» »

Predvajanje Samsung F5500

Predvajanje Samsung F5500

tbostjan ::

Pozdravljeni,
sem bolj novinec v teh zadevah pa imam za vas par vprašanj.
sem lastnik Av reciverja Denon 1713 in pa Blue Ray playerja Samsung F5500. Zanima me ali je možno iz lap topa bezžično predvajati Bluray film,spravljen na laptopu, preko Blueray playerja? verjetno moram le tega povezati z ethernetkablom?
Ima kdo mogoče kak nasvet?
Verjetno isto velja za denon reciver in predvajanje glasbe iz računalnika?

Hvala in lp
Boštjan

o__O ::

Blue ray player priklopiš z UTP kablom na router in opraviš kofiguracijo, da se ti poveže v mrežo. Na lap top (ki seveda more biti povezan v isto omrežje) namestiš kak DLNA server (Samsung AllShare recimo). V konfiguraciji AllShare-a moreš določiti, iz katerih map ti bere vsebino (nastaviš mapo kjer imaš filme). Na blue ray playerju bi se ti pod source-i moral pojaviti AllShare[ime laptopa] ali nekaj podobnega. Izbereš kot source, prebrskaš do filma in play.

Glede reciverja pa (sam sicer nisem nek ekspert) mislim da moraš samo blueray player povezat nanj z optičnim kablom in je to to.

Lp

tbostjan ::

Super,
hvala za odgovor. sem poizkusil včeraj in deluje.
Imam pa problem s podnapisi, ker le ti nepredvajajo šumnikov. Ali mogoče kdo ve kako se nastavi to, če je sploh mogoče, da bi predvajal tudi šumnike v podnapisih.
Je pa še en problem, da mi normalno bere Bluraye in divxe, ne zazna mi pa DVD filma, kar mi je zelo čudno, oziroma pride samo do mape VIDEO_TS, naprej pa kot da je prazna, mogoče kdo ve kje bi lahko bil problem?

Hvala in lp
Boštjan

tbostjan ::

Res ne vem kje bi lahko bil problem...
Sploh za DVD je gledat.

o__O ::

Glede DVD-jev - gre za probleme pri predvajanju DVD-ja na mediju (se pravi DVD ploščka ki ga vstaviš v blueray) ali za ripan DVD, ki ga imaš na DLNA serverju?

Glede podnapisov pri Samsungu nikoli nisem imel težav. Mogoče je treba popraviti kakšno nastavitev regije ali jezika. Je pa verjetno problem v encodingu podanpisov (Wiki:Encoding). Mislim da bi se težave lahko rešil tako, da podnapise shraniš v UTF-8 encodingu. To lahko storiš za kakšnim spodobnim text editorjem kot je UltraEdit.

Lp

Han ::

Običajni Blu-ray predvajalniki, kakršen je tvoj Samsung, ne podpirajo predvajanja kopije DVD, ki se nahaja na drugem mediju (disk, USB ključ). Podnapise nastaviš v Tools meniju - izberi srednjeevropski jezik...

tbostjan ::

O super hvala. Se pravi DVD kar posnet na DVD, ali le ti mogoče obstajajo večji od 4,7 GB?

Lp
Boštjan

Han ::

Seveda... Na dvoslojni DVD+R DL spraviš 8,5 GB.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung smart TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6934712 (13244) kralnahribu
»

Samsung UE d5000 vs. d5500 vs. d5700 TV

Oddelek: Zvok in slika
102413 (1102) KTr1sk
»

Kako najceneje gledati Full HD?

Oddelek: Zvok in slika
174023 (3561) polde66
»

Edini blu-ray predvajalnik z MKV podporo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
9019585 (12165) filipc
»

blue ray

Oddelek: Programska oprema
131774 (1401) JOKER

Več podobnih tem