» »

LAN - hitrost prenosa, zakaj ne gre več?

LAN - hitrost prenosa, zakaj ne gre več?

danielka84 ::

Na LevelONE switch imam prikljucena 2 pcja. Na obeh imam nastavljen 100Half ali full duplex. Kabli so cat5e , dolzina kablov tudi ne presega vec kot 20m in konektorji so prav vezani, tako kot je v enem izmed ST clankov. Vmes so pa tudi stenske vticnice, ki bi tudi naj ble ok zvezane.

Potem pa pride prenos datoteke preko Winfile sharing. Kopipejstam fajl in zadeva stece ok - okoli 38mbps, nakar po enih 20 sekundah pade na pol te hitrosti, okoli 17kbps??? ce pa sem nastavil fiksno v nastavitvi mreznih na 100FULL duplex? Nevem zakaj kar naenkrat pade.

Nastavil sem vse mozne varjante 10half/full, 100half/full in ni haska.

Nekako sumim vticnice, samo ko pomislim da je samo 20m kabla, bi to moglo spilat.
mogoce nekompatibilnost mreznih? skoraj nemogoce. ena je VIA(na plati), druga pa v notebooku BROADCOM(1Gbps)...

Matri[X] ::

Hitrost na obeh straneh nastavi na autosense. Pa odstrani QoS.

elasto_mania ::

Qos ni kriv zaradi tega

Bakunin ::

testiraj s kaksnim programom, ki ne bere in/ali pise na trdi disk, ker s tem dobis nerealne podatke o prepustnosti OMREZJA.

na unixih imas program netcat (nc) za taksne zadeve.... ali pa wget, ki je tudi za Win32.

wget -O NULL: URL

Matri[X] ::

Tisto sranje ki slisi na ime QoS v windowsih ti preverjeno vidno upocasni prenos.

elasto_mania ::

ne moreš ga izklopit ker tudi če daš disable dela ker drgač ne more poganjat interneta

Matri[X] ::

Das uninstall pa je.

Bakunin ::

NET STOP RSVP

mauseeek ::

/bump

zakaj meni ko kopiram podatke iz računalnika, ki je povezan z mano prek switcha (umes je kabla okoli 10m -+5m), kaže v windowsih da je v uporabi le 25% od 100Mbit povezave? (ce prtisnem CTRL+ALT+DEL).

JamesBond ::

Meni tudi ethernet živce pije. Mam ganz nov cat 5e kabel in integrirano mrežno na NF4 ultra matični. To je speljano preko switcha na router, sem probal tudi direkt na modem priklopiti pa nič ne pomaga. Drugi računalnik doseže polno hitrost internet paketa, tale pa niti polovične ne. Enostavno ethernet ne laufa dovolj hitro. Pa je povezan z 100MB/s (sem prenašal podatke tudi med FW in tem računalnikom). Nimam nameščenega Nvidia Active Armor, zamenjal sem gonilnike, menjal sem kabel, očistil ethernet vtikač, izključiti vse razen TCP/IP protokola v properties od mrežne,zanisljivo nimam virusev/trojancev, ukinil vse nepotrebne procese, zagnal sem tudi v varnem načinu .. ništa. V speedtest.si dobim vedno 2.46 Mb/s. Če najdem kaki hiter torrent vleče z recimo 500 KB/s+ max, oni fajl preizkusni iz t-2 strani mi je vleklo z 350-360 KB/s. Kar je vse odločno prepočasi. Sistem so windowsi xp, sp2 z popravki.

Bakunin ::

probaj kaksen boot-cd linux ter 'wget -O /dev/null url://testne.datoteke"

elasto_mania ::

js mam 1mbit/s ethernet ampak hitrost se zelo spreminja to zaradi obremenitve serverjev sicer ali mi firefox laže al je kaka napaka ali je to res ker to mi je maximalno prišlo pa sem tako j slikal potem mi je se znižalo na 1.4mbit nato pa mal nižje klik

Bakunin ::

Odloci se ali testiras prepustnost LANa ali Interneta ? Hitrost slednjega je odvisna od vec faktorjev na katere nimas vpliva.
Hitrost LANa pa testiras tako da meris prenos iz omrezne kartice na omrezno kartico - BREZ BRANJA/PISANJA NA TRDI DISK, ker je le-ta ozko grlo pri tem....

OChack ::

no jst mislm da novejši SATA diski glede pisanja in branja nebi smel met težav, ker presegajo hitrosti 100Mbit (12,5MB), pomoje je problem al v krmilniku za ethernet al so pa vindovsi sami tok glupi, najbol bi blo probat v linuxu, ki nima tok nekih redundančnih brezveznih podatkov, če se ti ne da linuxa inštalirat, pol najbol eno live verzijo probat.
Int€l inside, IDIOT Outside

elasto_mania ::

na tweakxp je neki tweak ki pohitri lan probaj ga najti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen 20m dolg kabel za internet?

Oddelek: Omrežja in internet
2110592 (10201) imagodei
»

100Mbps ali 10Mbps (40m kabli)

Oddelek: Omrežja in internet
322222 (1702) balocom
»

Gigabitna mrežna povezava

Oddelek: Omrežja in internet
484033 (2450) Spc
»

Povezava preko 100m prek kabla! Problem!

Oddelek: Omrežja in internet
232085 (1699) Golden eye
»

Pomoč pri sambi, hitrost prenosa je prenizka.

Oddelek: Omrežja in internet
151131 (994) gfighter

Več podobnih tem