Forum » Loža » O motenju posesti, scanju, sranju in prekletih ljubljančanih
O motenju posesti, scanju, sranju in prekletih ljubljančanih
Temo vidijo: vsi
Mipe ::
rednecki
He, he, govora je o ljubljančanu, ki ima nekaj travnika. Sicer pa lahko na deželi tu na dolenjskem prečkaš katerikoli travnik hočeš in se nihče ne bo bunil.
Razen morda sosedove koze. Je tastari kozel precej teritorialen, nekemu predrznemu tipu je sprašil hlače. Pa tudi psov je dosti tod okoli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mipe ()
thramos ::
Od kje sploh ideja, da se smeš prosto sprehajat po tuji lastnini?
Meni je, z izjemo gozda, obale dokaj smiselno, da se tega ne sme početi. Kaj šele lomiti, uničevati ali pa puščati sranje in scanje domačih živali.
Meni je, z izjemo gozda, obale dokaj smiselno, da se tega ne sme početi. Kaj šele lomiti, uničevati ali pa puščati sranje in scanje domačih živali.
WarpedGone ::
Zakaj gozd ja, travnik pa ne? Kaj pa jasa sredi gozda? Moraš okrog po gozdnem robu?
Pusti slamo v štali.
Kaj šele lomiti, uničevati ali pa puščati sranje in scanje domačih živali.
Pusti slamo v štali.
Zbogom in hvala za vse ribe
francek1 ::
Torej če nisi prepričan da smeš, potem sklepaš da NE smeš. Ne vem, meni se zdijo osnove zdrave pameti. Zanimivo, da je to treba razlagati.
Če kot lastnik travnika ne želiš, da se ti ljudje prosto gonijo gor in dol po njem, lahko postaviš nekaj opozoril okoli svoje parcele, na katere napišeš prijazno prošnjo, da naj za prečkanje travnika uporabljajo uhojene poti.
...in hitro pridemo do napisa na blenderju, da vtikanje prstov v stroj med delovanjem lahko povzroči težke poškodbe...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
imagodei ::
Jaz te popolnoma podpiram in razumem, če si hodil po uhojeni poti čez travnik in ga nisi prečkal kar nekje počez, pa še to le v primeru, da ta pot ni izključno za potrebe lastnika. Prosto sprehajanje čez obdelane travnike in polja zame ni več samoumevno in raje naredim ovinek po že uhojenih poteh.
Še to sem pozabil prej komentirat: velika razlika je, kje se travnik nahaja. Ali je to nekje v okolici Ljubljane, kjer je v bližini priljubljena sprehajalna lokacija za Ljubljančane, oddaljena "petnajst minut" iz centra. Ali je to nekje bogu za hrbtom, kjer je frekvenca sprehajalcev 2 na hektar na dan. Ali je to avgusta/septembra nekje na Pokljuki, na obronku gozda, ko se ravno pripravljaš na otavo, folk pa trumoma parkira in v gozd preko travnika.
Pa še to je velik problem, ko lastniki psov hodijo po poti, psi pa prosto letajo in serjejo po travniku, ki se kosi za krave.
Ja, ja, nedvomno... Srne, košute, zajci, lisice in perjad - to je vse netoksično in naravno... Drek od psov, ki jih lastniki cepijo in futrajo s tableti proti zajedalcem, je pa biohazard.
- Hoc est qui sumus -
TESKAn ::
Se zatekaš v absurd?
To se ti, jaz samo nazaj sarkastično odgovarjam.
Na podlagi česa sklepaš, da točno tega nism reku in da je točno tak plan?
Na podlagi tega, kaj pišeš tu o ponovnih obiskih in povpraševanju o nastali škodi. Kaj je hodit do nekoga in ga spraševat, koliko škode mu je tvoj maček naredil, drugega kot podjebavanje tega osebka? Sploh ob tvoji prvotni izkušnji.
To pa ne pomeni, da bom tiho požrl vsak drek, ki mi bo priletel v obraz.
Maš problem s tem?
Samo s tem, da delaš iz tega galamo. Če napišeš kot smešno prigodo, ok. Če pa v prvem postu daš indic, da si se pripravljen s takim človekom kregat (govorit nekomu, ki ga moti tvoj maček na povodcu, da je idiot, bo pač rezultiralo v verbalnem obračunavanju), bom povedal, da se mi zdi to nesmiselno in da je človek, ki ne more premislit par korakov naprej in se izognit prepiru, ki nanj (ne glede na izzid "obračuna") nima poleg uničenih živcev prav nobenega vpliva, pač na nivoju prvega "kričača".
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Relanium ::
WarpedGone je izjavil:
Absurdno je samo to, da si pripravljen zabivat čas za nekoga, ki se je od daleč nekaj zadrl?
Ugotavljam kje so meje mojega svobodnega premikanja po tem svetu.
