» »

Terratec Cingery 600 in Sound Blaster live player 1024

Terratec Cingery 600 in Sound Blaster live player 1024

Crimson_Shadow ::

Ima kdo to in da mu dela brez problemov? Takoj ko sem naštimal TV tuner mi zvok dela samo na desnem kanalu/zvočniku. Na levem zvočniku se komajda sliši kaj. Niti to, da ravnovesje (speaker balance) dam do konca na levi zvočnik ne pomaga prav nič. In to mi dela prav povsod, pri igranju iger, poslušanju muzike, mp3-jev in gledanju televizije ;((. Imam pa tazadnje gonilnike za zvočno kartico in za TV tuner. Samo ne mi reč, da bom moral zamenjati zvočno ;(( .
We create worlds

AngelOfDeath ::

če odklopiš cinergija dela vredu ?
kaj pa z orginalnimi vozniki za tv kartico ?

Crimson_Shadow ::

Ko odklopim cinergija del vse bp. Tako pa imam popolnoma porušeno ravnovesje med levim in desnih kanalom. Ne pomaga niti zmanjšati pospeševanja zvoka niti dati kot možnost druge nastavitve za druge zvočnike. Gonilniki so ta zadnji originalni za tv tuner.

AngelOfDeath ::

kaj se pa zgodi če samo kabel odklopiš ki poveuje cinergija in zvočno.


z orginalnimi sem mislil priložene voznike.

Crimson_Shadow ::

Tudi tisto s kablom ne pomaga prav nič. Kolikor sem opazil so gonilniki popolnoma isti.
.
.
.

WTF!!

Zdaj pa končno dela tako kot je treba. Še enkrat sem instaliral gonilnike za zvočno in kot kaže je pomagalo. Vsaj to.

Imam pa eno vprašanje zate (iz mojega drugega topica). Zakaj mi pri zajemanju video niti pod razno noče snemati zvoka direktno v mp3 (Lame ali Fraunhofer) format (kakršnokoli vzorčenje)? Pri tem mi napiše to : DirectShow error : Audio Capture is not possible with this format or compression -- Error 0x80004003 : Invalid Pointer Kompresija zvoka mi deluje le v PCM načinu. Drugače mi ostane le še snemanje brez kompresije. ;((
We create worlds

Crimson_Shadow ::

;((
;((
;((

Sploh ne dela več!! ;(( Kaj zaboga je narobe z gonilniki? Seveda spet se sliši le na desni zvočnik. ;(( ;((
We create worlds

Crimson_Shadow ::

;((
Res ne vem ali so toliko nesposobni pri Microsoftu ali samo meni to jebe. Tu pa tam se zgodi, da mi avtomatsko spremeni iz SB Wave device na Microsoft Audio mapper. Pravilno dela samo takrat ko je v uporabi SB Wave device pri MS Audio mapperju pa mi vedno zabije vse na desni zvočnik. Največja neumnost kar sem jih videl pa je, da tega pod nadzorno ploščo sploh ne morem spremeniti, ampak moram pognati Winamp in tam to nastaviti. ;(( Ali to pomeni. da bi bilo priporočljivo še enkrat namestiti WinXP?
We create worlds

Crimson_Shadow ::

Kaj res nobeden nima Terratec Cingery 600 in Sound BLaster Live! player1024?

Niti to, kar sem napisal 1 post zgoraj, ne drži. ;((
To ni za verjet. Čes nekaj časa zvok sploh noče pravilno delovat na oba zvočnika. Ali so gonilniki za tv tuner ali pa za zvočno. Nekaj od tega prav gotov jebe ali pa je za vse to kriv M$ in njihova butasta koda. ;((

In tudi Studio PCTV se sploh noče deinštalirat ;((. Sem že najmanj trikrat dal uninstall pa kar noče iz moje mašine (in iz registra). Bo treba res nanovo vse namestiti z okniXP vred in to v vsemi kritičnimi popravki. (Se že psihično pripravljam za ta podvig.)

Pa dajte no, boste raje brali moje monologe ali pa vsaj kakšno rekli (pa čeprav še tako neumno)?
We create worlds

AngelOfDeath ::

Priloženi vozniki so boljši od posodobljenih ker zgleda je tam not še veliko hroščkov :)

mogoče bo clean install winsev pomagal.

sam imam cinergija 600 in creative audigy :)

AngelOfDeath ::

si proval snemati z windvr ?

Crimson_Shadow ::

Problem rešen! Kdo bi si mislil :\, šele ko se je isto zgodilo z drugim računalnikom, sem pomislil na kabel sam (domača izdelava). Na hitro sem šel probat zvok z slušalkami in glej si ga no 8-O, KABEL FRDAMAN, me je zajebaval. Res, prav po Murphyu. Zajebavalo je ravno tisto, na kar sprva sploh nisem pomislil, KABEL ;((. Vseeno hvala za tvojo pomoč AngelOfDeath.

Vseeno pa me zanima, ali je možno v realnem času pri zajemanju videa tudi zajemati zvok direkt v mp3? WinDVR pa še nisem probal.
We create worlds

AngelOfDeath ::

seveda je možno :D

če je domača izdelava kabla bi pa na to moral 1 pomisliti :\

Crimson_Shadow ::

Naključje je hotelo, da se je to zgodilo že takoj potem, ko sem vtaknil sposojeni PCTV v mojo kišto tako, da na kabel sploh nisem pomislil. Ja no, treba je reči, da je zvok takrat delal samo na levem zvočniku nakar se po pol dneva le ta čudežno preselil na desni zvočnik. (kot to počnejo včasih politiki :D )

Zanimalo bi me ali štukanje kabla (tv tuner) tudi vpliva na kakovost slike? Malce čudno se mi zdi, da se na sliki vidi vertikalne štrafe, ker se mi zdi, da jih pred (kabel v enem kosu) tem ni bilo. Pa tudi slika se mi zdi nekam čudna, mogoče zaradi interpolacije ali pa ravno zaradi "domačega" kabla. Kabel je drugače oklopljen.
We create worlds

AngelOfDeath ::

verhjetno ga nisi zadost kakovostno naredil :)

All ::

To da je kabl fuč si že ugotovu :D
za snemanje z zvikum probaj tale program FLY 2000 , meni dela ok z kartico fly 3000, ki je zgrajena okol istega čipa (baje). Zajem zvoka v formatu mp3 dela tudi z programom iuvcr.
Zvok lahko spelješ tudi interno na live-a.......kabel od cd-romaprilotaš na TV kartico, na live-a pa povežeš na AUXilary.(dela bp., pa še kablov ni tok uzadi)
BTW kako se tale tvoja kartica obnese na splošno???(izgled progama, stabilnost, kvaliteta slike zvoka)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov prenosnik, desni zvočnik ne dela, (uveljavitev stvarne napake)

Oddelek: Pomoč in nasveti
484909 (3824) Šolar
»

[5.1] Genius zvočniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11016075 (10014) FlamE#7
»

AC3filter for dummies - nedelujoči center zvočnik

Oddelek: Zvok in slika
3511210 (5018) Sarimner
»

Obraten stereo zvok

Oddelek: Pomoč in nasveti
7986 (832) zmedeni
»

Nakup TV tunerja

Oddelek: Kaj kupiti
372133 (1494) zdravc

Več podobnih tem