» »

Kje dobiti študente za delo?

Kje dobiti študente za delo?

«
1
2

BlueX ::

Pozdravljeni,

Sepravi imam sledeč problem: Na študentskem servisu ponujamo delo -telefonski marketing, dela pa se od doma, saj trenutno zaradi povpraševanja še iščemo poslovne prostore in te stvari urejamo. Ampak, imajo vsi študenti delo? nočejo delati od doma? + provizijo imamo 35eur na prodan paket, kar je veliko več od drugih npr. neki telefonski marketinški centri imajo max 19-20eur. Dober odziv strank, klicateljev pa nikjer... Zamisli? :)

Šimpanz ::

Plačite jih na količino opravljenih klicov ne pa na prodajo paketov pa jih boste imeli kot blata. A mislite da bojo klicali s svojimi mobiteli in na koncu meseca dobili račun do neba. Kolegica je pred leti delala za nek časopis in je klicala stranke in jim ponujala naročnino. Pravi da jih je na dan poklicala ene 150 pa je prvo žrtev ujela šele po 4 dneh. Če bi delala od doma in bila plačana od učinka tega ne bi počela niti 1 dan, ker si narediš samo stroške.

mcgeek ::

Koliko pa je študentov, ki se bodo prisesali na domač stacionaren telefon na stroške staršev. Da ne govorim, da stacionarnih telefonov skoraj ni več po domovih.

dolenc ::

Lopovi ste, zato se noben ne... zamisli.

mlamat ::

Spet nekdo, ki išče nekoga, ki bi nase prevzel vsa tveganja posla.

V zapor bi vas bilo treba strpati, ker nadlegujete delovne ljudi.

lambda ::

Če je odziv strank dober, potem vam ne bo noben problem ponudit plačila po uri in jim zrihtat enega telefona.

tt2advanced ::

Šimpanz je izjavil:

Plačite jih na količino opravljenih klicov ne pa na prodajo paketov pa jih boste imeli kot blata. A mislite da bojo klicali s svojimi mobiteli in na koncu meseca dobili račun do neba.


Sicer nimam izkušnje s tem, sam nekakšo tako predstavo mam jst o tem jobu. Dost beda..

Ko gledaš oglase za job, avtomatsko ponavad spustiš marketing kot prvo, vse kar je telefonskega kot drugo in kot tretjo plačan na prodano stvar - v današnjih časih? Če bi hotu kdo kej prodajat, pa nategvat in težit folku s tem, bi valda zase to delu ne pa zate.. Sorry tko je
What Else Is There?

Zgodovina sprememb…

BlueX ::

Popolnoma razumem vaše mnenje sicer so pa dans paketi taki, da klicanje ni noben strošek + glede na količino strank dobijo povrnjen strošek telefona + če prodaja steče bodo imeli zagotovljeno mesto v telefonskem centru, kjer bo seveda vse urejeno kot treba.

Plačilo po uri je pa tako: klical bo le zato da bo opravil klice, ne bo pridobil stranke, ne bo motiviran, le pobiral bo denar... no vsaj večina nažalost je danes tako tudi če ponudiš delo bo večina izkoriščevala. Zato tudi provizija, ki pa ponuja dobro možnost zaslužka, motiviranost...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BlueX ()

Matek ::

Nimajo vsi nujno ustreznega paketa, predvsem pa niso vsi pripravljeni delati za 0 denarja, dokler se jim ne posreči prodaja. Resnično ste prenesli kompletne stroške/tveganje na prekernega delavca. Sem prepričan, da bi bilo takoj veliko več kandidatov, če bi znižali nagradni znesek in za prihranjen denar uvedli pavšal na klic/uro.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

Roadkill ::

Jaz upam, da vam ne uspe nobenega študenta nategnit na tak način.
Ü

BlueX ::