Kdaj in kje moram koga vprašat za dovoljenje in kakšno dokazilo lahko/moram zahtevat od njega da je sploh poklican mi dat dovoljenje.
Kaj če dotični osebek ni lastnik, jaz ga za dovoljenje prosim, on mi ga pa da? Sem storil vse kar bi moral al vseeno nism?
Joj, kako je fajn iskat pravice in meje kaj je dovoljeno. Eni pa res nimate v življenju pametnejšega dela no...
Gre se za obnašanje in etiko. Če veš da je tam last nekoga drugega pač delaš MINIMALNO škode (zakaj se moram spet ponavljat).
Aja, etika - to je tisto česar ponavadi meščani (aka. prekleti ljubljančani) ne poznajo najbolj.
Če pa hočeš da se gremo poglabljat v dovoljenja, v papirje, v predpise in vso ostalo birokracijo potem pa kar, ampak ti svetujem, da si rezerviraš dosti svojega časa samo za to področje, da te ne bo kdo slučajno iztožil do gat.
Prelep bi bil ta svet, kajne?
Spominjaš na funkcionalno nepismeno osebo. Z dolžino svojih sestavkov to nekak maskiraš ampak je nerazumevanje prvotnega še vseeno precej očitno.
Poskusi domet dva stavka kot celoto:
Relanium:
Naredu nism NOBENE škode SPLOH.
Poskusi domet dva stavka kot celoto:
Sm ga vprašal kam je šel starejši gospod, da naj pride bliže in se zmenimo.
Komot sprejmem, da lastnik travnika ne mara, da mu hodim po travniku. Ko bo to reku, bom to spoštoval. Če bo pa iz riti vleku idiotizme, bo pa v obraz dobil da je idiot.
Relanium:
Če veš da je tam last nekoga drugega pač delaš MINIMALNO škode (zakaj se moram spet ponavljat).
Naredu nism NOBENE škode SPLOH.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WarpedGone ()
WarpedGone je izjavil:
Naredu nism NOBENE škode.
To tvoja ignoranca pravi.
Star irek pravi da sta za prepir vedno kriva dva.
Ok on kmet je že bil jezen pa morda je mutav, ampak svoj delež krivde pa ne priznaš, pa če narediš 100 strani te teme, ane?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Relanium ()
Če kot lastnik travnika ne želiš, da se ti ljudje prosto gonijo gor in dol po njem, lahko postaviš nekaj opozoril okoli svoje parcele, na katere napišeš prijazno prošnjo, da naj za prečkanje travnika uporabljajo uhojene poti.
...in hitro pridemo do napisa na blenderju, da vtikanje prstov v stroj med delovanjem lahko povzroči težke poškodbe...
Mah... Zakaj se je treba zatekat k absurdom? Dejstvo je, da večina lastnikov travnikov ne povzroča problemov zaradi prehoda ljudi. Zakaj? Zato, ker je frekvenca sprehajalcev, ki uberejo pot čez 50cm visoko travo cca <5 na hektar na dan. In zato, ker se večina teh pohojenih bilk ob prvem deževju spet postavi pokonci.
Če pa imaš to nesrečo, da imaš travnik tik ob priljubljeni izletniški točki, se ti pa splača nabit table s prijaznim opozorilom, oziroma celo ogradit tisti del travnika. Ne boste verjeli, koliko se da doseči s prijazno besedo.
Ampak ne, to ni v duhu Slovenceljstva - bolj fino je vsakega nevzgojenca takoj oblajat, pobrat kol, ki priročno leži 2 metra proč in napodit "mestno srajco" iz travnika. Če pa to ne pomaga, pa zapisat registrsko in podat prijavo zaradi obrekovanja.
- Hoc est qui sumus -
Kaj je hodit do nekoga in ga spraševat, koliko škode mu je tvoj maček naredil, drugega kot podjebavanje tega osebka? Sploh ob tvoji prvotni izkušnji.
W1, načeloma se tudi jaz strinjam s temle. Pa se lahko poistovetim z občutki, da je treba nekaj rešit na prijazen ali pa "prijazen" način. Imam par debilnih sosedov v bloku, ki ob 2h ponoči razbijajo in me velikokrat prime, da bi koga šel vprašat, če rabi pomoč pri sekanju drv. Zjutraj se, kljub temu, da se zadržim, počutim boljše, pa še ni se mi treba bati za kakšne odrgnine na avtu ali prerezane gume.
- Hoc est qui sumus -
TESKAn ::
Ampak ne, to ni v duhu Slovenceljstva - bolj fino je vsakega nevzgojenca takoj oblajat, pobrat kol, ki priročno leži 2 metra proč in napodit "mestno srajco" iz travnika. Če pa to ne pomaga, pa zapisat registrsko in podat prijavo zaradi obrekovanja.
