Forum » Problemi človeštva » Odpuščanje v javnem sektorju
Odpuščanje v javnem sektorju
Temo vidijo: vsi
Matako ::
V naši družini pa ni nobenega JS krivinohvatca. V nobenem krogu.
Izgleda, da smo čudni.
Ali pa samo podpovprecno izobrazeni .
Mogoče smo res neuki mofoti, ja. Čeprav včasih se ti je v umetnosti krivinohvataštva odlikoval ravno kak "mesarjev sin". Razni "profesorji" so bili preveč abstraktni za ta šport.
Časi se spreminjajo.
/\/\.K.
trizob ::
Še čisto svež primer, da ne boste rekli, da smo po pomladnikih pljuvam: http://www.24ur.com/novice/slovenija/sp...
V gorah odmeva: "... isti, isti isti."
V gorah odmeva: "... isti, isti isti."
dronyx ::
V naši družini pa ni nobenega JS krivinohvatca. V nobenem krogu.
Izgleda, da smo čudni.
Ali pa samo podpovprecno izobrazeni .
Neiznajdljivi in podpovprečno izobraženi.
Sicer pa poznam precej primerov družin, ko ata dela kje v gospodarstvu in služi lepe denarje, mama pa dela v javnem sektorju za "backup", če slučajno ata vržejo na cesto.
Sem bil pa naravnost šokiran ko mi je zadnjič kolega razlagal, da so tudi povsem neznani gledališki igralci "javni uslužbenci", ki pa so v izjemno visokih plačnih razredih, tako da neto plača zlahka preseže 2000 €. Sedaj se pa sploh ne čudim, da so Grki kot prvo razpustili simfonični orkester.
Zdaj se pa letim nastaviti Googlovim kameram StreetView.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
... v času, ko uradnega zaposlovanja v JU ni.
Trenutno ne živimo v tem času, saj je sodstvo s sporazumom dobilo sredstva za nove kadre in že zaposluje dodatno pomoč sodnikom - predvsem sodno osebje in sodniške pomočnike.
Neurano pa so od Pahorjeve, skozi Janševo do Jankovičeve vlade vsi pridno zaposlovali, kar pa res ne bi bilo potrebno.
Višek sarkazma je Ruplov upor proti prisilni upokojitvi, ki jo zanj predvideva ZUJF, ki ga je tako modro in dobronamerno speštala v naš pravni red prav njegova lastna stranka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trizob ()
r3dkv1c4 ::
Nekaj je, ko imajo v naprej zbranega kandidata (ki v številnih primerih niti ni slaba izbira), nekaj drugega pa je to nakladanje od solatka, da so sredi razpisa z že izbranim kandidatom, sprejeli nekoga tretjega. Ne trdim, da ni mogoče. Trdim, pa da je to ravnanje, ki bi ga bilo potrebno prijaviti (KPK, tudi mediji bodo veseli tega). Ampak dokler imamo buče tipa ena občina, ena hčerka... je vse skupaj navaden bullshit.
Kot že rečeno. Solatko, če imaš kak konkreten dokaz potem na plano z njim. V nasprotnem primeru sem zaključil debate s tabo, ker si navaden nakladač, ki se sklicuje na fiktivne zgodbice zato, da napihuje lasten ego. Pa ni v drugih temah nič drugače.
imaš moj plus
solatko=nakladač=samokooklicani vseved
Mr.B ::
Najbolj JS.... rabil 20 let pa še to....
Si predstavljate stanje bolj eminentnih kozolcev z napajalnikom za ofce.
Brunarica na Vojah je bila postavljena že pred 40 leti, to je v času, ko Triglavskega narodnega parka (TNP) na tem območju še ni bilo, toda kljub temu je okoljska inšpekcija odločila, da jo je treba odstraniti.