Poglejte paket je odličen in delamo "preveč" za to ceno. Kaj drugje ponujajo? neko vpisovanje v brezvezne poslovne imenike, ki nič ne pomenijo, neko optimizacijo na njihovih portalih in to je za 200 eur. Pri nas dobi stranka: predstavitveni video, letake, radijsko oglaševanje, fb stran, google maps, optimizacijo, naš tekst, v videu je tudi glas napovedovalca... Za 189eur? pa si zračunajte koliko imamo mi stroškov in vloženega dela na stranko koliko pa vsi drugi klicni centri z prodajo "megle". + Bomo pa uvedli dokler še ni poslovnega prostora, telefon in naročnino na našo ime s katerega bo študent klical od doma, ker vidim da ni zaupanja. mnenje?

Šimpanz ::

Če ni noben strošek pa jim dajte prostor pa telefone. Sedaj vse stroške pridobivanja strank prelagate na njih, zato pa ni nobenga. Če stane povprečna študentska ura 5 eur, mora torej ljudek dobiti vsaj eno stranko na vsakih 6 ur da bi se mu splačalo.

Tilen ::

Plačilo po uri je pa tako: klical bo le zato da bo opravil klice, ne bo pridobil stranke, ne bo motiviran, le pobiral bo denar... no vsaj večina nažalost je danes tako tudi če ponudiš delo bo večina izkoriščevala.


Ti nekoga plačaš za to, da ti je na voljo za določeno delo. To ni "pobiranje" denarja.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Barbarian ::

Ne se delat norca lepo prosim. nek študent, ki je že tako brez denarja bo svoj čas tratil zato, da bo ljudem težil po telefonu in upal da dobi vsaj eno stranko. Ob tem bo z mislimi samo pri tem ali bo dobil tistih nekaj eurov ali ne. Nobenega zagotovila da vsaj nekaj dobi v žep tudi če je celo uro brez uspeha. Človek torej lahko par ur hodi naokoli in išče ljudi povsem zastonj.

hvala lepa za tako "službo".

Old Spice ::

Kot razumem prodajate oglaševanje. Ampak fb stran, pa kak letak, video zna dans že vsak tadrugi sam doma nardit. Se pravi dosti malo potencialnih kupcev. Zdej se pa postavi v študentske čevlje. Ta mesec mogoče dobi 10 strank, torej 350 eur pol pa 2 mesca nič. Račun za telefon mora plačat za tri mesce, pa še od doma dela. Večina študentov dela tudi zato da so v družbi in na kavicah, ne pa zato da se doma zaprejo med štiri stene, pa še dohodek je vprašljiv. Ne moreš vnaprej vedet ali boš sploh kaj dobil.

Šimpanz ::

Ponudba in povpraševanje, torej če ni zainteresiranih je pač plačilo premajhno.

Barbarian ::

dodatek k mojemu prejšnemu postu. Da ne bo kdo napisal da smo nekoč delal za 350 tolarjev in bili hudo hvaležni za ta denar. Ja, smo bili ja. Ker smo vedeli da bo konec meseca na računu, da ne mešamo megle. Tu pa človek ni plačan niti za trud, dobi nekaj izključno samo če je uspešen...

BlueX ::

Zna vsak narest ja če gledamo slo-tech kaj pa podjetja sploh mala, ki se ne oglašujejo zaradi cene samega oglaševanja, ki so drugje v "nebu". Z videom ustvari dobro ime, video zna vsak sestavt pa mogoče izpod rok režiserja videospotov, kateri dela za nas?. Iz lastnih izkušenj delal sem v prej omenjenem marketingu poslovni imenik, optimizacija prodajanje natega. Študentje plačani 19 eur so prodali nekje po 2-3 pakete na dan sepravi 38-50 eur in splačalo se jim je. Drugo pa če prodajaš preko telefona če imaš dober paket, dober način in glas si komunikativen ne vidim problema prodati vsaj 2 na dan. Ampak če si pa nek sramežljivec, ki ne posluša stranke, nisi govorec potem pač to delo ni zate, je pa kot nalašč za nekega govorca, nekega z prodajnimi izkušnjami, nekoga ki se bo smejal prek telefona imel veselje do tega in ustvaril dober posel...

