» »

O motenju posesti, scanju, sranju in prekletih ljubljančanih

O motenju posesti, scanju, sranju in prekletih ljubljančanih

Temo vidijo: vsi

Brane22 ::

Hint: preobčutljivost in prepričanje, da si nekaj več kot drugi.

Hint: praktično vsi smo prepričani, da smo nekaj več kot drugi.

To žene evolucijski razvoj koneckoncev.

Zato pa v skupinskem življenju potrebujemo neke okvirčke in pravila, da lahko učinkovito arbitriramo, ne da bi se bodisi morali stalno tepst ali stalno požret drek in zbežat.

Zato je vsaj meni tema zanimiva - kakšni so okvirčki za tole...

Še nekaj okrog te pregovorne oslove sence - niso vsi kregi okrog nje čisto brezveze.

Velik procent tega je po mojih dosedanjih izkušnjah vrh ledene gore frustracij, ki se je pač skozi leta nabiral nerazrešen, nato pa ekslodiral ob nekem random dogodku ali razlogu.

Osli so koristen živali že zaradi sence. Ta je lahko učinkovito dignostično sredstvo, saj lahko pokaže na mnogo globlje probleme.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Brane22 ()

Vajenc ::

Okapi je izjavil:

Point je, da Warped dela dramo iz tega, ker ga je en random kmet nadrl. Zaradi tega ni čisto nič drugačen od kmeta, ki je delal dramo, ko je videl enega random meščana z mačkom na svojem travniku.

Dokler ne bo poštekal, da sta v bistvu oba enaka, ne bo razumel v čem je pravzaprav problem. Hint: preobčutljivost in prepričanje, da si nekaj več kot drugi.

Ja valda, da sta si podobna, sej sta soseda ;) ... In mnenje od soseda se te tiče bolj kot od nekega random stranca. Občutljivost je temu primerno razumljiva.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Tear_DR0P ::

imagodei je izjavil:

Jaz na svojem vrtu ne bi trpel nobenih kakcev, niti tistih od ježkov. Če vam je pa vseeno, da vam po travniku serjejo gozdne živali, pa res ne vem, v čem je problem občasnega pasjega dreka?

je nekaj razlike v tem, kako se razkrajajo razni drekci in kako ostanejo tam, kjer jih je žival pustila. pozna se tudi, če se pride na travnik izločat ena žival ali več živali, pa še njihovi lastniki, kolikokrat ...

jaz osebno se držim tega, da ne tacam po travi, ki zgleda, kot da jo bo v naslednjem tednu nekdo pokosil, pa kr deluje. trudim se tudi, da ne uničujem travnika - z avtom, lopato, ali pa psom, ki koplje luknje ali kej podobnega.

Mi je pa oče pred leti razložil, da so v preteklosti kmetje na travnikih pasli karave, in če tiste niso uničile travnika s svojo težo in kopiti, ga tudi človek s hojo verjetno ne bo.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

trololo2 ::

PaX_MaN je izjavil:

Ne priznajem ove zasebne lastnine, a?

Saj tipično slovensko. Še vedno velja splošno prepričlanje da je vse _naše_ in se zato tudi lahko lazi povsot. Skrajni čas da se zakonodaja spremeni v nekaj bolj podobnega avstrijski.

gendale ::

>Mi je pa oče pred leti razložil, da so v preteklosti kmetje na travnikih pasli karave, in če tiste niso uničile travnika s svojo težo in kopiti, ga tudi človek s hojo verjetno ne bo.

to je čist enostavno, tvoje krave ne nardijo nobene škode, sosedove uničijo vse
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

mihec87 ::

gendale je izjavil:

>Mi je pa oče pred leti razložil, da so v preteklosti kmetje na travnikih pasli karave, in če tiste niso uničile travnika s svojo težo in kopiti, ga tudi človek s hojo verjetno ne bo.

to je čist enostavno, tvoje krave ne nardijo nobene škode, sosedove uničijo vse

Saj z hojo ne uničiš travnika uničuješ nepokošeno travo oz polomiš(če se krave pasejo jo požrejo preden zraste do take velikosti) in tisto je vse prej kot prijetno kosit...

trololo2 je izjavil:

PaX_MaN je izjavil:

Saj tipično slovensko. Še vedno velja splošno prepričlanje da je vse _naše_ in se zato tudi lahko lazi povsot. Skrajni čas da se zakonodaja spremeni v nekaj bolj podobnega avstrijski.