Si predstavljate stanje bolj eminentnih kozolcev z napajalnikom za ofce.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
solatko ::
Najbolj znan primer je Božo Predalič, ki je bil teden pred sesutjem JJ, imenovan v Grosupljah, na vodilno mesto enote JU. Takih imenovanj je bilo v štirinajstih dneh okoli 200. Telekom, SŽ sta že od nekdaj podjetji, ki zaposlujeta SDS kadre. Seveda so bile vse zaposlitve za nedoločen čas, zakonite, legalne in potrebne (predvsem zvestim hlapcem nekaterih strank), pa da ne bo pomote, enako je z levo opcijo, samo šolsko izobrazbo imajo vsaj približno tako, kot je potrebna, za SDS-ove "kadre" tudi ta ni potrebna.
Kar se pa tiče konkretnih primerov, pa je sporočanje tega KPK ali drugim organom, problematično, ker ljudi, ki so s tem seznanjeni in so o tem celo "odločali", v tej državi ne more zaščitit nihče. Praviloma gre za tričlanske razpisne komisije, v katerih sta dva lojalna člana in en neodvisen, tako, da, kadar pride kaj ven iz pisarne, se točno ve, od koga je informacija prišla.
Ko sem v začetku tranzicije prijavil gospodarski kriminal, podprt z vsemi papirji, številkami, imeni in priimki, datumi mahinacij....., skratka, ko bi morali policisti samo na lice mesta in barabe zaprt, sem se še na Prešernovi pogovarjal s kriminalistom, ko so že v firmi prekodirali vse papirje, ki so jih bremenili in čez 14 dni, ko so naši vrli policaji našli pot do firme, teh poslov sploh ni bilo in bi kmalu mi, ki smo zadevo prijavili, odgovarjali za lažno prijavo in ponareditev original listin.
Zato ne nakladajta, ker kot izgleda iz različnih tem, vidva sploh ne živita v tem času in tej državi ali pa imata plašnice na očeh tako ozko naštimane, da ne vidita ničesar.
Ja cela država, vključno z zakonodajo, je na žalost narejena po strankarskem ključu - ko boš na vrhu, je dovoljeno vse, mi bomo pa ta čas tiho, enako pa zahtevamo od vas, ko bomo spet na vrhu mi.
V kolikor vam ni kaj jasno, si poglejte strukturo zaposlenih po občinskih upravah in v večini, boste našli samo nekaj priimkov (pač familiarne firme). Koga to sploh moti?
Kar se pa tiče konkretnih primerov, pa je sporočanje tega KPK ali drugim organom, problematično, ker ljudi, ki so s tem seznanjeni in so o tem celo "odločali", v tej državi ne more zaščitit nihče. Praviloma gre za tričlanske razpisne komisije, v katerih sta dva lojalna člana in en neodvisen, tako, da, kadar pride kaj ven iz pisarne, se točno ve, od koga je informacija prišla.
Ko sem v začetku tranzicije prijavil gospodarski kriminal, podprt z vsemi papirji, številkami, imeni in priimki, datumi mahinacij....., skratka, ko bi morali policisti samo na lice mesta in barabe zaprt, sem se še na Prešernovi pogovarjal s kriminalistom, ko so že v firmi prekodirali vse papirje, ki so jih bremenili in čez 14 dni, ko so naši vrli policaji našli pot do firme, teh poslov sploh ni bilo in bi kmalu mi, ki smo zadevo prijavili, odgovarjali za lažno prijavo in ponareditev original listin.
Zato ne nakladajta, ker kot izgleda iz različnih tem, vidva sploh ne živita v tem času in tej državi ali pa imata plašnice na očeh tako ozko naštimane, da ne vidita ničesar.
Ja cela država, vključno z zakonodajo, je na žalost narejena po strankarskem ključu - ko boš na vrhu, je dovoljeno vse, mi bomo pa ta čas tiho, enako pa zahtevamo od vas, ko bomo spet na vrhu mi.
V kolikor vam ni kaj jasno, si poglejte strukturo zaposlenih po občinskih upravah in v večini, boste našli samo nekaj priimkov (pač familiarne firme). Koga to sploh moti?
Delo krepa človeka
Matako ::
To je sicer kul.
Samo kdaj boš prijavil tistega tvojega krivinohvatnega rođota?
A cvikaš?
Samo kdaj boš prijavil tistega tvojega krivinohvatnega rođota?
A cvikaš?
