Forum » Loža » Pozor! V trafikah/trgovinah po Sloveniji trgovci goljufajo stranke
Pozor! V trafikah/trgovinah po Sloveniji trgovci goljufajo stranke
M1_Abrams ::
Pozdravljeni!
V zadnjem času se mi je že nekajkrat zgodilo da so me trgovci prinesli okrog za nekaj deset centov pri nakupu z gotovino. Ena trgovka v trgovini mi je celo namesto dveh evrov dala žeton za avtopralnico, ki je zelo podoben kovancu za 2 €.
Tako da bodite pozorni.
Lepo bi bilo, če še kdo pove kakšno svojo izkušnjo.
Lp
V zadnjem času se mi je že nekajkrat zgodilo da so me trgovci prinesli okrog za nekaj deset centov pri nakupu z gotovino. Ena trgovka v trgovini mi je celo namesto dveh evrov dala žeton za avtopralnico, ki je zelo podoben kovancu za 2 €.
Tako da bodite pozorni.
Lp
PHP & MySQL
Assass1n ::
To vmes pride med drobižom, od lip, mark, ameriških centov... Poglej ko dobiš nazaj delam v trgovini pa vsak dan kej vmes najdem, vem pa da je vse nenamerno.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
Dvomim da je nenamerno. Tam kjer sem dobil ta kovanec "kao" 2€ sem bil prvič in zadnjič.
PHP & MySQL
Barbarian ::
Pozdravljeni!
V zadnjem času se mi je že nekajkrat zgodilo da so me trgovci prinesli okrog za nekaj deset centov pri nakupu z gotovino. Ena trgovka v trgovini mi je celo namesto dveh evrov dala žeton za avtopralnico, ki je zelo podoben kovancu za 2 EUR.
Tako da bodite pozorni.
Lp
Torej..v 1 trafiki je prišlo do zamenjave 2 everskega kovanca za pranje avta, ki je imho vredno zagotovo več kot 2 eura, zaradi tega pa si ti VSE trgovine in VSE trafike obtožil goljufanja?!?
ne bodi no trapast.
Tudi če je res prišlo do namerne zamenjave, je to storila trgovka, krivda je njena. Oziroma, če lahko posplošim je krivda v njeni mizerni plači.
Sicer pa se izogibam kupovanju v trafikah.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Barbarian ()
Janac ::
Denar preštejte takoj. Poznejših reklamacij ne bomo upoštevali.
To je tvoja dolžnost, da preveriš kaj so ti dali, pa se ti ne da; ane?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Janac ()
#000000 ::
Zadnje čase recimo dve leti opažam da so se blagajničarke precej pokvarile, govorim na splošno tako da ne bom izpostavil neke določene franšize ali trgovcke verige.
Jaz nimam problema ker ko pridem v špeceraju na blagajno ne hitim zlagat k budala ampak lepo počasi mečem nazaj v voziček in lepo odpeljem do vozila, tako da se ne obremenjujem, sem pa opazil da starejšim ljudem predvsem ženskam blagajničarke tako hitro in grdo razmečejo robo da (ker skor vse imajo neko sistem zlaganja) da niti še zlagat niso začele je že račun treba plačat :) in pri takih se blagajničarka rada kaj zmoti.
Mesec nazaj v trafiki pred mano upokojenec drži v roki 50 evrov in pravi dajte mi urbano napolnit za par voženj ona mu je navila za 10 evrov :) sej nebi niti porajtu ampak je gospod opazil in rekel naj mu stornira a prodajalka je rekla da ne more ? ne vem če to drži ampak verjetno drži, finta je bila ker je videla kolk ima ker če bi se zmotila in on nebi imel dovolj denarja bi šla v svojo škodo, tko pa ni blo zime :)
Uglavnem je kr veliko tega, vem iz prve roke ko starša (oba v penziji) velikokrat povesta kakšno tako štorijo, fotr sploh ne upa met drobiža po več kot 1 euro, ker slabo vidi in je vedno v paniki da mu bo pobrala več kot treba :)
Jaz nimam problema ker ko pridem v špeceraju na blagajno ne hitim zlagat k budala ampak lepo počasi mečem nazaj v voziček in lepo odpeljem do vozila, tako da se ne obremenjujem, sem pa opazil da starejšim ljudem predvsem ženskam blagajničarke tako hitro in grdo razmečejo robo da (ker skor vse imajo neko sistem zlaganja) da niti še zlagat niso začele je že račun treba plačat :) in pri takih se blagajničarka rada kaj zmoti.
