Forum » Omrežja in internet » switch in siol box s
switch in siol box s
Grega255 ::
Podravljeni!
Zanima me ali je možno povezat siol box s na switch, ki je povezan s siolovim modemom preko trunk porta. Gre se za to, da je modem v enem nadstropju, TV(box) pa v drugem in med njima samo en kabel. Če bi hotel imet še en box v tem nadstropju bi se dalo to uredit s switchem? Če se da, mi lahko svetujete katere vrste switch moram kupit al bo vsak dober? Ali pa obstaja še kakšna druga rešitev, ki ni ruckus ipd. Še en kabel ne pride v poštev.
Zanima me ali je možno povezat siol box s na switch, ki je povezan s siolovim modemom preko trunk porta. Gre se za to, da je modem v enem nadstropju, TV(box) pa v drugem in med njima samo en kabel. Če bi hotel imet še en box v tem nadstropju bi se dalo to uredit s switchem? Če se da, mi lahko svetujete katere vrste switch moram kupit al bo vsak dober? Ali pa obstaja še kakšna druga rešitev, ki ni ruckus ipd. Še en kabel ne pride v poštev.
d4vid ::
Switch bo vredu, dober je vsak, le pazit moraš da je stabilen (meni se cel čas obeša, 2 TVja gor priklopljena), kar pa je tako ali tako vsak nov.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
flier ::
Meni dela v redu, vsega skupaj so na stikalu tri naprave. Stikalo je LevelOne 100Mbit, staro ze kar nekaj let.
Grega255 ::
Kaj pa VLAN? Bral sem da naj bi blo potrebno nastavit VLAN id za video. Je zaradi tega treba gledat za switchi, ki podpirajo VLAN nastavljanje?
Kaj pa VLAN? Bral sem da naj bi blo potrebno nastavit VLAN id za video. Je zaradi tega treba gledat za switchi, ki podpirajo VLAN nastavljanje?
Na modemu nastaviš na video ali trunk, ti maš že na trunk. Vmes daš switch, pa je to to ;)
SkyNet ::
Karkoli kar ima več kot en port :)
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs
telexdell ::
No ja, če bo izbral nekaj z dvoje vrati ne bo ravno zadovoljen:):)
Torej, karkoli, kar najmanj troje vrat.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
No ja, če bo izbral nekaj z dvoje vrati ne bo ravno zadovoljen:):)
Torej, karkoli, kar najmanj troje vrat.
Saj ne prodajajo (AFAIK?) switchev z manj kot 4 porti...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol IPTV ne dela več prek switchaOddelek: Omrežja in internet | 2785 (2467) | Daniel |
» | Amis TV komunikator za usmerjevalnikom (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 13737 (9405) | Master_Yoda |
» | Nova škatla, novi problemiOddelek: Omrežja in internet | 8570 (4463) | kihc |
» | Dve različni omrežni 'aplikaciji' prek enega kabla?Oddelek: Omrežja in internet | 5777 (4992) | Invictus |
» | Siol IPTV - 2 switcha in trunkOddelek: Omrežja in internet | 9032 (8284) | liver |