/\/\.K.
solatko ::
Takega sorodnika nimam, če bi ga pa imel, pa sin nebi bil brezposeln, kljub magisteriju in profilu, ki je iskan in namenjen ravno racionalizaciji JU.
Pač noben v familiji, tudi širši, ni politični vernik in s tem vsaj v določenih časovnih obdobjih, deležen kakšne VIP-ovske usluge.
Pač noben v familiji, tudi širši, ni politični vernik in s tem vsaj v določenih časovnih obdobjih, deležen kakšne VIP-ovske usluge.
Delo krepa človeka
... enako je z levo opcijo, samo šolsko izobrazbo imajo vsaj približno tako, kot je potrebna, za SDS-ove "kadre" tudi ta ni potrebna.
Desnica ima "v lasti" celo kopico zasebnih fakultet za razne družboslovne študije, kjer se da brez večjih naporov pridobiti ustrezno "izobrazbo" oziroma bolje rečeno papir. Jaz preprosto ne razumem, zakaj se te mreže ne demontira? Država s tem ne izgubi praktično ničesar, samo nekaj denarja privarčuje.
dronyx , in katere so te univerze ????
In ukiniti edino konkurenco javnim univerzam ?
dronyx , in katere so te univerze ???? In ukiniti edino konkurenco javnim univerzam ?
Tu si me sicer lepo izzval, ne mislim pa ti naštevati teh fakultet, ker si seznam lahko dokaj preprosto narediš tudi sam.
Že marsikje po svetu so hitro ugotovili, da takšen spam zasebnih fakultet vprašljive kakovosti dejansko pomeni devalvacijo vrednosti pridobljenih nazivov in to ne moremo biti nikdar v interesu študentov, še manj pa družbe. Verjamem pa, da bi marsikdo rad še malo postransko služil kot "gostujoči profesor" na eni izmed (pre)številnih fakultet, ali pa kot član "Inštituta za...bla, bla, bla", ki je ustanovljen v okviru teh fakultet in kjer se spet da vleči javni denar v zasebne žepe.
To, kar so pri nas naredili z visokim šolstvom je sramota! Po svoje je v tem delu sreča, da se je država znašla v finančni krizi, sicer bi na koncu tega procesa imeli več zasebnih fakultet kot občin.
Zgodovina sprememb…
celada ::
dronyx , in katere so te univerze ????
Ti temu rečeš konkurenca? :)))
Okapi ::
To, kar so pri nas naredili z visokim šolstvom je sramota!No ja, resnici na ljubo so naredili to, kar je po vsem razvitem svetu. Pač malo morje raznoraznih univerz, univerzic, akademij in "akademij" in inštitutov. Edino, kar pri nas še manjka, je pravilno vrednotenje teh šol. V zavesti ljudi še ni prišlo, da preprosto niso vse enako kakovostne. Univerza v Ljubljani je v primerjavi s kakšno drugo kot Harvard v primerjavi z University of South Alabama.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
WizmoTo ::
To ste pa zdaj tako zastavili, kot da bi ble javne dobre. Pa včasih so bile vsaj tehnične na nivoju, zdaj so še te precej nazadovale, ko sprejmejo vsakega loleka, ki bi rad imel status.
>V zavesti ljudi še ni prišlo, da preprosto niso vse enako kakovostne.
Če vpraša povprečnega Janeza se danes služba dobi predvsem po vezah (misli jasno javni sektor), če dobiš službo po zvezah pa je kar se izobrazbe in znanja tiče važno samo da imaš za predložit papir (potrdilo) ustrezne stopnje. Pri takem razmišljanju je pa logično, da se ne boš trudil z nekim zahtevnim študijem, če pa lahko enako kakovosten papir praktično pridobiš z dopisnim izobraževanjem.
In mi smo visokošolski študij razvili v tem duhu.
Ja, sedaj si pa omenil ključni problem "spama" raznih fakultet. Včasih se je točno vedelo, da so nekatere fakultete recimo temu zajebane, težko se jih naredi, veliko kandidatov odpade, ampak kader ki je prišel iz teh fakultet je bil kljub vsemu na nekem nivoju, kar je ustrezalo tudi gospodarstvu.
