» »

Računalnik se ne zažene

Računalnik se ne zažene

NightHawk ::

Eh, danes mam same probleme.

Na srečo sem kupil 2 enaka računalnika, tako da lahko menjujem komponente med sabo ampak sem že rahlo naveličan.

Napajalnik: Seasonic g 360W gold
Matična: Asus B85M-G
Proc: i5 4570
SSD, 2×4gb ram

-Skupej sestavim nove komponente, prižgem, boot iz cdja, naložim win7 na SSD (samsung 840)
-Delam v drugi sobi nekaj drugega in ko pridem pogledat je računalnik ugasnjen. Prižgem, gre "prvič v windowse", povpraša po nekih nastavitvah ure in updatejov ter začne naprej nalagat.
-Jest grem delat druge stvari, pridem nazaj, računalnik spet ugasnejen. Sedaj se ne prižge več.

Začnem malo pretikat rame, vse konektorje še enkat, pregledam šraufe na matični. Nič.
Menjam napajalnik za DRUGEGA seasonic 360g in računalnik se prižge (ventilatorji zapojejo), vendar na monitorju ni slike. Tačaš probam priklopiti napajalnik na delujoči računalnik (iste komponente z izjemo matične, ki je Asus H87M-E) in se ne zažene. Sklepam da je en napajalnik fuč.

To, da slike ni na monitorju (grafična je integrirana preko izhoda na plati) lahko pojasnim samo z nedelujočo matično.

Koliko je možnosti, da dobim fuč napajalnik in matično v isti rundi? Res bad luck. Ali ima kdo kak nasvet kaj nej še probam?

mihibo5 ::

Jaz bi vzel vse komponente iz ohišja in priklopil na napajalnik le najnujnejše - Napajalnik, matično ploščo in eno palčko rama, ki jo potem zamenjaš še z drugo. Priklopi na monitor in povej, kaj se zgodi.

mgermo ::

NightHawk je izjavil:

To, da slike ni na monitorju (grafična je integrirana preko izhoda na plati) lahko pojasnim samo z nedelujočo matično.

Poglej pine na matični.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC se prižge, ekran pa ne (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11115236 (13798) Berni_01
»

Sestavljen računalnik - ni slike (strani: 1 2 3 )

12325884 (24208) mihibo5
»

pomoč pri računalniku

181257 (1083) Gutjerez
»

Brez slike ob zagonu

Oddelek: Strojna oprema
211772 (1348) Riff
»

grafična ok, slike ni!!!???