Nikar ne pozabi še na nadaljevanje duha slovenceljstva, to je "menpa ta kmet že nau pravu, kaj lahko, ejga!" in take postavljene ovire (ki niso ravno zabetonirane) ročno odstrani, da lahko svoj avto parkirajo na travnik. Da ne omenjamo smeti (v vrečki, če imaš srečo), ki ostanejo ta temi "mestnimi srajcami", ker je pač težko svojo svinjarijo dat v prtljažnik in potem doma v kanto, temu namenjeno. Tudi tukaj je dejstvo, da jih večina ni takih in jim bo ovira/znak/prijazna beseda zalegla. Imaš pa tudi dovolj "Slovenceljnov".
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
relanium:
Če ne znaš brat, ne bo pomagalo niti če se ti 10x citiram...
imago:
Itak, nism 100% resn. Ideja se mi je zdela 'simpatična', ko je vajenc omenil kavo. Ja, meji na podjebavanje ampak če stvar spelješ dovol naivno iskreno, morda nebi bila tako razumljena in bo oseba v prihodnje upala ti pogledat v oči.
Ampak nekak čutim, da ne bo ostalo pri tem, tudi če nikoli več ne stopiva na te trate in ostanema izključno na asfaltirani javni cesti.
So osebki ki rinejo, dokler ne fašejo.
Ok on kmet je že bil jezen pa morda je mutav, ampak svoj delež krivde pa ne priznaš, pa če narediš 100 strani te teme, ane?
Nobenga problema nimam odgovarjat za svoje prekrške, ampak ne naključnemu idiotu.
Ker se trudim bit odgovoren in svoje napake popravit?
imago:
W1, načeloma se tudi jaz strinjam s temle.
Itak, nism 100% resn. Ideja se mi je zdela 'simpatična', ko je vajenc omenil kavo. Ja, meji na podjebavanje ampak če stvar spelješ dovol naivno iskreno, morda nebi bila tako razumljena in bo oseba v prihodnje upala ti pogledat v oči.
Ampak nekak čutim, da ne bo ostalo pri tem, tudi če nikoli več ne stopiva na te trate in ostanema izključno na asfaltirani javni cesti.
So osebki ki rinejo, dokler ne fašejo.
dzinks63 ::
Vse to je zajeto v nezapisani bonton, na vasi nihče ne hodi po tujih negovanih travnikih izven poljskih poti, tega se naučijo že predšolski otroci in to se pričakuje tudi od drugih kateri zaidejo na to področje. Tolerira se edino po sveže pokošenem travniku ali ko je trava še zelo mala.
WarpedGone je izjavil:
relanium:
Nobenga problema nimam odgovarjat za svoje prekrške, ampak ne naključnemu idiotu.
Ker se trudim bit odgovoren in svoje napake popravit?
Torej priznavaš, da si kriv ?
mn ::
Vse to je zajeto v nezapisani bonton, na vasi nihče ne hodi po tujih negovanih travnikih izven poljskih poti, tega se naučijo že predšolski otroci in to se pričakuje tudi od drugih kateri zaidejo na to področje. Tolerira se edino po sveže pokošenem travniku ali ko je trava še zelo mala.
Točno tako. Resnično ne razumem zakaj je to tako težko razumeti. Imagodei me je recimo že začel po mojem mnenju povsem po nepotrebnem žaliti.
Kriv česa ?
Tega:
Točno tako. Resnično ne razumem zakaj je to tako težko razumeti. Imagodei me je recimo že začel po mojem mnenju povsem po nepotrebnem žaliti.
WarpedGone je izjavil:
Zakaj gozd ja, travnik pa ne? Kaj pa jasa sredi gozda? Moraš okrog po gozdnem robu?
Kaj šele lomiti, uničevati ali pa puščati sranje in scanje domačih živali.
Pusti slamo v štali.
Ne vem. Gozd in obala se smatrata pod javno dobro, zato se deloma omejuje lastniška pravica, travniki pa ne. Uvidevni ljudje to spoštujejo, če se ne strinjajo pa poskušajo spremeniti pravila. Določanje kategorije jase sredi gozda pa za večino ni preveč težko.
In ti sicer misliš oz. veš da tvoj maček ne serje in ščije naokoli, jaz in lastnik travnika pa ne. Žival tako je potencialen vir dreka in pričakovati uvidevnost lastnika zemljišča do lastnika živali, ki jo spušča tja kjer je ne sme, je utopično.
Meni se bolj duh Slovenceljstva zdi miselnost, da obstaja pravica, da sebe in svojo žival lahko spustiš na vsak koščeš zemlje, ki ni ograjen oziroma označen z napisi.
Hayabusa ::
Vse to je zajeto v nezapisani bonton, na vasi nihče ne hodi po tujih negovanih travnikih izven poljskih poti, tega se naučijo že predšolski otroci in to se pričakuje tudi od drugih kateri zaidejo na to področje.
Bluziš z nekakšnim nezapisanim bontonom.In da, tudi na vasi hodijo ljudje povsod, kjer ni ograj iz bodeče žice.
