» »

Ne zazna zunanjega trdega diska

Ne zazna zunanjega trdega diska

LarisaH ::

Imam My Book Essential WD 1tb, ki mi je kar naenkrat nehal delovati. Ko ga priključim v računalnik lučka normalno utripa, tudi računalnik se 'oglasi' tako kot takrat, ko priključim USB, sam v mojem računalniku ga pa ne zazna. Sem prebrala ogromno tem o tem problemu ampak še imam garancijo tako, da kakšno razstavljanje tukaj odpade, glede particije se pa ne spoznam ravno ampak vseeno, če je šla particija je še kakšna možnost, da dobim nazaj svoje stvari? Pa če uveljavim garancijo tudi ni možnosti, da jih dobim nazaj? Aja pa še to v C. Managerju mi zazna book, sem poskusila priključiti disk na druge računalnike pa ga tudi ni zagnalo, ko sem ga pa priključila na tv je pa napisalo češ da je nekaj narobe z USB priključkom.
Zelo bi bila hvaležna za pomoč

solatko ::

Če so ti pomembni podatki, potem je edina rešitev, da ohišje razdreš in disk priključiš v računalnik, preko SATA priključka. Če pa je vrednost diska večja, kot ceniš podatke, neseš v zamenjavo, da boš dobila podatke iz servisa, bo pa silno draga zadeva - zna it v nekaj k€.
Razmisli in ukrepaj - vrednost diska je pod 100€ in verjetno je šla samo USB elektronika, sam disk pa normalno deluje.
Delo krepa človeka

STU-III ::

Tako, kot je rekel solatko. Vzameš disk iz škatle in ga direktno priklopiš v notranjosti računalnika. Razen, če seveda nimaš na razpolago samo laptopa...

Pa če si dosti previdna, da nič ne poškoduješ, tudi na servisu ne bodo videli, da je bil odprt, če boš uporabila garancijo.
Line secured.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: STU-III ()

Gremio ::

Pozdravljena!

Probaj resit podatke z http://www.piriform.com/recuva ali si izberi program iz http://pcsupport.about.com/od/filerecov......

Na tvojem mestu ne bi razdiral saj imas garancijo..Je pa res ce neses na
servis za resevanje podatkov pa zna bit kar zasoljena cena.

Lp

solatko ::

Za reševanje podatkov je cel kup programov, vendar noben ne pomaga, če je ploščica za USB priklop diska, zanič. Če hočeš podatke (verjetno bi disk lahko uporabljala v drugem ohišju, mora ohišje odpret, to pa se ne da tako, da bi garancija ostala.
Tako kot pravim, če so podatki nad vrednostjo diska, ni kaj razmišljat.
Delo krepa človeka

LarisaH ::

Hvala vsem za odgovore :). V bistvu ni nekih 'pomembnih word datotek' so pa slike, ki sem jih prenesla iz fotoaparatov že nekaj časa nazaj in nimam kopij, ter mi zelo veliko pomenijo, glede filmov in tega pa me sploh ne skrbi, ker jih lahko itak ponovno uporabim. Imam laptop in namizni računalnik, glede elektronike in tega sem kar vešča ampak me skrbi, da bi bilo kasneje kaj druga narobe jaz bi pa lepo uničla škatlo in mi tega garancija definitivno ne bi krila. Kaj na servisu bi mi dali pol nov book? A, ne morejo zamenjati samo USB priklop plošče ali karkoli je narobe? glede na to, da so podatki itak na disku?
*Ima mogoče kdo izkušnje s tem odpiranjem in priklapljanjem na SATA? ali pa vsaj, da mi nekako razloži kako lahko to naredim.
Aja pa glede teh rekoveri programov in tega ali ga je sploh možno kako uporabiti glede na to, da mi diska ne zazna rač.?
Hvala še enkrat vsem:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: LarisaH ()

fosil ::

Moraš se odločit, ali boš poskusila rešit podatke ali boš dala disk v garancijo in izgubila podatke.
Če se odločiš za reševanje in disk odpreš, lahko pozabiš na garancijo.
Kako disk odpret pa poglej na youtube, išči: open "ime diska"
Tako je!

