» »

Hrbteničarji, ima kdo vodno posteljo?

Hrbteničarji, ima kdo vodno posteljo?

Machete ::

Torej ima kdo, ki ima kakršne koli težave s hrbtenico (spodnji del) vodno posteljo in lahko poroča kako se obnese?
Se jo da prilagajati 'trdnost' oz, koliko vode se našopa notri in kakšne so kaj cene tega dan danes (2x2m).
Tnx

flbroker ::

Vodna postelja ni za težave s hrbtenico. Tebe boli hrbet zato ker hrbtenica ni v naravnem položaju bodisi kot posledica nepravilne drže, prehitre rasti ali poškodbe. Če boš ležal na mehki podlagi kot je vodnja postelja se ti bo "blazina" prilagodila obliki tvojega telesa takšnega kot je in ne bo nobenega učinka. Rabiš dobro Dormeo blazino ki ti jo naredijo po meri (ni poceni, je pa kvaliteta) in ojačat je treba trebušne in hrtbne mišice z vajami.

Machete ::

Kupil sem vzmetnico (ne poceni) po meri z žepnim vzmetenjem, vendar mi je še vedno premehka. Latex, penastih itd.. ne maram, ker se ne počutim dobro na njih. Dormeo bom preskočil.
Vzmetenje (moderno-več sto vzmeti, ne 6 fedrov.. :P) mi je super, vendar kot pravim moj položaj še vedno ni kot bi želel. Na trdem kavču spim kot jagnje, na omenjenem jogiju ne več kot 3h skupaj.
Mišice treniram skoraj vsak dan, to ni problem ;)
Mislil sem da je vodna postelja precej trda oz daje dobro oporo. Vsaj kolikor imam v spominu razne hitre teste na raznih sejmih..
Cene kot vidim tudi niso več tako hude, in so primerljive z dražjimi jogiji..
Slišal sem pač večkrat da so za hrbtenico vodne postelje zelo ok.
Kako je pa kaj z premikanjem. Če partner vstane ali se obrne ali te potem v sanjah zalije tsunami.. ?

flbroker ::

Kupi vodno posteljo.

Machete ::

A jo imaš? Malo mi je čudno da praviš da je mehka podlaga, ker kolikor sem jih testiral so primerljivo trde z tršimi različicami vzmetnic, sploh pa trša od normalne trdote vzmetnice. .. ?
Še kdo z lasnto izkušnjo?

pegasus ::

Od vodnih postelj poznam samo tiste v balnei v dolenjskih toplicah. Odlična zadeva po onsenu, pritisk na telo se ti na vodni postelji enakomerno razporedi po celi stični površini in občutek imaš, kot da bi lebdel.

Doma pa imam najbolj trdo reč, kar sem jo našel v lesnini. Nekaj s kokosovimi vlakni or smth, se čuti približno tako kot deska s centimetrom pene čez. Priporočam.

PecenkA ::

Preizkusil sem kar nekaj vzmetnic, od raznih navadnih do takih z žepnimi vzmetmi in tudi lateks izvedbe. Dokler nisem vzel najcenejše in najtrše navadne vzmetnice, kar sem jo našel, me je vedno zjutraj bolel hrbet. Z vodnimi posteljami nimam izkušenj.

BigWhale ::

Evo, first hand experience.

Prvih nekaj tednov (dva, trije) je bilo rahlo nenavadno spati in me je na cajte bolel kriz ali pa vrat. Vendar je to samo neko prehodno obdobje, ker tega telo ni navajeno. Ko se vlezes na posteljo imas obcutek, da plavas oziroma, da lebdis. Nikjer ni nekega pritiska na telo, ker je teza razporejena enakomerno po celotni povrsini postelje in se nikjer ne ugreza prevec ali pa premalo. Sedaj, po skoraj pol leta uporabe, se mi zdi, da sem bil trapast, da sem toliko casa odlasal z nakupom. :)

Kar se tice same konstrukcije (jaz imam Lectusovo posteljo), spodaj je leseni okvir, potem je pa na njem okvir iz penaste gume. Noben del postelje ni trd, tako, da se ne mores butnit nikamor, ko ponoci okrog tavas v temi. :) V ta okvir prideta najprej dva grelca, potem pa dve vodni jedri. V vsako jedro gre kakih 130l vode. Temperaturo postelje si potem prilagajas sam. Za dve osebi mors v bistvu kupiti dve vodni jedri. Med vodnimi jedri je pregrada, ki hkrati sluzi kot izolacija. Temperaturo je ponavadi minimalno 28 stopinj, ko se pa navadis pa stvar dvigujes. Jaz trenutno spim na 29. Ja, tudi zdaj v najhujsi vrocini je bila postelja segreta.

Pri premetavanju po postelji pa se vibracije prakticno ne prenasajo na sosednje lezisce. Lahko gor sonozno skaces, pa se bo sosednje lezisce komaj kaj zatreslo.

No, mogoce pa samo opravicujem drag nakup... ;> Celotna investicija je okrog 2500 EUR.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljša vzmetnica - Jogi je? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
227104510 (9224) Vanadium
»

Ležišče iz spominske pene

Oddelek: Loža
214993 (4247) St235
»

Ležišče DORMEO - vaše mnenje (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20691674 (27432) Ganon
»

Nakup vzmetnice - nasveti (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7730562 (16868) amigovespuci
»

postelje in vzmetnice

Oddelek: Loža
3511119 (9092) t1grica

Več podobnih tem