Definiraj negovan travnik ;).
In ti sicer misliš oz. veš da tvoj maček ne serje in ščije naokoli, jaz in lastnik travnika pa ne. Žival tako je potencialen vir dreka in pričakovati uvidevnost lastnika zemljišča do lastnika živali, ki jo spušča tja kjer je ne sme, je utopično.
Srne, fazani, zajci, potepuški mački/psi so pa vir vsega dobrega dreka na travniku ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Vse to je zajeto v nezapisani bonton, na vasi nihče ne hodi po tujih negovanih travnikih izven poljskih poti, tega se naučijo že predšolski otroci in to se pričakuje tudi od drugih kateri zaidejo na to področje.
Bluziš z nekakšnim nezapisanim bontonom.In da, tudi na vasi hodijo ljudje povsod, kjer ni ograj iz bodeče žice.
Definiraj negovan travnik ;).
Ti pa si več kot očitno meščan, da ne poznaš zadev zunaj.
Pa še vedno čakam warped-a na odgovor.
Zgodovina sprememb…
Ti pa si več kot očitno meščan, da ne poznaš zadev zunaj.
Toliko meščan, da vsak dan hodim po travniku in poljski poti ja .
"Bil sem na travniku" - kaj je to druzga, kot priznanje da sem bil tam?
Ne vidim pa, da sem povzroču kakršnokoli škodo, ki se nebi sama od sebe sanirala v dveh urah.
Tolerira se edino po sveže pokošenem travniku ali ko je trava še zelo mala.
Kaj je to druzga kot "negovan" travnik?
Tista reč tam je daleč od "negovanega", zgleda precej neugledno. Višina bilk od 0 do pol metra, v vse smeri, vse sorte različnih trav in plev in cvetk, vmes traktorske kolesnice, krtine, jame od konjskih kopit itd. Skratka: videz ne daje slutiti urejenosti, očitanje škode je zgrešeno.
Kako je z ograjo oz. zakaj jo je kmet umaknil? Sploh če ma problem s tem, da se mu kdo sprehodi tam čez?
Ponavadi (v 99.9%) kmetje postavljajo ograjo/el. pastirja, kjer se nekaj pase (konji, krave, ovce, koze).
WarpedGone je izjavil:
"Bil sem na travniku" - kaj je to druzga, kot priznanje da sem bil tam?
Ne vidim pa, da sem povzroču kakršnokoli škodo, ki se nebi sama od sebe sanirala v dveh urah.
Prosim te lepo no, ne izogibaj se mojim vprašanjem!
Sam si rekel da si pripravljen se pogovarjat, da si pripravljen odgovarjat za škodo in vse.
Ampak sam ne greš zdajle do soseda, ker praviš da je mutav - ok ta del razumem.
Ne razumem pa kaj bi ti zdaj rad od slo-techa, da ti da tebi samemu priznanje da res nisi storil čisto čisto nič narobe, al kaj točno hočeš?
No, slednjega ne boš dobil, ker smo že dolgo nazaj pogruntali, da so se pač ne počne (pa nimajo tu veze zakoni)
No, kaj potem sploh?
Sem ti že itak rekel (ne samo jaz) , da del krivde vsekakor nosiš, priznat pa tud nočeš.
Kaj še sploh?
Se gremo drkat, da bo 50 strani te teme, ter na koncu seveda neizogiben zaklep?
Zgodovina sprememb…
Imagodei me je recimo že začel po mojem mnenju povsem po nepotrebnem žaliti.
Prosim, citiraj del, kjer sem ti izrekel žalitev, da se ti lahko javno opravičim.
- Hoc est qui sumus -
dzinks63 ::
Električni pastir ne zgleda samo kot obešene žice na količkih, lahko je tudi v obliki trakov.
Vajenc ::
Po vsakem travniku lahko hodiš dokler ti lastnik travnika tega ne prepove. V nobenem splošno poznanem zakonu se ne prepoveduje hoje čez travnik. Lastnik nepremičine ti seveda to lahko prepove, lahko tudi ogradi travnik ali pa kako drugače uredi čuvanje pokončnih bilk. Če skozi travnik teče potok ali reka, pa ne tem delu še tega ne sme ;p V nobenem primeru pa nima lastnik pravice zganjat agresijo nad sprehajalci zaradi letanja za metulji na njegovem neograjenem travniku. Dela se pa marsikaj, tudi z vilami se lovijo pri ta najbolj butastih lastnikih ali pa s terenci ponoči namenoma zgrešijo cesto ta najbolj užaljeni sprehajalci...
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Prosim, citiraj del, kjer sem ti izrekel žalitev, da se ti lahko javno opravičim.
Ampak ne, bolj fino se je sklicevat na to, da se vsi morali zavedati, da je tvoj travnik v tvoji lobanji izenačen s tvojo spalnic
Sam si rekel da si pripravljen se pogovarjat, da si pripravljen odgovarjat za škodo in vse.