No pa povej kako je bolj avstrijsko? Ker nazadnje ko sem bil tam, sem se brez strahu sprehajal po travnikih in gozdovih. Dobivam občutek, da bi nekateri zagradili vsa še tako neuporabljena zemljišča izključno iz inata, da se ne bi kdo drug slučajno lepo imel brez dovoljenja.
Woody Allen

Furbo ::

Vajenc je izjavil:

PaX_MaN je izjavil:

In kako ti veš, ko se sprehajaš po neograjenem travniku, da ni travnik od cerkve ali države?

Če bi država/cerkev obdelovala travnik, ne bi bil nič bolj zaželen kot pri kmetu.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Vajenc je izjavil:

No pa povej kako je bolj avstrijsko? Ker nazadnje ko sem bil tam, sem se brez strahu sprehajal po travnikih in gozdovih.

Za začetek da se lastninska pravica v polni meri razširi še na pašnike in gozdove. Potem ko bo kakšna gozdna parcela tudi zabita (kar v Avstriji pogosto vidiš oz. vsaj tablo) verjamem da boste nekateri skozi par desetletij spoznali da obstaja tudi privat lastnina. In da ima lastnik zakonsko podlago da ti prepove hojo po svoji zemlji.

Vajenc je izjavil:

Dobivam občutek, da bi nekateri zagradili vsa še tako neuporabljena zemljišča izključno iz inata, da se ne bi kdo drug slučajno lepo imel brez dovoljenja.

Evo v enem stavku si nazorno prikazal da ne razumeš privatne lastnine in pravic ki naj bi iz nje izhajale. Sprehajal bi se po tuji zemlji? Plačaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: trololo2 ()

Arto ::

Da ne bo kdo mislil, kakšen kreten sem :P

Arto je izjavil:

Vsi to spoštujejo in se tako ravnajo - razen kmetavzarji si mislijo da so s kosilnico na travniku največji asi, pol pa ni čudno da pride do zgoraj opisanih izpadov.

Relanium je izjavil:

Vsi to spoštujejo in se tako ravnajo - razen mestjanarji si mislijo da so na travniku največji asi, pol pa ni čudno da pride do zgoraj opisanih izpadov.

trololo2 je izjavil:

Evo v enem stavku si nazorno prikazal da ne razumeš privatne lastnine in pravic ki naj bi iz nje izhajale. Sprehajal bi se po tuji zemlji? Plačaj.

Vi ne razumete, da ne boste mogli vse okoli cest zagraditi. Verjetno tudi težko razumete, da so uhojene poti po vašem gozdu, borovnice, potok sredi vašega travnika, podtalnica pod vašo najboljšo njivo, arheološka dediščina in morebitni zakladi pod vašo hišo, nafta in radenska pod parkiriščem... vse javno dobro.

Edit: Pa vse veverice v gozdu in voluharji na njivi tudi.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vajenc ()

BTW povzetek kaj bi osebno rad videl še pri nas:

In other states, such as Tyrol, Lower Austria, and Burgenland, no explicit right to roam exists and land owners reserve the right to deny access. In practice, however, such restrictions are rarely enforced, since mountain tourism is an important industry in Austria. [14]

Jasno da večina te pravice ne bi uveljavljala niti ograjevala, vednar pa je pravilno da ima lastnik pravico spoditi nekoga ki (periodično) dela škodo, pa čeprav je minimalna.

trololo2 je izjavil:

BTW povzetek kaj bi osebno rad videl še pri nas:

In other states, such as Tyrol, Lower Austria, and Burgenland, no explicit right to roam exists and land owners reserve the right to deny access. In practice, however, such restrictions are rarely enforced, since mountain tourism is an important industry in Austria. [14]

Jasno da večina te pravice ne bi uveljavljala niti ograjevala, vednar pa je pravilno da ima lastnik pravico spoditi nekoga ki (periodično) dela škodo, pa čeprav je minimalna.