MIHAc27 ::

Te škatle zelo dobro poznam, in so narejene tako, da se vsako odpiranje takoj pozna.
Če je v garanciji bi se mogoče probal kaj zmenit v servisu, glede podatkov (da oni odprejo in ti dajo disk)
ampak to ne sodi v garancijo in ti lahko komot računajo.
Običajno se pokvarjene diske samo zamenja z novimi (ali obnovljenimi!) ki pa nimajo nobenih podatkov.

LarisaH ::

Škatlo sem že odprla, ker mi dejansko stvari, ki so na disku pomenijo več kot tistih 85€. Zanima me kje bi se dal dobit ta disk, ki je zanič (če se ga da dobit v prosti prodaji ali ga imajo samo oni na servisu?) Prilagam še slike, če mi lahko poveste kateri disk od teh 2 moram zamenjati.
 disk

disk

kloko ::

Tu nimaš kaj MENJATI. Odstraniti je treba tisto "trikotno" ploščico na vrhu. Preostanek je pravzaprav tisto, čemur rečemo DISK. To priključiš kot navaden SATA disk z dvema namenskima kabloma direktno v računalnik (ne prenosni). Potem priključiš računalnik na elektriko, poženeš in upaš, da se ti pokaže vse tisto, kar je bilo shranjeno na disku.

Slike so pa tudi takšne, kot bi jih dete risalo s tempera barvicami...

L.p., Kloko

solatko ::

LarisaH - Odviješ še ta vijak pri USB izhodu in odstraniš ta trikotni del (vezje USB-ja in napajanja). Potem odpreš namizni računalnik (levo stranico ohišja) in priključiš napajanje in en podatkovni kabel. Če nisi to nikoli delala, naj ti pomaga, kak priročen sosed.
Potem zaženeš sistem in, če je kaj narobe z diskom, verjetno sistema ne bo zagnalo, temveč te bo opozorilo, da je potrebno formatirat disk ali kaj podobnega. Če pa je disk v redu, boš lepo našla gor vse kar si posnela. Upam da nisi uporabljala kriptacije, saj boš v tem primeru, težko kaj rešila.
Lahko pa poizkusiš tudi tako, da pripelješ napajanje iz računalnika, podatke pa poizkusiš preko USB-ja, samo potem ne smeš odstranit trikotne ploščice in povezave. Velikokrat, gre samo napajanje prenosnega diska, vse ostalo pa funkcionira.
Delo krepa človeka

LarisaH ::

Hvala vsem za odgovorje, glede na to, da pogosteje uporabljam laptop imam starejši namizni rač. in dvomim, da ima SATA priključek, bom poskusila pri kakšnem prijatelju ali pa bom morala kupiti adapter.
Lp. javim, ko bom uspela kaj urediti :)

STU-III ::

Sata priključek ima skoraj sigurno (tudi kar nekaj starejših rač. ga ima) ampak ne vem, če imaš sata kabel in pa, če ima napajalnik od starega računalnika tak priklop za napajanje.
Line secured.

MrStein ::

LarisaH je izjavil:

Aja pa glede teh rekoveri programov in tega ali ga je sploh možno kako uporabiti glede na to, da mi diska ne zazna rač.?

Prej si napisala " v C. Managerju mi zazna book"

A zazna ali ne?

Sicer pa bi pognala Recuva in v najslabšem primeru bi ti napisalo "ni diska", v najboljšem pa bi že imela podatke.

(Recuva mislim da ne zazna diska, če ga niti v Explorerju ni, vsaj zadnjič meni ni. Predlagam kaki drug program. Ali je disk zazna ali ne pa je nabolje v Device Manager ali še bolje v Disk Management pogledati.)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WD Elements disk - računalnik ga ne prebere!? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5310746 (9599) LeXani
»

Problem z laptopom

Oddelek: Pomoč in nasveti
161114 (798) SplitCookie
»

Zunanji disk-NE DELUJE

Oddelek: Strojna oprema
4412129 (11623) Kotar
»

WD My book 1TB nehal delati

Oddelek: Strojna oprema
203536 (3155) abaximan
»

Western digital MyBook

Oddelek: Strojna oprema
94083 (3757) Guti

Več podobnih tem