Forum » Omrežja in internet » Razlika v SPEEDTEST-u med WI-FI in LAN
Razlika v SPEEDTEST-u med WI-FI in LAN
C00PER ::
Za nekoga verjetno povsem brezvezno vprašanje, in bo imel takoj logičen odgovor, zame pa žal misija nemogoče, pa bi zato prosil za pomoč.
Uporabljam laptop, na internet sem povezan preko WI-FIja (router CISCO WRT160NL)
Telemach mi je pred časom namreč povečal hitrost (tako kot vsem telemachovim naročnikom), in imam sedaj 25DL/2UL (prej 20/2).
Kar nekaj časa sem čakal, da bi na speedtest.si al speedtest.net opazil razliko, vmes parkrat restartal modem in router, vendar skoz enako....speedtest mi vedno pokaže sledeče hitrosti:
Kak pa dam računalnik na kabel, pa so hitrosti sledeče:
Laptop je od routerja oddaljen cca. 6metrov, vmes ni nekih debelih sten, ki bi očitno motile signal.
Se komu sanja, kaj bi bilo krivo, oz. kaj bi lahko storil, da bi tudi preko WIFIja vsaj približal hitrost preko kabla ?!
Hvala za pomoč že vnaprej ...
Uporabljam laptop, na internet sem povezan preko WI-FIja (router CISCO WRT160NL)
Telemach mi je pred časom namreč povečal hitrost (tako kot vsem telemachovim naročnikom), in imam sedaj 25DL/2UL (prej 20/2).
Kar nekaj časa sem čakal, da bi na speedtest.si al speedtest.net opazil razliko, vmes parkrat restartal modem in router, vendar skoz enako....speedtest mi vedno pokaže sledeče hitrosti:
Kak pa dam računalnik na kabel, pa so hitrosti sledeče:
Laptop je od routerja oddaljen cca. 6metrov, vmes ni nekih debelih sten, ki bi očitno motile signal.
Se komu sanja, kaj bi bilo krivo, oz. kaj bi lahko storil, da bi tudi preko WIFIja vsaj približal hitrost preko kabla ?!
Hvala za pomoč že vnaprej ...
ANd On The Last Day God Created.....SOUND !
Mavrik ::
A imaš 802.11n mrežno v prenosniku in je linija vzpostavljena z n povezavo?
Namreč za "54Mbit" 802.11g povezavo je okoli 20Mbit/s lih nekje pričakovan maksimum v večini pogojev.
Namreč za "54Mbit" 802.11g povezavo je okoli 20Mbit/s lih nekje pričakovan maksimum v večini pogojev.
The truth is rarely pure and never simple.
mi lahko malce laično razložiš kje naj to preverim ?
black ice ::
Predvidevam, da uporabljaš Windows sistem. Pritisni CTRL+ALT+DEL, odpri Task Manager (Upravitelj opravil), pojdi na zavihek Networking (Omrežja) in poišči Wireless network oz. brezžično omrežje ter tam najdi podatek o hitrosti povezave.
hojnikb ::
Bo treba upgradeat router in laptop na n-standard, če hočeš do konca izkoristit linijo...
#brezpodpisa
54mbit piše, ja....
lahko to kako spremenim na 100 oz. na višjo ?!?
black ice ::
Menjaš laptop ali dokupiš ustrezen WiFi vmesnik. Najbolj enostavno (tudi cenovno gledano) bo, da preklopiš na kabel.
Mavrik ::
54mbit piše, ja....
Najprej preveriš če ima slučajno tvoj prenosnik že 802.11n vmesnik. Če ga ima, pogruntaj zakaj se ne pogovarja po tem standardu z routerjem. Če ga nima, potegni kabel.
The truth is rarely pure and never simple.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | n 150Mbps ~5MBps (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6127 (4727) | b3D_950 |
» | Kateri ROUTER za cim večjo hitrostjo prenosa (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 22001 (16202) | broken/link |
» | OPTIKA - slabši prenos preko WiFi-ja ?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 4972 (4428) | RejZoR |
» | NAS ds212j hitrost prenosa! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9881 (8913) | BlaY0 |
» | Router in hitrost internetaOddelek: Omrežja in internet | 881 (776) | krispe |