Sej tako pravico imajo lastniki tudi pri nas. Ampak, če travnik ni ograjen ali kako drugače omejen dostop do njega, te lastnik ne sme kar tako zaradi slabega dne maltretirat.
Woody Allen

Vajenc je izjavil:

Sej tako pravico imajo lastniki tudi pri nas. Ampak, če travnik ni ograjen ali kako drugače omejen dostop do njega, te lastnik ne sme kar tako zaradi slabega dne maltretirat.

Nimajo v gozdu, pašniku, pa AFAIK niti po travniku ne če se ne "povzroča škoda". Več se ne mislim ponavljati.

Pri nas so mlade generacije posestnikov malo zmedene, ker so jim starši ravnokar povedali, da 50 let niso imeli nobenih pravic na svoji zemlji, in bi zato sedaj radi čimprej zadoščenje za vseh okradenih 50 let. Pa na srečo v razvitem svetu to ne gre tako po kmečko.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: trololo2 ()

Zmanjkalo argumentov kajne? Pa bi malo žalil...

imagodei ::

Jaz res ne vem, kje nekateri vidite žalitve? Mal bolj debelo kožo rabite, če pridete na forum soočat svoja mnenja, no. :\ Včasih boste prebrali tudi kaj, kar vam ne paše.
- Hoc est qui sumus -

trololo2 je izjavil:

S čim sem te žalil? S tem, ko ti povem, da v razvitem svetu ne smeš cel svoj gozd na enkrat posekat?
Woody Allen

LitralSM ::

op, obstaja moznost, da je ta travnik vreden vec kot tvoje celotno stanovanje.
2. Zacetek in konec travnika, njive ... se vidi iz aviona. Tvoja ignoranca ti tu ne pomaga.
3. Imas vse je naso kompleks verjetnzato, ker si v zivljenju nisi lastil vec kot par arov zemlje. Ce bi imel po par deset ha, bi razumel zakaj jeza.
4. V uradnih evidencah morda tole ni travnik in njimas na njem potemtakem kaj iskati.
5. Travnike ustvarjajo za potrebe kmetovanja.
6. Tista trava, kibzraste sama od sebe ni travnik, ampak kup neuporabne nesnage.

francek1 ::

Furbo je izjavil:

Na podlagi kakšne zakonske osnove pa? Ne obstaja. Brihta.

Če pa še "štodira", no! Tega, da je motenje JRM v dnevnem času le glasba na vse načine pač ne more tako hitro "naštodirat"...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Vajenc je izjavil:

trololo2 je izjavil:

S čim sem te žalil? S tem, ko ti povem, da v razvitem svetu ne smeš cel svoj gozd na enkrat posekat?

OK pa ti odgovorim v tvojem tonu, pa da vidimo koliko časa bo tema še odprta. Če ne drugače je žaljivo ker bom o tebi postavil kup predpostavk, ki najbrž ne držijo.

Pri nas so mlade generacije meščanov malo zmedene, ker so jim starši ves čas govorili da je vse naše, država najboljši upravitelj in bi zato radi tako stanje ohranjali za vekomaj. Pa na srečo v zahodnem svetu to ne gre tako po komunistično.

Jaz vem, da so lahko kmetje bogati, pridni, pošteni, normalni... imam večino sorodstva po eni strani na kmetih. Vem tudi, da ne marajo, če nekdo potepta travo, ki se bo jutri kosila. V življenju pa nisem slišal, da bi preganjali sprehajalce in njihove na vrvici pripete živalce. Stvar prioritet verjetno. V tej temi čakam navedbo člena zakona, ki bi kmetu dal pooblastila, da lahko maltretira sprehajalce glede na vreme in polno luno in ne dejansko povzročeno škodo oz. ne maram, da bi kdo branil kretene, ki cele dneve čakajo priložnosti, da kakšnemu živemu bitju nekaj žalega naredijo ali rečejo.

trololo2 je izjavil:

OK pa ti odgovorim v tvojem tonu, pa da vidimo koliko časa bo tema še odprta. Če ne drugače je žaljivo ker bom o tebi postavil kup predpostavk, ki najbrž ne držijo.
Pri nas so mlade generacije meščanov malo zmedene, ker so jim starši ves čas govorili da je vse naše, država najboljši upravitelj in bi zato radi tako stanje ohranjali za vekomaj. Pa na srečo v zahodnem svetu to ne gre tako po komunistično.

