» »

Trdi disk

Trdi disk

šted ::

BorutK-73 ::

6151 ::

Nočem nove teme odpirati, bi mi kdo na hitro predlagal kakšen dober 1-1,5 TB HDD za storage, zaželjeno je da ni preveč glasen, in da je model diska na splošno zanesljiv?

Na http://www.hardwareversand.de/

http://www.hardwareversand.de/7200+RPM/...
http://www.hardwareversand.de/7200+RPM/...
Zakaj le 5€ razlike?
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

Skyman ::

Bom se jaz tukaj nekaj vprasal,in sicer zanima me rabil bi 2tb diska pa vidim da so ze SSHD ze kar cenonovno vredu cena seveda,ali pa navadni HDD,rabil bi ga poleg SSD-ja ki drzi sistem gor ter nekaj igr.Novi disk bi uporabljal predvsem za storage(filmi,slike,kaksne iso image, mp3 itd.)Do sedaj sm imel WD black 1tb.Študiral sm ali vzamem

http://www.mimovrste.com/artikel/206011... 154€ 5 let garancije
ali hibridni disk od seagate
http://www.mimovrste.com/artikel/337000... 121€ 3 leta garancije

Nekaj v tej smeri sm gledal predvsem blu ali green serije me ne zanimajo od WD serij.Mogoce NAS serija je zanimiva od seagate sm slisal da je vredu SV35 serija ali pa sm kaj drugega slisal malo sm ze izven teh stvari ne spremljam veliko po pravici povedano

za vse nasvete se vam zahvaljujem.Hvala!

mirancar ::

kaj pa je narobe z recimo WD green 2TB - 89 eur (mimovrste)
pomoj se ta black ne splača (v tem primeru skoraj 75% dražje, raje kupiš recimo 2x green 2TB)
mogoče se splača za kake specifične namene, sam tvoj storage filmov ni to...

sshd je prav tako nesmisel, ker že imaš ssd

Hayabusa ::

Za odlaganje podatkov zeleni seriji nič ne manjka.
Za sistem wd blue.

Skyman ::

green serije kar crkujo tko kot berem po raznih forumih,tud tukaj je nekaj userjev imelo tezave z green serijam.Black zato ko je dost trpezen disk recimo meni je delal 24/7 4 leta pa mi je kaki mesec nazaj crknil tako sm imel lepo garancijo dobil novega in to je to..ker ima 5 let garancije drugace bi se samo obrisal pod nos ter lepo šel v trgovino po novega.Glede SSHD ja vem da je mogoce nesmisel ker imam ze SSD v sistemu samo opcija pa ni slaba.Disk se ne bo rabil za sistem! izklucno storage!

mirancar ::

če ma wd green tako slabo reputacijo, kaj pa recimo 6 eur dražji seagate barracuda (ker je naslednji najcenejši na mimovrste)
pomoje nisi imel sreče z tistim black, za moje pojme je 4 leta en drek od trpežnosti za dražje vrste disk (in po drugi strani si imel srečo ker ima 5 letno garancijo, ampak ok :), misliš da to bo res taka sreča doletela večkrat? lahko bi ti crknil po 5 letih in bi imel 0 :D)

Skyman ::

nimam pojma kako je s seagate vecina vem da pisejo da imajo tezave pri green diskih.
Ja vem da je to zelo malo 4 leta za tak black disk ko je cca 2x drazji.Jz sm ga takrat pac vzel ko se nism imel SSD-ja je bil gor tako sistem igre,filmi razlika med tem in onim diskom je bila zanemarljiva.Vem da sm imev sreco ali nesreco da je sel disk v garancijskem obdobju.

Še kaksn nasvet? Hvala

Hayabusa ::

Green crkujejo zaradi neprestanega ugašanja ali zakaj ?

Skyman ::

nebi vedu zdele iz prve kaj je bil tocn razlog bom pogledal pa javim ce bom kej cajta imel

Hayabusa ::

Skyman ::

Ma greena najrase nebi.jebesh eco 8-)
Še kaksn predlog?

Dejan99 ::

Hayabusa je izjavil:

http://www.xtremesystems.org/forums/sho...

Na greenu lahko podaljšaš čas parkiranja glave (ali izklopiš) s programčkom wdidle3. Program je sicer narejen samo za določene diske, vendar deluje tudi na ostalih (uporaba na lastno odgovornost, googlaj če deluje za svoj tip disk). Sam imam greena ezrx 1tb, tovarniško je imel nastavljeno parkiranje glave na 12s, nastavil sem na 5min (max), kar mi je zelo zmanjšalo povečevanje LCC-ja, trenutno imam 2500 po parih mesecih (wd garantira 300.000), s tem da sem na 1500 prišel že po parih tednih, ko sem imel še tovarniško nastavitev (12s). Za ezrx-a sem bral, da izklop parkiranja glave ni priporočljiv, pri nekaterih se je disk pričel čudno obnašati. Skyman, če se ti ne da s tem ukvarjati, pa vzami kaj drugega :)

Skyman ::

Ja ampak kaj ko noben ne zna nekaj pametnga povedat.Samo rekel sm da me green ne zanima.Ker nekaj časa nism kupoval diska pa tud ne vem kaj je zdej solidna zadeva.Zato sm linkal hibrida ter black-a(zato ker vem da je top disk res da je 2x cena) ker s tem diskom imam edino izkušnje zal mi je po 4 letih šel ampak tko pac je garancije bila zamenjan je bil za novi disk in to je to.Sedaj bi si pa rad nekaj novega kupil,glede na to da 2tb diski niso vec dragi in so cene kar padle ze in rabim nekaj ok.S seagate diski nimam izkusenj,zato pac tukaj prasam kaj se kej svetuje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trdi disk za NAS

Oddelek: Strojna oprema
385874 (1843) Likalnik
»

Gaming PC za okoli 900 eur (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Kaj kupiti
608112625 (66896) Epialt
»

HDD 2.5" ali SSHD 2.5"

Oddelek: Kaj kupiti
142437 (2239) Sami
»

3TB disk - kateri?

Oddelek: Kaj kupiti
254297 (3385) dr.Akula
»

Notranji trdi disk 2TB - 5 različnih vrst ?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5213092 (11586) SanAndreas

Več podobnih tem