» »

limited connectivity - fuč mrežna?

limited connectivity - fuč mrežna?

Phantomeye ::

Kako ugotovit ali je mrežna kartica fuč, brez, da bi z drugo probal (ker je nimam na voljo). Na racunalniku sem probal že vse release, renew ip, flush dns, netsh winsock reset, netsh int ip reset, probal sem zamenjat MAC naslov, you name it, celo pustil sem računalnik za 24 ur izven omrežja, ker sem bil prepričan, da mi od T-2 DHCP ne da IP-ja. Potem sem pa dobil idejo, hej, kaj pa če na router priklopim, k ma itak svoj dhcp... in res, zadeva se mi poveže, dobim tisti IP 192.xxx.x.xxx. Kul, internet? Se ne poveže. Resetiram mašino. Spet omejena povezljivost...

Lahko že na tej točki sklepam, da je kartica faulty? ali morda obstaja, kaj kar sem zgrešil?

Fizična povezava (utp do routerja) je ok, ker druge naprave delajo gor brez problema.

Hayabusa ::

Si že kaj spreminjal nastavitve mrežne kartice (half-full duplex kombinacije) ?

Phantomeye ::

Hayabusa je izjavil:

Si že kaj spreminjal nastavitve mrežne kartice (half-full duplex kombinacije) ?

Nisem.

Aja, malo konteksta:

2. Dni nazaj je bilo slabo vreme in je med drugim za sekundo vrglo ven elektriko, internet pa je ruknilo za kakšno uro. Na vseh računalnikih. Internet je prišel nazaj na vseh razen enemu. Tako da ne vem, bi se lahko te nastavitve same od sebe spremenile, ker je zmanjkalo elektrike?

TEDY ::

Si probal ročno vpisati IPje in DNS na nedelujočem računalniku?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)

Oddelek: Pomoč in nasveti
375423 (4927) BorutK-73
»

windows 7 - no internet access

Oddelek: Operacijski sistemi
293722 (2442) xxxgeekxxx
»

Težava z dostopom do interneta

Oddelek: Omrežja in internet
142323 (2120) solatko
»

Ne dela internet na enem računalniku

134007 (3803) imagodei
»

LAN - hitrost prenosa, zakaj ne gre več?

142092 (1579) elasto_mania

Več podobnih tem