Kaj skačeš?
Sem bil pripravljen se pogovarjat že včeraj takoj, če nebi stari spizdil v hišo, mlajši pa gledal v tla in bil zelo odlklonilen do kakršnih koli besed.
Da bi šel do njega mi je predlagal vajenc, ideja se mi je zdela zanimiva hkrati pa razumem da ima svoje probleme - lahko se jo razume tudi kot izzivanje.
"Mutav" nisi prebral v mojem prispevku.
Ne razumem pa kaj bi ti zdaj rad od slo-techa, da ti da tebi samemu priznanje da res nisi storil čisto čisto nič narobe, al kaj točno hočeš?
Kaj bi rad od slo techa? Točno to kar se je zgodilo - javno debato, kjer N ljudi izrazi M mnjenj.
Da približno vidim % takšnih in drugačnih odzivov, da mal popestrim dan kakemu bralcu in da mal očistim dušo. Dost iskreno? Preveč občutljivo za tvoj močan karakter?
No, slednjega ne boš dobil, ker smo že dolgo nazaj pogruntali, da so se pač ne počne (pa nimajo tu veze zakoni)
Ste pogruntal? Kdo ste to vi?
A ti mal ugrabljaš javno menje in se skrivaš v množino? Noben VI ne obstaja, obstajate samo Relanium, X,Y,Z osebki, vsak s svojim pogledom.
Sem ti že itak rekel (ne samo jaz) , da del krivde vsekakor nosiš, priznat pa tud nočeš.
Krivde za kaj točno? Kakšno priznanje je tu sploh potrebno? Edino možno priznanje je bilo dano v prvem prispevku: BIL SEM NA TRAVNIKU.
Če v tem vidiš, prekršek, vidiš v tem tudi priznanje.
Ampak mormo se zmenit, kaj je sploh prekršek - hoja, uničevanje, sranje, scanje in kdo je za to odgovoren. Js z mačkom ker tebi po tvoji detelji serjejo psi?
Ampak ne, bolj fino se je sklicevat na to, da se vsi morali zavedati, da je tvoj travnik v tvoji lobanji izenačen s tvojo spalnic
Ah, ja, če trpiš za nadpovprečno občutljivostjo, je pa to tvoj problem. Če bi namesto "lobanja" uporabil stilno manj zaznamovan izraz "glava", bi bilo pa v redu?
Daj ga nehaj srat. Try again.
- Hoc est qui sumus -
WarpedGone je izjavil:
Kaj skačeš?
Sem bil pripravljen se pogovarjat že včeraj takoj, če nebi stari spizdil v hišo, mlajši pa gledal v tla in bil zelo odlklonilen do kakršnih koli besed.
Da bi šel do njega mi je predlagal vajenc, ideja se mi je zdela zanimiva hkrati pa razumem da ima svoje probleme - lahko se jo razume tudi kot izzivanje.
"Mutav" nisi prebral v mojem prispevku.
Kaj bi rad od slo techa? Točno to kar se je zgodilo - javno debato, kjer N ljudi izrazi M mnjenj.
Da približno vidim % takšnih in drugačnih odzivov, da mal popestrim dan kakemu bralcu in da mal očistim dušo. Dost iskreno? Preveč občutljivo za tvoj močan karakter?
Ste pogruntal? Kdo ste to vi?
A ti mal ugrabljaš javno menje in se skrivaš v množino? Noben VI ne obstaja, obstajate samo Relanium, X,Y,Z osebki, vsak s svojim pogledom.
Krivde za kaj točno? Kakšno priznanje je tu sploh potrebno? Edino možno priznanje je bilo dano v prvem prispevku: BIL SEM NA TRAVNIKU.
Če v tem vidiš, prekršek, vidiš v tem tudi priznanje.
Ampak mormo se zmenit, kaj je sploh prekršek - hoja, uničevanje, sranje, scanje in kdo je za to odgovoren. Js z mačkom ker tebi po tvoji detelji serjejo psi?
Spet nimam volje secirat vsega sestavka, ampak a še nisi opazil da ponavadi se vedno stvari obrnejo na dva bregova, potem pa gre navzkrižno flejmanje?
No tud če si prebereš nazaj nisem edini, ki je rekel da se to pač ne počne. Prosim preberi si še enkrat če ne razumeš (tako kot si ti točno meni to svetoval že večkrat)
Glede kmeta pač sklepam da je mal mim zato sem uporabil to besedo, spet nisem rekel da si točno to ti rekel. (preberi si še enkrat)
Mlad da je samo dol pogledal skor ne vrjamem, razen če je bolj sramežljive vrste, pa je stari taglavni.
Glede priznanja -bil sem na travniku-
Jah, nisi samo bil, bil si z mačkom, gazil si travo in maček ti je scal, to je vse kar potegne za sabo.