Tudi v tem je nekaj resnice.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vajenc ()

francek1 ::

trololo2 je izjavil:

Vajenc je izjavil:

trololo2 je izjavil:

Pa niti ni čudno, saj imajo svetel vzgled v županu glavnega mesta. So se tudi Stožice po podobnem principu delale. Izvajalci itak nimajo škode, če so se brezplačno na objektu malo razmigavali, a ne?
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

fikus_ ::

Sam sem kmet in imam v lasti nekaj travnikov in gozda. In imam tudi to "srečo", da čez pašnik in gozd poteka planinska pot stara nekaj let. Je pač moderno, da ima vsako planinsko društvo svojo pot in so tako naredili novo! Mene nihče ni vprašal za dovoljenje, kar označili so jo in pika!
Če že morajo imeti "svojo" planinsko pot, naj jo imajo. Problemi se začnejo, ko nekoga npr. na veliko potrebo in poleg rjavega kupčka pusti tam še kup robčkov in podobnih zadev, ki jih potem veter raznaša! Adijo kultura in ekologija.
Kot sem že napisal, del poti poteka čez pašnik. Čez vikend moram vsak dan preveriti, če je ograja cela, če jo niso odprli ali strgali, da mi krave ne pobegnejo! Imam napis na ograji, ko so krave na paši! Me mika, da bi zraven pasel hudobnega bika, naj jih malo preganja.
Če že uporablljajo tujo lastnino, naj jo tudi spoštujejo. Naj pomislijo, kako bi se počutili, če bi jim jaz delal kupčke na njihovi parceli, če bi pustil ograjo odprto, da bi njihove krave pobegnile, . . .

Pa še to, ko gredo skozi gozd in jim pade npr. veja na glavo, je odgovoren lastnik gozda, četudi je suho vejo odlomil veter! Kje je tu logika.

Želim vam veliko lepih sprehodov po tuji lastnini.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

k4vz0024 ::

Ah, to ni nič. Imam v lasti gozdno cesto, pa jo Občina ne želi odkupiti, ker jo uporabljajo vsi. Naj pobiram cestnino;( Potem bom grd kapitalist, ki turistom pobira denarce...

fikus_ ::

Praveri katere kategorije je cesta. Če je gozdna cesta za spravilo lesa, lahko podreš kakšno drevo čez in pustiš, ali pa jo preorješ.

Sicer boš verjetno dobil dosti telefonskih klicev, ampak nekdo bo vendarle začel migati.

Hvala, fikus za nasvet. Nekaj bo treba storiti. Najbolj absurdno pa je da za cesto, ki jo ne rabim plačujem še njeno vzdrževanje.>:D

k4vz0024 je izjavil:

Ah, to ni nič. Imam v lasti gozdno cesto, pa jo Občina ne želi odkupiti, ker jo uporabljajo vsi.

Ravno zato ker jo uporabljajo vsi, bi morala biti cesta pisana na občino ali državo. Če cesto uporabljaš tudi ti, se ti splača brezplačno predat občini in se s tem rešiti vsaj stroškov za vdrževanje in morda celo kakšnega novega davka.
Woody Allen

Brezplačno? A sem mogoče šejk, da lahko razmetavam z denarjem?>:D Občina je zeloo bogata, pa naj plača...

Bogata je tako zelo, da si je privoščila z granitnimi kockami tlakovane pločnike in odtoke...Nekaterim delom obnovila vodovod na svoj račun, drugim pa pokazala prst...