Sedaj so se pa vsi postavili na (najmanjši!) skupni imenovalec, saj so morale tudi kakovostne in zahtevne faultete konkurirati nelojalni "SPAM" konkurenci, sicer se ne bi na te fakultete nihče več vpisal. To je pa zame katastrofa, ki jo bomo dlje časa popravljali, kot pa smo potrebovali, da smo prejšnji sistem razmontirali.
Dvomim, da bi bil kdorkoli v ZDA tako nor, da bi se vpisal na MIT, če bi lahko enako ali bolje plačane službe dobil z diplomo Univeze XY, ki jo narediš po skrajšanem programu in prek spleta, zgradbo od znotraj pa vidiš morda samo enkrat, ali še to ne.
Če vpraša povprečnega Janeza se danes služba dobi predvsem po vezah (misli jasno javni sektor), če dobiš službo po zvezah pa je kar se izobrazbe in znanja tiče važno samo da imaš za predložit papir (potrdilo) ustrezne stopnje. Pri takem razmišljanju je pa logično, da se ne boš trudil z nekim zahtevnim študijem, če pa lahko enako kakovosten papir praktično pridobiš z dopisnim izobraževanjem.
In mi smo visokošolski študij razvili v tem duhu.
To ste pa zdaj tako zastavili, kot da bi ble javne dobre. Pa včasih so bile vsaj tehnične na nivoju, zdaj so še te precej nazadovale, ko sprejmejo vsakega loleka, ki bi rad imel status.
Ja, sedaj si pa omenil ključni problem "spama" raznih fakultet. Včasih se je točno vedelo, da so nekatere fakultete recimo temu zajebane, težko se jih naredi, veliko kandidatov odpade, ampak kader ki je prišel iz teh fakultet je bil kljub vsemu na nekem nivoju, kar je ustrezalo tudi gospodarstvu.
Sedaj so se pa vsi postavili na (najmanjši!) skupni imenovalec, saj so morale tudi kakovostne in zahtevne faultete konkurirati nelojalni "SPAM" konkurenci, sicer se ne bi na te fakultete nihče več vpisal. To je pa zame katastrofa, ki jo bomo dlje časa popravljali, kot pa smo potrebovali, da smo prejšnji sistem razmontirali.
Dvomim, da bi bil kdorkoli v ZDA tako nor, da bi se vpisal na MIT, če bi lahko enako ali bolje plačane službe dobil z diplomo Univeze XY, ki jo narediš po skrajšanem programu in prek spleta, zgradbo od znotraj pa vidiš morda samo enkrat, ali še to ne.
Zgodovina sprememb…
blackpirat ::
Točno to! Privat univerze so standard samo znižale!
"I do not argue with people, I correct them"
tiran2000 ::
Problem pri nas niso zasebne fakultete, problem so zasebne fakultete ki se obnasajo kot javne - le te ne bi smele imeti dostop do proracunskega denarja, ce so zasebne!
blackpirat je izjavil:
Točno to! Privat univerze so standard samo znižale!
Privat fakultete (privat univerze nislim da sploh nimamo; desnica je baje poskusila z Novo univerzo, pa so te upe opustili) so samo en delček te zgodbe. Pomembna sta tu vsaj še dva momenta. Prvi je plačilo po glavi študenta, kot bi šlo za svinjske polovice, kar je jasno pomenilo da imajo vse fakultete čisto ekonomski interes, da je vpisa čim več. Drugi moment pa je na eni strani bohotenje javnega sektorja, kjer so bili važni papirji in zveze ter na drugi strani propadanje gospodarstva, ki bi sicer znalo narediti ustrezno selekcijo med diplomanti različnih šol.
Problem pri nas niso zasebne fakultete, problem so zasebne fakultete ki se obnasajo kot javne - le te ne bi smele imeti dostop do proracunskega denarja, ce so zasebne!
