Forum » Omrežja in internet » switch in siol box s
switch in siol box s
Grega255 ::
Podravljeni!
Zanima me ali je možno povezat siol box s na switch, ki je povezan s siolovim modemom preko trunk porta. Gre se za to, da je modem v enem nadstropju, TV(box) pa v drugem in med njima samo en kabel. Če bi hotel imet še en box v tem nadstropju bi se dalo to uredit s switchem? Če se da, mi lahko svetujete katere vrste switch moram kupit al bo vsak dober? Ali pa obstaja še kakšna druga rešitev, ki ni ruckus ipd. Še en kabel ne pride v poštev.
Zanima me ali je možno povezat siol box s na switch, ki je povezan s siolovim modemom preko trunk porta. Gre se za to, da je modem v enem nadstropju, TV(box) pa v drugem in med njima samo en kabel. Če bi hotel imet še en box v tem nadstropju bi se dalo to uredit s switchem? Če se da, mi lahko svetujete katere vrste switch moram kupit al bo vsak dober? Ali pa obstaja še kakšna druga rešitev, ki ni ruckus ipd. Še en kabel ne pride v poštev.
d4vid ::
Switch bo vredu, dober je vsak, le pazit moraš da je stabilen (meni se cel čas obeša, 2 TVja gor priklopljena), kar pa je tako ali tako vsak nov.
flier ::
Meni dela v redu, vsega skupaj so na stikalu tri naprave. Stikalo je LevelOne 100Mbit, staro ze kar nekaj let.
Grega255 ::
Kaj pa VLAN? Bral sem da naj bi blo potrebno nastavit VLAN id za video. Je zaradi tega treba gledat za switchi, ki podpirajo VLAN nastavljanje?
SkyNet ::
Karkoli kar ima več kot en port :)
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs
telexdell ::
Karkoli kar ima več kot en port :)
No ja, če bo izbral nekaj z dvoje vrati ne bo ravno zadovoljen:):)
Torej, karkoli, kar najmanj troje vrat.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Siol IPTV ne dela več prek switchaOddelek: Omrežja in internet | 3172 (2854) | Daniel |
| » | Amis TV komunikator za usmerjevalnikom (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 15170 (10838) | Master_Yoda |
| » | Nova škatla, novi problemiOddelek: Omrežja in internet | 9030 (4923) | kihc |
| » | Dve različni omrežni 'aplikaciji' prek enega kabla?Oddelek: Omrežja in internet | 6516 (5731) | Invictus |
| » | Siol IPTV - 2 switcha in trunkOddelek: Omrežja in internet | 9807 (9059) | liver |