» »

nakupovanje v avstriji

nakupovanje v avstriji

alenbalboa ::

Zanima me ali se res splaca nakupovati v Avstriji,ker sem pred nakupom racunalnika pa nisem 100% kam po le tega.Sicer je veliko napisanega o teh avstrijskih trgovinah sam me zanima,če ma kdo zares izkusnje s tem pa kk je z davkom a ga dobis nazaj pa kok %?Pa ce ze katero Avstrijsko trgovino priporocate?
lp Alen

msmiha ::

Priporočam Bytework. Dobiš 20% davka nazaj. Sicer pa že zelo dolgo nisem gori nakupoval tak da ne vem če se še splača.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

BigMan ::

Včasih sem tudi jaz hodil v bytework, sedaj hodim v Pelugo.
www.peluga.at .Isto 20% MWST 8-)

em..tnx sej sm ze vlk o njej slisu zanima me ki bobis nazaj €€€ a mors nazaj v trgovino al ti ze takoj odstejejo pa jim potem posles tisto potrdilo da si sov cez mejo al neki..?
p.s.: kk pa narocis robo?A laufajo zgolj nakupi s predhodnim narocilom?
ajde lp Alen

DawGuru ::

Probajte vobis . Jaz sem bil zadovoljen s ponudbo in cenami.

kuglvinkl ::

Te tri štacune so tko bogo založene glede monitorjev, kot so bile špecerije pred 30 leti pri nas. Poden od podna.
Your focus determines your reallity

RdecTelefon ::

V graz-u mas media-markt tu se zna dobit zelo ugodno, al pa v metro-ju ce je v punudbi kaj pametnega..

Samo vedi, da lahko cez mejo prineses mislim da okoli 110 Eurov(po osebi), kaj je višje pa je treba plačat carino..

Če pa se greš šverc komerc pa vedi če te dobijo, da ostanes brez dnara in racunala pa se z kaznijo v zepu...

Lp

hm...kul to sam mene pa zanima kok bi mogu na carini dat kr pol ce je ze neka vsota se pa tk ne splaca

aja sej res ka pa pol ce mas vec ko pa 110€ na osebo a pol placas carino sam za tist presezek al za celo? 8-O

antonija ::

Vrjem da placas za celo vrednost... Lahk pa gres tja z avtobusom turistom in reces da je vsak dal samo 50EUR, in da ti nikakor ni treba placat carine...>:D :D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

MaX ::

Kaj pa, če bi z nakupom počakal še dva meseca?:\ ;)

urosh ::

Če boš pa z nakupm počaka dva meseca, potem si pa 16% prevč plačal....

Osebno kupukem pri tej trgovini. Lepo zadevo naročim (cene so nižje kot drugot) in mi jo z 10 € poštnine pošljejo na meni najbližjo pošto v avstriji (malo moraš znati nemško, da se sporazumeš kaj želiš) in me tam lepo postlagernd počaka, da jaz pridem do tja, zadevo plačam in to je to. Na meji seveda poštemplam tax-free obrazec, da mi vrnejo davek in to je to. Dvignem ga pa na kompasu ali pa na pošti. That's it. Simpl. Zadevo mi pošljejo, ko imajo vse na zalogi, me obvestijo in ne rabim ne časa za vožno do graza in iskanje trgovine, prav tako ne potrebujem vinjete. Do sedaj sem pa zase in za kolege zapravil približno 5000-6000 €. Pa nikoli nisem imel problema. Da se tudi na več računov, pa še garancije je hitra. Sem kupil 2 512 rama, pa zgleda da (prvič) ni bilo nekaj vredu, pa še mi je plata crknila, pa sem dobil v 10 dneh od kar sem jo poslal nazaj vrnjeno zamenjano - brez problema.

Lp

PS: več info na mejl

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Še po zadnje ugodne nakupe v Avstrijo....

Oddelek: Kaj kupiti
406953 (5726) Vice
»

Nakup v Avstriji - carina?

382181 (1471) antonija
»

Prenosniki v Avstriji?

282228 (1819) MrBrdo
»

Najcenejše Rač. trgovine?!?