» »

satelitski internet

satelitski internet

ernest1A ::

Žal nimam druge možnosti, tudi preko mobitela je preslab signal. Zanimam se za http://satelitski-internet.si. Ima kdo kaj izkušenj z njimi? Edini problem, ki ga vidim, je ping 600-650ms. Ne igram iger, vendar je to lahko moteče že pri osnovnih zadevah kot je recimo google autocomplete. Če prav sklepam, potem autocomplete ne bo delal, ker bi moral čakati pol sekunde na prikaz.

Alexius Heristalski ::

Monitorjev test (27. 11. 2012)

Enako zadevo ponuja tudi Telekom, pa primerjaj cene.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

ernest1A ::

Telekom je dražji. Iz Monitor članka mi nekaj ni jasno:
"Povprečni odzivni čas 740 ms seveda ne pomeni, da se bodo spletne strani nalagale 10x dalj časa, kot bi se, recimo, pri odzivnem času 74 ms (to bi bil nekako pričakovani čas za spletne strani v Evropi). Res se nalaganje neke spletne strani ne začne v hipu, temveč šele v nekaj sekundah po zahtevku"
Če je ping 740 ms, zakaj potem nalaganje neke spletne strani šele v nekaj sekundah po zahtevku?

pegasus ::

To reč imajo v vasi na koncu sveta, kamor se je preselila mati. Če odmisliš začetni tcp handshake, je nadaljna izkušnja browsanja presenetljivo dobra. V škatlici na tvoji strani je namreč tudi nekaj proxy logike za dns in http (pa verjetno še kaj), ki nekoliko omili latenčne probleme. Si pa ta link preko wifi deli cela vas, tako da kar hitro naklikajo mesečno kvoto prometa, potem imajo pa 64kb/s do konca meseca ;)

ernest1A ::

Ampak to govoriva o nekje 700 ms a ne? Še vedno me skrbi tisti stavek "šele v nekaj sekundah po zahtevku...". Od kje so oni dobili nekaj sekund?

pegasus ::

Razmisli, kaj vse se zgodi od trenutnka, ko v browser nakucaš url in kresneš enter pa do trenutka, ko imaš stran v celoti naloženo in prikazano. Tisti rtt time se kar nekajkrat sešteje.

Sicer pa vprašaj ponudnika za demo in si pojdi ogledat v živo, da boš videl, če ti je sprejemljivo ali ne. Jaz sem bil pozitivno presenečen.

ernest1A ::

Tu ni govora do trenutka ko je stran naložena ampak predno sploh začne nalagati. Piše "nalaganje neke spletne strani ne začne v hipu, temveč šele v nekaj sekundah po zahtevku". Ampak imaš prav, bom šel pogledati v živo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sprememba paketa Telekom

Oddelek: Mobilne tehnologije
336887 (6311) shadeX
»

Izsiljevalski virus Petya padel

Oddelek: Novice / Kriptovalute
159773 (6923) Laskota
»

Plačilo z Mastercard in izogib zlorabam

Oddelek: Loža
125675 (5650) Tr0n
»

[ATI x600] Zmrzovanje racunalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
161117 (974) d0rK
»

Boj za "papeške" domene

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
83265 (2420) necromncr

Več podobnih tem