WarpedGone ::

@fikus:
Moje sožalje (brez podjebavanja) za vse probleme.
Sedaj pa si predstavljaj, da se nekega sončnega popoldneva začneš dret nad nek X osebek ki stoji na travniku par metrov stran od poti. Ne dela ničesar posebnega, stoji in govori po telefonu. Nobenih drekov, valanja, scanja, lomljenja, podiranja, brcanja, prekopavanja, obračanja traktorjev in kaj vse so še prvlekl not - tam mirno stoji in normalno govori, še dere se ne v telefon. Bi bil ponosn nase, če bi ga nazjal tolk da si mal sprazneš dušo al bi te pol slaba vest spravla stran?

Kolektivna krivda pač ne obstaja - Če vam nekdo povzroča škodo, se spravte nad njega ne pa nad prvega ki slučajno pride mimo.
Pa vsaj kakšno tablo/špago napelte, če vam par zlomljenih travnih bilk povzroča takšne duševne bolečine, da morte hitro v hišo po pomirjevala.

Tole je tut priceless prispevek:
Litral:
op, obstaja moznost, da je ta travnik vreden vec kot tvoje celotno stanovanje.

Ja in? Moja mama je pa lepša od tvoje. Povsem nepomembno.

2. Zacetek in konec travnika, njive ... se vidi iz aviona. Tvoja ignoranca ti tu ne pomaga.

Ignoranca, začetek, konec travnika? A znaš brat? Al ti OŠ ni nič pomagala?

3. Imas vse je naso kompleks verjetnzato, ker si v zivljenju nisi lastil vec kot par arov zemlje. Ce bi imel po par deset ha, bi razumel zakaj jeza.

Mogoče svoje komplekse projiciraš name? Te zelo zelo boli, ker morda nekdo ne prepozna neke silne vrednosti v teh silnih ha?
Ja, zna bolet če si kupš BMW, pa te bejba še vedno niti povoha ne.

4. V uradnih evidencah morda tole ni travnik in njimas na njem potemtakem kaj iskati.

Dej prosim po slovensko, cel stavek. Ker to ni travnik, ne smem bit tam? Vrni OŠ spričevalo :)

5. Travnike ustvarjajo za potrebe kmetovanja.

Ustvarjajo travnike? In ti men o večvrednostnih kompleksih?

6. Tista trava, kibzraste sama od sebe ni travnik, ampak kup neuporabne nesnage.

Nekak tko zgleda ta travnik, ja.

Mnogi tule dajete vtis, da ste sami lastniki zemlje in se nekak nagibate na stran tega 'kmeta'. Fino ste prikazal svoje čustveno stanje in bolezni, ki zgleda da sledijo iz takega lastništva. "Kmet" morda ni tako zgrešena žaljivka after all.

(Žal) redke izjeme normalnih ljudi v vlogi kmeta so seveda izvzete.
Zbogom in hvala za vse ribe

No sedaj si pa ti predstavli da sredi vročega dne po travniku pobiraš smeti ter drek in odpadke za raznim talentom..In ja je kaj bolj za pametnega delat kot pa opazovat osebke kaj delajo po tvoji zemlji oz travniku...

Koga briga kaj si počel in kako tebi tist travnik zgleda..bil si sredi tuje zemlje(če ne veš čigavo je ne hodiš gor simpl). Če ni narejene poti itd.. ne vem kaj sedaj glumiš da ni table, ograjeno itd..se pač ne hodi vsepovprek tako kot ne parkira....

Nisem kriv če nimaš svojega zemljišča, bi vsaj videl kako je z takimi ki pridejo iz betona v naravo(seveda izjeme izvzete)..

Bi lahko kmet drugače regiral seveda, lahko bi tudi ti..Glede na scene dvomim da bi ti kmet lahko dopovedal da ne želi tebe in tvojega mačka na svojem travniku(bolj kot z dretjem se že teško to nakaže..oz naslednja stopnja so vile,grablje)..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

Glede na scene dvomim da bi ti kmet lahko dopovedal da ne želi tebe in tvojega mačka na svojem travniku..