In ja zaključek: spet smo prišli do brezplodnega obračanja besed (priznam, tud jaz sem jih malo) ampak vseeno nima več smisla se okrog tega prerekat. Evo in točno sem pridemo vedno, ko se začnemo lovit okrog pravil in zakonov in iskanja mej dovoljenega, namest da bi se vsi držali nekega bontona, sporov nebi bilo in bi šli dalje živet svoje življenje.
Ampak očitno majo eni viška časa
Mimgrede, js se tud umikam debati ravno zarad pomanjkanja časa in nevolje do odgovarjanja takim odgovorom.
Če bo kaka ostra priletela še zvečer mogoč odgovorim, drgač pa jst enostavno nimam časa danes na ST viset več.
Zgodovina sprememb…
Jah, nisi samo bil, bil si z mačkom, gazil si travo in maček ti je scal, to je vse kar potegne za sabo.
?
Midva sma zaključla.
LitralSM ::
pomnite to, da ceprav raste trava, posest v uradnih evidencah morda ni zapisana kot travnik ali pasnik. Pravtako na pravih kmetih veljajo dolocena pravila, ki ne upostevajo zakona, ker ga ne rabijo in ker ob tezavah lahko ta isti zakon izkoristijo v svojedobro.
naceloma se ne sprehajas po posestvih ki so na vidiku vasi, sploh ce mas od vasi razlicno registrko na vozilu. sploh! tega si namrec ne dovolijo niti sovascani. Pravtako se lahko sprehajate skoraj kjerkoli, ce vam to lastnik dovoli. zahajanje v gozd z avtomobilom ne valja, ker se predvideva da delas skodo oziroma krades. itd. .
naceloma se ne sprehajas po posestvih ki so na vidiku vasi, sploh ce mas od vasi razlicno registrko na vozilu. sploh! tega si namrec ne dovolijo niti sovascani. Pravtako se lahko sprehajate skoraj kjerkoli, ce vam to lastnik dovoli. zahajanje v gozd z avtomobilom ne valja, ker se predvideva da delas skodo oziroma krades. itd. .
Pa, kje vi to živite...?
Moram prav tasta povprašat, kako je s tem, glede na to, da se čez par mesecev z družino selimo na vas, da ne bom pomotoma kdaj komu stopil na travnik, pa me bo s kolom potolkel ali s šrotarco preluknjal.
Tast je precej dobro zapisan pri vseh sosedih; ko gremo jeseni nabirat gobe, vedno razlaga, čigav je del gozda, v katerem trenutno pobiramo plodove narave... Nikdar še nismo gob nabirali samo v tastovem gozdu.
Moram prav tasta povprašat, kako je s tem, glede na to, da se čez par mesecev z družino selimo na vas, da ne bom pomotoma kdaj komu stopil na travnik, pa me bo s kolom potolkel ali s šrotarco preluknjal.
Tast je precej dobro zapisan pri vseh sosedih; ko gremo jeseni nabirat gobe, vedno razlaga, čigav je del gozda, v katerem trenutno pobiramo plodove narave... Nikdar še nismo gob nabirali samo v tastovem gozdu.
- Hoc est qui sumus -
Looooooka ::
Mene sam zanima ce bi ta isti gospod sel lovit/streljat macka, ce bi ta SAM prisel scat na travo.
Mi je najbolj fino, ko razni upokojenci mislijo, da bodo drugi ljudje prvo vzeli katastrski nacrt pa se kksn popis ozemlja preden bodo sli hoditi po travi, ki nima ograje in kjer ni nobenega napisa "privat zemljisce...spizdi".
Drugace pa dvomim, da bi bil kdorkoli vesel rednih obiskov mack.
Njihov urin pac fino smrdi, kar ve vsak, ki ima macka. Zato je treba redno pesek menjat :)
Mi je najbolj fino, ko razni upokojenci mislijo, da bodo drugi ljudje prvo vzeli katastrski nacrt pa se kksn popis ozemlja preden bodo sli hoditi po travi, ki nima ograje in kjer ni nobenega napisa "privat zemljisce...spizdi".
Drugace pa dvomim, da bi bil kdorkoli vesel rednih obiskov mack.
Njihov urin pac fino smrdi, kar ve vsak, ki ima macka. Zato je treba redno pesek menjat :)
Loo...ooka> "Drugace pa dvomim, da bi bil kdorkoli vesel rednih obiskov mack.
Njihov urin pac fino smrdi, kar ve vsak, ki ima macka. Zato je treba redno pesek menjat :)"
Smrdi urin od vseh živali, takisto drek. Če travnik ni ravno sredi mesta, lahko pričakuješ obisk srnic, jelenov - pri mojemu tastu vsako leto naredijo sredi poletja nekaj škode na vrtu, do kamor pridejo preko okoliških travnikov iz gozda.
Na parih hektarih se vonj po mačjem urinu hitro porazgubi. Za razliko od srnic, zajčkov in podobnega življa, mački svoje iztrebke čedno zakopljejo.