Provizija? zakaj bi bili plačani vsi enako, če nedelajo z enako vloženim trudom nekdo pač ki se mu nebo dalo bo zaslužil s temo tistih 400 evrov nekdo pa ki bo motiviran in dober pa tudi čez 1000€, za študentska leta super.

[D]emon ::

Tako golazen k se gre delo na tak nacin bi blo treba pozapret. Pa s tem ne mislim studentov, ampak "delodajalce".
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Barbarian ::

paketi niso slabi.

plačilo ŠTUDENTOV pa je izjemno bedno.

zakaj bi klical naokoli in s tem izgubljal živce, slabšal samopodobo in si delal grdo visoke stroške če niti ni zagotovila da bo kak učinek?

Če vam je toliko do učinka pa se usedite, dvignite telefon in kličite naokoli, boste služili ogromne denarce. če ne boste uspešni pa si konec meseca ne nakažite niti eura na svoj račun. kako se vam to sliši?

Zgodovina sprememb…

BlueX ::

Sepravi glede na mnenje bi se tudi radi prilagodili:) Prvo paketi so res super! Študenti ki zaenkrat kličejo od doma: da se jim telefon, z naročnino vezano na nas in tako ni izgube tudi če mu negre pač ni plačan lahko pa damo tudi neko urno stimulacijo...

Misliš da ne kličem od doma? Sem pa človek za vse: kličem, opravljam vso administracijo, delam pakete, letake, logotipe, spletne strani, odvisno od klienta tako da moj delavnik ni samo od 8-4 ampak od jutra do večera, ko se zaključijo klici jaz delam pakete v noč. Povozili bomo nategovalske firme pri prodaji paketov zato naš način glede študentov in plačila pa vidim sedaj odziv in bomo to tudi spremenili in telefone pošiljali na svoje stroške oziroma sim kartice...

Invictus ::

Res si pravi sonček ...

Pa super produkt prodajaš ...

Sam ne me klicat ... ta telefonski marketing je tako ... zastarel ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Barbarian ::

BlueX je izjavil:

Sepravi glede na mnenje bi se tudi radi prilagodili:) Prvo paketi so res super! Študenti ki zaenkrat kličejo od doma: da se jim telefon, z naročnino vezano na nas in tako ni izgube tudi če mu negre pač ni plačan lahko pa damo tudi neko urno stimulacijo...


veliko bolje. Natančnejših predlogov nimam, samo da se tveganje umakne iz študentov. Tudi če konec meseca dobijo..300-400 eur zagotovljene plače, ostalo pa bonus za uspešnost.

BlueX ::

Hvala vam za vaša mnenja zato sem tudi pisal, da dobim odziv in lahko samo ponudbo dela tudi prilagodim v kolikor se le da :)

stb ::

A bazo telefonskih številk jim tudi dobavite (razpodredite med študente, da se klici ne podvajajo), ali je ta del na njihovih ramenih (=prodajajo svojim znancem, iščejo po imenikih)?

BlueX ::

Imamo bazo številk podjetij, katere se vodi evidenca da ni podvajanj za use je poskrbljeno. Dobijo bazo podjetij, prodajno šablono, cenike.. vso potrebno gradivo dobijo. Če se jim pa zdi pa lahko kličejo tudi podjetja, ki jih sami poiščejo... Bistvo dobrega komercialista je svoj način prodaje, improvizacija...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BlueX ()

mcgeek ::

Ali imate bazo številk strank, ki so vam prepovedale klicanje ali pa vam ga je prepovedal informacijski pooblaščenec? :-)
Še dobro, da obstajajo blokade telefonskih številk...

