» »

avstrija-trgovine

avstrija-trgovine

Liker ::

Ce kdo pozna kaksen naslov za zapravlat v austriji in kaksne so cene.
Konkreten: ATI 9000 all in wonder stane v nemciji 135€, mogoce je u austriji kej podobnga?
(do Celovca bi se sou, u minhn je pa mal delec :|

vnaprej hvala za info!

pele-on ::

Jaz mam eno trgovino ki je v Gracu.Če ti kej pomaga maš kle naslov:

Stripy ::

Zbirka nemških in avstrijskih cenikov

Ampak Avstrija je še vedno dražja.

rimljan ::

tule imaš dve štacuni:
www.birg.at
www.actron.at

Grey ::

A tale davek ti vrnejo, a se mora plačat carina? Kolk ponavad znaša carina? In do kake vrednosti te spustijo naprej brez da bi plačal?

PaJo ::

Davek ti vrnejo ja, seveda moras zahtevat da ti izdajo tisti obrazec v trgovin ali pa ce je TaxFree na tistih salterjih. Carino in davek placas le na izdelke, ki so proivedeni zunaj EU, na ostale placas le davek, tako da na koncu prides nekje na isto cifro, kot pri nas, edino ce zadevo skrijes pred carinikom:D
Drugace pa mislim, da se carina placa ce mas vrednost vecjo od 80Eurov, nism pa ziher:\
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PaJo ()

mm ::

Meja je 16.000 SIT (70 EUR), vendar cariniki tolerirajo do nekje 80 EUR. Davek, ki ga dobiš v Avstriji nazaj znaša okrog 12%. Plačaš pa DDV (20%), če je izdelek narejen v EU, drugače pa še carino. Se splača skrit>:D .

flipflop ::

Zdej sem jaz odkril na tisti strani,da pridejo 512 MB 133 SDR ram 50 EUR,to je okol 12k,kar je veliko ceneje kot v SLO. Pa piše na strani da cene vključujejo 20% mwst se mi zdi. Se pravi,da če grem jaz to v AUT,pa kupim te rame,me pride cena 50 EUR,če jih skrijem? Tiste pliščice mi že ne bo našel. Aja,pa kako je s tem,da si naročiš na najbližjo pošto slovenski meji?

mm ::

Jaz imam same dobre izkušnje z naročanjem na avstrijsko pošto. Res je, da se lahko malo načakaš (če imajo na zalogi, do 5 delovnih dni), pa računaj na 5-8 EUR poštnine (se splača kaj več naročit (75 EUR+), da dobiš tistih 12% od davka nazaj). Ramov in podobnih majhnih zadev ti zagotovo ne bodo našli (do nekje 80 EUR ti pa tak ni treba skrivat).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mm ()

flipflop ::

Kako pa potem to naročiš na avstrijsko pošto? Sam bi si namreč naročil 3x512MB rama in pa radeona 9100 128 MB? Za tisto vem,da je poštnina 10 EUR,piše na strani,ampak ne vem,kako naj jaz na aut pošto naročim,pa potem tisto dvignem?

LP

mm ::

Najprej po mailu povprašaš, če imajo Tax free formularje, da dobiš davek nazaj. Če potrdijo, pri naročilu navedeš svoje podatke in številko potnega lista ali osebne izkaznice. Pri naslovu za pošiljko pa napišeš svoje ime in priimek, Postlagernd, ime in naslov pošte.

Ko oddaš naročilo je dobro ponovno po mailu preveriti, če je vse "tako kot mora bit", potem pa čakaš in kličeš na pošto (pri prevzemu na pošti rabiš osebni dokument), potem na avstrijski strani potrdiš Tax free obrazce in dobr skriješ robo:D .

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mm ()

flipflop ::

Aha,torej mi ni treba odpirati kakšnih predalov na pošti,jaz samo povem na katero pošto,in ko pride tja,lahko grem po robo?

LP

mm ::

Ja.

flipflop ::

Se opravičujem ,če sem že tečen,ampak me še zanima katera pošta je najbližja slovenski meji,pa da se jo da enostavno najti?

LP

mm ::

Na zemljevidu poišči kraj ob meji, ki ti je najbližji, potem pa na http://www.post.at/PlzSuche poišči, če imajo pošto in točen naziv in naslov.

flipflop ::

Še eno vprašanje imam: piše da je cena za 512MB rama SDR 50 EUR, pa se mi zdi skoraj premalo:8) . A so zunaj potem res tako nizke cene,ali je še kje kakšen davek?

boštjan ::

take so cene,davek te čaka pol na carini:D

flipflop ::

Se pravi,da če jaz skrijem rame,me pride 50 EUR?:)

boštjan ::

;)

Stripy ::

Kot že napisano, je blago, ki je vredno manj kot 16.000 SIT oproščeno carine. Tako da ti stvari za npr. 50 EUR ni treba skrivati. Razen če boš nabavljal še kaj drugega. Vendar ti za to vsoto v Avstriji tudi še ne povrnejo davka.

rimljan ::

kakšna je pa pol razlika,če si naročiš npr.ram domov v SLO in ne na pošto v Avstriji ,saj davka tak ali tak ne dobiš nazaj,carine pa tud ne plačaš

boštjan ::

20% DDV pa plačaš in če maš srečo dobiš MWST nazaj,odvisno od trgovine.

flipflop ::

A gre kdo mogoče v kratkem v Avstrijo? Bi rabil neke stvari,pa me zanima. Mogoče kdo,ki je že večkrat kupoval tam?:8)

Pa še nekaj:kako vem,kdaj pride stvar na pošto v avstriji in če je treba kaj plačati za to,da na pošti zadržijo paketič?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

urosh ::

Sicer je članek objavljen pri konkurenci (ker se še andmini na slo-techu niso utegnili odločiti kaj narediti z člankom v mesecu in pol), imaš pa napisano tisto bistvo, kar te verjetno najbolj zanima. Če še te pa kaj drugega zanima, pa me vprašaj na mejl.

Lep pozdrav!

SanSan ::

Jaz kupujem vse tukaj.
Trgovina je 100m od Birga, ce ves kje je to. Se mi pa zdi da so kar cenejši.
SanSan pravi: poslusajte Konfucijeve modrosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SanSan ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nakupovanje v avstriji

Oddelek: Kaj kupiti
112168 (1859) urosh
»

Za vse, ki imate namen naročiti blago v tujini

Oddelek: Kaj kupiti
453888 (2889) b0j3

Prenosnik - Avstrija

Oddelek: Kaj kupiti
274537 (1789) flipflop
»

Online nakup iz Nemčije, prevzem na Avstrijski pošti (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
626459 (5477) VASkO

Kupovanje v Avstriji&davek

Oddelek: Kaj kupiti
121329 (1145) boštjan

Več podobnih tem