» »

Idealna globina vode, primerna za skakanje?

Idealna globina vode, primerna za skakanje?

draciel ::

Pozdravljeni!

Zanima me kolikšna je idealna globina vode, da je "varna" za skakanje v vodo? Pod besedo "varna" mislim na to, da ko skočiš v vodo ( na glavo ali pa na noge ), se ne dotakneš tal.

Sedaj tam kjer nameravam skakati, sem na grobo izmeril globino in je cca 4m. V radiju 3m , se lahko malo zmanjša ( ampak ne pod 3m ). Je pa to rečna voda ( Soča ). Sedaj najbrž je odvisna tudi višina s katere nameravam skakati? Ta je na grobo 2m. Zanima me, med drugim, kolikšna je lahko največja višina za skok v 4m globoko vodo?

T-h-o-r ::

tam 4-5 metrov je fajn
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Mesar ::

Če si majhen in imaš dost balasta je 4m ok :)) pa še to se kdaj zgodi, da kdo pride ven na nosilih ...
Your turn to burn!

Invictus ::

Če skočiš na ploh, lahko tudi 1m.

Sicer pa Soča upada, tako da še 1x preveri globino ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

enota13 ::

V 4m se lahko butneš na trepalnice z zaprtimi očmi v katerem koli stilu tudi z 2x, 3x višjega izhodišča. Dobro preveri kam skačeš (v Soči to ponavadi ni problem) in kako se obnašajo tokovi. Pa pazi, da ti ga ne odgrizne kakšna soška postrv.

draciel ::

Lahko s prve roke povem, da je 4m globoka voda dovolj za skoke z višine 1.5m (na glavo) :D. Sem še enkrat prečekiral globino da sm bil 100 posto da se da skakat.


:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: draciel ()

Okapi ::

4 m je dovolj globoko za praktično vsako višino, če skačeš na noge. Pri skokih z velikih višin (10 in več metrov) mora biti po tekmovalnih pravilih voda globoka najmanj 5 metrov, ampak tam skačejo na glavo. Pri skoku z 10 metrov se namreč "zariješ" 4,5-5 metrov v vodo, če greš navpično dol, kolikor gre. Če skočiš na noge in je voda globoka 4 metre, se ti ne bo nič zgodilo, tudi če prideš do tal, če skočiš na glavo, zna biti pa malo tečno, če ne znaš pravilno skakati. Drugače pa je 4 metre minimalna globina za bazene za skoke s 5 metrskega stolpa ali s 3 metrske skakalne deske.

O.

bigbada ::

Kako sploh pravilno skočiš na glavo? Meni nikol ne uspe, zato raje skačem na noge. Ker ko sem parkrat hoto na glavo skočit sem v bistvu pristal na bleku in me je prav speklo na vodi :D

Hayabusa ::

Preveč na plosko si priletel (vzporedno s površino), bolj se nagni z glavo navzdol.

Mesar ::

Kako ap boš meril? A boš mel meter sabo?
Your turn to burn!

jype ::

Mhm.

BAROmeter!

solatko ::

Če skačeš na noge, greš precej globlje v vodo, kot če skačeš na glavo (glava in rame odrinejo več vode, kot iztegnjene noge, enostavno je bolj aerodinamična oblika).
Pri skokih na glavo, lahko samo potapljanje v globino, reguliraš s pravilno postavitvijo rok - dlani, kar pripomore, da skok prej zaključiš.
Tam, kjer se z nogami dotakneš dna, se pri skoku na glavo, ne boš dnu približal dosti več, kot na polovico.
Delo krepa človeka

Mesar ::

Kaj pa če ne zna prav skakat pa se bo metal noter dokler nebo na tikvo prleto?
Your turn to burn!

Malajlo ::

Meni je uspelo z zobmi po dnu podrsat. Ker se je ravno val umaknil, ko sem (do)skočil. Pol metra globine je bilo premalo za meter vipine ;) Od takrat upoštevam tudi take pojave na vodi.
Sicer pa - pet metrov, 3m globine vrh glave dovolj. Mislim, da je bilo ene 4m globine za 10m višine (jeba so bile samo razbite flaše in zarjavele piksne na dnu pod skakalnico). Je pa priporočljivo znati skakati, ker ni nobene potrebe toniti, dokler vzgon ne zmaga.

solatko ::

Mesar - Če ne pride do tal z nogami, ni pogojev, da bo brez dodatnega plavanja, prišel do tal pri skoku na glavo. Če prileti na ploh, gre pa itak samo nekaj cm v globino, je pa nevarnost za zlom hrbtenice, ravno pri skokih na ploh največja.
Zdravo je preverit globino in okolico (velikost luknje v katero nameravamo skočiti), saj lahko močnejši sunek vetra (na morju je to pogost pojav), skok premakne več kot meter, kar pa zna biti usodno. Kolega je celo življenje paraplegik, ker pri 16-ih ni prav ocenil polja, ki je bilo še varno.
Nekaterih napak se enostavno ne da nikoli več popravit.
Delo krepa človeka

Mesar ::

Pa to jaz pravim, da naj ne skače v plitvine ker mu bo žal.
Your turn to burn!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Primerna višina? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7914079 (11717) negotiator
»

Vodoodporna MyASS

Oddelek: Loža
327406 (5929) SmeskoSnezak
»

dihanje iz navadne plastenke (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6414001 (12434) St235
»

Skok v vodo (ki ima 5 stopinj) napotki? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10912190 (8378) PINki
»

Potapljanje

Oddelek: Loža
224913 (4285) luksorzi

Več podobnih tem