Nenazadnje pa je smešno razburjati se nad smradom mačjega urina, ko pa ima praktično vsaka hiša na vasi svojega mačka. Včasih tvoj maček hodi srat/scat na tvoje, včasih na sosedovo - in kontra, tudi sosedov maček serje/ščije malo na sosedovem, malo na tvojem.
Zanimivo pa je, kako se je lani, ko je bila invazija miši (še pomnite?) hitro vsi pomirijo glede problematike mačjega sranja. Mucki so bili lani nadvse čislani.
Njihov urin pac fino smrdi, kar ve vsak, ki ima macka. Zato je treba redno pesek menjat :)"
Smrdi urin od vseh živali, takisto drek. Če travnik ni ravno sredi mesta, lahko pričakuješ obisk srnic, jelenov - pri mojemu tastu vsako leto naredijo sredi poletja nekaj škode na vrtu, do kamor pridejo preko okoliških travnikov iz gozda.
Na parih hektarih se vonj po mačjem urinu hitro porazgubi. Za razliko od srnic, zajčkov in podobnega življa, mački svoje iztrebke čedno zakopljejo.
Nenazadnje pa je smešno razburjati se nad smradom mačjega urina, ko pa ima praktično vsaka hiša na vasi svojega mačka. Včasih tvoj maček hodi srat/scat na tvoje, včasih na sosedovo - in kontra, tudi sosedov maček serje/ščije malo na sosedovem, malo na tvojem.
Zanimivo pa je, kako se je lani, ko je bila invazija miši (še pomnite?) hitro vsi pomirijo glede problematike mačjega sranja. Mucki so bili lani nadvse čislani.
- Hoc est qui sumus -
Pa, kje vi to živite...?
Pa daj že razumi, da je razlika med gozdom in travnikom. V prvega ti izredno težko zakonito prepovejo dostop, na drugega pa brez dovoljenja ne smeš.
Pa tudi nihče ne govori o streljanju ali pretepanju. Ravno tako kot je recimo nevljudno preglasno igranje glasbe, se je nevljudno brez dovoljenja sprehajati po nepokošeni travi ali po obdelani njivi. Imaš cesto, hodi po njej - ali pa po gozdu. Seveda je še bolj nevljudno nekaj zarenčati na človeka in se potem povleči v stanovanje preden te le-ta vljudno povpraša kaj je narobe. Ravno tako je nevljudno nekaj zamomljati in gledati v tla ko te nekdo sprašuje. Ravno problem človeštva pa ni nič od tega.
Pa daj že razumi, da je razlika med gozdom in travnikom. V prvega ti izredno težko zakonito prepovejo dostop, na drugega pa brez dovoljenja ne smeš.
A zato ker to kje piše ali zato ker je lastnik cel robavs?
Woody Allen
Woody Allen
Matej22 ::
Očitno vas res večina živi že celo življenje v mestu in v blokih, da lahko trdite, da je takšna razlika med dnevno sobo in travnikom. Oboje je privatna lastnina in bi se kot taka morala spoštovati. To, da je po zakonu dovoljeno prečkati travnike in gozdove, je pač posledica naše zakonodaje iz socializma, kjer je bilo vse skupno dobro. V normalnih državah se lastninska pravica pač spoštuje, v nekaterih celo tako, da je tisti znak, ki je bil prilepljen prej, dejasnko mišljen dobesedno. Ampak pri nas pa je tako, da najboljše pride skozi tisti, ki nima nič svojega, ker ostalo si tako lahko vzame. Na koncu se niti ne gre za to, koliko škode je bilo povzročene, ampak se gre za princip, za odnos do zasebne lastnine in kot je že bilo omenjeno, za bonton.
gzibret ::
thramos> Meni se bolj duh Slovenceljstva zdi miselnost, da obstaja pravica, da sebe in svojo žival lahko spustiš na vsak koščeš zemlje, ki ni ograjen oziroma označen z napisi.
No, če tvoje drži, potem ne bi smeli nikamor več iti, kar ni asfalt. Kako pa naj jaz vem, kaj je javno in kaj privat. Jah, sej, vedno, ko grem v naravo, s seboj vzamem GPS, pa kataster in zemljiško knjigo, pa telefonski imenik. Saj nisem slovenceljn, ampak odgovoren državljan.
No, če tvoje drži, potem ne bi smeli nikamor več iti, kar ni asfalt. Kako pa naj jaz vem, kaj je javno in kaj privat. Jah, sej, vedno, ko grem v naravo, s seboj vzamem GPS, pa kataster in zemljiško knjigo, pa telefonski imenik. Saj nisem slovenceljn, ampak odgovoren državljan.
Vse je za neki dobr!
Matej22 ::
thramos> Meni se bolj duh Slovenceljstva zdi miselnost, da obstaja pravica, da sebe in svojo žival lahko spustiš na vsak koščeš zemlje, ki ni ograjen oziroma označen z napisi.