BlueX ::

Naše tržno orodje ima bazo strank, katere pač imajo urejeno blokado komercialnih klicev oziroma tistih mi ne kličemo...

erkgheoruugh ::

Vaš posloven model je po mojem mnenju popolnoma zgrešen.
Študentov niste najeli, ker jih želite spraviti do tega da postanejo super komercialisti, ampak ker so najcenejši.
Zato te jaz vprašam. Če je tvoj produkt resnično tako dober, zakaj potem ne najameš in plačaš nekoga, ki ga bo znal prodat? Ne pa tako da svojo nesposobnost projeciraš na študente in jih obtožuješ, da nočejo sodelovati pri posredovanju super izdelka.

Invictus ::

Zato ker mu ni treba. Prej ali slej se bo kdo našel ...

Ponudba, povpraševanje.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

stb ::

Niso samo najcenejši, imajo tudi ogromno časa in ogromno neizrabljenih minut pogovorov v svojih študentskih naročniških paketih. Kar dober biznis model...zanj. :D

BlueX ::

Tudi to je res, študent pa ni nič manj sposoben kot nek starejši nezaposlen. Ima mladostniško energijo, nima še toliko izkušenj in si upa novih stvari... zakaj potem ne študenti?+če proba s svojega telefona bo v 5 dneh raskiral tistih 1000min, ki jih neporabi in bo videl če je delo pravo zanj.

lambda ::

Imaš še eno alternativo. Daš nekega minimalca (3 € po uri) + stimulacijo na dobljene stranke. Tako se tveganje porazdeli, motivirani bodo pa tudi.

Ta telefonski marketing je pa vsekakor za na odpad. Najbolj nadležna stvar takoj po čistilcih stekel na cesti v kakih kolonah.

BlueX ::

To tudi mislim upeljat tako plačilo, saj vidim sedaj odziv:D Sej veš kako je to vsak si mora na nek način prislužit kruh ane, mi pač delamo tako:)

oemdzi ::

BlueX je izjavil:

Tudi to je res, študent pa ni nič manj sposoben kot nek starejši nezaposlen. Ima mladostniško energijo, nima še toliko izkušenj in si upa novih stvari... zakaj potem ne študenti?+če proba s svojega telefona bo v 5 dneh raskiral tistih 1000min, ki jih neporabi in bo videl če je delo pravo zanj.


Sem študent pa grem rajši greznice čistit, kot pa opravljat tak "šiht", kot ga ti ponujaš. Nimam volje niti srca ljudem težit in jih zavajat, kar pa je edini način, da vsaj imaš možnosti, da zaslužiš nekaj več kot par eur ...

Če bi pa imel vse potrebne lastnosti, bi pa verjetno prodajal svoje topšit sesalce za 500eur, ali pa herbalife fore, ker se mi tvoja ponudba zdi totalno neprofitna in pa tudi zelo težka za opravljanje če si vsaj malo pošten, ker nadlegovanje ljudi preko telefona je daleč od normalnega šihta ... Jaz osebno ko se oglasim in slišim besedo anketa, telefon v hipu spustim in še nikoli niso klicali v drugo ...
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

BlueX ::

Prvo kot prvo pa naj ti povem da tukaj ni nobenega zavajanja ampak se vidi konkreten izdelek na realnem primeru! Nismo kot drugi klicni centri.

Je pa čisto osebna odločitev, kdo se odloči za neko vrsto dela. Se je pa zaradi takih in drugačnih podjetij pač prijelo da kar je preko telefona je nategovanje...

Pa priporočam ti knjigo moč poštenega poslovanja ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BlueX ()

oemdzi ::

Glej vaš izdelek ne rabi biti nateg, ampak da ga prodaš in to v taki količini, da se mi bi splačalo delati na tak način kot ga ti ponujaš bi bilo potrebno poseči po zavajanju in govoričenju, ker noben ti ne bo v minuti pogovora rekel: "uu hvala super je to, na ta klic sem čakal že 1 leto"
Tisti ki kaj takega potrebuje si sam poišče, redkokoga boš ujel ravno v trenutki ko to potrebuje in mu moreš torej vsiliti idejo, da on to potrebuje, to je pa zame že moralno sporno in neke vrste nategovanja.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oemdzi ()

Utk ::

Če imaš takšno topshit robo, ne bi bilo potrebno dat 1/4 zaslužka tistemu, ki ti (samo) pripelje stranko.

