Forum » Loža » Ločitev - pravniški nasvet
Ločitev - pravniški nasvet
turk1990 ::
Mož in žena sta poročena 24 let, od leta 2001 pa živita ločeno (nista se ločila uradno). Leta 2001, je mož odšel živet drugi ženski, hčerka in žena, pa sta ostali v hiši oziroma stanovanju. Hiša je dvonadstropna, zgornji del je pisan na očeta, spodnji pa na očetovo sestro. Ko sta se skupaj vselila v omenjeno hišo, je bila opremljena s starim pohištvom, nedokončano fasado... Po vselitvi, so dokončali fasado, opremili na novo stanovanje in verjetno kaj preuredili...
Vsa ta leta, sta žena in hčerka živeli v omenjenem stanovanju. Zdaj mož zahteva ločitev in da se žena odseli s stanovanja.
Torej, zanima me pravniško mnenje in sicer, če pripada kakšna odškodnina ženski v opisanem primeru? Drži, da lahko mož zahteva najemnino za vsa ta leta in da ženi ne pripada nobena odškodnina v primeru izselitve?
Hvala za nasvete in mnenja.
Vsa ta leta, sta žena in hčerka živeli v omenjenem stanovanju. Zdaj mož zahteva ločitev in da se žena odseli s stanovanja.
Torej, zanima me pravniško mnenje in sicer, če pripada kakšna odškodnina ženski v opisanem primeru? Drži, da lahko mož zahteva najemnino za vsa ta leta in da ženi ne pripada nobena odškodnina v primeru izselitve?
Hvala za nasvete in mnenja.
- spremenilo: turk1990 ()
Aston_11 ::
Odškodnina v smislu vrnitve vrednosti vlaganj? Pripada.
Uporabnina za nazaj? Lahko, za zadnjih 5 let /5 zaradi zastaranja.
Uporabnina za nazaj? Lahko, za zadnjih 5 let /5 zaradi zastaranja.
Nasplošno me zanima, če ženi v omenjenem primeru sploh kaj pripada?
Na podlagi česa se izračuna tale uporabnina? Kaj pa če bi v tem času živela skupaj, bi mu vseeno pripadala uporabnina? Čudno mi je to, da ti lahko nekdo, kar tako po nekaj letih, odloči zaračunat "najemnino"??
Na podlagi česa se izračuna tale uporabnina? Kaj pa če bi v tem času živela skupaj, bi mu vseeno pripadala uporabnina? Čudno mi je to, da ti lahko nekdo, kar tako po nekaj letih, odloči zaračunat "najemnino"??
Aston_11 ::
Vlaganja ji pripadajo in delež na skupnem premoženju, če ga je kaj.
Uporabnina je enaka višini najemnine - zračuna se po nekem povprečju v kraju za take objekte.
Čudno je, da nekdo nekaj tujega zastonj uporablja in pričakuje, da mu ne bo treba plačati. Je pa tu pogoj, da mora biti lastnik tujega zaradi te uporabe prikrajšan. Če je imel otroka, ki ga mora preživljrati, noter, bo težko prikrajšan npr.
Uporabnina je enaka višini najemnine - zračuna se po nekem povprečju v kraju za take objekte.
Čudno je, da nekdo nekaj tujega zastonj uporablja in pričakuje, da mu ne bo treba plačati. Je pa tu pogoj, da mora biti lastnik tujega zaradi te uporabe prikrajšan. Če je imel otroka, ki ga mora preživljrati, noter, bo težko prikrajšan npr.
Aha hvala. Mož je redno plačeval preživnino za hčerko, živela pa je vedno z mamo. V kakšnem primeru prikrajšan? Odselil se je "prostovoljno" in do danes ni bilo nobenih težav, saj je živel v drugem stanovanju.
Ja, ravno to mi je čudno. Torej, če jaz ponudim npr. prijatelju, da živi pri meni zastonj, se lahko čez par let odločim in mu zaračunam vso bivanje za nazaj??
Ja, ravno to mi je čudno. Torej, če jaz ponudim npr. prijatelju, da živi pri meni zastonj, se lahko čez par let odločim in mu zaračunam vso bivanje za nazaj??
Seveda, to se mi zdi čisto normalno, saj je stanovanje njegovo. Ni mi pa jasno, zakj mu pripada uporabnina, saj ni nikoli zahteval odselitve ali kaj podobnega, razen sedaj, ko se bo žena tudi odselila.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lahko oče prepiše hišo na sina (in ženo "pusti na cesti")?Oddelek: Loža | 9925 (7900) | Cveto |
» | Investicija v nepremičnino staršev punce (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 28349 (22423) | ProGo |
» | Dediščina in prodaja stanovanja. Kako in kaj brez nategov?Oddelek: Loža | 15217 (13667) | St235 |
» | Dediščina in izkoriščevalski dedek (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 36359 (31473) | erkgheoruugh |