Forum » Strojna oprema » Repetitor ali močnejši router
Repetitor ali močnejši router
Malcolm_Y ::
Živim v bloku in dokaj pogosto mi prekinja WiFi signal, tudi ko sem 2 ali 3 m stran od routerja. Imam relativno star in relativno šibak router, zato verjetno mreže sosedov brez težav zmotijo "linijo".
Ali je bolje, da kupim repetitor in tako ojačam signal, ali enostavno kupim en oreng močan router?
Ali je bolje, da kupim repetitor in tako ojačam signal, ali enostavno kupim en oreng močan router?
- spremenil: Malcolm_Y ()
Mavrik ::
Nabavi raje nekaj kar podpira oba banda - 2.4 in 5GHz hkrati. Pri tem poskrbi, da bodo tudi tvoje naprave znale se pogovarjati na 5GHz bandu.
To je v bistvu edini način kako se boš izognil motnjam drugih wifijev v bloku.
Lahko pa za prvo silo vzameš kak wifi scanner (recimo inSSIDer za Android) in pogledaš če je kak kanal na 2.4 GHz še fraj.
To je v bistvu edini način kako se boš izognil motnjam drugih wifijev v bloku.
Lahko pa za prvo silo vzameš kak wifi scanner (recimo inSSIDer za Android) in pogledaš če je kak kanal na 2.4 GHz še fraj.
The truth is rarely pure and never simple.
Ja, tam maš enega cepca na kanalu 9 ko vam zjebe žurko po celem spektru :) Sam ja, verjetno bi ti kak kanal 11 znal boljše delati.
Tako da kupiš telefon in laptop, ki imata 5GHz 802.11n mrežno.
Kako pa naredim, da naprave delajo na 5 GHz - laptop, android?
Tako da kupiš telefon in laptop, ki imata 5GHz 802.11n mrežno.
Ja, v blokih je problem, čeprav dokler oranžni niso kupili routerja, nisem imel nikoli problemov.
In če recimo nimam možnosti investicije za menjati vse elektronike za uporabo 5 GHz, kaj je najboljši način, da dobim močno in stabilno mrežo, repetitor, booster, drag router ali vse troje?
In če recimo nimam možnosti investicije za menjati vse elektronike za uporabo 5 GHz, kaj je najboljši način, da dobim močno in stabilno mrežo, repetitor, booster, drag router ali vse troje?
jest10 ::
Dej za štart se prestavi na 11-ti kanal(malo testiraj, če ti naprave podpirajo 13 ali 14-ti kanal, bo tam še bolje)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
Praktično nič od tega ti ne pomaga če maš okoli sebe kup motenj. Lahko probaš boostat signal, samo zavedaj se da mora router tudi tvojo elektroniko slišat in tam pač nekaj veliko izbire kot da greš na fraj frekvence pač ni.
floyd1 ::
Mogoče 2 tumasti vprašanji, pa vseeno:
- tisti "cepec" na devetki je zase vseeno naredil dobro, ker se je prestavil na prost kanal ali si je s tem naredil sranje, ker ima sedaj še več motenj, kot bi jih imel, če bi šel na enega od "že pokritih" kanalov?
- pri katerih napravah bi lahko bil problem na 13. in 14. kanalu? A ne podpirajo to vse naprave?
Mimjogrede - ravno zaradi take zasičenosti sem se prestavil na 5GHz in dela bistveno boljše, le domet je bolj tak-tak.
- tisti "cepec" na devetki je zase vseeno naredil dobro, ker se je prestavil na prost kanal ali si je s tem naredil sranje, ker ima sedaj še več motenj, kot bi jih imel, če bi šel na enega od "že pokritih" kanalov?
- pri katerih napravah bi lahko bil problem na 13. in 14. kanalu? A ne podpirajo to vse naprave?
Mimjogrede - ravno zaradi take zasičenosti sem se prestavil na 5GHz in dela bistveno boljše, le domet je bolj tak-tak.
MIHAc27 ::
Priznam, da se na wifi in kanale ne spoznam tako dobro, ampak zakaj bi 'cepec' na kanalu 9 motil OP-a na kanalu 6?
