Forum » Pomoč in nasveti » POmoc pri povezavi win98 in winxp z lan-om
POmoc pri povezavi win98 in winxp z lan-om
cifi ::
Zelo se opravičujem, ker ponovno odpiram eno temo, ki je bila miljonkrat predelana. Vendar kljub 4 urnemu branju nisem našel na forumu nobenega pravega odgovora!
Imam dva pc-ja celeron 333a in celeron 488 Mhz, v katera imam vstavljeni LAVEL1 10/100 Mbps kartici, ki ju ni težko instalirati. Nastavil sem ipx, netbios, tcp/ip protokole. Ime skupine je enako na obeh (pisarna), vsak computer pa ima druacno ime... Peter, Jože. Cross over kabel sm naredil sam in sem ga preiskusil na drgih PC jih pri frendih, tako da dela. Računalnika se lepo najdeta, na vsakmu vidim sebe in oni drugi računalnik. Problem pa je v tem, da lahko brskam iz win98 po xp šeranih direktorijih, obratno pa to ni možno. Tudi printer, ki ga imam šeranga na xp-jih, ne morem nastavit v win98 kot mrežni tiskalnik, čeprav ga winxp pokažejo na xp-jih, preko mreže ga pa ne vidm. Kaj bi bilo tu lahko narobe. Na internet se povezujem iz vsakega racunalnika posebej preko US robotic modema, vendar modema du nebi smela delat zgage.
Če mi lahko kdo pomaga, bi mu bil zelo hvaležen!
Imam dva pc-ja celeron 333a in celeron 488 Mhz, v katera imam vstavljeni LAVEL1 10/100 Mbps kartici, ki ju ni težko instalirati. Nastavil sem ipx, netbios, tcp/ip protokole. Ime skupine je enako na obeh (pisarna), vsak computer pa ima druacno ime... Peter, Jože. Cross over kabel sm naredil sam in sem ga preiskusil na drgih PC jih pri frendih, tako da dela. Računalnika se lepo najdeta, na vsakmu vidim sebe in oni drugi računalnik. Problem pa je v tem, da lahko brskam iz win98 po xp šeranih direktorijih, obratno pa to ni možno. Tudi printer, ki ga imam šeranga na xp-jih, ne morem nastavit v win98 kot mrežni tiskalnik, čeprav ga winxp pokažejo na xp-jih, preko mreže ga pa ne vidm. Kaj bi bilo tu lahko narobe. Na internet se povezujem iz vsakega racunalnika posebej preko US robotic modema, vendar modema du nebi smela delat zgage.
Če mi lahko kdo pomaga, bi mu bil zelo hvaležen!
Pa lep pozdrav, čeprav ne veš čigav!
Blisk ::
Tuki sta lahk 2 stvari, ali IP ni dober nastavljen oz. podmaska, ali pa ime mreže (workgroup) ni na obeh enak, ker win XP, ti zdej neki drugega predlagajo kot win 98.
Sploh pa zna delat problem kak firewall, če ga maš naloženga, ugasn to, pa boš vidu.
Sploh pa zna delat problem kak firewall, če ga maš naloženga, ugasn to, pa boš vidu.
Workgroup imena imam sigurno enaka, firewalll pa imam tudi izklopljen. IP imam nastavljen na samodejno zaznavanje..... Kar se tiče pa tistih podmask, pa nisem ravno najbolje razumel....
Kaj sploh so podmaske?
Ne vem kaj bi še naredil. Mogoče bi pomagalo da bi IPX protokol izklopu in poskusil samo z TCP/IP.... Računalnika ravno nimam pri sebi, zato bom moral na žalost počakati še do vikenda...
Kaj sploh so podmaske?
Ne vem kaj bi še naredil. Mogoče bi pomagalo da bi IPX protokol izklopu in poskusil samo z TCP/IP.... Računalnika ravno nimam pri sebi, zato bom moral na žalost počakati še do vikenda...
ToniT ::
Subnet mask nastavi na obeh na 255.255.255.0.
Ko se prijavljaš v win98, mora imeti uporabnik geslo, ker se drugače po defaultu ne more prijaviti preko mreže na Win XP.
IPX protokol lahko zbrišeš, če ga ne rabiš.
Ko se prijavljaš v win98, mora imeti uporabnik geslo, ker se drugače po defaultu ne more prijaviti preko mreže na Win XP.
IPX protokol lahko zbrišeš, če ga ne rabiš.
SasoS ::
Rabiš samo TCP/IP protokol. XPji rabjo dobit imet veljaven username (ali pa guest account) da bodo pustili w98 da brska po njihovih diskih.
Blisk ::
Bolš je če maš nastavljene IP naslove, potem pa še podmasko spodaj. IP, za XP, naprimer 192.168.0.1 podmaska 255.255.255.0, IP, za win 98 192.168.0.2 Podmaska 255.255.255.0, Za win 98 drugi računalnik 192.168.0.3 podmaska 255.255.255.0, in tako naprej.
Pa tko kot je že edn reku, na XPjih si nastav username in pasword, take kot jih maš na win98, ko da se prijavljaš na win xp z win 98.
Pol mora to it, ker sm tud jst to naštimal prejšnji teden, pa je šlo.
Mene je jebal firewall, pa ko sem ga izključil, je vse delalo.
Pa tko kot je že edn reku, na XPjih si nastav username in pasword, take kot jih maš na win98, ko da se prijavljaš na win xp z win 98.
Pol mora to it, ker sm tud jst to naštimal prejšnji teden, pa je šlo.
Mene je jebal firewall, pa ko sem ga izključil, je vse delalo.
Hvala vsem ki so mi pomagali. Bomo vidl kaj se bo dalo narediti. Sem že nestrpen , kje je ta vikend!
Pa lep pozdrav, čeprav ne veš čigav!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako nastaviti LAN?Oddelek: Omrežja in internet | 11594 (7264) | Tomi |
» | Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5211 (4447) | Klemenn |
» | ADSL in mreža blemiOddelek: Pomoč in nasveti | 1411 (1245) | Betek |
» | DOMAČE OMREŽJE DVEH RAČUNALNIKOVOddelek: Pomoč in nasveti | 1111 (995) | Mercier |
» | Ne dela pa ze 7 dni se ...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1388 (1234) | McClane |