Mesec nazaj v trafiki pred mano upokojenec drži v roki 50 evrov in pravi dajte mi urbano napolnit za par voženj ona mu je navila za 10 evrov :) sej nebi niti porajtu ampak je gospod opazil in rekel naj mu stornira a prodajalka je rekla da ne more ? ne vem če to drži ampak verjetno drži, finta je bila ker je videla kolk ima ker če bi se zmotila in on nebi imel dovolj denarja bi šla v svojo škodo, tko pa ni blo zime :)
Uglavnem je kr veliko tega, vem iz prve roke ko starša (oba v penziji) velikokrat povesta kakšno tako štorijo, fotr sploh ne upa met drobiža po več kot 1 euro, ker slabo vidi in je vedno v paniki da mu bo pobrala več kot treba :)
opeter ::
Saj, penzionerji so najboljše možne tarče. V vzhodnih državah je dosti hujše kot pri nas. Tam te oberejo do kosti. Sploh taki, ki kao prodajajo neka "jajca", upokojenci jih spustijo not (seveda živijo sami) in čao pero. Odnesejo ti vse, kar se jim zdi vredno. Če ima upokonec/ka srečo odnese brez (fizičnih) poškodb.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
flbroker ::
Meni so ravno zadnjić podturili žeton za avtopralnico ki izgleda enak 2€ kovancu. Seveda nisem tega opazil, šele doma čez par dni tako da ne vem točno kje so me nategnili. Je pa to že drugič da se mi je zgodilo.
solatko ::
flbroker - Niso ti ga poturili, temveč je prodajalec/ka dal iz predala za drobiž, 2€ kovanec, katerega je dal kupec, malo pred teboj.
Če bi na blagajnah kontrolirali vsak cent, ki pride, bi pa pizdil, kako so blagajničarji ratali počasni.
Sam se poslužujem expres blagajn povsod, kjer jih imajo. Avtomat me nikoli ne nategne, še celo vrne vedno glih prav.
Mate pa eni, dejansko nerazrešljive življenske probleme.
Če bi na blagajnah kontrolirali vsak cent, ki pride, bi pa pizdil, kako so blagajničarji ratali počasni.
Sam se poslužujem expres blagajn povsod, kjer jih imajo. Avtomat me nikoli ne nategne, še celo vrne vedno glih prav.
Mate pa eni, dejansko nerazrešljive življenske probleme.
Delo krepa človeka
opeter ::
Vprašanje je kako dolgo še?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
flbroker ::
Prodajalec na blagajni mora voditi evidenco, drugega dela itak nima. Če jaz ne opazim (GTFO) da sem dal žeton namesto 2€, mora to opaziti blagajničar. Če pa tega ne opazi pa očitno ni za tako delo. Ponekod še 20€ bankovce preverjajo, zakaj potem ne bi pogledali še evrskih kovancev? Sej samo oko vržeš, ni ga treba tehtat.
Kradejo pa tudi na avtomatih za sokove. Zadnjo plastenko nikdar ne vrže ven ker preveč poševno stoji in en obrat ni dovolj, dostikrat pa kaj ne vrže ven zaradi šlampastega nalaganaj v avtomat. Na št. se največkrat sploh ne oglasijo, če pa se pa reče "ja bomo dali pri naslednjem nalaganju", pa jih ni od nikoder.
Kradejo pa tudi na avtomatih za sokove. Zadnjo plastenko nikdar ne vrže ven ker preveč poševno stoji in en obrat ni dovolj, dostikrat pa kaj ne vrže ven zaradi šlampastega nalaganaj v avtomat. Na št. se največkrat sploh ne oglasijo, če pa se pa reče "ja bomo dali pri naslednjem nalaganju", pa jih ni od nikoder.
Pozdravljeni!
