelektualno in fizično močno prikrajšan.

tumare ::

first_line je izjavil:

Ali pa izobražen na področju biologije.

Jaz pa mislim na oko da za kak oglas za fizični poklic se prijavi kakih 70% ustreznih moških kandidatov, in kakih 95% ženskih kandidatk (čeprav jih je lahko 10% od celotnega nabora moških), tako da ti upoštevanje obeh taborov poveča verjetnost da najdeš hitreje pravilnega delavca.

"ustreznih" = "dovolj močnih"

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tumare ()

tumare> Jaz pa mislim na oko da za kak oglas za fizični poklic se prijavi kakih 70% ustreznih moških kandidatov, in kakih 95% ženskih kandidatk

To najbrž drži le v državah, kjer prijavljanje na delovna mesta ne predstavlja pogojev za prejemanje socialne pomoči, ampak ja, v zahodni kulturi je vzorec na splošno precej podoben temu, kar opisuješ.

tumare ::

jype je izjavil:

To najbrž drži le v državah, kjer prijavljanje na delovna mesta ne predstavlja pogojev za prejemanje socialne pomoči

Potem pa s takim pogojem je smiselnost upoštevanja ženskih kandidatk še večja za ekonomsko upravljanje časa ob iskanju delavca? Prav razumem?

Ignorant sem in ne poznam kaj se dogaja glede prejemanja socialne pomoči

aerie ::

jype je izjavil:

aerie> Človek, ki logično razmišlja, še ni posledično tudi idiot oz. šovinist. Ne vem zakaj bi naj ženske kopale jarke, če pa imamo zato moške.

Ti si tut mal seksistična, ane?

_Nobena_ ženska ni manj vredna zato, ker je povprečna ženska fizično šibkejša od povprečnega moškega.

Posameznica utegne biti prešibka za opravljanje posamenih fizičnih del, a tega zagotovo ne gre pripisati njenemu spolu - obstajajo tudi moški, ki so od praktično vsake ženske šibkejši, pa kljub temu da so moški, vseeno niso primerni za fizična dela, pa seveda obstajajo tudi ženske, ki so močnejše od večine moških, kot pravilno ugotavljaš zgoraj.

Od kot ti ideja, da smo ženske manjvredne zato, ker smo fizično šibkejše? Se mi zdi, da ustvarjaš problem tam, kjer ga ni.

tumare> Potem pa s takim pogojem je smiselnost upoštevanja ženskih kandidatk še večja za ekonomsko upravljanje časa ob iskanju delavca? Prav razumem?

Ne, zaradi tega se vedno vsi prijavljajo na vsa razpisana delovna mesta, ne glede na njihove preference ali ustreznost.

aerie> Od kot ti ideja, da smo ženske manjvredne zato, ker smo fizično šibkejše? Se mi zdi, da ustvarjaš problem tam, kjer ga ni.

Od kod ti ideja, da se meni zdi, da ste ženske manjvredne?

Samo pojasnjujem, kako so soforumaši s fitnesa in periferije, imenujmo jih s skupnim izrazom hribovci, razlagajo odstopanja višine osebnih dohodkov glede na spol (tudi po tem, ko kontroliramo za druge parametre, ki lahko vplivajo na to, jasno).

Nihče ne trdi, da so ženske manjvredne nasploh. Samo ti si si spet nekaj vbil v glavo in to zdaj tuliš po megafonu. "Vrednost" oziroma kompetenca je zgolj relativno merilo, odvisno od posameznikovega stališča in potreb.

Zame so naprimer moški manjvredni, se mi nič ne dvigne ob njih. Ženske, po drugi strani, bolj cenim za družbo.

aerie ::

jype je izjavil:

aerie> Od kot ti ideja, da smo ženske manjvredne zato, ker smo fizično šibkejše? Se mi zdi, da ustvarjaš problem tam, kjer ga ni.

Od kod ti ideja, da se meni zdi, da ste ženske manjvredne?

Samo pojasnjujem, kako so soforumaši s fitnesa in periferije, imenujmo jih s skupnim izrazom hribovci, razlagajo odstopanja višine osebnih dohodkov glede na spol (tudi po tem, ko kontroliramo za druge parametre, ki lahko vplivajo na to, jasno).

Aha. Opravljaš družbeno koristno delo. Prepričuješ prepričane. Se opravičujem.

Če je kdo šovinističen, je to jype, ki očitno misli, da se ženske ne morejo postaviti zase in potrebujejo njegovo pomoč.

Mhm, moj motiv je pa ta, da se bo kakšni milo storilo ob mojem viteštvu in mi bo iz usmiljenja privoščila spolni odnos.

Bravo, popolnoma si me razkrinkal!

Aston_11 ::

Pri meni je bilo obratno - ko sem navijal za ženske, sem to storil večinoma zato, da jih tudi jaz ne bi dobil po glavi. Se znajo same povsem dobro braniti, še bolje napadati, v glavnem se pa nam decom ni treba pretirano truditi z njihovo obrambo. Razen nekaterim.

Tr0n ::

Torej ta dokumentarec je ugotovil samo to, da sta si spola biolosko razlicna, in da te razlike vplivajo tudi na to, kaj raje delamo, ce imamo za to pogoje. No shit Sherlock. :)

Ja. Saj glavni problem ljudi, ki se s temi razlikami obremenjujejo, je v temeljitem nerazumevanju statistike.

V tem, da sta si dva naključna moška med seboj bistveno bolj različna kot povprečen moški in povprečna ženska - pa kljub temu vlečejo zaključke iz "znanosti", o kateri vedo premalo.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Uravnotežen pogled na vloge spolov (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
998155718 (146318) Gandalfar

Več podobnih tem