Ne se hecat. PVse te zasebne fakultete imajo koncesije in vlečejo od države denar. Jaz se spomnim enega bivšega ministra, kako je kar prek službenega maila pozival vse zaposlene, da se vpišejo na "njegovo" fakulteto in še posebaj je omenil, da je vse zastonj! Me prav zanima, če ima katerea zasebna fakulteta sploh šolnine?
Zgodovina sprememb…
Tole je še en zanimiv podatek iz prezentacije "Sloveniji za 20 rojstni dan" statističnega urada.
Leta 1991 je imelo 12% populacije višje ali visokošolsko izobrazbo, leta 2008 pa še enkrat več, 23%. Mislim da sem v nekem članku v Financah pred dnevi prebral, da imamo ta odstotek dosti višji kot recimo neka Švica, ne bi pa bil presenečen, če imamo eno "najbolj izobraženih" populacij v EU nasploh (bolje rečeno, največji odstotek populacije z nekim papirjem ene od fakultet).
Na prvi pogled neverjetno, da lahko država s tako izobraženo populacijo finančno propade, ampak vrag se skriva v zgoraj omenjenih podrobnostih. Mi dejansko nismo neka država z visoko izobraženo delovno silo, ampak država z veliko papirji in potrdil.
Če bi pri nas kakšen tuj koncern recimo želel odpreti nek razvoji obrat, kjer bi hotel zaposliti nekaj sto kvalitetnih inženirjev sem prepričan, da tega kadra ne bi našli če bi ga iskali z reflektorji! Res pa obstaja armada ljudi, ki je sposobna izvesti telefonsko anketo o "ne vem čem" in se o tem razpisati na stotih straneh.
In meni je smešno, da imamo pri nas celo Fakulteto za uporabne družbene študije, ki že s samim imenom nakazuje, da je večina drugih podobnih fakultet neuporabnih. Ob tem, da se ime te iste fakultete v angleščini glasi "School of advanced social studies", torej ne uporabne, ampak napredne.
Leta 1991 je imelo 12% populacije višje ali visokošolsko izobrazbo, leta 2008 pa še enkrat več, 23%. Mislim da sem v nekem članku v Financah pred dnevi prebral, da imamo ta odstotek dosti višji kot recimo neka Švica, ne bi pa bil presenečen, če imamo eno "najbolj izobraženih" populacij v EU nasploh (bolje rečeno, največji odstotek populacije z nekim papirjem ene od fakultet).
Na prvi pogled neverjetno, da lahko država s tako izobraženo populacijo finančno propade, ampak vrag se skriva v zgoraj omenjenih podrobnostih. Mi dejansko nismo neka država z visoko izobraženo delovno silo, ampak država z veliko papirji in potrdil.
Če bi pri nas kakšen tuj koncern recimo želel odpreti nek razvoji obrat, kjer bi hotel zaposliti nekaj sto kvalitetnih inženirjev sem prepričan, da tega kadra ne bi našli če bi ga iskali z reflektorji! Res pa obstaja armada ljudi, ki je sposobna izvesti telefonsko anketo o "ne vem čem" in se o tem razpisati na stotih straneh.
In meni je smešno, da imamo pri nas celo Fakulteto za uporabne družbene študije, ki že s samim imenom nakazuje, da je večina drugih podobnih fakultet neuporabnih. Ob tem, da se ime te iste fakultete v angleščini glasi "School of advanced social studies", torej ne uporabne, ampak napredne.
dronyx , zakaj pa nebi TI podkrepil izjavljena DEJSTVA. Ker večina teh univerz se zelo bljiža socialno čutečim članom. E pa da te dronyx vidim. Lahko pa za verodostojnost rečeš, kriv je notranji sovražnik, pa bo med in mir.
dstr17_ ::
Če vpraša povprečnega Janeza se danes služba dobi predvsem po vezah (misli jasno javni sektor)Tudi v ZS se zaposluje po vezah.
Na prvi pogled neverjetno, da lahko država s tako izobraženo populacijo finančno propade, ampak vrag se skriva v zgoraj omenjenih podrobnostih.Namen izobrazbe niso finančne koristi, ampak boljši pogled na svet. Finančne težave pa so predvsem posledica tega, da nihče ne ve kako narediti delujoč ekonomski sistem.