BlueX ::

oemdzi, poglej komerciala je pač zadeva v katero moraš človeka prepričat + on si ustvarjo dobro ime z našim paketom in se oglašuje...

Utk, računaj da na naš paket pride davek, potrebno režiserju dat provizijo od paketa, tisk letakov, cena radijskega oglaševanja, plačilo študenta, pa si zračunaj da je krepko pošteno plačan tudi študent.

Hvala vam za mnenja, zdej je pa moj čas v tejle temi miniu ker se nikamor več ne pride:)

shadeX ::

lambda je izjavil:

Imaš še eno alternativo. Daš nekega minimalca (3 € po uri) + stimulacijo na dobljene stranke. Tako se tveganje porazdeli, motivirani bodo pa tudi.


To je super ideja. Podpiram.

bluefish ::

BlueX je izjavil:

on si ustvarjo dobro ime z našim paketom in se oglašuje...
Če je paket izveden amatersko, je efekt ravno nasproten.

para! ::

BlueX je izjavil:

Pozdravljeni,

Sepravi imam sledeč problem: Na študentskem servisu ponujamo delo -telefonski marketing, dela pa se od doma, saj trenutno zaradi povpraševanja še iščemo poslovne prostore in te stvari urejamo. Ampak, imajo vsi študenti delo? nočejo delati od doma? + provizijo imamo 35eur na prodan paket, kar je veliko več od drugih npr. neki telefonski marketinški centri imajo max 19-20eur. Dober odziv strank, klicateljev pa nikjer... Zamisli? :)

Nihce pri zdravi pameti ne bo sel delat nekam, kjer bo njegovo placilo odvisno od srece. Izdelek, ki ga ponujate, je definitivno nezanimiv za ljudi, ker ce bi bil zanimiv, ne bi rabili klicnega centra.

Kot drugo, marsikdo se ni pozabil na osebni ponos - in ta pride tudi na delovno mesto. Vsak, ki ima kancek ponosa in ne verjame v izdelek, ki ga prodaja, se bo pocutil kot idiot, ko bo nekoga moril po telefonu in ga prepriceval naj kupi, ko pa vemo, da ljudje na drugi strani linije niso tako neumni, da ne bi vedeli zakaj vztrajamo.

Telemarketing je pac sluzba za idiote, teh pa upam, da je cim manj.

Pa da ne bi slucjano kdo izjavil, da je tako bolj fer, ker je clovek "itak placan po ucinku, ne pa po tem kolk ur tm sedi" an! Jaz delam tako, da me nihce ne placa, dokler narocnik ne rece, da je moje delo OK. To je odgovornost, ampak moje placilo je odvisno od moje kvalitete, ne pa od srece.
Death before dishonor!

shadeX ::

Izdelek, ki ga ponujate, je definitivno nezanimiv za ljudi, ker ce bi bil zanimiv, ne bi rabili klicnega centra.


No no, tukaj se pa nebi ravno strinjal. Odvisno kak izdelek ponujajo ampak če neka firma da recimo kak nov izdelek na trg, ga je potrebno najprej oglaševati (awarness). To pa še ne pomeni da je izdelek zanič.

Recimo najbolj se čudim ker nekatera podjetja še oglašujejo po telefonu. A ni to nekam "zadaj" ? Mislim a ni oglaševanje preko interneta bolj uspešno in predvsem nekoliko manj nadležno?

Mene osebno vedno popali če kdo kliče domov in na drugi strani slišim:

"Dober dan, kličem iz podjetja XYZ in smo prvi ki prodajamo ...."

Vržem slušalko dol. Je nesramno ampak nimam časa za take neumnosti.

murmur ::

BlueX je izjavil:

+ provizijo imamo 35eur na prodan paket... Za 189eur?