V zadnjem času se mi je že nekajkrat zgodilo da so me trgovci prinesli okrog za nekaj deset centov pri nakupu z gotovino. Ena trgovka v trgovini mi je celo namesto dveh evrov dala žeton za avtopralnico, ki je zelo podoben kovancu za 2 EUR.
Tako da bodite pozorni.
Lp
Torej..v 1 trafiki je prišlo do zamenjave 2 everskega kovanca za pranje avta, ki je imho vredno zagotovo več kot 2 eura, zaradi tega pa si ti VSE trgovine in VSE trafike obtožil goljufanja?!?
ne bodi no trapast.
Tudi če je res prišlo do namerne zamenjave, je to storila trgovka, krivda je njena. Oziroma, če lahko posplošim je krivda v njeni mizerni plači.
Ni res da je prišlo do tega samo v eni trgovino. V eni trafiki me je prodajalka okrog prinesla za 1,8 € v drugi pa za 30 centov (trafiki sta narazen cca. 300 m zračne linije).
PHP & MySQL
solatko ::
Ko bi le bilo tako enostavno, ko imaš opravka z denarjem. Za drobiž bi rabil katalog vseh izdanih kovancev v območju Eura. Imaš spominske kovance, na katerih komaj vidiš, da je dejansko 2 ali 1€, razlikujejo se po sliki, po velikosti pa ne.
Včasih si imel ves denar enak, kar se tiče dinarjev in tolarjev, pri LIT pa je bil že problem, ker so jih v različnih obdobjih tudi po obliki prilagajali, predvsem avtomatom.
Avtomati so vedno kradli, od požiranja kovancev, do tega, da ni bilo listka ali izdelka, igre....
Exspres blagajne in bankomati pa naj to nebi počeli.
M1 Abrams - mene so zidarji nategnili tako pri plačilu, kot pri kvaliteti, pa se ne hodim žalt na forum, da so vsi zidarji pokvarjeni.
Vsak se lahko zmoti, ko ti vrnejo preveč, si pa po stari navadi tiho.
Včasih si imel ves denar enak, kar se tiče dinarjev in tolarjev, pri LIT pa je bil že problem, ker so jih v različnih obdobjih tudi po obliki prilagajali, predvsem avtomatom.
Avtomati so vedno kradli, od požiranja kovancev, do tega, da ni bilo listka ali izdelka, igre....
Exspres blagajne in bankomati pa naj to nebi počeli.
M1 Abrams - mene so zidarji nategnili tako pri plačilu, kot pri kvaliteti, pa se ne hodim žalt na forum, da so vsi zidarji pokvarjeni.
Vsak se lahko zmoti, ko ti vrnejo preveč, si pa po stari navadi tiho.
Delo krepa človeka
Meni so ravno zadnjić podturili žeton za avtopralnico ki izgleda enak 2€ kovancu. Seveda nisem tega opazil, šele doma čez par dni tako da ne vem točno kje so me nategnili. Je pa to že drugič da se mi je zgodilo.
Čisto enako se je zgodilo meni.
PHP & MySQL
Double_J ::
Čisto enako se je zgodilo meni.
In zakaj ne greš s tem kovancem oprat avto?
Dve šivanki...
Mipe ::
Vse blagajne so opremljene z napisi, da se poznejše reklamacije ne upoštevajo in da preštejte drobiž - takoj.
Ampak ne, nihče tega ne upošteva, zato goljufivi študentje okrog nesejo stranke.
Ampak ne, nihče tega ne upošteva, zato goljufivi študentje okrog nesejo stranke.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Janac ()
Mr.B ::
Jaz sem tudi enkrat hotel v lipah plačat. Mislim da sem dal sem dal kovanec za 20c ali pa 5c. V glavnem, ga nimam več, ga je neka druga trgovka vzela...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
matobeli ::
v KR je tudi tak žeton za Mercator samopostrežno avtopralnico, vrednost 1€. Sem ga enkrat ponesreči dal natakarju v lokalni luknji. Je pa sam kovanec vsaj 1/3 lažji kot 2€, nima srebrne obrobe, samo enak premer ima :)
Ko sem še delal kot natakar je bilo tega nekaj malega, bi rekel da na vsakega jurja ali dva prometa je en čuden kovanec padel. Največ je bilo mark in kakšnih dinarjev
Ko sem še delal kot natakar je bilo tega nekaj malega, bi rekel da na vsakega jurja ali dva prometa je en čuden kovanec padel. Največ je bilo mark in kakšnih dinarjev
[D]emon ::
Sam sem namesto 2eur kovanca enkrat dobil kovanec za deset bahtov. Razlika v vrednosti torej nekje 80-90% zaradi THB tecaja, ampak jebiga, se zgodi. Se mi je mudilo, pa sem samo na hitro vrgel denar v zep.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Baja ::
Denar preštejte takoj. Poznejših reklamacij ne bomo upoštevali.