Mi dejansko nismo neka država z visoko izobraženo delovno silo, ampak država z veliko papirji in potrdil.To pomeni, da je treba izboljšati kvaliteto šolanja, ne ga pa ukinjati.
>Tudi v ZS se zaposluje po vezah.
Kar se tiče raznih firm v večinski državni lasti (elektro, komunale, Petrol, banke...) jaz to štejem pod javni sektor, v marsikaterem pogledu so organizirane in vodene celo slabše od javnega sektorja.
Zlasti v manjših zasebnih podjetjih pa "zaposlovanje po vezah" deluje drugače. Tam je zaposlovalcu pomembno, da izbere čim boljši kader je možno za posamezno delovno mesto in seveda najprje preverijo, če kdo od zaposlenih morda pozna koga...V tem jaz ne vidim nič slabega in če bi imel sam firmo, bi postopal enako, saj gre za moj denar.
Kar se tiče raznih firm v večinski državni lasti (elektro, komunale, Petrol, banke...) jaz to štejem pod javni sektor, v marsikaterem pogledu so organizirane in vodene celo slabše od javnega sektorja.
Zlasti v manjših zasebnih podjetjih pa "zaposlovanje po vezah" deluje drugače. Tam je zaposlovalcu pomembno, da izbere čim boljši kader je možno za posamezno delovno mesto in seveda najprje preverijo, če kdo od zaposlenih morda pozna koga...V tem jaz ne vidim nič slabega in če bi imel sam firmo, bi postopal enako, saj gre za moj denar.
V tem jaz ne vidim nič slabega in če bi imel sam firmo, bi postopal enako, saj gre za moj denar.A državni denar pa ni tvoj denar?
Da če je to privatno podjetje odvisno od državnih jasli.
Utk ::
Sej se ve v Sloveniji kater faks je za kaj in kater je samo za papir. V čem je pol problem?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Da če je to privatno podjetje odvisno od državnih jasli.
Zakaj pa ne razpišejo šolnin, ki bi pokrile tako superioren program, da bi to lačni znanja z veseljem plačali?
Razen tistih, ki že tako ali tako plačujejo članarino eni od (dveh) strank, ne bi nihče še plačal za pranje možgan ...
http://www.fds.si/fakulteta/fakulteta-a...
Zgodovina sprememb…
Okapi ::
Sej se ve v Sloveniji kater faks je za kaj in kater je samo za papir. V čem je pol problem?Problem je, ker se ne ve.
O.
V tem jaz ne vidim nič slabega in če bi imel sam firmo, bi postopal enako, saj gre za moj denar.A državni denar pa ni tvoj denar?
Razlika je v tem, ali imaš ti možnost vplivati na neko odločitev. Če si lastnik podjetja gre za tvoj denar in lahko vplivaš na odločitev. Državni denar je bil sicer nekoč tudi tvoj, samo sedaj je pa od države (ponavadi nekje v proračunu) in ti praktično nimaš nikakršnega vpliva, če na neki agenciji zaposlijo po vezah ženo občinskega svetnika, ki pozna direktorja.
thramos ::
Če si (edini) lastnik podjetja, je ves denar podjetja tvoj. Recimo no, če ne poznaš nikogar iz NLB.
Če pa gre za državno podjetje, pa je približno samo ena dvomiljoninka denarja tvoja. In gre veliko lažje iz žepa ...
Če pa gre za državno podjetje, pa je približno samo ena dvomiljoninka denarja tvoja. In gre veliko lažje iz žepa ...
Tudi v firmah z več lastniki se ne strinjajo vedno.
Sicer pa, dokler bo država obstajala toliko časa bo to problem. Rešitev pa ni v ukinitvi države ampak v zavedanju, da je z državnim denarjem treba ravnati enako odgovorno kot s svojim.
Sicer pa, dokler bo država obstajala toliko časa bo to problem. Rešitev pa ni v ukinitvi države ampak v zavedanju, da je z državnim denarjem treba ravnati enako odgovorno kot s svojim.
WizmoTo ::
In kaj ima to veze ? Tam za svoje nespametne odločitve plačajo s svojim vložkom.
