Forum » Na cesti » HLAJENJE FORD MONDEO L 98 1.8
HLAJENJE FORD MONDEO L 98 1.8
GREGA2 ::
Zdravo.
Zanima me če je kdo imel podobne težave z hlajenjem motorja. Na termostatu ki deluje(preveril z roko ker se segrejejo cevi ki pridejo iz njega) zamenjal sem tipalo, ker sem mislil da tipalo ne sproži ventilatorja,vendar ni imelo nobenega učinka. Ventilator se vklopi edino, če odklopim tipalo na termostatu, vendar se potem ventilator ves čas vrti..Nevem v čem je fora, da se noče vklopit ventilator, vklopi pa se če prižgem klimo. Kdo ve kej ?
Zanima me če je kdo imel podobne težave z hlajenjem motorja. Na termostatu ki deluje(preveril z roko ker se segrejejo cevi ki pridejo iz njega) zamenjal sem tipalo, ker sem mislil da tipalo ne sproži ventilatorja,vendar ni imelo nobenega učinka. Ventilator se vklopi edino, če odklopim tipalo na termostatu, vendar se potem ventilator ves čas vrti..Nevem v čem je fora, da se noče vklopit ventilator, vklopi pa se če prižgem klimo. Kdo ve kej ?
steev ::
Se pravi je radiator vroč, samo ventilatorji se ne prižgejo. Kako veš, da ne deluje hlajenje? Kolk ti števec kaže na armaturi?
:|
Aston_11 ::
Kolikor pomnim, bi morala biti ventilatorja dva, eden za klimo, drugi za motor. Zakaj bi drugi moral delati, mi ni jasno, ventilatorji se itak vklapljajo zelo redko, če sploh oziroma moraš motor fajn obremeniti, da se bo vklopil. Tisti od klime je poglavje zase.
GREGA2 ::
Se pravi je radiator vroč, samo ventilatorji se ne prižgejo. Kako veš, da ne deluje hlajenje? Kolk ti števec kaže na armaturi?
zato kr sm testiru da je avto na mestu prižgan v najhujši vročini..pa pride števc za temperaturo skor na rdeče, če bi delal se sploh nebi smel približat rdeči
Kolikor pomnim, bi morala biti ventilatorja dva, eden za klimo, drugi za motor. Zakaj bi drugi moral delati, mi ni jasno, ventilatorji se itak vklapljajo zelo redko, če sploh oziroma moraš motor fajn obremeniti, da se bo vklopil. Tisti od klime je poglavje zase.
ja sta dva...itak da se more vklopit..sploh za vožnjo po mestu..ko se motor slabo zračno hladi..mi števec skor do rdeče pride in če bi pustu tko bi motor zakuhu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GREGA2 ()
steev ::
Se pravi si senzor menjal. Se mi zdi da sta dva senzorja drugače na ohišju termostata, en zgoraj en spodaj. Sicer termostat je tako narejen, da če slabo deluje, je odprt, vendar bi ga jaz vseeno menjal (20 eur z antifrizom vred). Kaj pa vodna pumpa?
:|
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Klima problem, Megane 1.5dci, l'11.Oddelek: Na cesti | 6345 (450) | Jure244 |
» | Temperatura vode pozimi v avtomobiluOddelek: Na cesti | 10760 (8901) | amigo_no1 |
» | izdelava avtomatske klime v avtuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5278 (3999) | korenje_ver2 |
» | ne vem ce klima delaOddelek: Loža | 4735 (4236) | Scorpia |
» | homemade klima za avtoOddelek: Loža | 5165 (4359) | Azrael |