Lej mihec, če hočeš kej povedat, je dobro da razumeš kaj je že napisano. Se ne spodobi drugim očitat lastnih blodenj.

Moški: Je že vse zmenjeno.
Js: Kaj pa?
Moški: Ja ne sm mačka scat vodit.
Js: OK, ne bo naju več sem, samo a ste vi kdaj mel kak stik s hišnim mačkom?
Moški: Kaj ma pa to veze?
Js: Ker govorite neumnosti, maček ni pes da ga pelješ ven scat.
Pol sma se obrnila in šla nazaj.

Tip sploh ni problematiziral mojo hojo po travniku. Še tolk jajc nima, da bi to direkt povedat ampak se skriva za nekimi strahovi?.
Zakaj je obtožu scanja mačka in ne mene? Če si že zmišljuje, zakaj ni men reku da ne smem tm srat? Vidu itak ni ne mene, ne mačka, da bi to počela.
Bolniki z opravilno sposobnostjo.... a to se zgodi, ko dobiš neki zemlje v last?

(če ne veš čigavo je ne hodiš gor simpl).

Obstajajo neoznačene privat ceste. Kako veš, da ne smeš peljat po njej, ker se lastniku pač to ne dopade?

Zgodovina sprememb…

Po pravici če bi kmet stopil do tebe in ti rekel da ne hodi z mačkom po travniku bi rekel ok ter odšel?

Bi se dalo o bolanosti ja...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

No vidiš, ti vse veš, brez da bi sploh zraven bil. Si isti kaliber kot ta idiot, ki je spizdu v hišo ,ko je vidu da se nism usral in pobegnu stran.
Pameten ko sto mater ... na sto metrov.

Po pravici če bi kmet stopil do tebe in ti rekel da ne hodi z mačkom po travniku bi rekel ok ter odšel(brez raznega bluzenja)?

Furbo ::

Kmet je šel pametno v hišo, ker se sicer morda ne bi mogel zadržati in bi čudakom z mačkom na vrvici sicer kako primazal. Kaj se pa maš za zgovarjati, če si na tujem in ti nekdo reče da se spokaj?

Zakaj pa meni ljubljančani težijo, če parkiram na ulici pred njihovo bajto, na cesti/pločniku od občine?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Aston_11 ::

Furbo je izjavil:

Zakaj pa meni ljubljančani težijo, če parkiram na ulici pred njihovo bajto, na cesti/pločniku od občine?
Ker so primitivci in jim gre na kufer, da se na njihovi sveti zemlji parkira prišlek, ko pa je vsem jasno, da je parking njihov in da so tam parkirali še s Ford T modelom.

Ko je kmet zagledal mačka na vrvici si je rekel: "Pri nas so mucki prijazni in niso zveri, da bi jih imeli na vrvici. Tale tip je gotovo mafijec, ker ima mačka na vrvici. Bolje, da jo popiham na varno" in odšel na varno.;)

PaX_MaN ::

Aston_11 je izjavil:

Furbo je izjavil:

Ker so primitivci in jim gre na kufer, da se na njihovi sveti zemlji parkira prišlek, ko pa je vsem jasno, da je parking njihov in da so tam parkirali še s Ford T modelom.

Hm, cesta, ulica in pločnik da so namenjeni parkiranju?
Tis' še hujši k WarpedOne!

Po pravici če bi kmet stopil do tebe in ti rekel da ne hodi z mačkom po travniku bi rekel ok ter odšel(brez raznega bluzenja)?

Po pravici: DA
Primerna beseda primerno mesto najde. Sigurno nebi bil tiho ob neupravičenih očitkih (razno scanje, sranje ...) ampak osnovna želja bo spoštovana tudi sedaj, ko je iz sebe naredu kretena, idiota ... Končni efekt je, da imata oba, stari in mlajši, nov vzdevek "kreten", "idiot", ... in v rezervi prijavo na policijo ob prvi priliki, ko bo kdo od njiju naredu neki kar me bo zmotilo. Moja default toleranca do njega je izpuhtela ko sneg v sahari.