Odpravi se na izlet v avstrijo in boš videl, da to izgleda nekako tako, kot si opisal. Sprehajaš se lahko po javnih površinah, če pa se misliš sprehajati po travnikih in gozdovih, pa boljše da imaš s sabo zemljiško knjigo.
Javna površina je cesta, gozdna cesta, mestni park in podobno. Travniki in gozdovi, ki pa so v državni lasti, pa se prav tako ne štejejo med javne površine.
Pa, kje vi to živite...?
Da ni tako hudo, bos ze sam spoznal. osnovna misel pa ostaja. Ce ni sile, da preckas privat posest, je NE preckas. ajd, da gres tka s konkretnin razlogom t.j. nabirat gobe je v redu. ampak da preckas travnik whatewa brez kakega razloga samo zato, ker ti ni po 500 metrov daljsi poti za it, je pa absurd, znak ignorance in idiotizma. In v enakem primeru se je znasel OP.
Nekaj zdrave pameti, veliko spoštovanja do tuje lastnine in uvidevnosti, pa gre. Če nisi prepričan, ne greš, oziroma greš naokoli.
Pa to pišem zato, ker iz opazovanja sodim, da je veliko več 'neuvidevnih Ljubljančanov', kot 'živčnih kmetov'. Oziroma so drugi posledica prvih.
Arto ::
Mercier ::
Odpravi se na izlet v avstrijo in boš videl, da to izgleda nekako tako, kot si opisal. Sprehajaš se lahko po javnih površinah, če pa se misliš sprehajati po travnikih in gozdovih, pa boljše da imaš s sabo zemljiško knjigo.
Javna površina je cesta, gozdna cesta, mestni park in podobno. Travniki in gozdovi, ki pa so v državni lasti, pa se prav tako ne štejejo med javne površine.
Wegefreiheit se reče pravici sprehajanja po avstijskih gozdovih.
xxx ::
veliko več 'neuvidevnih Ljubljančanov', kot 'živčnih kmetov'. Oziroma so drugi posledica prvih.
Hja to je pa odvisno kako egocentričen je tvoj svet. Ker so si "neživčni" kmeti nagrabili več zemlje kot jim jo pripada (20,273km2 / 2000000) potem pač neuvidevnim Ljubljančanom ne ostane nič svoje zemlje po kateri bi lahko hodili in lahko hodijo samo po tuji. Nekje je pa treba hodit, mar ne? In potem ti so ti 'živčni' dokler se spet ne ponovi obdobje ko zacne 'neuvidevnim' primanjkovati vsega in se 'neuvidevni' preoblikujejo v živčne in ustanovijo nov politični sistem po katerem prejsnjim 'živčnim' vzamejo zemljo in jo na novo razdelijo. To se je že enkrat zgodilo po ww2.
Tako da kar se mene tiče je zadeva "chicken or egg" problem. Veliko pa pomaga pri razvoju strpnosti, če je čim manj živčnih in neuvidevnih ljudi.
Pa pa...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: xxx ()
Očitno vas res večina živi že celo življenje v mestu in v blokih, da lahko trdite, da je takšna razlika med dnevno sobo in travnikom. Oboje je privatna lastnina in bi se kot taka morala spoštovati.
Ti očitno ne hodiš veliko v mesto, ker drugače bi se ti slej kot prej zgodilo, da bi parkiral na blokovskem parkirišču, ki je največkrat v lasti lastnikov stanovanj. Če ni posebej označeno lahko tam parkirajo vsi, tudi ti s kmetije. Če je označeno samo za stanovalce, boš dvakrat premislil, če je pa rampa pa sploh ne boš parkiral. Tako nekako je tudi s travnikom.
Woody Allen
Woody Allen
Ne s kmetov predvidevamo, da kar je pred blokom je za stanovalce oziroma njih obiskovalce. Zaradi tega zmerom poiscemo placljiva parkirisca.
Nekako tako velja tudi na kmetih. Dvorisce pred bajto se smatra, da je namenjeno lastnikom bajte ne glede na to ali je oznaceno ali ne.
Nekako tako velja tudi na kmetih. Dvorisce pred bajto se smatra, da je namenjeno lastnikom bajte ne glede na to ali je oznaceno ali ne.
Ne s kmetov predvidevamo, da kar je pred blokom je za stanovalce oziroma njih obiskovalce. Zaradi tega zmerom poiscemo placljiva parkirisca.
Tvoja noga še ni stopila v večje blokovsko naselje?
Woody Allen
Woody Allen
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vožnja po zasebni poljski poti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 16731 (13407) | Mehmed |
» | Vožnja s crossom po gozduOddelek: Loža | 4777 (3991) | r3dkv1c4 |
⊘ | Sprehod po javni površini (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 53841 (49508) | imagodei |
» | Letošnje miši - že mački obupujejo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 23885 (17938) | zuz3k |