» »

Obraten stereo zvok

Obraten stereo zvok

zmedeni ::

Že od nekdaj imam računalo na majhni mizici na levi strani moje pisalne mize. Zvočnike, monitor in skener imam na mali mizi za mojo pisalno mizo. Tiskalnik imam pa na visoki mizici iz bambusa nekako levo in malo naprej od moje pisalne mize. Tipkovnico in miško imam pa kar na moji pisalni mizi.

No to nima nobene veze ampak problem je sledeč: zaradi postavitve vse elektronske opreme in žalostno razporejenih dolžin kablov za zvočnike, trpim med streljačinami hude posledice. Namreč sovražnika slišim iz leve in ko se obrnem na levo, me le ta ustreli (ali pa še huje: zaštiha) od zadaj. No, res je da sem se že malo privadil, in sedak če slišim zvok iz leve se obrnem v desno. To pa predstavlja problem v mojem vsakdanjem življenju. Nekdo me pokliče iz desne, jaz pa se obrnem v obratno smer od njega. (malo za hec malo za res)

V resnici me zanima če obstaja program, ki zamenja zvočne kanale (poleg tega tudi kateri je ta program in kje ga dobim). Ali pa če morda obstaja nastavitev znotraj windowsov (xp kajpak). Če mi ne boste znali pomagati se bom moral pač zateči k rezanju kablov in spajkanju, ampak opzarjam vas, potem bom imel še več uprašanj!

Res lepo prosim za nasvet in hvala!!
čaki malo a zdej prihaja od leve ali desne...

bastadu ::

Probi najprej fizično zamenjat kable na zvočniku (če se to da) ali zamenjaš enostavno zvočnike, drugače pa bi moralo bit kje med nastavitvami zvočne funkcija Invert Stereo (ali nekaj podobnega), tudi nekaj iger v samih nastavitvah zvoka omogočajo to funkcijo...

zmedeni ::

Kot sem že napisal kablov niti zvočnikov ne morem menjat. Zvočna kartica je integrirana (kot si jaz predstavljam en čip na matični) in si ne morem z njo nič pomagat. Counter strike pa tudi ne nudi nobenih zvočnih modifikacij. :'(
čaki malo a zdej prihaja od leve ali desne...

Highlag ::

Imaš zvočnike prilepljene tam, kjer imaš postavljene? Če ne: primi enega v levo roko, drugega v desno in potem roki prekrižaj. Odloži zvočnike. :\

Kako naj ti še bolj preprosto povemo?
Never trust a computer you can't throw out a window

bastadu ::

Highlag: Tvojo rešitev sem mu že jaz predlagal, ampak pač ne more zamenjat zvočnikov... A ni dovol jasno napisal v postu pred tabo?

zmedeni ::

Mogoče nisem jasno povedal. V lažje razumevanje še podrobnosti. Računalnik imam kot rečeno na levi strani mize. Iz računalnika vodi glavni kabel v "desni" zvočnik (pri meni je levi), potem pa iz "desnega" zvočnika vodi pomožni kabel še v "levi" zvočnik (pri meni desni).
čaki malo a zdej prihaja od leve ali desne...

andHoc ::

1. možnost : Prereži kabl ... Beli kabel zveži na rdečega in obratno ... maso pa zveži kot je bila ... izoliraj ... in zadeva špila kot mora ...

2. možnost: odpri zvočnik in prelotaj kabel za levi in desni kanal ...

3. možnost: kupi ženski in moški del banance pa 10 cm kabla za vmes pa preveži ...

4. kup slušalke

no je pa še n možnosti ... kaka programska, samo ponavadi fizična zadeva še najbolj zaleže najbolj zaleže
...vse je relativno...

zmedeni ::

No tako, ker res ne poznate primernega programa sem se lotil izdelave "vmesnika". Delno sem sam sestavil, potem je pa še prijatelj vse zalotal in zdaj dela kot se šika. Stroškov je bilo okrog 300 sit, 20 cm kabla sem dobil kar zastonj.
čaki malo a zdej prihaja od leve ali desne...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov prenosnik, desni zvočnik ne dela, (uveljavitev stvarne napake)

Oddelek: Pomoč in nasveti
484909 (3824) Šolar
»

[5.1] Genius zvočniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11016075 (10014) FlamE#7
»

Reverse Stereo

Oddelek: Zvok in slika
101155 (987) LordWorm
»

Kablovje v idealnem stanovanju

Oddelek: Loža
131936 (1536) Ziga Dolhar
»

Altec Lansing ATP3

Oddelek: Zvok in slika
7953 (880) tha_man

Več podobnih tem