Poveš eno vlado, ki je delala tako odgovorno z našim denarjem kot bi s svojim ? Pri takih vladah je rešitev točno to, ukinitev države, magari dati v najem nekomu, ki ne gre v parlament zato, ker bi drugače moral klošariti pod mostom.
thramos ::
Hja, precej težko je z tujim denarjem enako delati kot s svojim. In denarju, katerega lastnik si samo v izredno malem deležu, težko rečeš drugače kot tuj.
Tako da, "vzpostavljanje zavedanja o odgovornosti do državnega denarja" zna biti kar težka naloga.
Tako da, "vzpostavljanje zavedanja o odgovornosti do državnega denarja" zna biti kar težka naloga.
In kaj ima to veze ? Tam za svoje nespametne odločitve plačajo s svojim vložkom.Veze ima to, da to ni posebnost javnega sektorja. In tudi v državi bodo ljudje za svoje nespametne odločitve plačali sami.
Poveš eno vlado, ki je delala tako odgovorno z našim denarjem kot bi s svojim ?Ne morem reči za celotno vlado, lahko pa naštejem kar nekaj posameznikov, ki so z državnim denarjem ravnali odgovorno in v dobri veri. Sicer iz tega, da se nekateri hočejo okoriščati s položajem v JS, ne sledi da moramo ukiniti državo.
Kar ponavljam vseskozi, eni pa vztrajno tega nočejo razumeti in raje verjamejo preverjenim idiotom na besedo.
In kaj ima to veze ? Tam za svoje nespametne odločitve plačajo s svojim vložkom.Veze ima to, da to ni posebnost javnega sektorja. In tudi v državi bodo ljudje za svoje nespametne odločitve plačali sami.
Poveš eno vlado, ki je delala tako odgovorno z našim denarjem kot bi s svojim ?Ne morem reči za celotno vlado, lahko pa naštejem kar nekaj posameznikov, ki so z državnim denarjem ravnali odgovorno in v dobri veri. Sicer iz tega, da se nekateri hočejo okoriščati s položajem v JS, ne sledi da moramo ukiniti državo.
Esdesova paradigma pri reševanju težav v JU in JS spominja na vrače izpred n. š., kot npr. vrtanje luknje v lobanju ob zobobolu, da bi zli duhovi šli ven. Jesenske stranke pa so nekoliko bližje rešitvi, a jih spodkopavata predvsem (ne)poštenost in (ne)načelnost.
Zgodovina sprememb…
Kako da ne? Če je služba za ekonomista, vse kaj ni iz EF leti v koš.
A hodiš na EF?
Zakaj pa kakšen drugi fax nebi bil celo boljši? Kako lahko dokažeš, da so najboljši ekonomisti iz EF? A morda po tem, da so vsi na vodilnih položajih iz tam in mi v K****? Dej mi povej.
Tam učijo zgolj teoretiki in tu se konča, tam učijo profesorji, ki ne vedo kako je če imaš firmo, vzgojili so se na univerzi in tam tudi ostali.
Utk ::
Ne hodim, niti me ne zanima, samo tako sem slišal. Od teh, ki izbirajo ljudi.
Sej niti ne pravim, da je EF res boljši, ampak kaj jaz pravim je nepomembno. Pomembno je kaj mislijo tisti, ki odločajo o čem.
Čez čas se bo videlo iz kod so dobri in iz kod niso.
Sej niti ne pravim, da je EF res boljši, ampak kaj jaz pravim je nepomembno. Pomembno je kaj mislijo tisti, ki odločajo o čem.
Čez čas se bo videlo iz kod so dobri in iz kod niso.
Čas je že pokazal, da so študentje EF zafurali Slovenijo. Gola teorija v praksi ne deluje, vsaj ekonomska ne več. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Delovno mesto prihodnosti: Svetovalec za podnebne spremembe (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11981 (10158) | Phantomeye |
» | Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 49763 (43883) | dstr17_ |
» | Stavka (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Problemi človeštva | 142702 (134000) | poweroff |
» | Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 84017 (79601) | lexios |