Mačka bom sprehajal po javni asfaltirani cesti točno do konca asfalta in le čakal da bo spet kakšno prijazno vrgu vame, ko bom samo dvignu telefon in ga vprašal po številki policije. Na kakšno pomoč ob cesti lahko gladko pozabi, skozi okno mu bom zamjavkal in se odpelal naprej.

Ne pričakuj prijaznosti, če kozlaš po naključnih mimoidočih.

Furbo je izjavil:

Kmet je šel pametno v hišo, ker se sicer morda ne bi mogel zadržati in bi čudakom z mačkom na vrvici sicer kako primazal. Kaj se pa maš za zgovarjati, če si na tujem in ti nekdo reče da se spokaj?

bodi vesel da ti težijo, lohk bi tud poklicali redarstvo in pol boš mogu še plačat

Mesar ::

Nimajo kaj težit, lahko edino redarje kličejo.
Your turn to burn!

raje plačaš kazen kot da ti en reče da svoje gajbe ne smeš parkirat sred ceste?

(s ključem popraskat se je itak ne splača k je vredna 100e)

Jap.
Your turn to burn!

Sriple Tix ::

Evo moj današnji primer, ko mi je cesta izginila v polje, ki ga lani tam ni bilo in jo je na mestu, kjer je obkroženo s črno, prekrilo neko rastlinje obdelane površine. Tekel sem pač naprej ob robu travnika, poleg polja s konopljo na eni ter deteljo na drugi strani, kjer kmetje itak hodijo tudi sami, z nekom izmed lastnikov tiste zemlje, ki je popravljal podrt kozolec, na hitro izmenjal par vljudnostnih besed o včerajšnji toči in se čim prej vrnil nazaj na cesto.

Če vsaj nakažeš, da spoštuješ tujo lastnino, težav največkrat ni. Seveda pa lahko naletiš na koga, ki je vstal z levo nogo in te napizdi iz povsem ljubega miru, kar sem ob sicer drugačni priložnosti tudi že doživel.

Zgodovina sprememb…

>Seveda pa lahko naletiš na koga, ki je vstal z levo nogo in te napizdi iz povsem ljubega miru, kar sem ob sicer drugačni priložnosti tudi že doživel.

in kako si takrat reagiral?
Your turn to burn!

Sriple Tix ::

Glede na to, da smo opravljali delo za naročnika (trasiranje ceste za Gozdno Gospodarstvo), sem mu mirno povedal, da moramo določiti neko približno traso in šele nato ga bo GG obvestil o vseh podrobnostih ceste, ki bo morda šla preko njegove zemlje. Dokler ne zakoličimo, namreč nihče nima plastične prestave, kje bo cesta potekala. Seveda je pizdil, da njemu nihče ni nič povedal (kar se je kasneje ob prihodu gozdarja izkazalo, da ni res), vendar je kmalu popustil in delo smo opravili do konca. Se pa naša ekipa ni nič razburjala, sedli smo dol in pač počakali, zato je tudi stari ostal brez snovi za razgrajanje in kmalu smo se povsem prijazno pogovarjali. Vse skupaj je trajalo kakšno uro, ampak v osnovi je to vse.

Mipe ::

Mojemu staremu očetu so prekopali njivo ter poškodovali kozolec in naredili za najmanj 500€ škode, da bi speljali občinski vodovod. Javno dobro, nobene odškodnine, na njegovo zemljišče pa mirno odlagajo vsemogoče. Tako je že nekaj tednov, vodovoda pa še zmerom niso položili.

Žal je prešvoh, da bi popizdil.

bluefish ::

Če ni bilo služnosti, lahko mile volje toži.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vožnja po zasebni poljski poti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14316730 (13406) Mehmed
»

Vožnja s crossom po gozdu

194777 (3991) r3dkv1c4

Sprehod po javni površini (strani: 1 2 3 4 5 )

21453840 (49507) imagodei
»

Letošnje miši - že mački obupujejo (strani: 1 2 3 )

12223885 (17938) zuz3k

Več podobnih tem