Se mi zdi večji problem, ker so kar štirje na kanalu 6. Te se po moje bolj motijo. -65db je še dober signal drugače. Ne vem koliko blizu routerja si bil, ko si to sliko zajel.
Jaz bi prestavil na tvojem mestu na kanal 3.
Se mi zdi večji problem, ker so kar štirje na kanalu 6. Te se po moje bolj motijo. -65db je še dober signal drugače. Ne vem koliko blizu routerja si bil, ko si to sliko zajel.
Jaz bi prestavil na tvojem mestu na kanal 3.
floyd1 ::
Točno tako sem tudi jaz vedno razmišljal, zato pa sprašujem, če se motim. Ker nihče prej ni predlagal kanalov 3 in 8, ki sta še "prosta".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: floyd1 ()
d4vid ::
Točno tako sem tudi jaz vedno razmišljal, zato pa sprašujem, če se motim. Ker nihče prej ni predlagal kanalov 3 in 8, ki sta še "prosta".
Ker ga na kanalu 3 motita kanal 2 in 4, na 8-ki pa 7 in 9
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
n0pin ::
Mogoče 2 tumasti vprašanji, pa vseeno:
Tisti wifi zdaj faše vse motnje z wifijev na kanalih 6 in 11, obenem pa tudi moti vse wifije na kanalih 6 in 11 :)
Zato so lih tako široke črte narisane, Wifije vedno hočeš met narazen, da se ne motijo. V 2.4 bandu maš realno tako 3 kanale, ki so čisto izolirani.
blue ::
@Malcolm_Y mogoče ti je wireless odpovedal na routerju...
Dvomim, da je toliko motenj..
Meni je odpovedal wireless na treh wrt54g routerjih (vsi stari več kot 5 let)..
Če misliš kupiti 5ghz poglej katere naprave ti sploh podpirajo 5ghz...
Dvomim, da je toliko motenj..
Meni je odpovedal wireless na treh wrt54g routerjih (vsi stari več kot 5 let)..
Če misliš kupiti 5ghz poglej katere naprave ti sploh podpirajo 5ghz...
@blue - dejansko mi nikoli ni prekinjalo, dokler sosedi (ta oranžni) niso nabavili routerja.
Bom dal na kanal 11, da vidim, če bo pol kaj boljše - na 11-ki bo imel moj veliko "lufta" pred ostalimi.
Bom dal na kanal 11, da vidim, če bo pol kaj boljše - na 11-ki bo imel moj veliko "lufta" pred ostalimi.
je žal tako da imam od T2 router, v katerega se ne da prit....
Kako da ne? Z brskalnikom greš na 192.168.1.1 (ali kaj podobnega, odvisno od proizvajalca routerja - http://www.techspot.com/guides/287-defa....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Malcolm_Y ()
...:TOMI:... ::
Pojdi na servisne strani t-2 za nadtavitve ali pa na neuradni forum, ti bodo nastavili zadevo.
Tomi
Chester ::
je žal tako da imam od T2 router, v katerega se ne da prit....
Kako da ne? Z brskalnikom greš na 192.168.1.1 (ali kaj podobnega, odvisno od proizvajalca routerja - http://www.techspot.com/guides/287-defa....
T2 ima routerje od Iskre innbox, v katerih tudi wireless passworda ne moraš spremeniti brez da bi njih poklical in ti oni to storijo.
filip007 ::
Router morate nastaviti na domače omrežje in ne na javno (sosedi).
Sploh pa ta program http://www.metageek.net/ pokaže prekrivanje signala, če je kje.
Sploh pa ta program http://www.metageek.net/ pokaže prekrivanje signala, če je kje.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WiFi v blokuOddelek: Omrežja in internet | 4933 (1627) | starfotr |
» | Internet preobjemenjen, kaj je krivo?Oddelek: Omrežja in internet | 2245 (1563) | SmeskoSnezak |
» | ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 15035 (13624) | styled |
» | Preveč wi-fi omrežij v blokuOddelek: Omrežja in internet | 2987 (2262) | St235 |
» | Wifi - na daleč - problem (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10309 (9225) | lebang1 |