Super ideja. Kot "delodajalec" z delojemalcem nimas absolutno nic, delojemalcu enostavno pobiras 80% na prodan paket. Izvrstno.
Pa ti? Bi sprejel podobno ponudbo?

lukaz ::

BlueX je izjavil:

Poglejte paket je odliĨen in delamo "preveĨ" za to ceno. Kaj drugje ponujajo? neko vpisovanje v brezvezne poslovne imenike, ki niĨ ne pomenijo, neko optimizacijo na njihovih portalih in to je za 200 eur. Pri nas dobi stranka: predstavitveni video, letake, radijsko oglaťevanje, fb stran, google maps, optimizacijo, nať tekst, v videu je tudi glas napovedovalca... Za 189eur? pa si zraĨunajte koliko imamo mi stroťkov in vloŞenega dela na stranko koliko pa vsi drugi klicni centri z prodajo "megle". + Bomo pa uvedli dokler ťe ni poslovnega prostora, telefon in naroĨnino na naťo ime s katerega bo ťtudent klical od doma, ker vidim da ni zaupanja. mnenje?

Očitno res dobro opravljate delo, da morate poleg tega še najemati študente za telefonsko prodajo :D

[D]emon ::

Tako dobri so, da niti poslovnih prostorov se nimajo! :))
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Fifty6 ::

Bluex srečno pri iskanju študentov, trenutno je nepravi čas za tole ker so izpiti, srednja šola ima ravno zaključek in se večina ljudi še bori za ocene. Med poletjem boš definitivno dobil nekaj študentov, vendar vse to bo kratkotrajno, ker vse kar si študent ne želi je to da more nekoga klicat in mu tam neki nakladat. Velik lažje je če že nekdo pride do tebe in mu nato razložiš stvar produkta ki ga prodajaš.

Tud če imaš odlične pakete, še zmeri pozabljaš da gledaš iz strani delodajalca in ne in strani delavca. Meni in večini mojih študentskih prijateljev verjemi da se nebi dalo bit po 8 ur na dan na telefonu ampak rajš za 5€ na uro neki primem in nosim gor in dol pa nerabim nič razmišlat in nekomu neki dopovedvat kolk je tvoj produkt fajn.

Mogoče bi blo bolš da uvedeš da more tolk strank poklicat na uro in ima redno plačilo 4€ na uro +provizija od prodaje, kar je bistveno bolj mamljivo. Tako imaš saj neko garancijo da tud če neboš nič prodal boš usaj nakonc študentskega dela neki imel od tega.

Phantomeye ::

Problem je, da ti pričakuješ od ljudi da bodo delali zastonj (ja, tudi če ne dobiš stranke v celem dnevu še vedno delaš) In ljudje se niso pripravljeni it takšna tveganja.


Rešitev je preprosta. Fiksna plača + provizija za paket (npr 30€ namest 35€). Torej na tej točki imaš študente, ki delajo in služijo. Ne prinašajo pa strank. OK. Zdaj pa uvedeš normo. Prvi teden mora dobit eno stranko drugače leti. Tle bo postal motiviran in se bo dejansko trudil pridobit stranko. Naslednji teden bo moral dobiti dve stranki. Tretji teden 4 stranke. Potem boš pa že na točki, k boš imel natreniranega marketmana.

Furbo ::

In potem bo hotel biti plačan po učinku, ker se mu bo to bolj splačalo. Pa smo spet na začetku.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Fizikalko ::

Kolikor razumem, gre za klicanje podjetij, ne za nadlegovanje ljudi na domačih oz privatnih številkah, pa še zvečer, po možnem...

V čem je, torej, problem?
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletna stran

Oddelek: Loža
365708 (4766) SeMiNeSanja
»

Redna zaposlitev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5514862 (12330) Double_J
»

Zakaj s.p. plačuje "poslovne" cene? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10116172 (13640) Furbo
»

Vpliv zakona o uravnoteženih javnih financah na študentsko delo (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5712967 (11586) pirlo

Več podobnih tem