To je tvoja dolžnost, da preveriš kaj so ti dali, pa se ti ne da; ane?
+1
se mi je nekajkrat zgodilo, da mi prodajalec/ka vrne drobiz, vrzem oko gor na brzino, OK. ampak me je vseeno nekaj mucilo in doma preverim, pa ni cisto stimalo. jeb** ga, sam sem si kriv.
to se mi je zgodilo tudi v lokalnih štacunah, kjer smo si na ti, pa verjamem da ni blo namerno. vsi smo ljudje in vsi se zmotimo kdaj. nikoli nisem hodil nazaj težit, še najmanj pa na slo-tech tem odpirat.
edino kjer vedno preverim na mestu do centa, če štima vse, so banke, ker tam pa so me enkrat grdo nategnili (dobil šop bankovcev z trakom okoli, ...). tudi če jih je 200 za mano nestrpnih, preštejem 2x.
Machete ::
Jaz sem na pumpi dobil neke lire ki zgledajo kot 2€ (1 kovanec). Np, na isti pumpi sem vzel čike z istim kovancem :)
Phantomeye ::
Omenjeno že večkrat. Ti si dolžan preverit ali vse štima. Če tega ne storiš je problem izključno tvoj. Isto velja, če preveriš, pa ti je nerodno rečt.
Mehmed ::
Ko so ravno prisli evri pa jih se nismo bili vajeni je ena v kisoku pocela tako, da ko placas cike z dvajsetakom ti vrne deset in zacne brati revijo.
Ce si se vedno tam cez par sekund se stegne in ti da se petaka. In spet zacne brati.
Ce si se vedno tam, dobis preostanek.
Verjetno se je nabralo kaj tako.
Ni pa nujno, da te goljufajo vsakic. Jaz sem tudi mislil, da je ena taka, ampak se je naslednjic zmotila v svojo skodo.
Enostavno ji ni lezala rana ura. Je vsakic falila kak evro, enkrat v plus, drugic v minus.
Ce si se vedno tam cez par sekund se stegne in ti da se petaka. In spet zacne brati.
Ce si se vedno tam, dobis preostanek.
Verjetno se je nabralo kaj tako.
Ni pa nujno, da te goljufajo vsakic. Jaz sem tudi mislil, da je ena taka, ampak se je naslednjic zmotila v svojo skodo.
Enostavno ji ni lezala rana ura. Je vsakic falila kak evro, enkrat v plus, drugic v minus.
Phantomeye ::
pa ko eni omenjate avtomat. jst mam bookmarkan en avtomat za kavo, ki ti vrne 15, 25 (največkrat), ali 80 centov (2x do zdaj), če vanj daš točno 40 centov (ni važno v kakšni obliki). Kava stane 35 centov. Firmi tega sporočil ne bom! :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Phantomeye ()
blackbfm ::
haha kakšn naslov teme, kot da se nikol prej, v celotni zgodovini človeštva ni to kdaj zgodil/dogajal
koyotee ::
Pozdravljeni!
Tako da bodite pozorni.
Lp
ne bodi no trapast.
žeton za pranje na petrolu 1,80€ ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čuden kovanec za 2 evraOddelek: Loža | 5709 (1544) | Jazon |
» | Kovaštvo evrskih kovancev (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9526 (8267) | St235 |
» | Je to ponarejen kovanec?Oddelek: Loža | 8807 (6659) | The Player |
» | Trafika - nima denarja za vrnit (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10292 (5392) | 'FireSTORM' |
» | Ste že kupili začetne evro pakete? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9240 (6510) | Manu |